Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    13. Svibanj 2021. 11:38

Hej mame! Što se tiče prehrane, jedem sve osim mahunarki u malim količinama/rijetko ili gotovo ne. 
    Kod nas u obitelji nema alergija pa ja udaram po jagodama bez pardona. Prvi dan sam pojela samo dvije iz opreza, kad sam vidjela da je sve ok pojela sam malo više za dva dana i sad mi h jedem bez granice. Tunu inače ne volim, ali da volim jel svih ju bez problema.
    Što se tiče kamilice, preporučuju ju za sve i svašta 🙄 a ona u suštini isušuje kožu i nema potrebe malu bebu trackat kamilicom 😁

MareiKate
    13. Svibanj 2021. 11:43

Što se tiče dojenja i slobode, bila sam svjesna da prvih par mjeseci neću nikud bez njega pa se ne zamaram, ako idem, idem s njim i obavljam sve bez problema. A da moram nešto tipa zubar/doktor to bi muž uskočio kratko. Frizeri se radujem za koji mjesec 😁 kad mi je prva bila mala došla mi je jedna frizerka doma ošišati me i ofarbat, ali je loše odradila pa više ne bih s tim eksperimentirala 😁 iako mi je tada i to loše dobro došlo jer mi je kosa bila preduga... 
    Inače kod nas standardno, noći ok uz dva buđenja za sisanje koje obavljaju je odradimo u polusnu o dani nešto zeznutiji ali ide..  najgori period mi je između nekih 5 popodne pa do 20/21 sat... Jer tu budem već umorna, starija dođe oko pol 4 iz vrtića i onda ona traži svoje a ovom samo raste nervoza kako pada mrak pa dok ne zaspi.. 

Girl1234
    13. Svibanj 2021. 11:46

Uh, moj je od ananasa imao tolke probavne smetnje da ga vise nikad necu jesti.
    Znaci smije se 125 ml vinaaa? 🥰🥰🤣🤣

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• EmEn9
    13. Svibanj 2021. 12:01

Ruska naknadno dobiju. Moj je dobio sa mjesec dana a bas mi je jucer doktorica komentirala da mu je tako jako zato jer ima kao dermatitis, uglavnom alergičar će bit kao i ja i ostali u familiji i onda mu je jako ta tjemenica i koža mu je ful suha i na obrvama mu se onako peruta i prištići maleni na laktovima i tako sve znakovi alergije pa je onda to kod njega izraženije. I da preko noći mu je začepljen nos a preko dana nista to je isto alergija i rekla mi da ne vučem s usisavačem jer je to alergija a ne da je prehlađen i da samo mogu onda sluznicu nosa oštetit kad se vuče a nema ništa unutra nego da samo ako mu bude bas jako onda malo fizioloske kapnut i to je to. 😉 i da nek ga cjelog mažem sad sa mustelom onom kremom stelatopija jer mu je bas koza jako suha a do sad smo mazali samo lice s njom jer mu je isto bilo jako suho. 🤗

Valkris
    13. Svibanj 2021. 12:11

Moj je tjemenicu dobio isto kasnije, sa nekih mjesec dana (imao po obrvama, iza uha i po glavi) .. Namazala maslinovim uljem, drzala pola sata, iscesljala ceesljicem i oprala u vodi. Drugi dan ponovila i nikad se vise nije pojavila. Po obrvama i iza uha uzela gazu malo utopljenu u maslinovo i prosla par puta /"sastrugala". 
    Htjela sam pitati mame sa vise djece, ostavili stte klince namjerno doma da se upoznaju s bebom i da ne donesu bolesti iz vrtica? Na koliko dugo? 
    Meni je neki plan da stariji ne ide u vrtic bar mjesec dana dok se bebolina rodi.. 

