Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    21. Svibanj 2021. 22:18

A sad slijede peripetije s gospodinom zupnikom i dogovorom za krstenje. Dakle, prije 2tj je muz isao pitat i bilo mladi kapelan i on to sve njemu objasnio bla bla, kad vam odgovara itd, muz kaze svejedno samo da bude sto manje ljudi, uto ulazi stari zupnik i nesto se ubaci joj krstenje se kod nas moze samo prve i zadnje nedjelje u mjesecu i krenio nesto mudrovat vamo tamo, muz se sav spetljao i kao ajde moze.
    Dolazi on kuci, prica on meni, ja onak nema sanse da cu mu imat krstenje 30.5. praznik je + presveto trojstvo, glavna misa i jos hrpetina ljudi. Reko otici cemo mi to promijenit. Jer smo izricito bili za krstenje bez mise, da nema ljudi, jer mi ne treba hrpenita baba znatizeljnih i komentiranja tko se kako obukao 🤮 hocu da to bude malo, privatno, obiteljsko krstenje.
    I tako muz jucer otisao ponovno do njega to rijesit, reko ja necu ic jer mi se nikako ne dopada taj zupnik i digne mi zivce na 100 u sekundi. Reko idi ti sam. I on lijepo dosao, kaze ne pase nam taj datum, kuma ne moze, moze bilo koji datum u 6mj, po mogucnosti da je sto manje ljudi, punac mi je invalid, ne smije si dopustit da se razboli, ne zelimo u ovoj situaciji puno ljudi its. A ovaj njemu ali sinko krstenje se kod nas odvija prve i zadnje ned u mj, ja vidim da ti ni sam ne znas koji bi datum. Muz kaze, nije mi bitan datum, vec da ispunite ono sto trazim ako je ikako moguce. Ovaj opet lista tamo svoje biljeske i kaze moze 27.6. kaze muz, al to je nedjelja, jel moze onda na jutarnjoj ili vecernjoj da je manje ljudi (jer u nasoj crkvi nitko se ne pridrzava razmaka, maski i ostalih stvari) on opet ono sinko ja vidim da ti ni sam ne znas sta zelis. Ja kazem muzu da sam ja isla sterala bi ga u tri lijepe majke mi 🤣
    I tu se oni natezali jos neko vrijeme. Kaze muz jebemti ja znam da je kum svog krstio subotom bez mise i da se moze kad god, necu mu popustit nema sanse. Jer frajer trazi suske 🤌 pa ce ti napravit kad ti hoces. Kaze muz e nece dobit nista jer njegova je duznost da krsti dijete. I muz zapeo i nece popustit. E da jos ovaj kaze njemu, pa ako kuma ne moze, moze bez kume. Reko NE MOZE bez kume. I gleda u svoj papir, kaze evo 19.6. subota bez mise da svi budu zadovoljni sinko moj inace to ne radim, samo u inzvarednim situacijama (kao ne krsti nikako osim te dve ned u mj, mos mislit). Kaze muz mislim si pa to si mogao odmah.

Nea 💗

Ines
    21. Svibanj 2021. 22:19

Kaze muz mislim si pa to si mogao odmah. Jer imam tetka vjeroucitelja i raspitala sam se kod njega, kaze samo njegova zupa je posebna. Po tom nekakvom biskupnskom necemu, zupnik ne smije odbit krstit dijete i mora ga krstit kad god ti zahtjevas, znaci nema tu nedjelje i glavne mise. Ako ti trazis utorak u 9 ujutro on to mora ispunit i odradit. Inace se kosi s njegovim pozivom. Kaze muz, majke mi meni vec polako para isla na usi koliko je glup Boze mi oposti. I da kad ovaj nije htio nikako popustit, kaze muz njemu, ako ne moze, onda idemo trazit u drugu zupu i gotovo, e tu je on ono okrenuo pricu, a sad odjednom moze i subota i bez mise i sve sad moze 🤨 i na izlasku stari kaze muzu, nadam se da ste sada zadovoljni i da cete ostat u nasoj zupi. Muz kaze mislim si u sebi ne daj Boze vise da tebe vise trebam za bilo sta. I posto trazimo kucu, nema teorije da cu ostat u toj zupi, odradim jos njezino krstenje i caos adios, bye bye 🤗

Tak da eto ipak imamo KONACNO datum i vrijeme i mozemo pocet pripremat. 

