Pretpostavljam da je pjegica? Haha
On je tek mali i prvi tjedan je to dovoljno, ako izdojis 30ml odmah racunaj da imaš sigurno 40-50ml..jer beba uvijek više izvuče nego izdajalica. Probaj ga stavljati što više na cicu čak i kad nije gladan, npr svaki sat vremena čisto da si navučes još mlijeka ako misliš da mu to nije dovoljno
Dada pjegica nekad 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Problem nam je sta se jos uvijek mucimo oko zutice i ona ga uspavljuje nadam se da ce sve to brzo se rijesiti i da ce normalno krenut to hranjenje 😩
Inace nama je sinoc otpala pupcana ostali smo u soku kako se to brzo izdesavalo 🤣
I mi smo imali žuticu....po danu bi čak bilo oke jeo bi svakih sat i pol do 2 sata, a noću sam ga morala buditi svaka 2 i pol do 3 sata...ali nama su rekli sa tjedan dana to izađe već iz tijela kod beba rođenih poslije termina. tako da smo ga od tada pustili da spava koliko hoce.
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
I mi smo imali žuticu….po danu bi čak bilo oke jeo bi svakih sat i pol do 2 sata, a noću sam ga morala buditi svaka 2 i pol do 3 sata…ali nama su rekli sa tjedan dana to izađe već iz tijela kod beba rođenih poslije termina. tako da smo ga od tada pustili da spava koliko hoce.
Kako je to onda kod beba rodenih ranije mi smo s 38 tj isli na indukciju nadam se da nece se dugo zadrzati receno nam je sta vise suncanja pod dnevnim svjetlom i da mora kakati da bi ju izbacio a mi svaki dan mjenjamo i po 3 ukakane pelene 🙈🤣
A možda oni racunaju sve poslije 37tt+ da je u terminu ili poslije termina pa prođe u roku tjedan dana..sad nisam sigurna..mi smo sa 40+4 a sad nez jel na to patronazna mislila 🤔
Ali bio je skoro mjesec dana zut, ono okice i malo po licu..i isto su rekli da treba oko 2 tjedna da ta žuta boja izađe skroz iz kože da se ne vidi iako nemaju više zuticu.
Da i nama je minimalno 3 ukazane pelene 🙈🙈
Bilo 2 puta samo po jedna pelena ali onda se cijeli dan mučio dok se sljedeći dan onda pokaka po 7 puta hahah
Evo danas već 3 pokakane pelene je imao 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Hej mamasite kako ste? Kako dječica?
Hvala Lucky na informaciji. Ionako planiram dojiti godinu dana pa kada završimo tu priču idemo se bockati.
100 puta nosanje i spuštanje je i kod nas, uzmlatara se rukama i nogama pa ja neznam jel je muču stomak, želudac il je neka faza.
Mi smo jučer imali krštenje, sve je prošlo ugodno i opušteno iako sam ja naravno dan prije bila napeta. Sara je bila odlična, sve je prespavala 🤣 Stavit ću slikicu da nas vidite kako smo se skockale.
Mene moje noge jako muče i morat ću u grad se zaputit po magnezij i još kreme za hlađenje nogu, od tih nogu mi krene i nervoza. Uz to imam podočnjake do poda a šoraju me i hormoni. U početku me ništa to nije mučilo a sad u zadbjih tjedan dana je počelo. Promjenjivo raspoloženje, od zahvalnosti na djeci, radosti m, preko mira i opuštenosti do živčanosti, nezadovoljstva i tjeskobe, sve me posjeti u jednom danu ili kroz par dana. Najratobornija sam prema mužu samo bi se svađala....sve se nadam da će se to skoro smiriti. Kontaktirala sam i kolegicu psihologinju koja uči za KBT terapeuta pa da me malo educira i posavjetuje me što činiti. Uspijem se dosta umiriti vježbama disanja i naravno odmorom, da se natjeram odspavati popodne... Nije ništa toliko strašno i neizdrživo ali dovoljno da mi smeta i da se ne želim tako osjećati (nekog realnog razloga za nezadovoljstvo nemam). Sve drugo je dosta dobro, ukupno imam bebu za poželit i curicu koja me sluša dosta i preuzmu je članovi obitelji....Ne želim nikoga ovim opteretiti al pišem jer smatram da se premalo opčenito govori u društvu o paketu potencijalnih promjena i poteškoća nakon poroda.
url=https://lilypie.com]
Cure moja Tia ima 2 tj . Danas su se pojavili oni sitni pristici po licu ,nema ih jos puno al izbijaju. Jel se maze to necim ili sta,kako? 😁
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Cure moja Tia ima 2 tj . Danas su se pojavili oni sitni pristici po licu ,nema ih jos puno al izbijaju. Jel se maze to necim ili sta,kako? 😁
Svaki dan prebrisi blazinicom natopljenom fiziološkom otopinom, a ak budu bas crveni upaljeni onda jednom dnevno s octeniseptom 🙂 moja ih je imala tj. jos uvijek ih i ima, ali ne toliko po licu vec sad putuju po glavi, ramenima, prsima.. al proci ce uskoro, bitno da nije nis opasno 🥰
Hvala Lucky na informaciji. Ionako planiram dojiti godinu dana pa kada završimo tu priču idemo se bockati.
