Ajme od kako smo prestali dojiti (iako je to bilo samo navecer) ne mogu ga uspavati navecer. Ovo postaje katastrofa. Pošto sam imala.spontani i morala sam piti tablete za čišćenje nisam smjela.dojiti.
Prvi dan je jako plakao i tražio, drugi je većanje plakao. A sad ne traži sišu, nego place kad treba zaspati i to užasno. Nadam s eda će proći. Sad na kraju popije malo mlijeka na bočicu s dudom, iako je to prestao prije pola godine. Da li vaše bebe još piju adaptirano?
A po dan uistinu ne zi spavati.
Da, moj pije adaprirano, ujutro, navečer i popodne kad se probudi, to sam mu planirala ukinuti, ali baš gušta u njemu pa sam odustala. Popije nekih 4dcl na dan
Mom pisem ja ponekad 😊❤️
.
Zahtjevno dijete.... ah bolje dane pisem, i moja ima svoje dane, to je sad ocito ta faza. Tjesim se.
Ja sam uz to u 20 tj trudnoce pa sad.... trbuh je velik, meni sve teze, a ona se hoce nositi ko novorođence, stalno ju nosim po stepenicama itd.
Ima super dana, ima dana kad ispalim na zivce.
Ne hoda jos samostalno, drzim ju jednom rukom inace se poplete i padne.
Meni samo da je smanjiti to dizanje i nosenje bila bi sretna, ipak brinem i o bebi u trbuhu. Inace zaspi na bocici, a ima dana kad ju i za spavanje moram nositi.
.
Sto se tice spavanja po noci, kod nas ista stvar. Odkad nema cice, spavamo cijelu noc bez problema.
Ponekad koji zub ljuti, ali stavim ju onda sebi u krevet i spavamo dalje.
.
Slobodno se ohrabrite po pitanju trudnoce, pridruzite se, falite mi 😊❤️
Avama, žao mi je.
Bebanomoje, čestitke na trudnoći, bit će sve ok sa bebicom u trbuhu, ja sam non stop malog dizala dok sam bila trudna jer su mi doktori rekli da ako se dobro osjećam mogu.
Moja curka ide u vrtic i jako je lijepo prihvatila, počela je dobro jesti tamo, spava ko velika.
Moji oboje! I stariji od 2.5god) pije bočicu prije spavanja. On se obično uspava na bocici, curka nekad da a nekad se još vrti po krevetu, uzme tjesilicu, ja legnem kraj nje i mazim ju po leđima.
Mame drage, evo i mene, bas sam se iznenadila kad sam vidjela koliko novih postova je tu 🤗
Avama, užasno mi je žao 🥺 prošla sam jedan spontani prije moje L i znam kako ti je. Taj strah i tuga…. drži se, i brz oporavak ti želim 😘
Tina, čestitam na bebi, drago mi je da je sve dobro prošlo, mazite se sada svi skupa 🥰Kod nas je novost da sam isto trudna, ali tek sljed tj idem na prvi pregled i baš me strah jer je stvarno drugačije. Umorna sam užasno, a ne stignem ništa odmoriti radi svoje male zvjercice. I imam često kao menstrualne grčeve i bolove u ledjima I s obzirom na jedan spontani, užasno me strah, neku noć sam se tako isplakala jer su mi sise prestale biti osjetljive dva dana i odmah crne misli. Ali sljed dan sam opet imala simptome pa sam se malo umirila. Cekam srijedu da vidim mrvicu 🥰
Moja L je pravi zvrk, ima 15 mj, prohodala prije mjesec dana. Izgleda da nam je separacijska na vrhuncu jer samo mene trazi, čak ju ja moram uspavati preko dana jer svekrva ne uspijeva. Ne želi jesti krutu hranu, bas jako malo jede i izgleda da joj se sviđa samo svijetla hrana, tipa sir, jogurt, krumpir, banana 🤦♀️ po noći se i dalje budi, sinoć u 11 pa opet u 1 je tražila jesti. Inače bude u 11 i oko 2/3, ali ne znam sta je bilo sinoć. Pokušavam joj dati vode tokom noći da smanjimo mlijeko, ali ne želi vodu. Preko dana pije dosta tako da me to ne brine.
Čekamo da krene u vrtić, nažalost gradski nismo dobili, ali uspjeli smo dobiti privatni i to je to 😊
I da, stvarno žene koje imate više djece ja ne kužim kako sve stignete. Ja se navečer raspadam. Još sad imam griznju savjesti jer stvarno ne pazim na bebu u trbuhu, dižem i nosim L stalno, ne mogu ju drugačije utješiti 😔 dok odradim sve kućanske poslove, ja nisam za ništa drugo osim za krevet… tako da svaka čast…
Jesam ja propustila to da si trudna? Cestitam i osjecam se isto sto se tice nosenja 🙉😂
Kao da uopce nist ne pazim, a navecer mi oteknu noge i samo se srusim u krevet 😂
Koliko si trudna?
Avama, žao mi je.
Bebanomoje, čestitke na trudnoći, bit će sve ok sa bebicom u trbuhu, ja sam non stop malog dizala dok sam bila trudna jer su mi doktori rekli da ako se dobro osjećam mogu.
Moja curka ide u vrtic i jako je lijepo prihvatila, počela je dobro jesti tamo, spava ko velika.
Moji oboje! I stariji od 2.5god) pije bočicu prije spavanja. On se obično uspava na bocici, curka nekad da a nekad se još vrti po krevetu, uzme tjesilicu, ja legnem kraj nje i mazim ju po leđima.
