Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pupetta
    26. Svibanj 2021. 08:27

Jutro, drage mame!  Jucer je bio izrazito pun mjesec, mozda su nam zato svima bebice poludjele  Al evo, noc nam je dobro prosla.
    MissGraz ooo sve mi je jasno! Ta casa bi i meni bila okidac sigurno. Ne brini, to je sve normalno. Neka si izbacila iz sebe i sad polako idemo dalje. Bravo, trudis se i sve radis tocno onako kako tvojoj bebi treba! ❤
    AnaAn drzi se, tu smo za tebe. Sve smo prosle tu fazu, samo nemoj misliti da si jedina kojoj je tako. Vjeruj mi, svima je tako bilo, nekima vise, nekima manje. Sretno 
    Ivancice za plakanje je kod nas ista situacija kao i kod tebe. Al nama mali stvarno rijetko kad place, vise onako njurga i negoduje kada mu nesto ne pase  Kad se probudi gleda oko sebe i smjeska se 
    Ines kazu da je za postpartum normalno puno ispadanje kose i puno rasta mlade kose. Ja i inace imam jedno i drugo tako da nisam primijetila nesto drugacije  A za boju ociju kazu da se nekim bebicama promijeni tek s godinu dana. Moj malac ima bas plave jos uvijek, nema ni primjese sive, al muz i ja imamo smede tako da mislim da ce se promijeniti kad-tad  A porodajna kosa mu je otpala samo na jednom dijelu glave i pocela mu je rasti nova kosica.
    Temperatura kupanja - isto drzim 37-38 i malcu to pase. Cini mi se da je 22 stvarno malo pretjerano za bebe, ne bi ni nama to bilo najugodnije.
    Kupanje u moru - planirate li kupati bebice ili barem nogice? Jel se itko savjetovao s pedijatrom? 

Baby P 03/21 💙

• ružica
    26. Svibanj 2021. 08:28

Ines,

Meni je jako krenula opadati.
    Nažalost to he normalno. Nedaj Bože da se sfeniram doma kose bi bilo posvuda. Kad
    Me frizerka sfenira onda po kući bude manje dlaka, bude ih dosta ali ipak manje jer u salonu ispadne glavnina... jučer sam počela piti Solgar za kosu, kožu i nokte.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Girl1234
    26. Svibanj 2021. 08:55

Jutro, mame. Kod nas isto super noć. Želim vam svima duge i ugodne setnje danas, lijep je dan ☀️

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• thera
    26. Svibanj 2021. 08:59

Kupanje u moru-nama je patronazna rekla da dijete mozemo kupati u moru ako bude bas toplo. Ako ne nek uzmemo sa sobim neki bazencic i napunimo mu morskom vodom i pricekamo da se ugrije. Isto tako,ako ga kupamo u bazenu moze biti gol a u moru da mu stavimo one pelene za kupanje

• ružica
    26. Svibanj 2021. 09:06

Thera,

Kakvo je stanje🤣.
    Kod nas vec bila krenula nervoza, a sad je zakunjao sto je jako cudno. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz
    26. Svibanj 2021. 09:12

Jutro mame! ⛅️
    Puppeta, Emmie, ruzice 😘 
    .
    Kosa - meni jos nije pocela otpadati, navodno dojijama pocne malo kasnije?! Ali za kozu, nokte i kosu preporucam Kolagen Shot, on opcenito unosi balans u organizam, a sadrzi tvar koja se zove biotin koja “cuva” kosu. Evo link da vam ne pricam, procitajte, trenutno je j na akciji:
    .
    https://www.gaianaturelle.hr/dodaci-prehrani/kolagen-shot.html?gclid=Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-JPkxW1HIrq9xPTrNyAic_e598Vbvd3ofBTQH5mhLcbKoebPqWuTA4aAiZfEALw_wcB
    .
    Kod nas na odjelu ga koristilo 50ak zena, sve su zadovoljne bile. Neka za kosu, neka za nokte, neka za mladost… 😂 ali uglavnom, sve su rekle da su se osjecale bolje i da su vidjele promjene. 
    Ne znam kako je s dojiljama smiju li ga piti, trebalo bi provjeriti. 

• MissGraz
    26. Svibanj 2021. 09:12

Nama je noc bila ok. 
    .

Temperatura kupanja/prostorije - temp. vode drzimo na 37-39, a temp. prostorije na 24. Ona uvijek uziva, tako da predpostavljam da joj odgovara. 
    .
    Spavanje/odjeca - dok je bilo hladnije spavala je u jednom bodiju dugih rukava, preko pidjama odjelce i carapice, preko lagani poplun (mi u Dalmaciji uglavnom ne grijemo sobe, pa sam ju ravnala po sebi). Sad kad je zatoplilo ima bodic na tanke naramenice i preko pidjama odjelce, ali spava bez carapa, preko je pokrivena minky dekom. Isto je ravnam po sebi. Vidim da joj tako pase, inace bi se valjda bunila. 
    .
    Ines, predivno kako ti curka napreduje.🌸 I moja je otkrila rukice, okrece se na stranu, brblja, smije se na sav glas… sad ju jos nekad stavim u njihaljku ispred tv-a i upalim baby pjesmice, ona umire od smijeha… 😂 drzi aktivan fokus jedno sat vremena, nevazno radi li se o pjesmicama, igranju, pricanju… i onda imam osjecaj umori se i vrijeme je za spavanac. 😇 tvoja drzi bocu, moja drzi sisu rukicom k’o da ce je neko otet. A ako slucajno neko prica u prostoriji kad ona doji, odmah se okrece i trazi pogledom i negoduje… kao - tisina dok ja jedem!  😂 
    .
    Uglavnom cure, kad bebe pocnu vise reagirati na vas bit ce vam lakse. Naravno, bit ce tezih dana opet… ali onako kad te pogleda, bas ciljano tebe i nasmije se, sve tesko u sekundi zaboravis (lazem da zaboravis, ali bude ti lakse nekako haha)… a i moze ih se zabaviti, pa je samim time lakse i umiriti plac. 
    .
    Evo kod nas polu-oblacan dan, stvarno mi ovo vrime dodatno otezava, izasla bih inace na setnju uz more, meni bi pasalo, a i njoj sigurno. Mislim mogu i ovako izaci, ali nekakva je tezina u zraku i ljepljivost - katastrofa.
    .
    Ugodan dan svima! Nadam se da ce nam svima danas biti bolji! 🌸🌸

• thera
    26. Svibanj 2021. 09:17

Ruzice,za sad se drzimo😅 Sinoc je zaspao nakon kupanja oko 8,i ja s njim😂 Cetka za kosu je ispala zaaakon😊 Budenje prije ponoci,pa u 4,i od pola 7 smo budni. Ok je zasad,malo place,malo se smije😂 Svidja mi se i sto ima faze kad samo gleda pa mama moze i na wc. Oko 10 kad pojede idemo u setnju,danas je lijep dan,treba to iskoristiti🤗
    Zelim svim mamicama mirnu i suncanu srijedu a bebicama raspolozenje u skladu a vremenom🥰

MareiKate
    26. Svibanj 2021. 10:16

Cure drage, ne mogu se suzdržati da ne komentiram ali staviti bebu od nekoliko mjeseci pred TV je takva šteta. Pustiti pjesmice bez da gleda ekran ok, ali da gleda ekran ne. Svatko radi kako zna i umije ali evo ja spominjem jer možda netko ne zna sa to nije dobro. Ne stignem pisati koje su štete od toga ali malo si proguglajte pa ćete vidjeti ☺️ ne mislim ništa loše, ja sam svojoj starijoj sam počela davati tek sa godinu dana negdje i to pomalo iako kažu da ni tad još nije dobro. Znam da dosta roditelja daje i prije ali sa tek par mjeseci kad im se sve tek razvija i kad tek počinju uočavati svijet oko sebe mislim da je velika šteta servirati im gotov sadržaj na ekranu.

• MissGraz
    26. Svibanj 2021. 10:54

MareiKate

Cure drage, ne mogu se suzdržati da ne komentiram ali staviti bebu od nekoliko mjeseci pred TV je takva šteta. Pustiti pjesmice bez da gleda ekran ok, ali da gleda ekran ne. Svatko radi kako zna i umije ali evo ja spominjem jer možda netko ne zna sa to nije dobro. Ne stignem pisati koje su štete od toga ali malo si proguglajte pa ćete vidjeti ☺️ ne mislim ništa loše, ja sam svojoj starijoj sam počela davati tek sa godinu dana negdje i to pomalo iako kažu da ni tad još nije dobro. Znam da dosta roditelja daje i prije ali sa tek par mjeseci kad im se sve tek razvija i kad tek počinju uočavati svijet oko sebe mislim da je velika šteta servirati im gotov sadržaj na ekranu.

Evo ja nisam imala pojma. Doduse, nisam nego jednom ili dva puta ju stavila tako i to dosta udaljeno, tj. nisam je stavila, nego sam ju nosila na sebi pa bi tako s njom plesala i pjevala dok ona prati te boje na tv-u. Hvala ti sto si se osvrnula na to, evo ja ne bi imala pojma da to moze biti stetno! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.