I grasak, mahune, sarmu, punjenu papriku, paradajz sos i sl, prije joj je to smetalo
Sada sam sigurna da UK i Hrvatska nemaju iste rasporede cijepljenja. Ja ne vjerujem da se kod vas daje cjepivo za Meninigitis B, ali se daje pneumokokno cjepivo i to 3 puta.
Kod nas ide:
8 tjedana- Meningitis B, rota, 6 u 1
12 tjedana- Pneumokokno cjepivo, rota, 6 u 1
16 tjedana -Meningitis B, 6 u 1
.
Meningitis B cjepivo je užasno za primiti, što bi objasnilo zašto je ovdje prvo cijepljenje teže za bebe, a drugo lakše.
.
Evo cure mene samo upadam malo da vas pozdravim i da vam se javim. Ja nikako ne stignem ni čitati ni pisati ali vas se često sjetim. 😊😊
.
Uglavnom mi smo dobro, Lukas je jako veseli dečko samo što je sada počeo biti i jako zahtjevna beba te želi da se stalno netko zabavljam s njim ili da ga se nosi uglavnom neće baš da se sam igra, mislim da smo ga ja i cure malo razmazile i sad moramo trpiti posljedice🤣😁😁 Nadam se da su vaše bebice sve dobro i vesele i da uspjevate sve s njima.
.
Ja se nadam da kužite situaciju zašto vam se ne javljam znači ja sam skoro stalno sama s njima trima i vozim ih u školu pa iz škole pa u međuvremenu moram skuhat i pospremat robu i kuću pa kontrolirat zadaće, a ti kućanski poslovi me pomalo ubijaju. Ja ne stignem sjest do navečer. Uglavnom ima posla za ubit se po kući sa troje djece ,neznam kako vi cure koje isto imate troje, najgore je to što nema kraja, stalno imas još nešto za napravit. Nadam se da vi to uspjevate i da se snalazite..😊😊
.
Eto malo sam vam se javila, požalila 😁 eto čisto da znate da sam tu negdje i da mislim na vas sve 😊😊😊
8 tjedana- Meningitis B, rota, 6 u 1
12 tjedana- Pneumokokno cjepivo, rota, 6 u 1
16 tjedana -Meningitis B, 6 u 1
.
Meningitis B cjepivo je užasno za primiti, što bi objasnilo zašto je ovdje prvo cijepljenje teže za bebe, a drugo lakše.
.
Tako je Emmie, evo razlike. Kod nas u rodilistu dobiju 1.pikicu u zivotu, protiv tuberkoloze. Sa 8 tjedana ide 6u1 + pneumokok + 1.doza rote, sa 4 mjeseca ide isto to, 6u1+pn+rota, sa 6 mjeseci opet isto samo bez rote.
6u1 je
[ul]
[li]DTaP-IPV-Hib-hep B: Kombinirano cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa (acelularno), dječje paralize (inaktivirano), H. influenzae tipa B i hepatitisa B . [/li]
[/ul]
Iduce je sa 12 mjeseci protiv ospica, zausnjaka, rubeole i opet pneumokok. Ne vidim u kalendaru nigdje meningitis.
To ocito ovisi o klimi i polici cijepljenja.
Da su nudili, ja bi uzela, ne znam zasto nema.. to se prenosi sklopcima? Necu ic s njim u sumu nikad 😂😂 sad me trta.
Kety hvala ti puno! Zadnje 2 noci mi nikad bolje nije spavao, zato sam se i premisljala hocemo li kod pedijatra. Mislim se da svakako ne bi mogao spavati da ga to toliko muci. Nazvat cu pedijatra i objasniti situaciju pa neka on odluci sto je najpametnije
AnaAn jedem sve i malome nista ne smeta. Kada sam tek pocela uzela sam manju porciju rizi-bizi (grasak s rizom, ne znam kako tko zove) pa sam kasnije sve vise uvodila. Neki dan sam prvi put pila limunadu i to je isto dobro podnio.
Baby P 03/21 💙
NeverEver, kod nas je drugi Pneumokok tek od godinu. Izgleda da je i on malo teži za primiti, pogotovo drugi put. Isto tako, moja malena nije primila cjepivo protiv tuberkuloze jer nije bilo rizika? Tako su doktori odlučili kad se malena rodila.🤷🏻♀️
.
Cjepivo za meningitis, hmm ne znam da li su sve Europske zemlje uvele to ili ne, i ovdje je to relativno novo cjepivo. Kad sam vidjela da je šansa napadaja/konvulzija od tog cjepiva do 1 u 100, šlag me strefio. Ne da nam je itko to rekao, sama sam otkrila kad sam tražila podatke zašto mi dijete toliko vrišti danima.
Cure danas u dm-u u west Gates ( ne znam da li je u svim dm) su pelene pampers one special edition od broja 4 u kutiji 70 i nešto kn i 2+1. Izlaze iz asortimana.
NeverEver morala sam google translate što je to sklopac😆
Prenosi se od osoba koje imaju određene bakterije koje žive u grlu ili nosu, a te osobe ne znaju da ih imaju. Nekima te bakterije smetaju, nekima ne. Ne zna se zašto je tako. Uglavnom, na 66 miliona ljudi u UK imali smo oko 400 slučajeva meningitisa B u 2020. Znači veoma rijetka bolest, ali može biti vrlo ozbiljna.
Sortiraj odgovore
Najstariji