Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • julesica
    01. Lipanj 2021. 17:51

Zene, nosi li netko bebice u nosiljkama, imate li neku za preporučiti? ja bih mu htjela kupiti, a gubim se u moru proizvodača i vrsta

🌺Principessa🌺
    01. Lipanj 2021. 18:03

julesica

Zene, nosi li netko bebice u nosiljkama, imate li neku za preporučiti? ja bih mu htjela kupiti, a gubim se u moru proizvodača i vrsta

I mene zanima iii kad smijemo poceti ih nositi?

Jagodica125
    01. Lipanj 2021. 18:37

Tjemenice - nemamo zasad, ali isto cujem da hvale tu Mustelinu pjenicu 🤔
    .
    Nosiljka - i mene zanima🤗 vidjela sam da te "klokanice" nisu bas jeftine💸 a opet, nemres stavit bebicu u bilo kaj🤷‍♀️
    .
    Avama, Ruzica i anaAn - zao mi je sto prolazite tesko razdoblje, znam da ona "proci ce" ne donosi utjehu jer treba docekati to da prodje. U svakom slucaju mislim da pokazujete jakost samim time sto otvoreno pisete o tome sto prolazite. Ja sam na svojoj redovnoj terapiji, medjutim ako mi je dan psihicki jako izazovan, popijem normic od 5mg i hendlam najbolje sto mogu🦸‍♀️ mi smo sve pisale i pricale o 3 trimestra trudnoce uopce ne obaziruci se na 4.trimestar - manje poznat i razvikan, ali izazovniji od svega jer je to vrijeme nakon poroda, nova bebica, nove mi, neprospavane noci, gubitak teka, hormonalbi kaos, promjene u odnosu sa obitelji, partnerom, izolacija, mom guilt, mom shaming itd... 
    .
    Da skratim - normalno je plakati, osijecati odredjen stupanj ljutnje i srdzbe i bijesa zasto opet place? Zasto ne spava? Pa sto hoce od mene pobogu?!?!?!!🤯 vazno je pripaziti koliko se to cesto javlja, ometa li nas to u nasem "majkovanju" i po potrebi potraziti pomoc. Vjerujte, nismo ni prve niti zadnje koje dolaze s tim☝️
    .
    Ja sam odmah nakon poroda bila jaaako uplasena za svog sina, znaci i naaajmanja ugroza (tipa pas zalaje) ja sam bila u placu, jel se on sad prepao, sto ako to ostavi posljedice na njega itd... plakala sam ono danima, samo bi ga ja nosila, uvjerena samo je kod mene siguran. Dok se nisam slomila pred deckom i mamom, bolio me rez, sva nepokretna nakon carskog, cice tvrde ko' kamen, iz mene curi, znojna, ma sva nikakva, ja u placu kazem "treba mi pomoc", mene moji zabrinuto gledaju i dragi onak veli "ali ljubavi, ti nam nedas da ti pomognemo" i tu je napravilo klik. 
    .
    Budimo realni, bebice nam nisu dosle s uputstvima i ako ih okrenmo na ledja, nemaju ono di se vade baterije s natpisom "Made in China". Imaju i potrebe, nagone, zelje, a mi sad neke po prvi put trebamo znat to sve redom zadovoljit. Nije to lako. Ako trebam pomoc, zatrazim ju. Nema srama. Malo treba odahnuti, umiti se. Resetirati.
    .
    Divim vam se mamice koje hendlate bebice koje muce grcevi, i to iz veceri u vecer. Nas to zasad ne muci, a sama znam biti na kraju dana kaput od dana. 
    .
    Zato smo tu da bodrimo jedna drugu. Zao mi je sto to prolazite i nadam se da ce vec sutra biti bolje🧡

Jagodica125
    01. Lipanj 2021. 18:46

Mi smo na 120ml Bebimil dohrane i tokom dana popije oko 20-30ml Hippovog caja ili od komoraca ili onaj zuti Hippov. To mu odgovara🙏 imamo dovoljno popiskinih pelena, kaka redovito. A budem pitala pedicu za vodu na zlicicu kada dodju sad ljetni mjeseci 🥵🌞😎
    .
    Ja sam skuzila da me po noci uzasno bole zglobovi😫 kao u trudnoci onaj sindrom karnpalnog tunela ili kak se zove🤔 ne znam je li od nosenja malise tokom dana ili kaj🤷‍♀️
    .
    Mi smo bili danas u setnji, pocetak je proplakao pa sam ga nosila, onda kasnije kad je zadrijemao stavila u kolica. Sad je papao, pa smo se malo mazili, nunali i sad sam ga stavila na trbuh da malo oddrijema, da bude malo na busi🤗 uz nadzor, of korz☝️
    .
    Ja sam umorna. Ali zahvalna sto mi je napokon dosla menga, bas sam osijecala taj hormonalni kirvaj u sebi🥴 inace mi je menga skolska, svakih 28 dana, ko vurica🤗 tak da mi se nakupilo hormona i drago mi je da opet krvarim. Nikada prije nisam toliko uzivala u kupovini ulozaka ko' maloprije🤣

• MissGraz
    01. Lipanj 2021. 18:47

AnaAn, ruzice, Avama i ostale mame… potpuno je razumljivo i normalno da se tako osjecate i pokusajte sebe ne koriti i ne kriviti radi toga. 
    Zivimo u svijetu pod nekakvim “laznim uvjerenjem” da je majcinstvo iskljucivo samo divno. A nije. 
    Majcinstvo je izazov, briga, strah, umor, nemoc jednako koliko je i ljubav. Ne zovu ga zaludo najtezi posao na svijetu. 
    Svaka je od nas ovdje, vjerujem, mastala o tome kako ce napokon primiti svoju bebu u ruke, maziti ju, grliti i ljubiti… ici u setnje, igrati se s njom na krevetu, pruzati joj ljubav na sve moguce nacine… nijedna od nas nije zamisljala u trudnoci, u toj silnoj ljubavi, kako ce majcinstvo ponekad biti i plac i grcevi i temperatura. Ali i plac i grcevi i temperatura  i nasa nemoc i nas osjecaj da nesto radimo krivo i svaka nasa suza i nas strah je isto iskljucivo samo majcinstvo i ljubav. Nase bebe nas trebaju i to sto smo toliko emotivne kad su oni u pitanju pokazuje koliko smo im samo spremne dati od sebe. Biti dobra mama ne znaci nuzno imati lijepu frizuru, izgledati odmorno, biti nasmijana i uvijek spremna na svaki izazov. I mi rascupane, umorne i tjeskobne smo jednako DOBRE MAME! Zapamtite to! Umor i stres se lako poigraju nasom svijesti, ne dozvolimo da nas pokolebaju nikad da pomislimo da smo lose majke i da ne mozemo! MOZEMO I MORAMO! Koliko god sam nekad umorna, tjeskobna i zbog toga posumnjam u sebe i upitam se “Boze volim li ja svoje dijete?!” sjetim se da mi je Bog dao jer je sigurno znao da sam ja najbolja mama za nju. Udahnem snage iz petnih zila, stisnem zube i idem dalje! Otkako sam rodila u sebi sam pronasla nevjerovatne dubine. Dubine nemoci, ali isto tako i nevjerovatne snage. Dubine straha i nevjerovatne ljubavi dok istovremeno osjecam strah. 
    I jednu stvar uvik znajte… ovdje mozete napisati sto god zelite i kad god zelite, uvijek ali bas uvijek cete naici na razumijevanje i podrsku! Barem od mene. Obecajem. 
    Ne dajte se zmajevi! 💜

