Probat cu ritual s kupanjem MissGraz, nase ne traje ni 3 min 😅 pa mislim da smo ok s tim. Danas nije plakao kod kupanja 🤗 Opcenito je super dan iza nas pa ocekujem svasta po noci. Mali je spavao 4 sata pa bio 2 sata budan i tak cijeli dan. Divota.
.
Oblozi nakon cijepljenja - mi smo dobili preporuku kupiti neke za 20kn koji kao izvlace toplinu iz mjesta uboda i bebi je lakse. Tak su nam predlozili, ja nemam osobno iskustvo.. cijepit cemo se 15.6.i tad cemo primit prvu dozu protiv rotavirusa jer mali bude isao u jaslice. 900kn.
.
Izracunala ja konacno: +920g od porodjajne tezine, +1220g od one s kojom je otpusten. Moj pedijatar gleda ovu drugu i prosjek je 750-800g tak da bi bilo ok i da je manje dobio ali ovo nije previse jer je dugacki, osim u licu ne izgleda nigdje bucmasto. Ocito neki pedijatar gleda ovo, neki ono. Meni je samo bilo bitno da mi kaze da nema refluks jer bljucka (od prejedanja) i da ne umire jer mu ide mlijeko na nos van. Ostalo cemo prezivjet. Ja ga i dalje zovem mrvica 😂
Vjerujem da trajanje kupanja kao i intima s muzem dolazi s vremenom.. ipak je razlika jel beba 4 tjedna ili 10 stara i kakav je porod bio ali se ja nadam da ce i moj uzivati u kupanju kasnije i tjesi me tvoje iskustvo Ines, sad sam samo sretna dok ne vristi.. i da cemo muz i ja imati vise vremena i energije za nas iako je intima relativan pojam i ima nesto carobno i u tome dok me primi za ruku i poljubi ili se skupa u noci njisemo da mali zaspi..
Mene nest zanima... Znaci, moja beba je zesca spavalica! Ja mislim da ona u danu odspava 22 sata.. Evo npr.danas: sinoc se probudila oko 3 ujutro, malo plakala i pojela i zaspala do 7. Od 7 do nekih pol 10 bi zaspala i cim ju stavim na krevet, probudi se. Oko 10 je bas cvrsto zaspala! Probudila se oko 2 popodne, presvukla ju, ona pojela i opet zaspala do 5. U 5 opet hrana i presvlacenje i ona opet spava. Oko 7 opet isto i evo je spava i sad.. Ali bas cvrstim snom! Place samo zbog grceva, ali joj masiram trbuscic i onda se smiri i zaspi. Jel ja imam super bebu ili je to malo za zabrinut se? 🤔 na kilazi super dobiva: skoro 700 grama otkad smo otisli iz bolnice...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Mene nest zanima… Znaci, moja beba je zesca spavalica! Ja mislim da ona u danu odspava 22 sata.. Evo npr.danas: sinoc se probudila oko 3 ujutro, malo plakala i pojela i zaspala do 7. Od 7 do nekih pol 10 bi zaspala i cim ju stavim na krevet, probudi se. Oko 10 je bas cvrsto zaspala! Probudila se oko 2 popodne, presvukla ju, ona pojela i opet zaspala do 5. U 5 opet hrana i presvlacenje i ona opet spava. Oko 7 opet isto i evo je spava i sad.. Ali bas cvrstim snom! Place samo zbog grceva, ali joj masiram trbuscic i onda se smiri i zaspi. Jel ja imam super bebu ili je to malo za zabrinut se? 🤔 na kilazi super dobiva: skoro 700 grama otkad smo otisli iz bolnice…
A ma uživaj draga, nije to ništa za zabrinuti se, tek je 3 tjedna stara, oni su još uspavani u tom periodu, mislim da je moj tek oko 4 tjedna poceo bit budna beba po danu i manje spavat, ali to isto kako koji dan, evo danas spavao prvo cijelu noc sa dva budenja za jesti i odmah čorka, pa do 10.30 negdje, pa smo u 13 opet legli i do 16 smo spavali oba 🤣, pa je opet prije 19 zaspao kratko i evo od 21 spava mrcina opet. Dok on dobro papa i dobiva na kilazi, nemas brige uopce, sad ce ti skok ovih dana uskoro(nije da te plašim) pa ce bit budniji 😅
