Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    01. Rujan 2021. 13:07

Joj cure, bila na prvom pregledu kod svoje gin nakon poroda, i izgleda da mi je ostalo posteljice u maternici... Huh, sad cekam u poliklinici na ultrazvuk, a vjerojatno cu na kiretazu. Uzasno me strah, vise nego poroda. Strah me i te opce anestezije... Jel koja bila kad na kiretazi? 

ana0310
    01. Rujan 2021. 13:53

Mallla

Ana0310 tako i Sara njeni obroci, dodatci variraju od 10ml do 90ml…a daj mi reci sto je to baby brezza?
    Tweetyca mislim da nam je svima jedna cica jača od druge, različite su kao i ono opcenito strane tijela. Dakle kod mene ke lijeva ona koja je uvijek puna, mlijeka na izvoz, a za desnu se treba potrudit, a stavljam je podjednako lijevo i desno!
    Otpratila sam stariju curku u vrtić, i sad nas dvije male pijemo kavicu u kafiću 😁 zasluženo!
    Sačekat ću ovaj tjedan da vidim napredak uz češće podoje, ako tu bude štekalo onda ću uvest da neki od obroka popije full na bočicu. Srećom izdajanje mi još uvijek ide. Čak sad ručno uspijem bolje izdojiti nego izdajalicom. Počinjem jedva čekat krutu hranu!

Brezza ti je aparat koji slaze adaptirano 😁 nama osobno jedna od najdrazih kupovina ikad hehe

2021. M 💗

Mallla
    01. Rujan 2021. 13:55

Aaa Kiflice zao mi je da moras i to proci, bas sranje da prostis! Nego vazno da je na vrijeme otkriveno pa ce sve biti u redu!
    Aha taj stroj je ajmo kavu meni i mliko maloj...tip tip...bas fora!
    Lumile jel ti se da malo mi opisati situaciju s drugom malom, to kad je dobila 500g?
    Negativ potpuno dijelim ovaj vrtlog osjećaja grozno mi je vs. Predivno mi je! Prođen to kroz dan više puta s tim da grozno mi je caruje navečer, a predivno mi je ujutru 😁
    Sara je rođena s 3450 i 49cm, a porođajna težina vraćena za tjedan dana. Prvi mjesec je dobila 940g i 7cm, a drugi mjesec 510g i 3cm, da bi nakon tog pregleda za 5 dana ponovno vagana i mjerena kad je dobila još 190g i 1.5 cm. Oba dva pedijatra slažu se da ona ima manju kilažu usporedno s dužinom tj. Da je mršava. Druga pedijatrica mi je to pojasnila da bi ona mogla/trebala imati još 200g obzirom na porođajnu težinu i sadašnju dužinu ali da nije to ništa zabrinjavajuće jer je samo dojena i vjerojatno je njen tempo drugačiji. A ja mislim da malo previše brinem al se ne uspjevam opustiti.
    Oh Bojana sve te skrpalo odjednom, al slazem se da je najgore da smo mi bolesne tko ce onda sve!
    Da da cjepljenje je na 2,4,6...mj nekad od 3 al iznimno!

url=https://lilypie.com]

Lumile
    01. Rujan 2021. 14:23

Mallla

Aaa Kiflice zao mi je da moras i to proci, bas sranje da prostis! Nego vazno da je na vrijeme otkriveno pa ce sve biti u redu!
    Aha taj stroj je ajmo kavu meni i mliko maloj…tip tip…bas fora!
    Lumile jel ti se da malo mi opisati situaciju s drugom malom, to kad je dobila 500g?
    Negativ potpuno dijelim ovaj vrtlog osjećaja grozno mi je vs. Predivno mi je! Prođen to kroz dan više puta s tim da grozno mi je caruje navečer, a predivno mi je ujutru 😁
    Sara je rođena s 3450 i 49cm, a porođajna težina vraćena za tjedan dana. Prvi mjesec je dobila 940g i 7cm, a drugi mjesec 510g i 3cm, da bi nakon tog pregleda za 5 dana ponovno vagana i mjerena kad je dobila još 190g i 1.5 cm. Oba dva pedijatra slažu se da ona ima manju kilažu usporedno s dužinom tj. Da je mršava. Druga pedijatrica mi je to pojasnila da bi ona mogla/trebala imati još 200g obzirom na porođajnu težinu i sadašnju dužinu ali da nije to ništa zabrinjavajuće jer je samo dojena i vjerojatno je njen tempo drugačiji. A ja mislim da malo previše brinem al se ne uspjevam opustiti.
    Oh Bojana sve te skrpalo odjednom, al slazem se da je najgore da smo mi bolesne tko ce onda sve!
    Da da cjepljenje je na 2,4,6…mj nekad od 3 al iznimno!