Mene privatnik stalno opominje da nek dizem koliko bas moram, znaci previjalica, hranilica, kolica, a moja soc te stvari uopce ne komentira. Bitno da je sve uredno i nek tako i ostane 😊
Avama, žao mi je.
Moji oboje! I stariji od 2.5god) pije bočicu prije spavanja. On se obično uspava na bocici, curka nekad da a nekad se još vrti po krevetu, uzme tjesilicu, ja legnem kraj nje i mazim ju po leđima.Mene privatnik stalno opominje da nek dizem koliko bas moram, znaci previjalica, hranilica, kolica, a moja soc te stvari uopce ne komentira. Bitno da je sve uredno i nek tako i ostane 😊
A da, ovisi valjda i o doktorima.. Naravno da ju ne budeš cijeli dan nosila okolo, ja sam se isto trudila ne nositi ga dok ajmorec nisam morala, ali hoću rec, nije da mi je bilo strogo zabranjeno dok je sve u redu.
Avama, žao mi je.
Moji oboje! I stariji od 2.5god) pije bočicu prije spavanja. On se obično uspava na bocici, curka nekad da a nekad se još vrti po krevetu, uzme tjesilicu, ja legnem kraj nje i mazim ju po leđima.Mene privatnik stalno opominje da nek dizem koliko bas moram, znaci previjalica, hranilica, kolica, a moja soc te stvari uopce ne komentira. Bitno da je sve uredno i nek tako i ostane 😊A da, ovisi valjda i o doktorima.. Naravno da ju ne budeš cijeli dan nosila okolo, ja sam se isto trudila ne nositi ga dok ajmorec nisam morala, ali hoću rec, nije da mi je bilo strogo zabranjeno dok je sve u redu.
Tako je i normalno, necemo ih sad namjerno nositi lijevo desno pol dana, ali ovo moras. Kako ce u hranilicu, na previjalicu itd.
Samo neka je sve dobro do termina, do onda jos 4ipol mjeseca pa ce vec biti veca, moci ce vise toga i sama 😊
Ti razumijes, tvoji su isto mala razlika 😊. Sad im je negdje super zajedno. Kako je stariji podnio dolazak brace iz rodilista? 😊
Teško je podnio dolazak bebe, bio je baš jako ljubomoran..
Ali curice su puno obzirnije kao starije seke tako da vama neće možda biti tako teško.. Probajte ju pripremiti da dolazi seka (pričati, pokazivati slike beba, kupiti lutku) , i uključiti ju u presvlačenja, kupanja itd.. No bit će premala još da skuzi... Jer ste ti i muž cijeli njezin svijet i 100% vremena vas ima za sebe, a sad će vas odjednom morati dijeliti s bebom... Kao i prostor.. I igračke itd..
Iz dana u dan je sve lakše ali ima i dalje dosta ljubomore.. On je u fazi da slaže legiće, a ona u fazi da ih ruši hehe pa je rat nekad..
Pričala sam sa pedagoginjom i rekla je da tek s 3 godine počinje smislena igra i da će mu tek tada seka postati zanimljiva.. Iako vidim da ju i sada dosta često uključi u igru..
Evo da se i mi malo javimo. Bruno jos ne hoda samostalno, al pici uz namjestaj i stoji na mjestu pa racunam da bi svaki dan mogli i koraci. Naucio je motor na akumulator vozit, i autic guralicu. Kolicau setnji funkcioniraju i dalje, al dok smo na mjestu (ako odemo na kavu) to mu nikako ne pase i odma se krene bunit. Zub novi nije izbio vec sigurno dva mjeseca, bili cak i na pregledu kod zubara jer ima gornji frenulum pa mu je to stvorilo razmak izmedu prednjih zubica. I dalje oce sve jest, nadam se da ce tako i ostat. Adaptirano pije samo ujutro, i to ga opce vise ne zasiti, vec nakon sat vremena klopamo dorucak, mislim da mu je to vise navika. Dudu je prestao koristit cjeli dan, sad je za uspavljivanje i kad ga svrbi meso pa ju premece po ustima. Vodu obozava, kupanje nam traje po sat vremena, neda se van 😅
Na pregledu sa godinu dana je imao 67cm i 10800g. Prica dosta, mama i dalje nije reko 🤬😅😅
Nema problema sa ostajanjem kod bake/dede cak je i kod kume bio par puta na duze pa se nadam da ce prilagodba na vrtic proci bez problema. Uspavljivanje je postalo veliki problem, borimo se po sat vremena, i neda se nunat ni nista nego legne uz nekog pa ga mazimo dok ne zaspe. Ima jedan spavanac u danu, cca 1-2h kako kad. Preko noci spava od 21-22 do 8ujutro, i to moramo skratit zbog vrtica, al nema sanse da ide spavat ranije. Probavala vec par puta, silazi s kreveta sam, ili place po dva sata pa svejedno zaspe tek u 22h , neznam kak cemo to rijesit 😕
I poceo je pljuvat vodu van. Pije samostalno, al prvo se napije, i onda uzme guc u usta i sve pljune van. Mjenjamo po 10majca dnevno jer sve smoci. Rekla sam da ce nas neko snimit vani kak djetetu uzimamo bocu s vodom i on krene plakat jer neznaju situaciju 🤦🤦🤦
Sortiraj odgovore
Najstariji