Nea 💗

Lunica
    21. Svibanj 2021. 22:34

Curke prijavljujem se i ja ovoj temi mamica...nemam bas vremena puno citati ali nastojat cu popratiti bar...
    moj zna biti predvecer nervozan ali ja mislim da po srijedi nisu ni grcevi ni probava ni glad...jednostavno je to tako , ono da bi spavao noc treba se malo umoriti i na taj nacin se on umori kroz plac...
    eh da mi nije ove druge bebe od 15 mjessci i jos tri skolarca...sve popratiti ishendlati i ostati normalan😅

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Ivancica90
    21. Svibanj 2021. 23:36

julesica

Mame help 🙏 trudim se masirati dojke kada god stignem, no kada sam sama s njim jednostavno ne stignem prije podoja ih izmasirati. Večeras sam osjetila da me boli lijeva dojka, naravno napipala sam par kvrzica. Iz straha masirala ko blesava 🤣 ima li to uopće efekta ako nejde podoj odmah poslije toga? Uzasno me strah upale. Planiram sada dok se malac probudi, dobro izmasirati prije podoja, dragi će ga pokušati animirati za to vrijeme, jel to ok tako? Savjet molim 😊
    Anaan potpisujem sve što su cure rekle, naš plakao danas cijelo popodne, dragi i ja već ludi, ne znamo što mu je, je li gladan, mora podrignuti, ima grčeve…idemo metodom pokušaja pa što upali, bitno je samo se smiriti, ne dozvoliti nervozi ili panici da nadvlada. Sve će to biti ok 💪💪

Meni je kad bi krenulo bolit najbolje pomagalo vrući tuš desetak minuta, onda masiram dok on cica, ubiti stisnem i guram izvana prema bradavici, ko da kvrgu guram prema njoj. I onda kad je prazna cica masaža da razbijem kvrgu ako nisam uspjela dok je on vuko. Tuš sam nekad znala i nakon dojenja dok masiram ak ne bi uspjela prije. I onda hladan oblog ili kupus. Znači vruće prije dojenja, hladno poslije. Dal pomaže masaža kad nije dojenje poslije nemam pojma, ali i to sam znala pod tušem izmasirat makar ne bi dojila nakon. Problem je kaj bi mene bolilo i kad bi razbila kvrge, nikad do slijedećeg dana nisam znala jel jesam ili nisam riješila zastoj. Tako da mislim da ne prestane bolit odmah, da se ne prepadneš ako nakon masiranja još uvijek boli. E da, uvijek sam cicu koja me boli davala prvu jer tad jače vuče pa se lakše riješi zastoj, inače mijenjam. Jedino onda treba pazit da ne dođe do zastoja na drugoj.

• Ivancica90
    22. Svibanj 2021. 00:09

Pozdrav i svim ostalim mamicama 😊 Prijavljujem da je malac nakon 2 mjeseca prvi put sam zaspo na leđima i spavo čak pol sata. Onda sam ga morala okrenut na trbuh jer se stalno budio plačuć, i dalje ga ono kad se strese zeza. Iako možda je uspio zaspat jer se cijepio danas, znam da pospanost može bit nuspojava, nadam se samo da neće temperaturu dobit. Vidjela sam da neko spominje frescopad, ja sam misla kupit, al mi je pedijatrica rekla kako jako puno beba u zadnje vrijeme ima alergijsku reakciju na njih i da samo smočim gazu s hladnom vodom i stavim. Spavo je popodne pa budem sutra to ako vidim da mu je crveno ili otečeno, danas mu je sve bilo ok.

.

