Pozdrav mamice,
Sretan i blagoslovljen Uskrs svima! 🐇🐣🐰🥰 Curke bebice su vam preslatke, mazite se, volite se i uzivajte cim vise u njima 🤩🥰
.
I moja curka je danas “nemoguca”, spavala je nesto malo, a kad nije spavala onda se derala. Dok ju nosimo sve super, cim ju spustimo negdje vristanje. A jela bi valjda svakih pol sata. Prosla je 6. tjedana tak da ne mislim da nije skok u razvoju, al sad kak vidim da su i vase bebice takve danas vjerujem da je nekaj u zraku 🙁.
.
Spavanje - moja vise ne zaspi nakon svakog podoja, cak sad i malo spava prek dana i ovo kaj spava dosta je nemirna, neznam jel joj buka mozda pocela smetati al necemo joj bas radit tisinu prek dana. Isto je pocela pratiti sve oko sebe i dok papa ne smije nitko progovorit jer ide zagledavat tko je to i vuce bradavicu za sobom 🤦♀️
.
Blossom - ja sam svojoj davala D3 K1 jedno vrijeme ujutro i to je bilo vristanje cijeli dan i od kad sam joj pocela davat navecer sve je super...prespava nam noc normalno. Bila sam uvjerena kak joj je od toga lose pa mi je teta u ljekarni rekla da joj od toga sigurno nemre bit nis, da je vjerojatno od prehrane i da pocnem paziti kaj jedem. Nisam pametna tko je u pravu 🤷♀️
.
Zara - dobrodosla i cestitam ti na bebici 🥰
Ja sam svoju budila prvih tri tjedna svaka 2i pol sata jer je ranije rodena i imala je zuticu zbog koje smo ostali 6 dana u bolnici. Sad ju pustam i budi se po noci svakih 3-4 sata, nekad zna i 5 prespavat, a prek dana trazi svaka 2 i pol do 3 sata.
Steznik - ja sam ga nosila mjesec dana nakon poroda jer sam se s njim osjecala nekak sigurnije i ko da je onda sve na mjestu. A i bilo mi je toplo za bubrege sto jakooo volim.
.
Bebanomoje - stavljala sam ju na bok spavat prije i mijenjala sam strane nakon svakog podoja, al sad zenska zeli spavati samo na ledima i kad ju stavim na bok prebaci se sama na leda tak da ju pustam da spava kak zeli. Kaj se tice dojenja i moja je bila u bolnici na dohrani jer ja nisam imala mlijeka odmah i dojila sam sa sesiricima. Nakon drugog tjedna kad je vec bila veca i jaca, sam pocela micat sesirice i prihvatila je sisu bez problema.
.
Vitamini - ja ne pijem nikakve jer neznam sta smijem tocno ako dojim, al mislim da bi trebala jer sam iscrpljena i vrti mi se cesto, a spavam i prek noci i preko dana. Kad zbrojim sve spavam oko 10 sati.
.
Izlazak - ja cesto odem do ducana ili obavit kaj treba i ostavljam curku za sad samo s muzem. Meni to super dode jer su mi misli malo out i vidim svijet i druge ljude. Znam da je na sigurnom i da ce zvat ako nesto bude.
.
Bljuckanje - u zadnje vrijeme je to stvarno cesto. Nekad ide ko voda, nekad je u mlazovima a nekad je ukiseljeno i s nekakvim grudicama. Jedan dan su bili mlazovi nakon svakog podoja i od kad sam joj malo produzila vrijeme izmedu podoja se to smanjilo. Skuzila sam da bljucne kad ne podrigne kak spada nakon jela ili kad se puno mice a taman se najela.
.
Kakica - i kod moje je senfasta i malo mrvicasta al nekad zna bit i dosta vodenasta, ovisi valjda kaj pojedem.
.
EmEn - i ja svaki dan dok ju dojim promatram kak je narasla i kak je vec teza i place mi se kak to sve prebrzo ide, necemo se ni snac a vec ce ic u vrtic 🙁
.
Temperatura - kod nas je izmedu 20 i 22. Ja hodam u potkosulji samo jer mi je prevruce.
I moj malac je danas nemoguc, bas nam se svima zaredalo Doduse vec 3 dana i 3 noci je bas zahtjevan, skroz se promijenio, sad je cesto budan i nervozan.
