Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    01. Lipanj 2021. 18:47

AnaAn, ruzice, Avama i ostale mame… potpuno je razumljivo i normalno da se tako osjecate i pokusajte sebe ne koriti i ne kriviti radi toga. 
    Zivimo u svijetu pod nekakvim “laznim uvjerenjem” da je majcinstvo iskljucivo samo divno. A nije. 
    Majcinstvo je izazov, briga, strah, umor, nemoc jednako koliko je i ljubav. Ne zovu ga zaludo najtezi posao na svijetu. 
    Svaka je od nas ovdje, vjerujem, mastala o tome kako ce napokon primiti svoju bebu u ruke, maziti ju, grliti i ljubiti… ici u setnje, igrati se s njom na krevetu, pruzati joj ljubav na sve moguce nacine… nijedna od nas nije zamisljala u trudnoci, u toj silnoj ljubavi, kako ce majcinstvo ponekad biti i plac i grcevi i temperatura. Ali i plac i grcevi i temperatura  i nasa nemoc i nas osjecaj da nesto radimo krivo i svaka nasa suza i nas strah je isto iskljucivo samo majcinstvo i ljubav. Nase bebe nas trebaju i to sto smo toliko emotivne kad su oni u pitanju pokazuje koliko smo im samo spremne dati od sebe. Biti dobra mama ne znaci nuzno imati lijepu frizuru, izgledati odmorno, biti nasmijana i uvijek spremna na svaki izazov. I mi rascupane, umorne i tjeskobne smo jednako DOBRE MAME! Zapamtite to! Umor i stres se lako poigraju nasom svijesti, ne dozvolimo da nas pokolebaju nikad da pomislimo da smo lose majke i da ne mozemo! MOZEMO I MORAMO! Koliko god sam nekad umorna, tjeskobna i zbog toga posumnjam u sebe i upitam se “Boze volim li ja svoje dijete?!” sjetim se da mi je Bog dao jer je sigurno znao da sam ja najbolja mama za nju. Udahnem snage iz petnih zila, stisnem zube i idem dalje! Otkako sam rodila u sebi sam pronasla nevjerovatne dubine. Dubine nemoci, ali isto tako i nevjerovatne snage. Dubine straha i nevjerovatne ljubavi dok istovremeno osjecam strah. 
    I jednu stvar uvik znajte… ovdje mozete napisati sto god zelite i kad god zelite, uvijek ali bas uvijek cete naici na razumijevanje i podrsku! Barem od mene. Obecajem. 
    Ne dajte se zmajevi! 💜

• Dora2021
    01. Lipanj 2021. 18:51

Cure, Dorica vas pozdravlja 💓💓 ipak ste bile uz njenu mamicu 40 tjedana, a i dalje ste 💋
    https://ibb.co/JrLxr2p

pupetta
    01. Lipanj 2021. 20:24

Sve ste vec rekle pa se necu ponavljati, samo cu napisati da se drzite i da niste same. To su sve normalni i prirodni osjecaji koji ce popustiti s vremenom. Majcinstvo je najtezi, ali i najljepsi posao. Bitno je podsjetiti sebe da radimo svakog dana najbolje sto znamo i da nas bebe vide kao superjunake ❤
    Nosiljka - preporuca se koristiti kad se napravi UZV kukova i potvrdi ga je sve ok. Mi imamo Ergobaby Embrace i jako smo zadovoljni 😊👌🏻 Jednostavna je za koristenje, mekana i malac voli biti u njoj. Ona ide do 11 kg ako se ne varam, ali ima i njihova Omni 360 koja je do 20ak kg pa pogledajte. Znam da i Baby bjorn ima dobre klokanice. Bitno je da pazite da su ekonomske 

Baby P 03/21 💙

• eleonora
    01. Lipanj 2021. 20:31

Plač - Suosjećam sa svima čije bebe puno plaču i koji plaču zbog toga.
    Moja je tako plakala danima. Ok, ima grčeve. Babytol ih pogoršava. Ukinem babytol i uvedem Oleovit. Par dana je mir, najveselije dijete koje postoji. Još mi podari svoj prvi osmjeh. Ma divota.
    I evo danas opet vrišti kao da ju koljem. Grči se, zaspi na par minuta i budi se jecajući. Maloprije je visila na sisi sat vremena. Nije spavala. Zadovoljna je bila pune dvije minute i opet vrištaona. Ne znam više šta ću. Ponudim joj bočicu. Popije 40 ml. Zadovoljna minutu. Opet plač. Popije 20 ml. Stavim ju da se podrigne. A ona se baš pošteno ispovrća. 
    I onda se ja pitam da li je gladna i da li sam ja dobra majka iako znam da ju ti grčevi muče i očito traži utjehu u mlijeku.

