Mpzda je i ova vrucina i sve, ne mislim da je neki problem al pitaj svakak pa javi da i mi ostale znamo.
.
Dojenje - meni postala muka. Evo me u pmsu opet. Dakle zacas opet parade, vec je jucer vristao na desnu, iz lijeve jos ima dosta da se najede ali opet zacaran krug, dajem dohrane 3 puta dnevno po dozu. Vec vidim da cu sad opet imat manje mlijeka jer je vec pocelo a jos ni nisam dobila. Super.
AnaAn oprosti ali kakva je to mama da se tako prema tebi ponasa, ovo zvuci prestrasno.. 😭 kupite ventilator ili klimu za u stan da se mozete vratiti. Svaka cast na strpljenju, ovo meni zvuci kao psihicko zlostavljanje.. 😞 na jedno uho unutra na drugo van, ne daj da te izbaci iz takta i sto prije ti zelim da se vratite u svoj mir i slobodu. 🤞🤗
[/ url
AnaAn,
Evo ja se moram nadovezato na komentare tvoje majke.
Podsjetili su me na komentare moje mame, a voli me najviše na svijetu, kao i tebe tvoja sigurna sam.
Moja iz najbolje namjere, ne bi li me potakla , često daje svakakve komentare!
Nemoj joj to uzimati za zlo, jer nezna drukčije!
Neka me cure isprave koje misle da griješim, ali evo govorim iz vlastitog primjera... bilo bi idealno da su majke fine, ljubazne, ali sigurna sam da ove koje ovako nastupaju ne tade to iz zle namjere ili zato što nas ne vole, nego... jednostavno neznaju drukčije!
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
AnaAn draga, glupo mi je reci da ti samo radi po svojem i da ne slusaj jer znam da je nemoguce da te to ne izbaci iz takta. Ja u zivotu nisam toliko pop.... kao taj dan.
Koliko puta sam sama sebi rekla nemoj zivcaniti, na jedno uho nutra drugo van, ali ja nisam takva osoba ja moram poludjeti i baciti to iz sebe. Sad sam trpjela jer ono.. roditelji, postovanje, ali presli su granicu.
Komentirati kako netko provodi dan jer nije kako si ti zamislio (a nemas tu ni sta zamisljati). Pa sta te briga kako izgledam, jel sam nervozna, gdje sam i sta radim. Ja kad imam vremena dođem, pa nisam ni ja zeljna tolike samoce, ali ovo sta su umislili..... Roditelji su mi, ali granice postoje ipak.
Ovo sta radi tvoja mama je zbilja strasno, moja je mozda samo dosadna, ali ovo je zbilja maltretiranje. Ne mogu ni zamisliti kako se osjecas i koliko te to psihicki vuce.
Ma znas sta, lako meni reci sad, ali mislim da me 6 mj nebi vidjela da mi takve stvari govori. Stani ti njoj na kraj, ljudi pocnu razmisljati tek kad im dobro daa do znanja da ne rade ispravno.
E moja Lonmi,
Ja sam kod mame dok traju ove vrucine u Zg, sto da ti kazem, svaki dan dobivam komentar da ja nisam jos spremna biti mama, da sta ja izmisljam vezano uz hranu koju jedem, da sto sam rodila carskim nisam umrla, da mu moram pustati pjesme, da sam ovo da sam ono. I takoder, dobivam komentare kako ne drzim do sebe kao zena, kako sam debela, da je ona sebe mazala s kremama, da ja ne drzim do sebe, da svaki muskarac zeli sredenu zenu kraj sebe. Sad mi je zbog antiTPO rekla da JA PREVISE CACKAM PO DJETETU, kao da sam ja sama odlucila vaditi mu krv. O dojenju necu ni pisati, jer tu me psihicki ubija. Ne moram ti reci da otkad sam rodila, odmah taj dan je dosla u Zg, dobivam uzasne komentare.
Izluduje me doslovno. Cim odem za Zg, odmah kad ce meni moj unuk doci, kad dodemo onda udri po meni kakva sam. Trpim zbog sina, jer u stanu malom u Zg bi prokuhali dok su ovakve vrucine.