Mene nest zanima… Znaci, moja beba je zesca spavalica! Ja mislim da ona u danu odspava 22 sata.. Evo npr.danas: sinoc se probudila oko 3 ujutro, malo plakala i pojela i zaspala do 7. Od 7 do nekih pol 10 bi zaspala i cim ju stavim na krevet, probudi se. Oko 10 je bas cvrsto zaspala! Probudila se oko 2 popodne, presvukla ju, ona pojela i opet zaspala do 5. U 5 opet hrana i presvlacenje i ona opet spava. Oko 7 opet isto i evo je spava i sad.. Ali bas cvrstim snom! Place samo zbog grceva, ali joj masiram trbuscic i onda se smiri i zaspi. Jel ja imam super bebu ili je to malo za zabrinut se? 🤔 na kilazi super dobiva: skoro 700 grama otkad smo otisli iz bolnice…
A ma uživaj draga, nije to ništa za zabrinuti se, tek je 3 tjedna stara, oni su još uspavani u tom periodu, mislim da je moj tek oko 4 tjedna poceo bit budna beba po danu i manje spavat, ali to isto kako koji dan, evo danas spavao prvo cijelu noc sa dva budenja za jesti i odmah čorka, pa do 10.30 negdje, pa smo u 13 opet legli i do 16 smo spavali oba 🤣, pa je opet prije 19 zaspao kratko i evo od 21 spava mrcina opet. Dok on dobro papa i dobiva na kilazi, nemas brige uopce, sad ce ti skok ovih dana uskoro(nije da te plašim) pa ce bit budniji 😅
Pardon, budnija, ja pišem u muškom, navika 😁
Never moj je dobio ravno kg na porođajnu na prvom pregledu, plus to sto smo se u startu teško dizali sa gramažom na porođajnu, dok nisam ulovila dojenje, pa je pedijatrica rekla da je doslovno prašcic 🤣 i 6 cm je narastao. Meni je stresniji ovaj drugi pregled kad ne dolazi patronazna u meduvremenu vagat, pa neznam kako je od prvog pregleda napredovao, a od tada dojim na zahtjev, jer ga više netrebam budit svaka 2h. Nadam se da je sve dobro.🙏
Ali isto mi ne izgleda bucmasto, više vidim da je dugacak jako, vec mi je nekako u jajetu kao da mu je malo 😅
Ruska, ja digla cijelu frku jos u bolnici jer moja beba nije plakala, samo spavala i jela. Sad imamo 4 tjedna, ukupno smo imali 3 dana i 2 noci kad nije bilo tak i tek zadnja 3 dana mi je dugo budan. Bitno je da papa da joj nebi pao secer i da dobiva na kilazi. Mozda ce ostat takva a mozda te ceka bura.. vidjet ces d vremenom. Ja sam pitala 3 sestre i pedijatra sta je s mojom bebom, odgovor ti prosljedjujem u cijelosti: "uzivajte dok je tako". 😉
Ruska,ne brini i uzivaj samo dok je tako. Moje je bio takav punih 6 dana😅
Ridja pa i je jako dugacak ako je dobio 6cm u mjesec dana! Kilaza se rasporedi fino i to je to. Frajer i pol vec :) Ni ja sad ne znam kad ne bude patronazne vise a ne mozes ni tolko po odjeci vidjet jer svaki sljedeci mjesec nakon prvog dobivaju cm do dva pa ce moj 62 nosit neko vrijeme. Bitno da djeluju zadovoljno. Moj prascic djeluje zadovoljno i upravo nesto prepricava tati rukama i nogama 😂
Pitanje za mame koje imaju vec mengu. Nakon sto vam je prva prosla koliko vam je trebalo da dode iduca? Dal vam se odmah ciklus formirao ili je bilo svakako? 🤔
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji