Hvala vam na objasnjenju za spavanje 🙂 nisam ja neki panicar, neg mi bilo malo cudno da bas toliko spava... Sta se tice skoka u razvoju, prvi smo vec imali(po rijecima nase patronazne). Dva dana je bilo bas plakanja, a ja sam tome doskocila tako da sam ju hranila svaki put kad bi pocela vristat.. Pa je valjda to to bilo 🤷🏻♀️ sad su samo jos ovi grcevi problem, bas se pati.. 😔 Espumisan pomaze dosta 👌🏻 i da, od jucer joj se pojavili pristici po licu.. Znam da ste pisale da neko to tretira kamilicom, neko ne dira uopce... Pa ako imate koji savjet? 😁
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Principessa - mi smo svom ubrizgali fiziološku sa tjedan dana starosti, i koristili onaj nastavak za usisavač, čak to i voli, skroz se umiri. Patronažna nam je čak pokazala kako to napraviti.
Pomoć - cijelu trudnoću niti ikad u životu nisam imala hemoroide, i jučer se pojavi jedan, stavila sam maslinovo ulje, što je vama pomagalo, help 🙏
Principessa - mi smo svom ubrizgali fiziološku sa tjedan dana starosti, i koristili onaj nastavak za usisavač, čak to i voli, skroz se umiri. Patronažna nam je čak pokazala kako to napraviti.
Pomoć - cijelu trudnoću niti ikad u životu nisam imala hemoroide, i jučer se pojavi jedan, stavila sam maslinovo ulje, što je vama pomagalo, help 🙏
Joj, nist mi ne pricaj 🙄 ja sam ih dobila 2 tjedna prije poroda, uzas! Na porodu se razbuktali i ne moram ti ni pricat prvi odlazak na wc, nuzda br.2. Mislila sam da cu se onesvijestit! Na kraju sam uzela Hemomax kremu i pomaze, u smislu da ne svrbe i ne bole, ali jedan vanjski je jos uvijek tu. Najbitnije je da se ne naprezes kod kakanja i obavezno pranje poslije! Imas i Hemopropin, meni je malo u pocetku pomagao a kasnije mi se svrab pogorsao od njega. Nekome pomaze i nesoljena svinjska mast
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Ruska nama su pedijatar u bolnici i patronazna rekli da to prodje samo jer je reakcija na moje hormone i da ce se sposlozit. Tak je o bilo :) Ne traje ti to dugo.
.
Ivancica da, ja se isto tpga naslusam. Ja ne znam al meni koja sam navikla svugdje ic i sve radit to nije lakse 😂 Meni bi bilo lakse dat mu bocicu svaka 3 sata. Ovak nikad ne znam tocno kad ce jest, dok idem nekam se moram izdojit i sve mi je nekak nepredvidivo a i cice me bole nekad. Ja cu do 4 mjeseca samo mlijeko pa lagano izbacivat, nadam se da smo do Bozica zavrsili s dojenjem. On tad bude 8 mjeseci star a ja se vracam na posao dok napuni 10 al ostaje tata jos 4 mjeseca.
Ines, i nasa obozava kupanje i k’o sto kazes cim ju izvucemo vristi. To traje jedno 5min, onda skoro zaspe dok ju oblacimo, mi umiremo od smijeha. 😅
Ali svakako sto se tice kod kupanja, isto kao i kod odraslih, ne mora nuzno paliti… moj se muz cijeli zivot kupa ujutro da se razbudi, a ja cijeli zivot navecer da se opustim pred spavanje… ali evo vidis, mene je mama kupala kao bebu isto pred spavanje - ima bit da ima nesto u tome onda. 🤔😅
Pupetta, kod nas izgleda slicno. Prije kupanja je mazenje, pricanje i sl. Onda kupanac i ravno u zamracenu sobu, podoj i spustanje u krevetac. Nekad zaspe na sisi, a nekad sama u kreveticu. Dok ne utvrdi uglavnom neko od nas dvoje mora biti kraj nje ako duda ispadne, jer se na to jako ljuti. 😅
Julesica, meni su pomogle multi mam komprese (daaa, njih sam stavljala dole 😂) i brisanje vlaznim toaletnim papirom (ne vlaznim maramicama). Proslo mi je, a bilo je gadno i bolno jako.
Principessa mi isto od pocetka cistimo nosic. Ulijem par kapi Nivea baby fizioloske u svaku nosnicu, pustim minutu dvije da omeksa i izvucem Lola baby rucnim aspiratorom. Njezan je i lagan za koristenje. Imamo i taj na usisivac, ali jos ga nismo koristili, jer nikad nije bilo nesto puno toga, to planiram koristiti kad budu prehlade i sl.
.
Kod nas je dan jucer prosao dobro, ipak nije bilo “po jutru”. Ona je zapravo prespavala citav dan skoro, navecer se mazili nas troje, igrali, pricali, onda kupanac i spavanac. Noc standardno dobra. Evo ja pijem kavu, a ona uziva u svojoj ljulji. Vani kiša i takooo…
.
Svima zelim ugodan dan! 💛💜🌸
Slazem se za dojenje, s jedne strane je lakse izvadit sisu i bilo gdje i bilo kad imati spremnu hranu za bebu, al s druge strane bebe na sisi su vecinom ovisne o mami i prvih par mjeseci je gotovo nemoguce ostaviti negdje bebu na malo duze, pogotovo ako ne prihvaca bocicu sa izdojenim kao sto moji decki nisu. Doslovno sam jednom kad je stariji imao par mjeseci trcala sa svadbe na kojoj smo bili nakon juhe nahranit ga kod mame i nazad na svadbu, jer on nikako nije htio popit tu flasicu i zaspat bez sise nego je plakao valjda pola sata dok me mama nije nazvala da dodem 🙈
Ja sam s prvim nekako vise imala potrebu za tim "slobodnim" vremenom i neku potrebu da zadrzim neke stare navike, al onda vec s drugim sam shvatila da to bas i nije moguce i da se jednostavno trebam prepustiti njima i njihovim potrebama a za sebe pronaci neke sitne rituale koji me opustaju i vesele, tako da u 90%posto slucajeva vodim njih sa sobom gdje god idem, i cak uspijem imati normalan drustveni zivot 😁😁
Vidjet cemo sad kak ce biti s troje 😂
Kad mi bude bas tesko i dojenje i njihovo uvlacenje u krevet i sve skupa onda se samo sjetim da su samo kratak period zivota mali i ovisni o meni, a obzirom da sam rano krenula s radanjem do 40te ce mi sva djeca biti relativno velika i samostalna pa cu opet imsti vremema za neke svoje uzitke koji sad stoje sa strane 😊 A u tih 10 godina do 40te ce valjda i korona biti iza nas pa cu zapravo i imati gdje otici 😂😂😂
Ni ja nikad nisam koristila nista za pristice kad se beba osipa, to prode samo od sebe kad se beba ocisti od hormona tako da nema potrebe dirati
Hvala, cure! 🙂 nisam ja ni mislila dirat, reko mozda eventualno kamilicom malo natapkat.. Jer joj lice brisem sa fizioloskom samo.. Znaci, to brzo prodje? Jer me iznenadilo kad su se jedan dan samo pojavili.. Sta se tice fizioloske i nosica, znaci samo malo kapnem u nos i pustim kratko? I onda izvucem?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Meni patronazna rekla da malo potapkam s kamilicom pristice ako primjetim,ali vidim da je prekjucer imala na licu i danas vise nema, a nisam tapkala, tek sam sinoc kamilicu kupila🤣
Hvala curke,imam to od Nivee jer sam dobila i onu pumpicu kaj povucem u sebe kao, s tim cu joj pocistiti nosic..
Sad spava pa ju necu gnjaviti,zacas se bude probudila papati i presvuci,cula sam da je pelenu punila prije par minuta🤣
Moje cice su skroz prazne,ja pokusala izvuc na izdajalicu,ali nista.. tak da smo na dohrani..
Vi koje ste na dohrani,koju koristite ? Nama je patronazna preporucila Nan complete comfort, kaze da je ta najbolja
I bio gaia kapi uz to..
Ruska, ni mi nismo dirali pristice i isto smo samo fizioloskom cistili… brzo je proslo. Sad vec skoro nista nema, mozda jedan ili dva tu i tamo.
Sto se tice nosica, da… ja tako radim. Kapnem dvi-tri kapi u svaku nosnicu, pustim koju minutu da omeksa i onda izvucem s tim rucnim aspiratorom… i sto je najsmijesnije to joj radim dok spava - a ona nista… cak se zna smijati tome u snu. 😅 dok je budna, nekad miruje dok to radimo, nekad ne… ovisi kako je raspolozena valjda. 🤷♀️
.
Gdje nam je Zara, duuugo je nema?! Javiiii seee, nadam se da ste ok! 😇🌸
Ruzice? Nadam se da je i kod vas bolje. 💜
Je li nam AnaAn rodila? 🌸🌸🌸
Sortiraj odgovore
Najstariji