I ja se slazem s Kety, treba dugorocno razmisljat. Moja beba je bolje spavala na ad-u al se isto budi jest kao i svi drugi i mislim da od pocetka nije bio neka drama queen za spavanje pa se mozda slucajno potrefilo. Bilo je noci kad smo bili budni i moje iskustvo i misljenje nije da ce spavat cijelu noc ako ih se natovari.. planiramo sa 6 mj uvest pola rucka, sa 6.5 cijeli, sa 7 lagani dorucak, sa 7.5 dorucak i rucak, sa 8 dorucak (zitarice i voce), brunch (integralni keksici i sl.sta smiju), rucak (povrce i meso) i sa 9 laganu veceru, sa 10 da ima prava 3 obroka i brunch. Ako primjetimo sad na vadjenju krvi da mu fali zeljeza ili da mu je potrebno vise hrane, prebacit cemo se na hipp2.
I ja bi voljela da ga "drzi" i odspavam u komadu ali nismo jos na tome.. bitno da on meni napreduje, od 4 i pol do 5 i pol mj je dobio 800g, nije puno kao dok sam ga dojila ali je sasvim dovoljno.
Mozda se varam ali mislim da zdrave prehrambene navike krojimo vec sada i ne budem ga pretrpavala za veceru ili mu davala slatko tipa cokolino vec naglasam stavljam na dorucak i balansirani rucak. Naravno da ce jest slatko i junk kao i svi ostali ali mozda ga uspijem naviknut s godinama na to da postoje omjeri i namirnice koje su bolji za njega, za zdravlje i izgled..
.
P.s. mom ne smeta nista od kremica i kupamo ga u becutanu a od becutan ulja je dobio neke sitne sitne jedva vidljive pristice po cijelom tijelu, evo 3 dana ga ne mazem s tim i sve 5 kao prije. Nest ima u ulju sto u kupku ne stavljaju.🤔
Kaj se tice spavanja,evo moja se vec par noci budi oko 1 i oko 6 za jelo, a zadnje pojede oko 20-21, kako kad i ocito joj fali i pojede si..
Prek dana brlja na flasici,pa na sve moguce nacine ju pokusavam da pojede..ali mi smo i na kasicama, dam joj malo svaki dan,ne zamjeni joj obrok jer trazi za sat-dva mlijeko,ali vristi i moram joj dat malo kasice i onda je mirnija 🤷🏼♀️ isprobala je okuse i trazi..
Nego,meno se cini da je nekak malo dobila na kilazi, za tj dana idemo kod pedijatra,a bile smo 12.8 i imala je 5990g, a po mojoj vagi sad bi imala malo preko 7000g, recimo 1kg i nekaj sitno u mjesec i pol? To okej ili ne? 😅
Kaj se tice spavanja,evo moja se vec par noci budi oko 1 i oko 6 za jelo, a zadnje pojede oko 20-21, kako kad i ocito joj fali i pojede si..
Prek dana brlja na flasici,pa na sve moguce nacine ju pokusavam da pojede..ali mi smo i na kasicama, dam joj malo svaki dan,ne zamjeni joj obrok jer trazi za sat-dva mlijeko,ali vristi i moram joj dat malo kasice i onda je mirnija 🤷🏼♀️ isprobala je okuse i trazi..
Nego,meno se cini da je nekak malo dobila na kilazi, za tj dana idemo kod pedijatra,a bile smo 12.8 i imala je 5990g, a po mojoj vagi sad bi imala malo preko 7000g, recimo 1kg i nekaj sitno u mjesec i pol? To okej ili ne? 😅
S obzirom da je vec 4 i pol mj to je super dobila...pa ne mogu bebe dobivat 1kg svaki mjesec..kakvi bi bili...od sad ce ti dobivat pola kile mjesecno cca...i to je sasvim ok...😊 od moje kume mala je imala 7 i 800 sa godinu dana...kuzis 😊😉 sve je savrseno s njom 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mame,
Hvala na iskustvu.
Ja za sada neču uvoditi večernji obrok ne bi li bolje spavao jer ionako ima preosjetljiv želudac, samo mi još trebaju i problemi oko toga.
Stalno pokušavamo dokučiti zašto mali loše spava a odgovora nema.
Jednostavno loše spava a mi smo kronično premoreni.
Ja od poroda nisam spavala duže od 2 sata u komadu.
Ima li možda tko kakav savjet?
Kako riješavate pokrivanje?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ruzica, ja ti se divim sto funkcioniras i skidam tebi i muzu kapu zbog energije koju ulazete. Jednog dana ce imat svoje pa mozes bacit kletvu kao moja mama "da bar ti imas takvo" 😂😂 Salu na stranu, bitno je da beba napreduje. Nije da roditelje tko šljivi ali ipak, najvaznije je da beba napreduje a taj dio vam dobro ide tak da spavanje kod nekih beba nije opcija do skole koliko cujem po iskustvima iz okoline. Thera je stavila super clanak nedavno kako ni jednoj bebi nije prirodno spavat 8 sati po noci ali se nauce jer je kukturoloski uvjetovano. Nekima treba 1 dan, nekkma 300, nekima 3000 da nauce. Mozes probat s toplom kupkom, masazom, vise bit na zraku.. ali mozda bolje da se pomorite s tim da ne spava i dezurate po noci da bar 4 sata odspava svaki u komadu.
.
Lussi malena je cisti secer! Prosjek kg za curice sa 6 mj je 6.5.
Ruzice, slažem se s Nevom. Neke bebe su jednostavno takve. Naša je nas znala 'pocastiti' sa spajanjem u kreveticu od ponoći do 5, 6 ujutro, a evo već noćima se budi svaka 2, 3 sata i ugl ju stavljam da spava izmedju nas jer se ne mogu toliko dizati. Tako da ima i dobrih i loših faza. Ja se iskreno nadam da ćemo ubrzo doći u fazu da nas opet pocasti sa dobrim spavanjem 🤣🤞
Takodjer Ruzice, možda da nam opises svoj dan pa da ti savjetujemo ako mi nešto drugacije radimo od tebe pa da to probas. I koliko ti pojede prije noćnog spavanja te da li jede prilikom svakog buđenja?
Aha još sam te Ruzica htjela pitati da li si razg sa pedijatrom o tom spavanju?
Što se tiče pokrivanja, spava nam u vreci tako da se ne brinem više da li joj je zima, da li će si navući na glavu ili nešto treće. Samo mi je plan kupiti vreću sa nogavicama i rukavima, ova to nema pa mi ju je zao kad ju vidim tako zamotanu 😅
Ja imam pitanje za autosjedalice - trenutno jaje je od Cybexa, Aton S, ono veće koje ide do 87 cm. I mozemo ga možda koristiti jos par tjedana ali nogice joj lagano dodiruju sjedalo pa krećem u istraživanje koju kupiti sada.
Da li imate preporuke, sta tu moram paziti?
Joj pokrivanje, nece ni moj bit pokrit naravno 🙄 zasto bi. Al nece ni vrecu i meni ga je zao mucit s tim kad fakat ne voli i preznoji se sav, dakle njemu je vruce, ne samo da nece bit pokriven. Tak da dok zaspi uspijem prebacit laganu tetricu. Par minuta kasnije laganu dekicu i onda zacas jos jednu 😂😂😊 dok stavim deblju ili nedaj boze poplun, probudi se, ovaj se otkrije al mu uvijek ostane 1 sloj barem 😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji