Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    25. Svibanj 2021. 22:57

Bokić mamice, nadam se da ste mi dobro 😃 Sve kojima je bio loš dan, držite se, nadam se da će sutra bit bolje. Naše male srećice rastu i ubrzo će oni sve kužit pa neće više bit ovih problema i žalit ćemo se kako su brzo narasli. Joj i ja bi na vino, ako se ikad usudim vozit auto sama s njim unutra, onda mogu i doć do zagreba.

.

Julesica i mene danas rez zateže i na lijevoj strani uvijek više, mislim da je do vremena. Em je puno više prošlo od carskog, em ga stvarno ne nosim puno i nisam se isforsirala danas. 

.

Plakanje - ja svog nisam puštala da plače sam, i ak ga nisam mogla smirit držala bi ga i mazila po glavici. Kažu ljudi da će se naviknut, ali jedino što sam ja primijetila je da sad kad je počeo manje plakat kad nešto hoće malo zaplače pa čeka hoće neko doć ako je sam ili ga s nečim drugim animirat ako smo s njim. Pa onda ako nema nikog opet malo zaviče pa čeka. Rasplače se do kraja ako dugo niko ne reagira. Tako da mi je super to kaj ne plače kad se probudi, nego bude super raspoložen, a i uspijem reagirat prije nego krene plakat.

.

Kupanje - moj malac je danas otkrio da kad maše ručicama i nožicama voda pršće. Tako je veselo lamato da mi ga je bilo žao izvadit iz kadice. Smočio je sve oko sebe, al nema veze, presladak je bio 🥰 I isto mislim da mu više paše kad zagrijemo sobu malo više nego inače i temperatura vode između 37 i 38 stupnjeva.

.

Spavanje - ja sam ga puštala na sebi preko dana kad ne bi htio u krevetiću spavat. I onda su mi rekli da to ne radim zbog njegovog hipertonusa da nije dobrar položaj, nešto s ručicama. I lijepo on sad spava u krevetiću, al meni ovo fali. Onak kad bi me zagrlio s ručicama i ugnijezdio glavicu na mom vratu. Tako da nema taj hipertonus, ja bi ga pustila da tako pajki. Ne obavim niš doma, ali uživam s njim.

Lunica
    25. Svibanj 2021. 22:57

Lunica

julesica

Mene danas opet boli/zateze rez od carskog, a u petak je 4 tjedna, nisam osjetila zatezanje već dva tjedna, a malog jučer i danas non stop nosim, pa se bojim da nije od toga. Rez izvana izgleda normalno, nema promjena, zatezanje i bol nekako osjetim kao unutra i samo s lijeve strane. Ima netko slično iskustvo?

To ti je onaj najjaci sav sto dodje na kraju reza ,mene je bolio s desne strane…imala sam carski prije sest god nakon toga dva vaginalna pproda, i bolio me taj sav sad pred kraj trudnpce kad mi se najvise sirio drob..

Mislim na rubu  jer tamo idu najveci savovi

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• avama
    25. Svibanj 2021. 23:22

Evo mi se uspavljujemo, i svira nam zvuk iz maternice. Nekako ne zeli zaspat prije. Probali smo sve i kupanje ranije ali onda zaspi na 10,20 min i opet je budan. 

22 stupnja mi se cini hladno za kupanje, pocne kihati ako mu je hladno.

Danas smo 1.put bili u shopingu s njim i nosio se u nosiljci sigurno sat vremena. Prespavao je. 

Emmie
    26. Svibanj 2021. 02:06

MissGraz, uff zvuči kao izazovan dan, a to sa prolivenom čašom bi i mene rasplakalo. To je kao "šlag na kolaču" lošeg dana 😏. Nekada se moramo slomiti, a i isplakati, što nikako ne znači da smo nezahvalni. Isplakala sam se sto puta do sada. Stvarno zna biti teško, stresno i usamljeno. 
    .
    Avama  - kad maleni ide na cijepljenje? Cijepite li vi protiv mengitisa? Znaš da je moja malena vrištala da je to bila koma danima poslije cijepljenja, ali sve je prošlo. Trebalo joj je 10 dana da se oporavi od rota cijepiva. Temperaturu je isto imala od cijepiva za mengitis, ali sasvim nisku.  Ta temperatura je trajala 3 dana i paracetamol je pomogao. Bilo me je strah cijepiti ju, ali sada mi je drago da smo to uradili. 
    .
    Moja malena neće ići u vrtić jer muž radi od kuće, a i ja ću pokušati naći takav posao, ili se nekako dogovoriti sa šeficom, pa neću ponavljati rota cjepivo. Sve ostalo hoću. 

• ružica
    26. Svibanj 2021. 06:37

Dobro jutro mame drage!