Mame ja bi samo rekla kako ste sve super i možete vi to 🥰 Svi imamo boljih i lošijih dana, al ja kad vas čitam i vidim što sve uspijete, odmah mi bude nekako lakše. I mislim si ako vi sve možete da mogu i ja, tako da ste mi baš podrška. 

.

Nered - ko bi reko da će mi to kaj sam neuredna bit prednost 😅 Ne zamaram se pospremanjem i čišćenjem, muž sredi kuhinju većinom, ja operem robu i wc školjku, ostalo kak stignem, uživam s Leom i odmaram kad trebam. Sve podnosim da je neuredno, osim iz nekog razloga školjka tako da nju redovito čistim. I ne miješam čistu i nošenu robu, može bit neuredna hrpa, al čisto je odvojeno 😂

.

Blossom mi smo bili kod neuropedijatra i fizijatra, i jednom na vježbicama tako da nisam sama pokušavala. Idemo ponedjeljak opet, nadam se da će bit bolje jer je zadnji put sat vremena neutješno urlo, počeo i prije nego smo krenuli vježbat. Doma ne plače i vježbice možemo odradit, al to podizanje i spuštanje nikako, mislim da su mi prekratke ruke 😅 Koliko ti je trebalo da se ispraksaš? Ja imam osjećaj da mi se sad još više izvija u luk kad ga podižem, skuži da nije obično okretanje na bok. A baby handling kolko sam skužila se preporuča svima pa sam se na to bila osvrnula.

.

Netko je pitao za veličine robice, kolko sam ja skužila pepco i reserved su manji brojevi. Mi smo trenutno na 6 kila i cca 61cm, pepco i reserved smo na 68, ca, benetton i hm na 62, s tim da je hm nešto veći, next taman između one veličine za 3 mjeseca i 3-6 mjeseci. To je ovo što sam mu do sad oblačila, dobili smo baby cool ili tako nešto broj 68, čini mi se da mu je veliko, nisam oblačila još.

.

Robica za krštenje - jel ima neko preporuku di pogledat? Do sad nisam kupovala robicu jer smo jako puno dobili/posudili, a za krštenje bi ipak nešto svečanije.

• Ivancica90
    22. Svibanj 2021. 00:13

I moram se požalit na nešto nevezano uz dijete, da nisu uvijek bebe za sve krive, izludit će me muž s hrkanjem. Počeo je hrkat dok sam bila trudna i misla sam da će prestat, al je sam sve gore. Ja bi ga najrađe klepila nečim po glavi, nemrem spavat uz taj zvuk. Još pogotovo jer se probudim sto puta po noći dok se malac meškolji i da nema tog glupog hrkanja bi odmah natrag zaspala, ovak poludim jer mi smeta. Općenito se od malena užasno ježim na hrkanje i nikad mi nije bilo jasno kak mama s tatom spava. Muž je sad zaspo pred tvom u dnevnom i ja ga svejedno čujem u sobi. U napasti sam da zaključam vrata od sobe da nemre tu doć dok se probudi 🙃 Ako neko ima neki savjet osim da ga budim svakih 10 sekundi kaj nema nikakvog smisla i iživciram i njega i sebe, slušam 😁

• julesica
    22. Svibanj 2021. 00:52

Ivančice hvala, dojio je na lijevoj dojci, pritisak je manji, ali još osjetim dvije kvrge koje nikako otići. Desna me ne boli, malo sam izdojila da popusti pritisak do sljedećeg podoja. 
    Hrkanje - ista stvar, ne podnosim ga, znala sam se u trudnoći toliko nazivcirati da bi otišla u dnevni spavati, no kad sam umorna i zaspem dok on ne krene s rapsodijom, uopće mi ne smeta i ne dozivljavam ga, meni je pomagalo da ga gurnem da se okrene, najčešće bi prestao. Neki lijek ne postoji, ja sam svog tjerala da se inhalira, da očisti sinuse no to je trajalo kratko 🙄 inače hrkanje ja jače kod pušača i pretilih osoba. I to je točno, bivši je bio i pušač i koju kilicu viška imao, kad je prestao pušiti i smršavio prestao je i hrkati. Ima i onih nekih čuda što se stavljaju na ili pod nos, ne znam više, ali nismo probavali. Uglavnom sretno, znam koliko frustrirajuće moze biti 

• Ivancica90
    22. Svibanj 2021. 07:19

julesica

Ivančice hvala, dojio je na lijevoj dojci, pritisak je manji, ali još osjetim dvije kvrge koje nikako otići. Desna me ne boli, malo sam izdojila da popusti pritisak do sljedećeg podoja.
    Hrkanje - ista stvar, ne podnosim ga, znala sam se u trudnoći toliko nazivcirati da bi otišla u dnevni spavati, no kad sam umorna i zaspem dok on ne krene s rapsodijom, uopće mi ne smeta i ne dozivljavam ga, meni je pomagalo da ga gurnem da se okrene, najčešće bi prestao. Neki lijek ne postoji, ja sam svog tjerala da se inhalira, da očisti sinuse no to je trajalo kratko 🙄 inače hrkanje ja jače kod pušača i pretilih osoba. I to je točno, bivši je bio i pušač i koju kilicu viška imao, kad je prestao pušiti i smršavio prestao je i hrkati. Ima i onih nekih čuda što se stavljaju na ili pod nos, ne znam više, ali nismo probavali. Uglavnom sretno, znam koliko frustrirajuće moze biti

Uh hvala, i ja sam razmišljala da ga natjeram da se inhalira. Nije mi jasno zašto je odjednom počeo hrkat svaki dan, prije se znalo tu i tamo desit. Isto mi ak zaspem prije njega ne smeta, al kak se sad stalno budim, onda nemrem zaspat natrag. Ne puši i nije pretio, jest da ima par kila više nego kad smo tek prohodali, al ništa pretjerano.

.

Dobro jutro svima 😁 Moj maleni se počeo meškoljit  ja se probudila da ide papat, a on nastavio pajkit. Ne znam jel do cijepljenja ili kaj mu bi, do 7 i 15 se uvijek probudi. Sad čekam u niskom startu, al on ne mrda. Već vidim da će se probudit ak odlučim natrag spavat

• eleonora
    22. Svibanj 2021. 10:46

Moja curica po danu jede svakih sat vremena a po noći je obično jela u 1 i u 4 pa onda možda 6,7 kako kad. S tim da po noći me nikad ne budi njen plač. Obično kad se probudim u 1 i u 4, ona se meškolji..ali ne plače. Ovu noć sam se probudila samo u 4. Ona se nije čak ni meškoljila. Samo je gledala. Počinjem vjerovati da ona nije gladna u 1 i u 4 nego se JA tad očito budim. 
    E sad, jel je to čudno ponašanje? Bi li ju trebala buditi po noći i hraniti ili pustiti da spava? Za koji dan će imati mjesec dana.

• julesica
    22. Svibanj 2021. 11:12

eleonora

Moja curica po danu jede svakih sat vremena a po noći je obično jela u 1 i u 4 pa onda možda 6,7 kako kad. S tim da po noći me nikad ne budi njen plač. Obično kad se probudim u 1 i u 4, ona se meškolji..ali ne plače. Ovu noć sam se probudila samo u 4. Ona se nije čak ni meškoljila. Samo je gledala. Počinjem vjerovati da ona nije gladna u 1 i u 4 nego se JA tad očito budim.
    E sad, jel je to čudno ponašanje? Bi li ju trebala buditi po noći i hraniti ili pustiti da spava? Za koji dan će imati mjesec dana.

Hm, nazalost ne mogu ti pomoći, moj se noću budi svaka 2,3 sata za papati, prvo se meškolji pa krene plač, ja ga nisam nikada budila. Ali logika je ako prihvati dojku/bočicu u 1 i 4 znači da je valjda gladna 🙍  mozda imaš samo strpljivo dijete 😉😉 moj drami kad ne dobije jesti iste sekunde 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.