100 puta nosanje i spuštanje je i kod nas, uzmlatara se rukama i nogama pa ja neznam jel je muču stomak, želudac il je neka faza.
Mi smo jučer imali krštenje, sve je prošlo ugodno i opušteno iako sam ja naravno dan prije bila napeta. Sara je bila odlična, sve je prespavala 🤣 Stavit ću slikicu da nas vidite kako smo se skockale.
Mene moje noge jako muče i morat ću u grad se zaputit po magnezij i još kreme za hlađenje nogu, od tih nogu mi krene i nervoza. Uz to imam podočnjake do poda a šoraju me i hormoni. U početku me ništa to nije mučilo a sad u zadbjih tjedan dana je počelo. Promjenjivo raspoloženje, od zahvalnosti na djeci, radosti m, preko mira i opuštenosti do živčanosti, nezadovoljstva i tjeskobe, sve me posjeti u jednom danu ili kroz par dana. Najratobornija sam prema mužu samo bi se svađala….sve se nadam da će se to skoro smiriti. Kontaktirala sam i kolegicu psihologinju koja uči za KBT terapeuta pa da me malo educira i posavjetuje me što činiti. Uspijem se dosta umiriti vježbama disanja i naravno odmorom, da se natjeram odspavati popodne… Nije ništa toliko strašno i neizdrživo ali dovoljno da mi smeta i da se ne želim tako osjećati (nekog realnog razloga za nezadovoljstvo nemam). Sve drugo je dosta dobro, ukupno imam bebu za poželit i curicu koja me sluša dosta i preuzmu je članovi obitelji….Ne želim nikoga ovim opteretiti al pišem jer smatram da se premalo opčenito govori u društvu o paketu potencijalnih promjena i poteškoća nakon poroda.
Prvo čestitke na krštenju, čekam sliku da vas vidim 😊😘. Što se tiče mentalnog zdravlja slažem se s tobom, treba o tome pričati. Želim ti da čim priješ izađeš iz tog stanja i da prođe to nezadovoljstvo. Sigurna sam da ćeš se brzo vratiti u kolosjek.
Matejaa mislim da je većina cura pisala da samo prolazi, eventualno prskanje termalnom vodicom ili majčinim mlijekom. Ja nisam ništa stavljala svojoj maloj, a povremeno joj se pojave kad je baš vruće. Same se i povuku.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Mene moje noge jako muče i morat ću u grad se zaputit po magnezij i još kreme za hlađenje nogu, od tih nogu mi krene i nervoza. Uz to imam podočnjake do poda a šoraju me i hormoni. U početku me ništa to nije mučilo a sad u zadbjih tjedan dana je počelo. Promjenjivo raspoloženje, od zahvalnosti na djeci, radosti m, preko mira i opuštenosti do živčanosti, nezadovoljstva i tjeskobe, sve me posjeti u jednom danu ili kroz par dana. Najratobornija sam prema mužu samo bi se svađala….sve se nadam da će se to skoro smiriti. Kontaktirala sam i kolegicu psihologinju koja uči za KBT terapeuta pa da me malo educira i posavjetuje me što činiti. Uspijem se dosta umiriti vježbama disanja i naravno odmorom, da se natjeram odspavati popodne… Nije ništa toliko strašno i neizdrživo ali dovoljno da mi smeta i da se ne želim tako osjećati (nekog realnog razloga za nezadovoljstvo nemam). Sve drugo je dosta dobro, ukupno imam bebu za poželit i curicu koja me sluša dosta i preuzmu je članovi obitelji….Ne želim nikoga ovim opteretiti al pišem jer smatram da se premalo opčenito govori u društvu o paketu potencijalnih promjena i poteškoća nakon poroda.
Super da ste vec obavile i krstenje, jedna obaveza manje 😍
Razumijem te sto se tice promjene raspoloženja, a vjerujem da i ostale mamasite.. ❤
tako i ja, budem nekako nezadovoljna, a opet nemam razloga.. ne bih htjela biti nezahvalna jer je stvarno sve na mjestu, barem sto se tice bitnih stvari u zivotu.. malo me i deprimira to sto necu na more, suncat se, a druge vidim na društvenim mrežama kak uzivaju 😁
Hvalaa curkee. 😊
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Draga Malla, u potpunosti te razumijem jer se i sama tako osjećam. Promjenjivo raspoloženje, neko nezadovoljstvo, pa osjećaj sreće, pa osjećaj sputanosti, želje da se mogu otusirati oprati zube i obaviti nuždu bez žurbe. Ne znam jesu li to hormoni ili nešto drugo, no grozno mi je tako osjećati se. Želim se posvetiti starijoj djevojčici, a ne mogu koliko želim, uvečer Veronika plače toliko jako da je ne mogu umiriti, starija želi da joj čitam priču- ne mogu. muž ima posla preko glave, pomaže koliko može.
👨👩👧👧👭
Sortiraj odgovore
Najstariji