Nadam se da te sve imale mirnu noć.
    Dakle, nas maleni pusti spavati od 11.30 pa do 6 zadnje dvije noći. Na tome sam jako zahvalna jer uz toliki potreban angažman po danu, prosvirala bih da ne spava noću. Mame koje imaju starije djece, kako to izgleda kad počmu zubi. Nadam se da je ipak malo
    Lakše nego s grčevima? Ja sam već počela strahovati a još se nismo ni grčeva riješili. AnaAn draga, samo hrabro. Prošla sam i ja taj užasan strah, imala sam babyblues, bojala sam se depre. Jako ti je bitna muževa pomoć sad kad mama odlazi. 
    Provaj Aptamil Comfort za grčeve nama je pomogao.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    26. Svibanj 2021. 06:39

Mame,

Mi danas imamo punih 11 tjedana❤️.
    EmEn draga javi se! 😘

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ines
    26. Svibanj 2021. 07:25

Jutro, mamice, kako ste provele noc? Nadam se spavajuci, kao mi ❤🥰

Emmie - hehe daa valjda su sad u tom dobrom periodu 🤗 nadamo se da ce potrajat

Erika i Kety - cestitke na bebicama, a vama brz oporavak 💗🥰

Principessa - nama je patronazna dolazila dok se nismo rijesili pupka (sto je kod nas bilo oko 3tj), kasnije vise nije. Pitala je dal nam treba pomoc oko kupanja, ja rekla ne, jer nije mi prvi put da kupam novorodence, tak da je rekla da ju zovem po potrebi, al meni hvala Bogu nije trebala za nista 😊

Oci - rodena s azurno plavim ocima, takva i ostala + crvena kosa 🥰🥰🥰 posebna beba i bas se izdvaja od drugih

Oblacenje za spavanje - jednodjelne pidzame samo prvih tjedana oblacili. Kasnije sam skuzila da nam je to samo nepotreban korak. Spava mi u bodiju i hlacicama, nekad i samo u bodyu. Kod nas je dosta toplo u kuci, jer imamo stiropor izolaciju od 8cm i to full drzi toplinu u zidovima, sto od peci, sto od sunca preko dana + soba nam na zapadnoj strani, sunca ima kroz citav dan. I bez carapica naravno, ne zelim da mi bude kao druga djeca koja sam imala prilike vidjet, nece spavat kasnije bez carapa, a noga se samo pari u njima. Pustam da joj koza sto vise dise 👍

Nea 💗

Ines
    26. Svibanj 2021. 07:26

Vidim da sve spominju vino, Slavonke moje gdje cemo se mi okupit 🤔🙈 ja nisam tip od vina, daj ti meni pivo il neku zestu 🤣

Poplun - ne planiram ga kupovat pfff poprilicno dugo, cak ni preko zime, jer nam je kao i gore prethodno napisano u kuci dosta toplo samo po sebi. Dekice su mi dovoljne. Preko zime neka deblja. Sad preko ljeta ovisno o vremenu, a kad krenu bas vrucine samo lagano tetrica i to je to.

Nokti - netko je pitao za nokte, ja imam dugacke gelirane i ne smetaju mi uopce. Radim ih preko 10god i navikla sam na njih. U trudnoci ih skinula pred kraj i sad ih opet imam. Ja ne mogu funkcionirat bez njih, sve mi iz ruku ispada 😝
    Evo ih kako trenutno izgledaju https://ibb.co/9Z8Lj90

Nea 💗

Ines
    26. Svibanj 2021. 07:42

Kapi - koristimo samo Oleovit D3 1 kap dnevno od 10tog dana rodenja i samo joj kapnem u usta, nikava zlica ni bilo sta drugo. Sta cu izmisljat, ovo mi najjednostavnije.
    Dok su trajali grcevi davala sam joj i Bio gaiu, al kad smo skuzili da i nije bas nesto od pomoci, cak da je i gore. Izbacili smo ih i od tad se preporodili. Samo D3 i nista vise. Cim manje kombiniranja kapi tim bolje.

Razni sumovi - nama to nista bas nije funkcioniralo da duge staze. Par dana i to je to. Vise je za pjesmice. Pusim joj kompilaciju djecijih pjesmica, pa pjevamo zajedno i ona je mirna ko bubica

Osvjetljenje - mi imamo nocnu lampu obicnu, kad u presvlacim tokom noci (ako se probudi) inace ju ne palimo. A izvor svjetlosti nam dolazi od male lampice u obliku svijece na baterije koja i imitira plamen, bas je onako ful slabo osvjetljeno, al dovoljno da nije u totalnom mraku.

Spavanje - ja se naspavam u prosjeku oko 7, 8h nekad i vise. Kako kada, rijetko da nam padne ispod 5h sna.

Uspavljivanje - tokom dana ne zamracujem nista, samo spustim da nam ne ide direktno sunce. Preko noci spustim rolete na ful gusto, tak da mi se ne budi sa zorom. Posto se obicno budi oko 5,6 pa onda oko 10 zadnje budenje. Najcesce zaspi u kindicu uz vrtuljak i pjesmice, ako bas treba uspavamo ju na rukama onak dovoljno da cvrsto sama zaspi u kindi i to je uglavno to. 

Nea 💗

Ines
    26. Svibanj 2021. 07:55

Kad smo vec kod kose, zene moje jel vama opada kosa? Meni je krenula prije nekih tj dana bas onako dosta. Ne znam jel to ono klasicno opadanje u proljece, al nije mi nikad ovoliko 🤔 

Sveki kaze ako opada tebi, opast ce i bebi. Jer kao inace ta kosa s kojom je rodena opadne. Al bome njoj ni jedna dlacica nije opala, a ima kosee ajmeee majko, vec planiramo prvo sisanje jer ce joj ic u oci 🙈 tak da jos jedna teorija koja nije za svaku bebu istinita. Eto mojoj se ni boja ociju nije promijenila, nit joj kosa opala. 

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.