Žene, jeste vi ove umetke iz as prale u perilici?
Samo navlake 😊
2021. M 💗
Magdalena ja fizički i psihički puno bolje i opuštenije. Jedno 3 dana sam morala u neko doba dana malo popistit pritisak iz dojki i to je to. Čak sam.jedan dan osjetila naviranje mlijeka al ostalo je na tome. Uglavnom ni neke značajne prepunjenosti, ni zastoj ništa. Pretpostavljam jer nam je prelaz išao postepeno. A što se hranjrnja tiče ritam nam je kao i kod dojenja s tim da sad počinje imati malo veće razmake ili pojesti ponekad mrvu veću količinu. Izgleda da je na kraju ona takva beba….evo u tjedan dana AD dobila 100g što je jednako kako je dobivala tijekom dojenja. Jede količinski ispod prosjeka.
Lulu baš mi je žao za mamu i ovu cijelu situaciju. Nisam se cijepila ali planiram kjer šta su dva boc boca u mom životu u uspotedbi s ograničavanjem svega živoga. A povratkom na posao se moram cijepiti tj. Vjerojatno će isto bit uvjet.
Koliko vidim Nuna može u oba smjera, nije mi bitno da se okreće, kao da ću je ja okretat sve i da može 😄 Inače vozim Golf VI pa ono nije da imam nekog posebnog mista, ali volim da ima integrirani Isofix to mi je važno. Samo bi hjjela u živo usporedit par modela a u svakom slučaji čekat crni petak.
Ana neka spava uživaj u spavaici bit će vremena kad ćeš čekat da malo zaspe 🤭
Jeli ijedna od vas krenula s MPP (moderne platnene pelene)….Ja ih imam al ne koristim, a mislim možda početi ako ne riješimo problem s guzom. Guza joj je crvena, malo prođe pa se vrati. Koriszila sam vlažne i razne pelene al evo čini se daću preći na vodu i blazinice a moguće i pelene. Kremice koje mi je dr dala pomognu ali se brzo problem vrati. Inače joj je koža osjetljiva pa baš razmatram početak koroštenja MPP.
Drago mi je da ste super 🥰 imam pitanje za tebe jer ne znam koga bi pitala drugog, a mislim da si ti spominjala AR ili comfort formule 😅 Mia mi bas zna dosta bljuckati, mislila da ce se smanjiti s vremenom al nije, cak i nakon cca sat vremena od obroka, bude onako ko zrnato u vodi pa mislila mozda probati s drugom formulom da se to ublazi. Nije reflux jer nije tolko jako strašno (mozda neki blagi reflux), al si razmisljam zasto ne iskoristiti blagodati formule i olaksati djetetu. Na kojoj si ti? Jesi imala isto takav problem?
Moram se s pedijatricom konzultirati jos, al bi s vama za pocetak tako da samo pucajte ideje ako imate z😅
2021. M 💗
Vladaju Maje grupom 🤣
Supergirl doc ce vrijeme za BabyBjorn sad malo pauza al dobro koristit ce je kasnije makar za povremeno. Taj pod stvarno s vremenom napravi dobar posao jer natjera bebe da se snalaze same što je za njih zapravo super.
Chian hvala na prijedlogu. Počela sam s termalnom vodom i toplom kamilicom, promijenila pelene i sad ide na bolje. Stavljala jesam sudocrem al nisam vidjela od njega neki pomak, vjerojatno ovisi o vrsti osipa. Ito sjetila sam se jednom davno danog savjeta doktorice moje ne brisati već tapkati pa pokušavam i to. Baš ima osjetljivu kožu ako se slučajno po oku uhvwti malo brže odmah ostane crveno ili bilo gdje po koži.
url=https://lilypie.com]
Ana0310 mi smo bile na Novalac plus koji joj je odgovarao uz dojenje, al njega više nisam imala gdje kupiti pa uzela Novalac 1 i stalno prisitno bljuckanje i to "povracanje" nakon sat i više, čak bi pravila face valjda joj kiselo, onda je počela zezat i stolica u smislu mučila bi se da kaki i prdila stalno, uz njeno slabije dobivanje na gramaži. Postavila sam pitanje u grupi adaptirano i dobila prijedlog za comfort formule ili HA. Odlučila sam pokušati, ta comfort je gušća sama po sebi. Ono što sam primjetila odmah u fazi prelaska (boca za bocu dok ne zamjenim sve boce) kad bi popila comfort nema bljuckanja, kad bi Novalac 1 odmah bljuckanje, mali grčevi i nervoza. Sad smo skroz na comfort formuli, igrom slučaja Aptamil Comfort, ja sam htjela Nan sensitive al ga nisam našla kod nas, a Nan complete comfort mi je bijesno skup i samo u Millera pa sam odlučila se za dostupniju opciju. Za sad smo obadvije zadovoljne. Bilo me malo frka da nece prihvatit jer je Aptamil malo gorak za razlliku od slatkog Novalaca al prelaz evo bez problema. I dalje kaka jednom dnevno al je stolica kašastija. Bljucanja bude po nekad ali puno manje. I prešla sam na sisač 2 jer je s 1 hranjenje trajalo cijelu viječnost.
Prije sam se pitala kako roditelj skuži da bebi odgovara ili ne odgovara neka formula, al evo imala sam priliku vidjeti. Nadam se da cemo sad ostati na ovoj opciji i da ce i na dalje biti ok! Ja isto mislim da treba iskoristiti opcije kad ih vec imamo. Sve te formule sluze da bi mogle pasati sto vise beba. Ono sto sam cula za AR je to da su isto guste i da rjese bljucanje uspjesno pa da onda znaju stvrdnut stolicu. Pa neke mame koje uzimaji Novalac AC kombiniraju s Novallac IT ili dodaju probiotik u uljnoj suspenziji tipa bioGaia ili waya i slično. Evo sta god odlucila zelim ti da vam uspjesno ide prelaz i da se rjesi bljucanje! A kad pitas dr. Napisi tu sta kaze zanimaju me opcenito razni stavovi i ideje. Tamo u grupi adaptirano se da puno nauciti ali opet mislim da se i nekim stvarima pretjeruje.
Malla hvala ti puno na podijeljenom iskustvu! Mia ima taj problem neko vrijeme, zapravo je isto sve ko i kod Sare i oko tezine i bljuckanje, al nisam se opterećivala jer kao probava se razvija. Sad kako ju analiziram sam primijetila da zna cesto ko da bljucne i proguta il bljucka ko voda sa zrnatim 🤦🏼♀️ (nije ono "pojela sam previse" bljuckanje) a opet nije ni tolko dramaticno da bi dizala sve na noge ako me razumijes. zadnjih dana jedva 550 ml navucemo, ne kaka svaki dan, tako da opasno razmisljam na promjenu formule na svoju ruku, pa vidjeti kako bude i kontaktirati pedijatricu. Ja sam se panicno bojala promjene formule, bas zbog te grupe, al su mi na pedijatriji rekli da nek ne dramim 😅
2021. M 💗
Priča meni mama kako je to kad je ona imala nas mjenjano dan za dan nitko te ne pita ništa nego kad nenide kupiš novo i udri...al dobro prihvatila je moja pravila i razumila je da je zbog probave bolje postepeno. Onda tehnika hranjenja tu isto mislim da treba pratit bebu, ako beba grca i negoduje normalno da ce u uspravan položaj ako se ne buni e onda nek bude u kojoj god pozi samo nek jede 😁 Možda je skok ili kombinacija sa zubima u pitanju....ja gledam kako nam je svaki dan različit po mililitrima al iznad 500 pa sam ok s tim. S tim da je neki dan bilo 480ml...nastojim ne radit dramu, jede koliko joj se jede. Kad jednog dana, ako ikad bude 700ml popila ja ću to slavit ko rođendan 🤣🤦♀️
Je je i kod nas je takvo bljuckanje nije izbavivanje viška! A kad pogledaš počeli smo mi previše slijedit grupe i grupice umjesto liječnike...ima tu naravno i crno i bijelo i šareno nije ni jedno apsolutna istina al pretvorili smo prehranu i odgoj u znanstvenu fantastiku ili sam trenutno u tom raspoloženju pa mi sve tako izgleda....kaže meni neki dan teta u ljekarnoj: (ja kupujem bočicu i hoću dr. Browns usko grlo, sisač 1) ajde molim te dođi di su bočice izaberi sebi, danas za tr bočice treba fakultet završit...lipo ti dođi i izaberi šta ti treba 🤣🤣 takvi trenutci me malo onako razbude!
Je je i kod nas je takvo bljuckanje nije izbavivanje viška! A kad pogledaš počeli smo mi previše slijedit grupe i grupice umjesto liječnike…ima tu naravno i crno i bijelo i šareno nije ni jedno apsolutna istina al pretvorili smo prehranu i odgoj u znanstvenu fantastiku ili sam trenutno u tom raspoloženju pa mi sve tako izgleda….kaže meni neki dan teta u ljekarnoj: (ja kupujem bočicu i hoću dr. Browns usko grlo, sisač 1) ajde molim te dođi di su bočice izaberi sebi, danas za tr bočice treba fakultet završit…lipo ti dođi i izaberi šta ti treba 🤣🤣 takvi trenutci me malo onako razbude!
Da ja nju hranim uspravno i drzim uspravno kolko ide. Ma nekad treba i sebe slusati, ne znam za vas, al ja se znam uhvatiti da zbog tih grupica kak velis bojim se promijeniti nes, a vidim da ne odgovara. Bas se treba opustiti malo i pratiti dijete i prilagoditi se.
2021. M 💗
Mi smi se isto borili sa bljuckanjem. Prvo dojenje plus ad (nan) bljuckanje katastrofa, od podrigivanja do sljedećeg obroka. Znaci zvuk pljuskanja tekucine po podu, pune mašine veša stalno. Onda smo presli na Nan AR plus dojenje. Iza bočice super, iza dojenja slapovi. Pa smo od nedavno samo na ad i sve je okej .
Fizijatrica kod koje smo bili veli da je ona imala bebu bljuckalicu i utjesila me da je ok da smo samo na AD. Veli i da je okej za bebe bljuckalice da ranije pocnu papati dohranu jer bolje prihvacaju krutu hranu. Tak da mislim s 5 mjeseci poceti, ne cekati 6.
Bok mame i bebe. Evo da se i mi malo javimo. Skoro cemo 2 ipo mj. Velika je jako. Mislim da sad vec i skoro 6 kg. Neznam koliko je dugacka . Prije 10 dana 62 al izgleda mi da raste ko gljiva. Iz pepca ovo od 3-6 mj body naknap skroz. Mi smo isle jucer na uvz kukova posto sam ja nosila remencice i kaze odlicno da dodemo izmedu 4 i 5 mj starosti jos jednom. Uglavnom ja se za roto cjepivo nisam jos odlucila. Razmislit cu jos malo pa vidjeti. Ja sam malo zabrinuta jer moja Tia ne trbuhu ne dize glavu. Ne voli na trbuhu bit . Cak je vise glavu dizala sa mjesec dana neko sad sa 2ipo. Sto vi mislite jel to problem ili ce se s vremenom popravoti.
Evo slikice malo.🥰 https://ibb.co/ynX2RqZ https://ibb.co/dLgSY52
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Sortiraj odgovore
Najstariji