Valkris
    13. Svibanj 2021. 12:14

E da, za usisavanje nosa. Mi smo starijeg isto usisavali, povremeno dok je bio manjo, sad češće kako ide u vrtic. 
    I malo jace je bio zacepljen i rekli nam na hitnoj da ni slučajno ne usisavamo jer stvaramo vakum nego, stavimo ga na bok, u jednu nosnicu spricom ustrcamo 5-10ml fizioloske, na drugu curi van. Ponovimo postupak na drugoj nosnici.. Pa cisto pitajte pedijatre/patronazne o tome.. 

Jagodica125
    13. Svibanj 2021. 12:29

Cure, hvala vam na cestitkama za rockas!🥰🤗 bome nisam niti imala osijecaj da imam rodjendan 🤣 totalno zaokupljena njime, ali sam se zato baklave najela za 3 zivota 🤣🤷‍♀️
    .
    Majcin sine nama danas i nije bas lako🤯 umoran je, jedva gleda, ne place onak klasicno, nego onak cendra, umirim ga, odspava 5-10min i opet plac i nosanje... pelenu sam mu stavljala dobrih 5 min, ove Beauty Baby iz Mullera su mi koma😤 to ga je razljutilo, onda sam mu isla dati caja, samo duda nije bila dobro zasarsfljena, pa sam zalila i njega i sebe mlakim cajem, of korz totalni meltdown 🤪 ali chill sam ja... takav dan🤷‍♀️
    .
    Uzv kukova smo obavili jucer u Klaicevoj🏥 sve u redu, hvala Nebesima 🙏 pregled je malisa doslovce prespavao, iako ga je doktro s jednog boka na drugi okretao sam tak😵 nastavljamo s vjezbicama dalje!👍
    .
    Tjemenice zasad nemamo 🤔 hoce li naknadno doci? Nemam pojma🤷‍♀️
    .
    Kupanje - okej, mali definitivno ne voli kupanje zasad😅 jucer smo ga okupali, i soba je topla, odjeca mu je topla, mir u sobi, mi smo chill, on bome i nije😅
    .
    Vaganje - vagnula sam ga danas, ima 5030g🥳💪
    .
    Dohrana - mi smo od pocetka na Bebimilu 🍼
    .
    Intima - sex? Jel to nesta za jesti?!😅 dosta smo napeti obadva... neispavani...ako i uhvatimo vremena za sebe, odspavamo😴🥱
    .
    Duda - ja sam u rodiliste ponjela dudu, rekli tamo da bebice koje su na dohrani nemaju tu vrstu "utjehe" kao bebe na cici i da je duda ok 👍
    .
    Idem se umit i nastavit sa majkovanjem💪🦸‍♀️
    .
    AnaAn nam je rodila btw🥳

• NeverEver
    13. Svibanj 2021. 13:07

Girl1234

Uh, moj je od ananasa imao tolke probavne smetnje da ga vise nikad necu jesti.
    Znaci smije se 125 ml vinaaa? 🥰🥰🤣🤣

Da 😎 Smijes i zestoko ako ti je do toga 😂 ali casocu malu, ne 125ml. Ja sam inace pojela jagode i cokoladu i kavu pijem al u malim kolicinama i mom fakat ne smeta tak da mislim da je najbolje isprpbat i vidjet. Ja se i dalje ne zezam jedino s neprovjerenom, tipa nebi uzela sad domaci spek ili sir s vrhnjem il nest takvog radi tih bakterija nekih kaj oni ne mogu probavit al sad imamo vise slobode kaj se alkohola ticw 😂😂😂
    .
    Tjemenice - mi dobili na obrvama prekjucer. Jucer ga okupali i to malo s mokrom gazom njezno prosli. Danas skoro i nema vise. Pedijatar rekao nista ekstra, samo topla voda i "orifljat" gazom. Al moj nema puno. Mama mi je rekla da je moj brat toga imao u debelom sloju po cijeloj glavi i da se mjesecima s tim borila. Sad ima 30 godina i dan danas problema s kozom odnosno seboreicni dermatitis. Tak da to nekog jace nekog slabije zakaci kao i sve ostalo. Neki se muce d grcevima, neki ne.. neki s pristicima, neki ne.. tak i tjemenice. Mozda Jagodica tvoj ni ne dobije. Evo nas dan prije punjenja mjesec dana.

Bubica1
    13. Svibanj 2021. 13:10

Pozdrav mamice!
    Najprije da s malim zakasnjenjem cestitam Jagodici rockas. Od srca ti zelim sve naj naj, vjerujem da ti je ovaj do sad najljepsi uz svog deckica! 😉
    Cestitam Ivi i AniAn na bebicama! Neka vam je sa srecom i da se brzo oporavite, i naravno bebicama takodjer sve najbolje! 😊
    Nisam sigurna da li sam Lussi cestitala, pa ako nisam, i tebi draga cestitke od srca! 😊❤️
    Sistematski - mi smo jucer bili kod pedice na redovnom pregledu s dva mjeseca, sve super, curka raste ko 🍄. Nakupili 5100 g i narasli do 59 cm. 💪 Vise nismo tak majusni! 😊
    Pristici - mi smo bili na pregledu kod pedice zbog toga jer je njoj to dugo trajalo i stvarno se jako osula, dobila i crvene fleke. Doktorica dala neku kremicu i proslo joj. Isto smo prije toga tretirali s kamilicom, ali rezultati 0 bodova.
    Duda - moja hoce bez problema. Ne guram joj dudu bezveze nego bas dok se unervozi, a ne znam zbog cega je, pa da ju smiri. Uvijek upali. 😊
    Dohrana - mi koristimo Novalac anti colic i super je, nemamo problema, prihvatila je od pocetka i ne vidim da bi joj smetalo.
    Spavanje na trbuhu - i meni jako fali. U trudnoci nisam smjela, a sad ne mogu. Buduci da se izdajam pa jos uvijek imam mlijeka, nema sanse da spavam na trbuhu, sve mi pritisce cice, jednostavno me bole. I ovak budu jako tvrde ujutro i jedva cekam da se izdojim. Ali stvarno nemam volje u gluho doba noci pumpati sama u mraku s izdajalicom. 😁
    Kupanje - mi ju kupamo svaki drugi dan i to zbog tjemenice. Nema puno pa ne forsam svaki dan, a opet je cesce nego bi trebalo. Zasad sam tretirala samo s Mustela pjenom, ali cu uvesti i ulje pa da vidim dal ce proci do kraja. A i ona se bas voli kupati pa neka je onda. Najsladje mi je kad ju kupam i perem glavicu, a ona bulji u mene i uziva. 🤗
    Uzv kukova - mi smo bili jos prosli tjedan, ne znam da li sam pisala. Uglavnom, sve je super, rekla doktorica da ne trebamo vise dolaziti. 👍
    Bljucanje - moja curka je cesto bljucala pa sam dosta ispitivala doktoricu o tome. Kaze da je sve to normalno tako dugo dok im ne ocvrsne taj misic izmedju jednjaka i zeluca, tj. tako dugo dok se dijete ne vertikalizira, dok ne provede vecinu vremena sjedeci, a ne lezeci. Sve dok dijete napreduje i dobiva na tezini je sve super pa cak i da bljuca na sve strane i non stop. Evo, cisto informacije radi, ako netko bude zabrinut zbog toga kao sto sam ja bila. 😊

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Rita88
    13. Svibanj 2021. 13:53

Pozdrav cure! 
    PRISTICI ne tretiram ih s nicim, isto prodjem s fizioloskom i smanjuje se!
    Ivancice taj komentar za dojenje me nasmijao, ocito ta koja je komentirala nije nikad dojila! U svakom slucaju je lakse dat bocicu! Da ne dojim rekla bi muzu subotom izvoli veceras je tvoja,a ja da odspavam noc u komadu! Jeftinije je, al nije jednostavnije! 
    Mi danas imamo neki kenjkav dan, valjda ovo vrijeme utjece! Evo sad spava napokon ,nadam se da ce odgulit koji sat! Pusa svim bebolinama 😘

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.