Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    28. Lipanj 2021. 11:14

Idemo doma al vec 3 dana stagnira. Rekla nam je dr. Da je s njom sve u redu, fizički je skroz zdrava i da nije frka ali da ce nas patronazna pratiti. Kao ona je jos mogla izgubiti 90g al bolje da nije. E sad vidit cemo kako ce nam kuci ici prica....sad bi dnevno trebala dobivati 10g barem....sretna sam jer idemo kuci i vjerujem da ce kuci ici bolje!

url=https://lilypie.com]

• Tonks6
    28. Lipanj 2021. 12:01

Mallla bit ce doma bolje. Moja cimerica nikak nije uspjevala dojit, dijete je doslovno ta 3, 4 dana kaj smo bile u bolnici bilo na dohrani, vele lijeno dijete nece cicat. Dosli doma iiii mali poceo cicat ko veliki, napreduje odlicno. Kombiniraju dojenje i dohranu, al bitno da dijete dobiva na kilazi.
    Ja sam na rubu da mu uvaljam bocicu. Nemrem vise. Stalno me nacicava. Nema reda nikavoga. Tolko sam vec umorna i iscrpljena da me nocas muz budio da je budan i da trazi cicat🤦‍♀️ a mlijeka na izvoz, cica jednu, curi na drugu.

Mallla
    28. Lipanj 2021. 12:38

E to je to Tonks bas to nacicavanje i iscrpljenost su bas teski. Ja sam sinoc mislila da cu se skljokat...znaci izdajam i dam joj to, cugne 60ml, nakon 20minuta trazi i dam joj sisu i sve tako jesno za drugim...pocela me bolit glava, kosti, ma sve...reko jbmu miša....znam da.je to tako samo nanpočetku al svakako želim uvest red i zato ce bit hranjena po rasporedu samo dok pocme dobivat na kilazi...do tad cemo se zrtvovat ovako.
    Ako se sjecate zato sam bila tvrdila da je lakše dati bocu nego sisu jer boca uvijek ima rspored a sisa nikad.

• Tonks6
    28. Lipanj 2021. 13:16

Moj stariji je bio ko sat, svaka 3 sata i to točno 7 minuta dojenja. A ovo, nit reda nit rasporeda🤦‍♀️a žao mi je ne dat mu kad je mali i sve se tjesim da ce uspostavit kolki tolki red sad kroz tjedan dana kad jos malo ojaca

Mallla
    28. Lipanj 2021. 17:35

Cocolina evo ja dojim al te potpuno razumijem. U komacnici je najbitnije da ste zadovoljne a ne cime se hranite.
    Tonks isto kod mene, starija je imala raspored os 1 dana 4 sata sna, 10 minuta sisanja i to je to...a sad ni reda ni rasporeda a ja se zrtvujem jer zelim barem pokusati....trenutno sam izdajalica a nadam se postat dojilica cim ona ojaca....nek mi je Bog i sve sile nanpomoći.

Bojana2017
    28. Lipanj 2021. 18:17

Pročitala sam vas i podsjetila se šta me čeka ubrzo, samo da se gospođica odluči izaći van. 🤣🤣🤣
    Jedva čekam da vam se pridružim 😀

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Tonks6
    28. Lipanj 2021. 22:03

Mallla

Cocolina evo ja dojim al te potpuno razumijem. U komacnici je najbitnije da ste zadovoljne a ne cime se hranite.
    Tonks isto kod mene, starija je imala raspored os 1 dana 4 sata sna, 10 minuta sisanja i to je to…a sad ni reda ni rasporeda a ja se zrtvujem jer zelim barem pokusati….trenutno sam izdajalica a nadam se postat dojilica cim ona ojaca….nek mi je Bog i sve sile nanpomoći.

Ja mu dajem jos tjedan dana fore da se ustima, onda prelazim na dohranu po noci. Nemrem vise. Znaci to dijete je visilo na cicama cijelu tekmu, svih 90 minuta!! I onda kad se napokon odmaknuo poceo je stucat i nikak prestat i naravno opet na cicu🤦‍♀️ ne osjecam bradavice kolko visi na cikama. A onda si opet mislim minijatura moja, samo nek papa, al nek spava po noci 😂😂😂😂 nisno zahtjevne jelda? 😅

Mallla
    29. Lipanj 2021. 00:00

Ajme Tonks suosjecam...ja se isto nadam da cemo za tjedan dana imat rutinu i biti uigran tim. I isto sam razmisljala da ako bude trebao AD da to bude doza rsnojutwrnja ili kasno vecernja, al ne bi nocnu jer nocu najbolje radi prolaktin a djeca najefikasnije sisaju pa kao...a mozda sam ooet samo nadobudna....ma spremna sam i na potpuni AD ako potraje ovo ludilo stanje....

matea1989
    29. Lipanj 2021. 08:58

Evoo i mene napokon tu, pokušavamo se snaći i naviknuti sve.
    Dojenje- meni mlijeko u bolnici nije odma došlo i treći dan je sve buknilo, sise bole, tvrde, malena je lijevu dojku prihvatila iako hvat i nije najsretniji, boli, rasteže, a desnu uopće ne, bradavica uvučena... Došlo mi je da plačem od boli i muke. Uglavnom u Splitu je pravilo da prva 24h bebama ne daju dohranu nego isključivo dojenje, ja nisam imala mlijeka odma tako da je taj prvi dan bila praktički bez ičega. Rođena je s 4020g, a nakon 24h je pala na 3720g, uzela sam ad, jer nisam znala šta bi drugo, nakon 2 dana je stagnirala i konačno četvrti dan kad smo izlazile je imala 3790g, s tim da je tu treću noć bila budna svako sat, pocicala bi lijevu dojku, još bih joj dala izdojeno iz desne i nije mogla dočekat dohranu koju su donosili svako 3h, pretpostavljam da je to bio taj skok u razvoju prvi. 

Iz bolnice smo otpuštene u subotu, doma se nastavila muka s desnom sisom, uzela šeširiće ali ni to nije išlo, pa sam se opet okrenula izdajanju. Uglavnom ona spava i jede, vjerojatno je za to zaslužna i malo žutica, iz bolnice je otpuštena s bilirubinom 171. Moje joj mlijeko nije dosta pa joj nakon sisanja dam prvo još izdojeno, i vrlo često joj ni to nije dosta pa napravimo još 30 ml adaptiranog.  Onda spava od 2 do 4 h u komadu, ovisi kako kad....

Jučer nam je bila patronažna, oduševila me kako je draga, pomogla mi je s dojenjem i šeširićima, pokazala kako je najudobnije... Nije je vagala, to će sutra. Pregledala mi je šavove i naredila strogo ležanje, jer su natekli a ja sam baš dosta sjedila bila, sjedećki bi ju i dojila. Je mene dole sve zatezalo i bolilo ali sam mislila da to tako mora biti... Jučer nakon što je otišla nisam ni jednom sjela osim na wc i jela sam s nogu 🤣🤣 od straha da ne bi zbilja nešto popucala, ležala sam što više mogu i evo jutros uopće šavove ne osjećam, čudo jedno, ja mislila da nije čudno da stalno boli. Jučer navečer je i pupak otpao, bsš sam bila sretna jer mi je takvo opterećenje to bilo, pogotovo što je ova mala toliko živa kad je presvlačiš da sam se bojala da će iščupati sama sebi pupak. 

Što se mene tiče ja se dobro osjećam, iako željezo mi je jako nisko, dali su mi najprije heferol a onda ipak rekli da bi trebala uzeti tardiferol jer je on jači ( hemoglobin 71, na početku trudnoće 138) i dobila sam injekcije fragmina zbog korone koje moram uzimati 15 dana.

matea1989
    29. Lipanj 2021. 08:59

Uf, raspisah se ne stane u jedan komentar.... Ovo je nsjduže šta mi je mob u ruci zadnjih par dana. 😆😆

U novoj ulozi se ja i muž nekako snalazimo, njemu teško padaju noći jer se budi kad i ja al ne može opet zaspati pa je stalno dežuran, ali polako, ušemit ćemo se.

Prvi dan kad sam došla doma su me baš emocije oprale, nas dvoje smo sjedili, gledali našu bebu i plakala sam ko kišna godina od sreće jer je sve ok, imamo zdravu bebu i imam muževu apsolutnu podršku....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.