Kako vi uspavate svoje bebice? Moj inace zaspe nakon svakog hranjenja, ali zadnjih par dana ne zeli. I sto god napravila nece se umiri i zaspe. Miran je kad ima dudu, ali je izbaci nakon minutu
Baby P 03/21 💙
Mame da li vase bebice ponekad plaze jezik? Ili ga drze onako malo vani?
Moja je danas bila super do negdje pola 5 i onda je poceo show. Plakanje i nervoza na najjace. Nece spavati, cicu bezveze navlaci i cendra, nece lezati, u rukama bude dobra neko vrijeme i onda negoduje...kupanje inace bas voli, a danas je vristala iz petnih zila 😄 evo je sad spava ali mlati rukama i onda sama sebe probudi 🤦🏻♀️
Vidim da ide promjena vremena, a kazu da su bebe meteoropati. Drzite se zene, ko prezivi pricat ce 😄
Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖
Vitamini - ja uzimam vitamine za dojenje/poslije trudnoće.
Avama - moja to radi ponekad, posebno kad pričamo sa njom. Možda nas pokuša imitirati...nemam pojma.
Pupetta - preko dana kad nije nervozna/gladna/ne mora kakiti/nema naprezanja/nije preumorna stavim je u krevetić i sama zaspe. Kada je najnervoznija nosim je, hodam polako i pjevam nešto. Njeno omiljeno je "Bježi kišo s' prozora" od Crvene Jabuke i " Stanica Podlugovi" od Zdravka Čolića. Srećom nema nikoga okolo kad to pjevam jer nije ugodno za slušati.😆
Evo moja konacmo zaspala, od 14 h nije spavala duze od 15 minuta. Nervozna,placljiva,muci je kakanje i grcevi, izvijala se. I kaj je najgore zaspala je na meni. Sad ako je stavim u krevetic bit ce opet budna. Uzasno, a padam s nogu
Kako vi uspavate svoje bebice? Moj inace zaspe nakon svakog hranjenja, ali zadnjih par dana ne zeli. I sto god napravila nece se umiri i zaspe. Miran je kad ima dudu, ali je izbaci nakon minutu
Vecinom sama zaspi na mjestu gdje je u tom trenutku - baby gym, ljulja, koljevka, al kad je nervozna onda ju uspavamo na rukama i pjevamo joj i njisemo ju.
.
.
Evo moja konacmo zaspala, od 14 h nije spavala duze od 15 minuta. Nervozna,placljiva,muci je kakanje i grcevi, izvijala se. I kaj je najgore zaspala je na meni. Sad ako je stavim u krevetic bit ce opet budna. Uzasno, a padam s nogu
Moja je uspjela zaspati prije nekih 40min i prebacili smo ju u kindic i jos se nije pomaknula...valjda bude sad odspavala posteno 🤞🏻.
Izdrzi, bude sutra bolje 😃
Moja to jos ne radi, ali od sogorice mala je tak imala jezik vani. Normalno je :)
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Cure evo i mene. Padam s nogu. Umorna sam ful i iscpljena i rastura me kičma jer sam cijeli dan stajala i sjedila nisam ništa ležala. Danas dosla familija od muža bili do nekih 16h i nakon toga isli pospremat kuću pa kupat Lukasa i nakon toga on budan nikako zaspat pa nosi ovako nosi onako pa daj mu jest i evo sad jedva zaspao na meni i čisto me strah stavir ga u krevetić jer me ta kičma rastura nemogu ga vise dizat i spuštat.
.
Uspavljivanje - ponekad zaspe na rukama kad ga nosimo i šetamo, ponekad ga stavimo u košaru od kolica i vozimo a ponekad na nama dok sjedimo. Znači ne zaspe sam jer ako ga stavis u kolica npr ili krevetic kad mu se spava i ne ljuljas ga on se dere na cijelu kucu i moras ga onda dignut. A ponekad ne pali ni ljuljanje u kolicima moramo ga dignut isto, u biti zato jer ja nemogu slusat da place mozda bi se i smirio da pustim ali čisto sumnjam.
.
Zara meni je rekla patronazna da ga moram budit svaka 3h za jest i evo sad kad je dobio na tezini nakon 2 i pol tjedna mi rekla da ga vise ne moram budit i od kad je to rekla on se budi tocno svaka 3h 🤣🤣
.
Emmie - mmmm....fino izgleda. I ja bi tu roladicu 🤗🤗🤗🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji