Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver
    24. Rujan 2021. 13:26

*ovak se otkrije.

Lonmi
    24. Rujan 2021. 14:17

Kety slazem se sa tobom.
    S time da je meni i uvođenje dohrane s 4mj full prerano, ali svaka mama zna najbolje.
    Od ad-a mi nikad nije bolje spavala, to smo mislili u pocetku dati kroz noc da se ja odmorim, ali cice mi nisu dale mira tako da je i to bila jedna od losih odluka.
    .
    Mi ju pokrijemo s poplunom u kreveticu i tako skroz na miru spava, uzmem ju i nahranim oko 3h ujutro, opet pokrijem i sve ok. Od 6 ujutro smo same i onda spava kraj mene pokrivena sa mojim pokrivacem i nemamo nikakve brige. 

Lonmi
    24. Rujan 2021. 14:24

Vrecu za spavanje mrzi, a ni meni se to ne sviđa, eventualno one s nogavicama pa da budu nogice slobodne kao i inace. S obzirom da se ne otkriva, sad super funkcioniramo i s poplunom.
    Ruzice bude se to poslozilo, znam dosta slucajeva takvih zahtjevnih beba, umornih roditelja. Od moje kolegice mali je takvi bio do god dana i onda je jednostavno prestalo, spavao je cijelu noc osim kad je bio bolestan ili nesto. Znam koliko puta mi je rekla da ce zavrsiti na psihijatriji, ali nemas sta osim izdrzati. Mozda se probati posavjetovati s nekim strucnijim, vjerujem da si pedijatru spominjala situaciju.
    Mene je tog isto strah, da mi se ne desi situacija da nece spavati, nadam se da nece biti nikakve regresije ni ostalih pojava. 

🌺Principessa🌺
    24. Rujan 2021. 15:25

Cure,ak koja treba za krstenje,preporuka
    https://ibb.co/jf8S2f6
    https://www.orioli.hr/

• thera
    24. Rujan 2021. 19:31

Spavanje-moj spava u pidjamici bez carapa ili dugom bodicu i hlacicama. Pokriven je s tankom dekom koju stavim duplo i to mu ne smeta. Kad sam stavila deblju odmah ju je skinuo sa sebe. Carapice mu smetaju u toj mjeri da si ih sam skine. Mi trenutno imamo dobru fazu i nadam se da ce tako i ostati. Zaspi oko 7, spava do 7 ujutro. Nekad se probudi oko 11-12 za jelo,ako ne probudimo ga sami,preskinemo,nahranimo i onda opet budenje oko 4-5. Nocas nas je iznenadio pa je od ponoci produzio do 7 ujutro. Ne znam kaj smo jucer drugacije napravili ali da znam recept ponavljala bi ga svaki dan😂
    Inace je puno manje zahtjevna beba nego na pocetku,znam da sam se stalno zalila. Bitno je da je nahranjen,suh i da nije pospan. Naravno da ima dana kad je nikakav bez razloga(ili ga samo mi ne vidimo) i onda je bas nervozan i ljut. Ali mislim da je to normalno. Za cure koje se muku muce sa spavanjem,probajte izdrzati,vjerujem da su to faze i da moraju proci. Moj je bio takav prvih 3-4 mjeseca i znam kako je to. Tko zna kaj nas ceka kad zubici krenu izlaziti. Pokusavam uzivati i odmoriti se koliko mogu jer sam svjesna da vec sutra moze biti drugacije. 
    Hrana-mi smo krenulo lagano uvodit namirnice ali ne u toj kolicini da mu zamijene obrok. Za sad sve prihvaca i jedva cekam da napuni 6-7 mjeseci da mozemo krenuti ozbiljnije. Za sad se trudim da to budu jutarnji sati. Imamo 5.5mjeseci,70 cm i 8900😊 Meni ledja otpadaju i morat cu podhitno na neku masazu ili vjezbati jer on nece tako brzo prohodati😅
    Pusa svim mamicama😘❤️

• Ivancica90
    25. Rujan 2021. 00:05

Samo da se javim i odoh spavat, pusa svima 😘

.

Vidjela sam da ste pisale o kašicama, ja dajem jednu novu namirnicu 3 dana, miješam je sa starima, prvi dan malo samo nove, treći najviše i onda 1 dan kombinaciju samo stare namirnice pa onda slijedeća namirnica. Ide sporo, nova namirnica svaka 4 dana, al zbog urtikarije ne želim brzati pa da slučajno odreagira i da ne znam zbog čega. Još uvijek imamo samo jedan obrok, ručak, ali planiram uskoro doručak dok još uvedem bar jednu žitaricu i voćku. Večeru ću zadnju, i nama odraslima se ona sporije probavlja i preporuča se bar 2 sata prije spavanja. I od kad smo krenuli s kašicama, skoro svaku noć se budi za cicanje, dok je prije spavao cijelu.

.

Tikva - mi smo uveli tu butternut i hokaido, iako ne gotovu nego sam kuhala na pari, nije imo reakciju ni na jednu. Butternut više voli jer je slatkasta.

.

Batat - moje dijete s batatom sve jede. Bez njega kako kaj 😅 Frendica mi je rekla kako je s njene dvije curice bila ista stvar. Pa ako nekome beba ne želi papat, ne škodi isprobat 😁

.

Pupetta - ajd ne kvarimo samo mi prosjek težine onda 😄 Jučer pričam s frendicom, bebač 2 mjeseca i tjedan dana, nosi broj 74, a meni je Leo na 74/80 🙃

• ružica
    25. Rujan 2021. 07:29

Dobro jutro drage mame,

Nadam se da ste imale mirnu noć.
    Kod nas standardno loša.
    Hvala svim curama na savjetima i utjehi...
    NevaEva,
    Vjeruj mi da mi je netko rekao da ću imati ovoliko snage ne bih mu vjerovala i bila bih jako preplašena oko majčinstva, i puno više nego sada 😅, tako da i bolje da je sve ovo iznenađenje.
    Bebanamoje, mogu napisati jedan naš dan, rado, samo kad uhvatim vremena.
    Mislim da mali jednostavno loše i malo spava.
    Pedijatricu na žalost nisam konzultirala jer sam jako nezadovoljna njom i njenim "odnosom" prema
    pacijentima, a naglašavam da nisam naporan pacijent i ne pilam bezveze, a uostalom trebala bi "pilati " jer se radi o mom djetetu.
    Žena je jako s visoka, svaki put je čekamo 20 minuta - ona dolazi s pauze i ne kaže niti oprostite na čekanju.
    Na telefon se uopće ne javljaju, iznimno je površna i na pregledu koji je ionako jako rijetko joj se treba izvlačiti riječi iz usta umjesto da sama naglasi sve bitno.
    Da ne pričam o tome da nikada mene kao majku nije pitala kako ste vi, što našu MissGraz pedijatrica redovito pita. Tako da ćemo je mijenjati sigurno.
    Pitanje u svezi vreća, smetaju li vam bebama one vreće bez rupe za noge, Dada i Rocco imaju vreći kao kombinezon ali koštaju....
    Ljubim vas sve drage mame.
    p.s. EmEn9, Ines, i ostale mamice javite nam se…

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Emmie
    25. Rujan 2021. 08:20

Dobro jutro svim mamicama i bebama! Samo da vam se malo javim.  Malena je jutros pravo uranila, pa i ja sa njom😆.
    Ružice naša drži se... Bit će bolje...mora biti🌹

• MissGraz
    25. Rujan 2021. 08:58

Da, mene uistinu moja pedijatrica svaki put odusevi. Osim sto obrati paznju na bebu pola sata najmanje i okrene je na sve strane doslovno, poprica i sa mnom. Pa kako ste vi mama, hranite li se dobro, kako se osjecate, spavate li, jeste li puno umorni, pijete li neke vitamine, zeljezo, imate li vremena za sebe, itd. I uvijek mi na kraju kaze - mislite i pazite i na sebe i onda ce i beba biti dobro. Na mail odgovara skoro pa odmah i sad. Stvarno sam prezadovoljna. A imam osjecaj da je u ponoc nazovem i postavim najgluplje pitanje na svijetu da bi mi strpljivo i temeljito odgovorila. 
    .
    Mame, koje imate curice, moze preporuke za one “turbane” ili one malo sire masnice za glavu? Jeste kupovale i gdje? Treba mi nesto da joj zastiti usi. Imamo neke masnice ali su uske i uvijek joj se povuku sa uha i onda ja to popravljam, a nju to zivcira i onda samo cupa sa glave. Haha. 
    I hvala svima na pomoci za cipelice. 👏🏻

• Ivancica90
    25. Rujan 2021. 09:11

Emmie

Dobro jutro svim mamicama i bebama! Samo da vam se malo javim. Malena je jutros pravo uranila, pa i ja sa njom😆.
    Ružice naša drži se… Bit će bolje…mora biti🌹

Ja sam morala ovo prokomentirat 😄 Blago tebi kad je 8 i 20 da je uranila, moj naj naj duže do 8 spava, obično je između 7 i 7 i 30 budan, a ja ne 😴 Iako bolje da se ne žalim, bar je pomaknuo bar malo kasnije, prije se između 5 i 30 i 6 budio. I dobro jutro svima 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.