Pa, ona je zapravo cijelo vrijeme pomalo dobivala na težini, ali se pedijatrica nije nimalo zabrinula, samo je pitala jel doji ili adaptirano koristimo, pa je rekla da nisu sva djeca ista, bitno da ona nije razdražljiva i nikakva... jednostavno je takav metabolizam, i to je to.. bila je sitna do godine dana, i onda buknila, hahahhaha... i evo sad s 3 godine veća i teža od puno 4-godišnjaka... 

Orhideja1
    01. Rujan 2021. 14:35

Update na jučer plakali smo bez prestanka od 14:30-16:30 😭😭 ja sam bila na rubu da idemo na hitnu, ali ipak zvala patronažnu i složimo se da mu sam lupocet sirup. Tako smo i napravili ialo je pola završilo na meni i po njemu, ali nakon nekih 20 min je zaspao i spavao pol sata na meni, onda se probudio skroz vesel 😀idemo napokon pokušat jesti, nije jeo od 12:30 do 17, možda nije kritičan razmak ali ako se spoji glad i onaj plač... Muko moja. Oko 18 sati temp. 37.1 ali nije za intervenciju jer je vesel.... Imali smo još jednu kratku turu tog plača ali se brzo smirio.
    Užasavala sam se noći koja je na kraju prošla potpuno uobičajno po njega... Dva buđenja u 2 i 4, ali po mene svakih 30 min sam provjeravala temperaturu.
    Nadam se da je to sad iza nas.
    Duda pljuc van, šaka u usta i cuclanje.
    Bojana baš te svašta spopalo, neka ste bolje 💪💪
    Mallla nadam se da ćete brzo postić što želite.

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    01. Rujan 2021. 14:50

https://ibb.co/VQQfz6S
    Stigla i baš me veseli🥰🥰🥰

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    01. Rujan 2021. 15:15

Orhideja znači bio je borben dan, al sad je iza vas!
    Nego svima savjetujem sirup Panadol baby, jako ukusan i vecina djece ga voli pa ga cugnu bez po muke 😊 Kako mjeris temp. Orhideja, hocu rec gdje? U guzi je npr 37.5 normalna temperatura, ako je 38 onda se racuna kao povisena, a za intrrvenciju je od 38.5 pa na vise. Al dobro kad su bockanja u pitanju onda damo sirup bez obzira na temperaturu, damo gabzapravo za bol.
    Joj hvala na lipim zeljama, al ja ne znam sto zelim postic...valjda se samo trebam opustiti i pustiti malu da jede koliko i kada zeli. Pa ni tata joj nema masnog tkiva 🤣 sama kost i koža...to doktori vide mene kršnu pa se pitsju od kud mi mršava dica 😁
    Lumile hvala na podjeljenom iskustvu. Mene su malo isprepadali tj. Ja sam dozivjela njihove komentare tragicno iako znam da je za dojeno djete 500g ok ako je sve u redu, a kod Sare stvarno sve je u redu! E da i medicinska sestra mi je rekla da ne brinem da je ona po centilima mrvu ispod prosjeka ali prati svoju skalu i da se do 4mj ne zabrinjavaju tiliki manjim prirastom jer bebe imaju svoj ritam i svoje potrebe, a ako kada krenu kesti krutu hranu ostanu sa slabim prirastom da se tada rade dodatne pretrage. 

