Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    01. Srpanj 2021. 17:15

Dalje ⬇️ 
    .
    Dohrana - dr nam je rekla da posto ona lijepo napreduje da joj ne treba dohrana prije 5-6mj. Dakle, ako zelim mogu poceti sa 5mj ili sacekati 6mj, ali nikako vise od toga. Preporucila mi je philips avent prirucnik za dohranu (to se navodno dobije ako kupis njihovo kuhalo, ali mi je rekla - ne bacajte novce na to, pokusajte prirucnik pronaci na netu i kuhajte “po starinski”) Tako da sam googlajuci pronasla njihovu aplikaciju easy weaning. Nisam jos proucavala, ali se cini okej na prvu. 
    .

Takodjer je rekla da je najcesci uzrok nemirnom spavanju beba probavljanje hranje. U sto sam i sama sumnjala… pisala sam vam vec kako mislim da moju curu smeta to sto joj se kaka, a ne zna to obaviti u snu. Tako da sam sad i uvjerena da je to kod nas na stvari. 
    .
    Kosa mi strasno otpada i mislim da to ima veze s vracanjem na ciklus. To je krenulo unazad tjedan-dva i evo stigla menga. Takodjer sam bila strasno tjeskobna i pod stresom, a otkako sam dobila mengu nekako sam se sva smirila. Ocito me prosla bura hormona, a da nisam bila niti svjesna. 

Lonmi
    01. Srpanj 2021. 17:50

Ivancice da bar ja tako zracim 😂
    Sutra mi dolazi rodbina i vec znam naume. Tocno sam rekla muzu ima da sutra ti kazes da ne moze, a ne sta suti, a smeta mu i onda mi poslije govori da sta imaju dirati, pokusavati bla bla 😂

Lonmi
    01. Srpanj 2021. 20:20

Cure, kad su vasi malisani dobili cjepivo ovo sa 2 mj.
    Mi pedijatru idemo tek 29.07.,vec ce ona biti 2 i pol mj, a ova o cjepivu ni rijeci nije spomenula.
    Bas mi treba taman pred more u 8 mj da mi tamo ima nuspojave.

🌺Principessa🌺
    01. Srpanj 2021. 21:36

Lonmi

Mi pedijatru idemo tek 29.07.,vec ce ona biti 2 i pol mj, a ova o cjepivu ni rijeci nije spomenula.

Moja ce imat 3mj dok dok idemo na pikicu..

• NeverEver

Lonmi

Mi na pregledu s tocno 2 mj.
    Rotu cemo primit s 3 i onda opet s 4 i sa 4 dobivamo 2.rundu -koka. 
    .
    Miss super da je sve j redu :) Mala napreduje :)
    .
    Moj mali si sam drzi bocicu dok papa 😂 

• eleonora

Imam jedan problem i izluditi ću evo. Ima li itko ikakav savjet?
    Živim na selu i moji roditelji imaju kokoši. Nedavno su skužili da te kokoši imaju tekuti. Danas sam skužila da je vjerojatno mačka dofurala u kuću te tekuti. Našla sam ih pr na sebi i šta je najgore na dvomjesečnoj bebi.
    Šta da radim? Kako da se ja riješim te gamadi?
    Moji ih pokušavaju riješiti sa kokoši iako bi ja najradije kokoši riješila. Mački sam mislila kupiti frontline i ne puštati ju u kuću neko vrijeme. Ali kako da kuću riješim??

• Tea2807
    01. Srpanj 2021. 21:42

eleonora

Imam jedan problem i izluditi ću evo. Ima li itko ikakav savjet?
    Živim na selu i moji roditelji imaju kokoši. Nedavno su skužili da te kokoši imaju tekuti. Danas sam skužila da je vjerojatno mačka dofurala u kuću te tekuti. Našla sam ih pr na sebi i šta je najgore na dvomjesečnoj bebi.
    Šta da radim? Kako da se ja riješim te gamadi?
    Moji ih pokušavaju riješiti sa kokoši iako bi ja najradije kokoši riješila. Mački sam mislila kupiti frontline i ne puštati ju u kuću neko vrijeme. Ali kako da kuću riješim??

Biokil, bezopasan je za ljude i zivotinje (macka/pas). Cijena je oko 40kn, ima i u dm za kupit. U spreju je pa mozes naspricat i kauc, zastore, ugl sve. Ja se jedino s njim rjesila buha koje je macka imala

• NeverEver
    01. Srpanj 2021. 21:59

Moj mali mornar spava 
    https://ibb.co/4Z9p515
    .
    Dakle pms + njegovo glasno smijanje dok spava = more suza. Drzim ga i cijeli se trese od smijeha a spava. Na glas i jako. Bili smo u kauflandu, sve je gledao, pa u setnji, igrali smo se, dobio je cicu+bocicu i nismo dosli do kupanja, okece su se sklapale i drzim ga, zaspe i krene smijeh 😂 Uglavnom.. osjecam se kao da bi mogla preplivati ocean. Biti mama je hard work i magic istovremeno. Laku noc svima 😘

Valkris
    01. Srpanj 2021. 22:17

Za dohranu sam se vodila po ovoj tablici, krenuli smo sa 5.5 mjeseci, mali danas jede sve. Svaku namirnicu uvodili u jutarnjem obroku po 3 dana: (kasnije po dva) :
    https://ibb.co/9shs5Tf
    Komentari: ah.. Drzi se AnaAn i druge cure.. Znam kako vam je.. Sada s drugim djetetom ih nema bas, ali s prvim su me izludivali... 

mom_of_4
    01. Srpanj 2021. 22:35

Lonmi mi smo naruceni u 8 mj jer je ped na godisnjem Al ja cu svakako odgoditi cjepivo do jeseni ne pada mi na pamet cijepit dite po ovim vrućinama ..ima vremena na jesen ce se cijepiti...sad ne..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.