• Dora2021
    01. Lipanj 2021. 18:51

Cure, Dorica vas pozdravlja 💓💓 ipak ste bile uz njenu mamicu 40 tjedana, a i dalje ste 💋
    https://ibb.co/JrLxr2p

pupetta
    01. Lipanj 2021. 20:24

Sve ste vec rekle pa se necu ponavljati, samo cu napisati da se drzite i da niste same. To su sve normalni i prirodni osjecaji koji ce popustiti s vremenom. Majcinstvo je najtezi, ali i najljepsi posao. Bitno je podsjetiti sebe da radimo svakog dana najbolje sto znamo i da nas bebe vide kao superjunake ❤
    Nosiljka - preporuca se koristiti kad se napravi UZV kukova i potvrdi ga je sve ok. Mi imamo Ergobaby Embrace i jako smo zadovoljni 😊👌🏻 Jednostavna je za koristenje, mekana i malac voli biti u njoj. Ona ide do 11 kg ako se ne varam, ali ima i njihova Omni 360 koja je do 20ak kg pa pogledajte. Znam da i Baby bjorn ima dobre klokanice. Bitno je da pazite da su ekonomske 

Baby P 03/21 💙

• eleonora
    01. Lipanj 2021. 20:31

Plač - Suosjećam sa svima čije bebe puno plaču i koji plaču zbog toga.
    Moja je tako plakala danima. Ok, ima grčeve. Babytol ih pogoršava. Ukinem babytol i uvedem Oleovit. Par dana je mir, najveselije dijete koje postoji. Još mi podari svoj prvi osmjeh. Ma divota.
    I evo danas opet vrišti kao da ju koljem. Grči se, zaspi na par minuta i budi se jecajući. Maloprije je visila na sisi sat vremena. Nije spavala. Zadovoljna je bila pune dvije minute i opet vrištaona. Ne znam više šta ću. Ponudim joj bočicu. Popije 40 ml. Zadovoljna minutu. Opet plač. Popije 20 ml. Stavim ju da se podrigne. A ona se baš pošteno ispovrća. 
    I onda se ja pitam da li je gladna i da li sam ja dobra majka iako znam da ju ti grčevi muče i očito traži utjehu u mlijeku.

Jagode- Pojela sam hrpu jagoda od kad dojim. I jako mi je drago da se ništa nije desilo. 

Apetit - Kakav je vaš apetit? Ja sam bila slabog apetita prije trudnoće i žgoljava. U trudnoći sam dobila 27 kila. 10 izgubila na porodu, 7 nakon. Bojim se da ću izgubiti i preostalih deset koliko mi je apetit opet loš. Strah me i da ne ostanem bez mlijeka radi toga.

Jagodica125
    01. Lipanj 2021. 21:09

pupetta

Nosiljka - preporuca se koristiti kad se napravi UZV kukova i potvrdi ga je sve ok. Mi imamo Ergobaby Embrace i jako smo zadovoljni 😊👌🏻 Jednostavna je za koristenje, mekana i malac voli biti u njoj. Ona ide do 11 kg ako se ne varam, ali ima i njihova Omni 360 koja je do 20ak kg pa pogledajte. Znam da i Baby bjorn ima dobre klokanice. Bitno je da pazite da su ekonomske

Ekonomske ili ergonomske?🤣 ovo da su ekonomske fakat moram obratit paznju, pa to su cijene kakvih kolica😳
    .
    MissGraz - predivno napisano💗 screenshotala sam si za dane kada se osijecam poljuljano🧡

pupetta
    01. Lipanj 2021. 22:14

Jagodica125

pupetta

Ekonomske ili ergonomske?🤣 ovo da su ekonomske fakat moram obratit paznju, pa to su cijene kakvih kolica😳
    .
    MissGraz- predivno napisano💗 screenshotala sam si za dane kada se osijecam poljuljano🧡

Ergonomske 🤣👌🏻 ali i ekonomske svakako 😂😂😂

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.