Lumile
    01. Rujan 2021. 16:31

Mallla

Nego svima savjetujem sirup Panadol baby, jako ukusan i vecina djece ga voli pa ga cugnu bez po muke 😊 Kako mjeris temp. Orhideja, hocu rec gdje? U guzi je npr 37.5 normalna temperatura, ako je 38 onda se racuna kao povisena, a za intrrvenciju je od 38.5 pa na vise. Al dobro kad su bockanja u pitanju onda damo sirup bez obzira na temperaturu, damo gabzapravo za bol.
    Joj hvala na lipim zeljama, al ja ne znam sto zelim postic…valjda se samo trebam opustiti i pustiti malu da jede koliko i kada zeli. Pa ni tata joj nema masnog tkiva 🤣 sama kost i koža…to doktori vide mene kršnu pa se pitsju od kud mi mršava dica 😁
    Lumile hvala na podjeljenom iskustvu. Mene su malo isprepadali tj. Ja sam dozivjela njihove komentare tragicno iako znam da je za dojeno djete 500g ok ako je sve u redu, a kod Sare stvarno sve je u redu! E da i medicinska sestra mi je rekla da ne brinem da je ona po centilima mrvu ispod prosjeka ali prati svoju skalu i da se do 4mj ne zabrinjavaju tiliki manjim prirastom jer bebe imaju svoj ritam i svoje potrebe, a ako kada krenu kesti krutu hranu ostanu sa slabim prirastom da se tada rade dodatne pretrage.

Ma da, pa ne bi ja to ništa smatrala zabrinjavajućim, ne mogu sve bebe isto napredovati, pa na kraju krajeva, nismo ni mi odrasli svi isti... evo jedan primjer - od susjede kćer je bila izrazito sitna, mala... sa 7 godina trebala krenuti u školu, no međutim nisu joj dali, kao premalo kila ima, nek dođe nagodinu. Nagodinu dijete opet 14 kila, I kažu, e sad ju moramo pustit, izgleda je jednostavno takva, sitna, I to je to.. sad ima 15 godina, al i dalje je mrvica 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Mallla
    01. Rujan 2021. 16:50

Lumile

Mallla

Joj hvala na lipim zeljama, al ja ne znam sto zelim postic…valjda se samo trebam opustiti i pustiti malu da jede koliko i kada zeli. Pa ni tata joj nema masnog tkiva 🤣 sama kost i koža…to doktori vide mene kršnu pa se pitsju od kud mi mršava dica 😁

Ma da, pa ne bi ja to ništa smatrala zabrinjavajućim, ne mogu sve bebe isto napredovati, pa na kraju krajeva, nismo ni mi odrasli svi isti… evo jedan primjer - od susjede kćer je bila izrazito sitna, mala… sa 7 godina trebala krenuti u školu, no međutim nisu joj dali, kao premalo kila ima, nek dođe nagodinu. Nagodinu dijete opet 14 kila, I kažu, e sad ju moramo pustit, izgleda je jednostavno takva, sitna, I to je to.. sad ima 15 godina, al i dalje je mrvica 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Slažem se nismo svi isti niti imamo isti metabolizam al kad upadne bubica u uho teško se opustit. Al poradit cu na tome da se opustim ja onda ce sve ic lakse!

ana0310
    01. Rujan 2021. 17:57

Mallla

Slažem se nismo svi isti niti imamo isti metabolizam al kad upadne bubica u uho teško se opustit. Al poradit cu na tome da se opustim ja onda ce sve ic lakse!

Pa bas, tako je bila panika i za Miju, a muz visok i mrsav... ja sam do trudnoce bila isto relativno vitka na svoju visinu. Mislim, Mia je 6 cm narasla u duzinu u mj dana, njen prirast tezine je bio okej samo je bilo svima zabrinjavajuce to sto dobije na tezini pa nista pa dobije nes sitno pa ništa pa opet u krug. Sad samo pratim unos koji bi trebao biti unutar tog nekog intervala koji mi je pedijatrica izracunala, a njen je bio manji dosta do nedavno... tek je zadnjih dana krenula jesti da unos bude ok, samim time i na tezini dobiva kako i treba. A mislim, da je gladna plakala bi i nebi imala tolko popisanih/pokakanih pelena, krvna slika i urin uredan, tako da se i pedijatrica smirila. Ima svoj neki ritam. 

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.