Podrigivanje - preko dana mi Nea uvijek ide na rame za podrignuti se. Preko noci nikada jer uglavnom jede zmiri, presvlacimo se zmiri, prebacim nazad u kindu i onda spava kao da nista nije bilo. To sve traje otprilike 20min, pola sata max. Ako ju podignem probudi se i automatski treba vise vremena da se nazad uspava.
Nea 💗
More - plan je bio ici, ali posto muz ima godisnji na dva puta, u 7mj 10dana i 8mj ostatak..a 7mj nam je upitan. 8mj ne mozemo nikako jer nam se vjencani kumovi zene tak da nista od toga. Sad nam je u razmatranju makar spojit 3,4 dana za vikend pa potegnut do Dramlja, imamo 3h voznje s jednim stajanjem, a u Dramlju smo bili na medenom mjesecu prije 2god i svidjelo nam je gdje smo odsjedali, tak da i ako budemo isli idemo tamo 🏝🏖
Nea 💗
Ines - imati troje dječice koja su blizu u godinama je meni nešto predivno. Kuća puna ljubavi!
Jagodica, AnaAn i sve druge mame koje se osjecaju lose i bespomocno NISTE SAME ❤ koliko god majcinstvo bilo najposebnije na svijetu, ima i onu drugu stranu. Onu stranu koja pokazuje koliko je to zapravo tesko i iscrpljujuce. Bili to hormoni ili ne, majcinstvo zaista je zivotni izazov. Ali poseban zivotni izazov. Ako vam se place, nije vam ni do cega, osjecate se same, da vas nitko ne razumije, bespomocne ste, tuzne, umorne, nenaspavane, gladne, sve je to okej i sve smo to prosle barem 5 puta otkako smo postale majke. Neke i puno vise i jace, neke manje i slabije, al sve je to dio postajanja majkom. Ja uvijek kazem onu izreku, s djetetom se rada i majka i to zaista i jest tako.
Mene je doduse taj period placa i hormona nekako osrednje pogodio. Ne mogu rec da sam se bas osjecala kao AnAAn npr, ali vjerujem da veliku ima ulogu kakva je bila trudnoca i porod. Jer eto uzimam Anu za primjer, ona se patila nazalost kroz citavu trudnocu, moja je bila hvala Bogu skolska, njoj je porod bio tezak, meni je bio em kratak em uredan i uopce ne traumatican. Tako da svakako da se moji osjecaji i osjecaji zena koje su sve imale teze od mene nije za usporedivati. Ali znajte mame da ste se borile za ovo sto imate sada, kraj sebe i u svojim rukama. Vi ste te koje podnosite najvecu zrtvu kako bi svojim bebicama dale sve sto im je potrebno. Nemojte nikada sumnjati u sebe, je vi ste najbolje mame za svoju djecu ❤❤🥰🥰💗
Nismo sve iste, nemamo sve isti pogled na odredene stvari, ali to i je bit, bit je u razlicitostima. Da smo unatoc tome sto smo razlicite i dalje jedna uz drugu 💪
Nea 💗
Ines - imati troje dječice koja su blizu u godinama je meni nešto predivno. Kuća puna ljubavi!
Daa, meni je uvijek san bio troje s malom razlikom. Hvala Bogu pa imamo vremena sto se godina tice i ne zuri nam se. Ali kako su vec neke ovdje spomenule. Covjek snuje, Bog odreduje ❤
Nea 💗
Jagodice draga!
I kod nas od jučer teško. Mali nervozan, skoro pa
Ni ne spava, mi nervozni, ali zapamti sad ovo što ću ti reći. Sutra će biti bolje i lakše i zaboraviti ćeš teške dane.Sjeti se mojih riječi! Više puta sam ih iskusila na svojoj koži.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Evo ja imam 3 djece malih razlika, 5 godina, 3,5 godine i beba mjesec dana....
Da je izazovno i teško je...
Danas muz radi. Sama s njima..
Jučer navečer si skuhala bolonjez kad svi spavali za danas, pa danas samo tijesto, i skuhala jučer juhu danas samo zakuham rezance....evo,tako si malo olaksavam...jer mi rucamo rano jer se i rano dizemo...u 12 moji već vicu da su im trbusi gladni 😀
Tak da uz bebu do podneva ne bih stigla sve....
Al da je jeb...tesko je.
Taman mali cica, mala vice da joj obrišem guzu, mali da bi još cikle.... I onda taj osjećaj nemoći..... Samo suze...
Pa je mala slučajno bacila na pod zdjelicu sa ciklom....
Samo sam uzdahnula... Nis više.. Skulirala sam se...
Od prvog dana nemam pomoć... Trebala je doc mama na 10 dana, al se tata razbolio i ne može biti sam....
I baš mi fali taj dio.. Taj dio da odmorim a drugi da mi skuha... Bar na početku....
Al idemo, dan po dan...
Ajme je neki ludi dan. Ja se jos bojim da ne povraca ponovno, a on je sav cendrav i na momente toliko place. Nisam mu jos danas dala ni espumisan bojim se. Evo i kise opet
Erika, ja sa jednom bebom (koja je 95% vremena super beba), pa mi opet bude teško i nemam vremena ni za što. Stvarno ti se divim. Ali, dan po dan kao što kažeš.⚘
Avama, njih nogice puno, puno bole od tog cjepiva za mengitis. Ja sam sam svojoj malenoj skinula flaster poslije 10 dana, a ona je toliko vrištala od boli. Tako, pazi da mu ništa ne dira nogice gdje ga boli. Normalno je da je i nervozan poslije cjepiva, a posebno poslije ovog. Kažu da je ovo cjepivo posebno teško za bebe. Rotavirus je težak za njihov stomak, uzrokuje im grčeve, smrdljive vjetrove, zelenu stolicu, a i uveliko povećava refluks (bar u našem slučaju).
.
Ja sam svojoj davala paracetamol kad je imala temperaturu ili kad je počela vrištati (svakih 6 - 8 sati) .
Ali ako imaš osjećaj da nešto baš nije ok, onda je bolje da provjeriš sa bolnicom.
Sortiraj odgovore
Najstariji