Eto…
Jbt, kupi jos koju klimu i natrag u mir. Nisam skuzila tvoj post dok cure nisu pocele komentirat. Ima i moja mama takve komentare nekad i znam da nisu zlonamjerni jer je super zena i jako me voli al ja to be razumijem i nikad ne budem takva prema svom sinu. Dobronamjerno ti savjetujem, nabavi klime, seci se s njim po shopping centru cijeli dan ak treba al makni se od negative. Nisi imala laku trudnocu, porod je bio tezak, posljedice poroda, tlak, mali ima sitnice koje zabrinjavaju dok si friska mama, zeno tebi treba odmor a ne maltretiranje, pa puknut ces do kraja!
Ja imam doma u friđu lupocet i efferalgan cepice, rekla mi pedica da to imamo uvijek doma za svaki slucaj. Nakon cijepljenja 6u1 i ovog -koka je rekla da dam cepic i stavim Frescopad oblog. Nije hvala Bogu treblo niti jedno ni drugo🙏
.
Komentari drugih - sve ste rekle, vidim da niti jednu od nas ne zaobilaze 🤷♀️ preko nekih prodjem sam tak, no big deal, neki me dotuku. Opcenito ucim samu sebe postavljanju granica i zelim pripaziti na koga i sto trosim energiju i vrijeme...
.
Mene muci opadanje kose 😱
.
Trazim dobru sling maramu🔍i da komentari poput "naviknut ce se na tvoje ruke i tvoju blizinu" me onak raspale, zamislite vi to cure, beba od 3mjeseca je zeljna maminih ruku i blizine🙄 meni najdrazi dio dana je kad malisa ima spavance na ili uz mene. Vec sam 1001 dobila savjet drugih mama "uci ga da spava sam, meni je to bilo, ili ja sam...." upravo to TI SI, ne ticr me se to kak netko drugi majkuje, bude se on dosta naspavao sam kroz zivot... sad uzivam u vremenu kad je ili na meni ili uz mene🥰 koža na kožu, naaajbolje za njega i mene, ostalo je nebitno😌
AnaAn,
Evo ja se moram nadovezato na komentare tvoje majke.
Podsjetili su me na komentare moje mame, a voli me najviše na svijetu, kao i tebe tvoja sigurna sam.
Moja iz najbolje namjere, ne bi li me potakla , često daje svakakve komentare!
Nemoj joj to uzimati za zlo, jer nezna drukčije!
Neka me cure isprave koje misle da griješim, ali evo govorim iz vlastitog primjera… bilo bi idealno da su majke fine, ljubazne, ali sigurna sam da ove koje ovako nastupaju ne tade to iz zle namjere ili zato što nas ne vole, nego… jednostavno neznaju drukčije!
Ružice, da, možda o a u svojoj glavi misli da radi nešto da ju potakne, ali takvo ponašanje ne čini ništa dobro. A takvo ponašanje s djetetom u mlađoj dobi čini veliku štetu na samopouzdanje djeteta, tako da big no za takvo ponašanje.
Ana, ako zatvoriš full rolete preko dana gdje ti piči sunce, da se preživjeti, lakše nego uz takve glupe komentare.
Hej, hej! 🌡🌡🌡
.
Mi smo bili na pregledu. Curka ima 6700g. Dobila je znaci 700g u mjesec dana za sto dr. kaze da je normalno, jer sad krece razdoblje kad manje dobijaju na mjesecnoj bazi. Primila je ovo standardno cjepivo sa 4mj. I evo otkako ga je primila ide tura placa, tura spavanja… 🤷♀️ Cini mi se da je dobila i laganu temperaturicu posto mi je sva nekako vruca, ali necu joj mjeriti sad dok spava. Mozda i nije, mozda joj je jednostavno vruce.
Sinoc je spavala od 7 jutros do 7 (uz dojenje naravno) kao da je znala kakav je dan danas ceka. 😅
Komentari majke - moja mama je slicna Ruzicinoj, moglo bi se reci da ima dalmatinski temperament - sto na umu to na drumu, brzi jezik od pameti itd. Svakako nemam problem da se s njom obracunam kad smatram da nesto nije u pravu, a ona vrlo brzo zakljuci - “ti nisi normalna, ali radi sta oces.” 😅 ali nikad mi ne bi rekla nesto poput nisi spremna biti majka ili sl. Ona je zapravo ta koja bi rekla - polako sine, naucit ces, pomoc cu ti, pa nisi smotana itd. Dakle, hrabrila bi me. S druge strane zato zna dat komentar - rascupana si, pogledaj se na sta licis, zapustila si se, pobrini se o sebi malo ne samo o ditetu…
Tako daaa… evo ne znam sta bi rekla.
Znam da im je sve u najboljoj namjeri, ali da nekad nemaju takta - nemaju. Zato anaAn zauzmi stav i ne daj na sebe, nema veze sto ti je to mama! Nema nitko pravo nabijati ti osjecaj manje vrijednosti ili sl.
Jagodice, to sto kazes za spavanje na rukama - to si u pravu. Ja otkako sam se pomirila s tim bolje spava ona, bolje se osjecam ja. Pustim ju da zaspe na meni kad vidim da ne moze sama i cao. Dosada sam se izludjivala pokusavajuci je nauciti da sama zaspi. Ok, nekad hoce, ali nekad jednostavno nece. I cemu da se ja time opterecujem? Pa nece mi do 30 spavat na rukama. Poznajuci sebe kad dodje vrijeme da nece htjet zaspat na meni “plakat cu” i biti ce mi zao. Zato neka uziva i ona, a i ja skupa s njom.
Ruzice jedno veliko ne za takvo ponasanje.
Ima i postoji drugacije. Ovo zvuci ko cisto maltretiranje.
.
Jagodice to s rukama, ja nezz jel su ti ljudi zbilja donijeli bebe kuci i onda ih stavili u krevetic, dali im jesti, podigli ih kad su ih presvlacili i cekaju da odrasti.
J..... provođenje dresure nad djecom. Naravno da cu ju cuvati i nositi.
Po tome takvom sta onda ti isti "gosti" pokusavaju uzimati dijete u narucje i cuvati ga, sta ja osobno nedam, usput govoreci kako ce se naviknuti na ruke.
Znaci ljudi klopocu brdo gluposti, bitno da ih se cuje.
Uh, vidim da ste se dotakle frustrirajućih tema. Ja ne znam jel ja šaljem takvu vibru il kaj, al mene svi kad ga žele uzet u ruke prvo pitaju, neki i upute traže kak da ga drže zbog hipertonusa. A stvarno nisam nikom prigovarala i uvijek ga dam.
.
AnaAn - ne poznam ti mamu pa stvarno ne znam jel to dobronamjerno ili ne, ali meni ti komentari zvuče grozno 😢 Mislim dosta toga mi je na onu foru kak su prije svi to radili i živi su i zdravi. A niko ne komentira kolko ima zdravstvenih problema i kolko je bilo spontanih i umrle male djece. Jesi probala razgovarat s njom? Možda se samo krivo izrazi. Meni je moja stalno nešto komentirala za njegovo spavanje i uspavljivanje pa kad sam joj jedan dan rekla kako mi to ide na živce je rekla kak me zeza jer meni sve mora bit po psu, al ak mi smeta da neće više.
.
Tea nama su bijeli i rozi šum njemu bili super, a mene izluđivali. Pa smo koristili samo u kriznim situacijama, al možeš vidjet jel i vama pomaže.
.
Julesica mi smo prvu dozu rote tjedan, dana nakon pneumokoka, i sad ćemo drugu dozu tjedan dana nakon 6u1. Ali u uputama piše da mogu ići skupa. I kod nas u ljekarni je trebalo 2 dana prije naručiti, ali mislim da ovisi. Neke imaju odmah, a nekima je duži rok.
.
Ruska redovno bi trebalo 6u1 i pneumokok na prvom cjepljenju. Neki pedijatri preporuče čepić preventivno, neki samo ako dobiju temperaturu. Moj je poslije ovog 6u1 jučer dobio temperaturu, al danas je dobro. Jedino što smo mu stavili pola čepića zbog kilaže.
.
NeverEver izgleda da opet svi pedijatri imaju svoju politiku. Za rotu u uputama piše da druga doza može do 24 tjedna, al po mogućnosti do 16. 6u1 je moj prvu dozu dobio jučer, a ima 4 i pol mjeseca. Bebama koje se trebaju cijepit u sezoni gripe i prehlade svako malo zbog bolesti odgađaju, prvi put čujem za rok za regularna cjepiva.
.
Kinderbet provuče nogicu ili rukicu nekad i tak spava, al nisam nikakvu zaštitu stavljala.
Sortiraj odgovore
Najstariji