Jagode- Pojela sam hrpu jagoda od kad dojim. I jako mi je drago da se ništa nije desilo. 

Apetit - Kakav je vaš apetit? Ja sam bila slabog apetita prije trudnoće i žgoljava. U trudnoći sam dobila 27 kila. 10 izgubila na porodu, 7 nakon. Bojim se da ću izgubiti i preostalih deset koliko mi je apetit opet loš. Strah me i da ne ostanem bez mlijeka radi toga.

Jagodica125
    01. Lipanj 2021. 21:09

pupetta

Nosiljka - preporuca se koristiti kad se napravi UZV kukova i potvrdi ga je sve ok. Mi imamo Ergobaby Embrace i jako smo zadovoljni 😊👌🏻 Jednostavna je za koristenje, mekana i malac voli biti u njoj. Ona ide do 11 kg ako se ne varam, ali ima i njihova Omni 360 koja je do 20ak kg pa pogledajte. Znam da i Baby bjorn ima dobre klokanice. Bitno je da pazite da su ekonomske

Ekonomske ili ergonomske?🤣 ovo da su ekonomske fakat moram obratit paznju, pa to su cijene kakvih kolica😳
    .
    MissGraz - predivno napisano💗 screenshotala sam si za dane kada se osijecam poljuljano🧡

pupetta
    01. Lipanj 2021. 22:14

Jagodica125

pupetta

Ekonomske ili ergonomske?🤣 ovo da su ekonomske fakat moram obratit paznju, pa to su cijene kakvih kolica😳
    .
    MissGraz- predivno napisano💗 screenshotala sam si za dane kada se osijecam poljuljano🧡

Ergonomske 🤣👌🏻 ali i ekonomske svakako 😂😂😂

Baby P 03/21 💙

kety992
    01. Lipanj 2021. 22:14

Eleonora - APETIT - nisam imala nikad problema s viskom kg...mogu pojest i ne volim bit gladna...al meni su se doslovno u tjedan dana istopile kile sto sam prikupila u trudnoci. Istina je ...na kraju sam bila 10kg u plusu..al evo 9 dana nakon poroda nemam vise ni gram od toga....dojim na zahtjev..i bas sam pricala s patronaznom danas sto da pojacam jer se vec osjecam iscrpljeno...moj malac je vec na 4,5 kg i moze puno papat..pa se nadam da necu iscrpit organizam...jedem normalno  sad ali laganije zbog probave jos...

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Elledanse
    01. Lipanj 2021. 22:15

Divno napisano, bas vam hvala ❤️ Na ovom putovanju smo skupa 🕊️🌹 
    Zelim vam svima da vam sto prije bude lakse! 
    .
    Eleonora - meni je apetit bio pao. Iscrpljena sam bila i nisam osjecala glad, a jos manje zeđ. Vise mi je muka bilo piti tu vodu. Pij u trudnoci, pij nakon trudnoce radi dojenja... No morala sam to svladati radi dojenja. Tako sam pomalo pocela. Vazno je malo po malo pojacavati kolicinu. Moras se truditi, radi sebe i bebe. Mozda da pijes i one vitamine koje smo pile u trudnoci. Ja sam to nastavila piti jer sam izgubila dosta krvi i napisano mi je bilo u otpusnom pismu. Vjerujem da mi je i to davalo energiju. Porod je veliki sok za nase tijelo i treba to nadoknaditi. Ubacuj malo pomalo da ti se zeludac prosiri i onda ce traziti samo da jedes. Mozes ti to!!! Uzimaj sta god ti se nade pod rukom! 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Elledanse
    01. Lipanj 2021. 23:10

Eleonora - ako ustajes po noci gricni i tada nesto. Ja bih nekad bananu ili najcesce keks. Buduci da volim slatko keks mi nikako nije problem. 
    .
    Emmie i Dora - curice su preslatke 😍 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• avama
    01. Lipanj 2021. 23:53

julesica

Zene, nosi li netko bebice u nosiljkama, imate li neku za preporučiti? ja bih mu htjela kupiti, a gubim se u moru proizvodača i vrsta

Da, moj se napokon hoce nosit. Ja imam Isaru the one

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI