Emmie - a je li ti rekao zasto trebas ukinuti. Cula sam da govore da nisu gladni po noci ili radi zubica
Ako jedu normalno nebi trebali bit gladni...al opet zamislite da beba ne zeli jest krutu hranu iz xy razloga....pa naravno da cete dat nocu mlijeko ako trazi. Mojima nije utjecalo na zubice....imaju savrsene zdrave zubice...a pili su do 2g mlijeko nocu ponekad. 🤷♀️ po meni je za zubice bitnije ogranicit slatkise...sok(moji ne piju-recimo gazirani nisu nikad probali ko ni cedevitu) ...i redovito pranje zubica.
Miss nisam pametna...al stvarno ti mozda prihvati adaptirano navecer prije spavanja jednom kad ukines dojenje. Moj stariji je prihvatio...isto tako se nadam da ce i M prihvatit...jer sam naj...onda ak nebu htio 🤣🤣🤭 jos 2 mj full dojimo...i onda cemo vidjet kak ce bit s hranom...da maknemo dnevne ak ce ic..ak ne onda cu sve odjednom 🤪🤯😒 jer on meni i dalje doji na zahtjev...jedino mu nedam bas ako ce jest kroz 20 min onda se pravim glupa 🤭🤣 sad od kad je ozdravio pojede oko 100g po obroku. Al solidno jede u tih 100 g( uveli smo i jaje i meso,zitarice sve skoro....orasaste,ulja, ) jede komadice i blendano nesto...vjerujem da kad prestane dojit na zahtjev da ce bit gladniji pa ce povecat kolicinu hrane 🤷♀️
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
E da… pisala sam vam da sam probala sa uvodjenjem svjezeg kravljeg mlijeka, posto ne zeli AD… ali imala je reakciju (crvenu guzu jako), tako da ga moram odgoditi… sad mi je zbog toga jos teze smisliti sto pred spavanje… bila sam se ponadala da cemo to mozda rijesiti s uvodjenjem svjezeg mlijeka…
Mozda da probas bademovo mlijeko? Ono isto ima vitamina i dodaju kalcij u njega, doduse nisam sigurna da je bez secera, al provjeri sastav prije kupnje
E da… pisala sam vam da sam probala sa uvodjenjem svjezeg kravljeg mlijeka, posto ne zeli AD… ali imala je reakciju (crvenu guzu jako), tako da ga moram odgoditi… sad mi je zbog toga jos teze smisliti sto pred spavanje… bila sam se ponadala da cemo to mozda rijesiti s uvodjenjem svjezeg mlijeka…
A jel ti imala reakciju na ranije uvedene mliječne proizvode?
Jesi pitala pedijatra da možda napravite testiranje ili ćeš malo pričekati pa probati opet?
Da se nadovežem na dojenje,covjece vaši sve jedu moja ko mali ptic gricka,skoro nista a sisa 66388393 puta posebno nocu auuuu..i isto ne zeli adaptirano mlijeko ni bocu nikako pa sam pocela svjeze mlijeko dec doslovno k malo keksolina ali ni to ne voli..
Njen jelovnik odprilike izgleda ovako: kad se probudi uzme sisu u krevetu,onda ustajanje presvucem je iz pidjame malo se igra pa joj dajem voce(jabuka,banana,kruska,kaki jabuka,avokado,mango,sljiva,baby keks )to joj smiksam kombiniram nekad sve nekad sta imam trenutno u kuci od tog jel mogu jos nesto jesam zab? Onda ide spavanac i bez obzira koliko voca je pojela opet sisa igra glavnu ulogu mora sisat da zaspe😔…dok spava spremim rucak,kako kad Al odprilike(piletina,teletina,riba,krompir,batat,pastrnjak,buternut tikva,mrkva,proso,gris,cvjetaca,brokula,blitva,spinat) nezz jesam sta zab Al Ugl kombiniram tako i to ona sve nesto probrlja bezveze opet sisa nastupa bez sise nista.slabo pije tekucinu drugu osim sise,probala sam joj cak dat jogurt i pure Al ono nije joj napeto,dukatino onaj djecji puding ma jok,nestle puding ma kakvi..i sta ja sad da radim? A kad mi sidnemo za rucak vjecno mljacka reka bi netko sa strane vidi male sta je slatkorana fino ce sve pojest a ona nista.
Drage mame, samo da vas sve pozdravim❤️.
Pratim vas, tu sam, samo ne pišem.
Mi smo počeli malo bolje spavati, ali sve su to faze pa se ne želim radovati previše😁.
Iza nas je par noći bez traženja mlijeka, prvo mlijeko u 6 ujutro, samo da tako ostane...
Još ne pužemo, vjerovatno i nećemo, i malo smo manje nervozni. Ima nervoze i dalje ali dosta je blaža, ali sve na dane naravno.
Što se tiče dojenja, tu nažalost nemam ni dana staža, a najsmješnije mi je kad Mom pita savjet nas amatere, a ona digla na noge njih 4 ero🤣😍.
Puno poljubaca šaljem svima.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Kety cisto me zanimalo sta pedijatri imaju reci na to pa govore da se ukine. Trazim neki dobar razlog da i ja ukinem, ali nemam hrabrosti pa ostaje ovako 😅 Jede ona dobro po danu, ali jede i po noci. Ma necu joj zabranjivati i ovako sam je ugojila od straha jede li dovoljno. Mislila sam da nikad necu biti ko stare babe a evo jesam.
Meni je najgore za veceru, ne znam sta bi joj dala. Zumanjak opet probamo uvoditi i skocila su 3/4 prista po licu i guzici. Sutra cu jos jednom dati pa vidjeti hoce li biti vise. Nadam se da nece 🙏. Voljela bi joj praviti mafine, palacinke i takve gluposti za veceru jer mi je ovo sve dosadilo.
.
Mom za dorucak bi joj mogla dati i zitarice sa vocem, npr pirov ili psenicni griz, palenta, zobene pahuljice, amarant, kvinoja, kuskus, gerslo... Meni je to bas fora. A prije nikad cula za neke. Kaki jabuka je malo teska za zeludac, ali ako je sve OK. Ja sam se bas bila mislila za nju jer smo imali domacih.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Kety, iz tvojih usta u Bozije usi, ali ja sam izgubila svaku nadu za bocu i ad. 😅
Tea, da, bude li potrebe morat cu neko biljno mlijeko koristiti.
Bebano, zanimljivo, nije imala rekaciju na jogurt i sir. Za ovo sam sigurna da je mlijeko, jer sam napravila pauzu i pokusala ponovo i opet se zacrvenila guza. Stvarno mi nije jasno do cega je s obzirom da ne reagira na jogurt ili sir.
Svakako cu je voditi na alergo panel zbog toga jer je reagirala jos i na piletinu, pa zelim biti sigurna da nema ili ima alergiju na jaje prije nego to uopce pokusamo. Pedijatrica je rekla da pokusamo s piletinom i jajem ponovo s godinu dana, ali mene je strah, pa cu svakako prije toga napraviti alergo panel. Na alergo panelu ima i kravlje mlijeko, pa cemo viditi…
Drage mame,da vam se napokon javimo ❤️ vidim da pišete o popisu, počeli su rođendani, pa evo popis, ispravite ako je kaj krivo da i ja ispravim❤️
Pricale ste o spavanju,pa da se osvrnem, moja malena jede oko 21:30 i tad zaspe i spava do 6, kad pojede i nastavi do 8-9 spavati. Preko dana nekada ima jedan spavanac od sat-sat i pol,a nekada dva ,jedan od sat vremena,jedan od pola sata-sat..kak koji dan,zadnje se popodne budi ako spava oko 16h i to je to di vecernjeg spavanja.. nekada ne spavaa od 14h pa traži oko 18-19h,ali joj ne dam jer znam da nema spavanja do ponoci onda😂 tak da imamo neku rutinu..puže stalno,svugdje je ima.. i hoda uz kutnu.. jel i vasi vec pokusavaju hodati? Nekak mi je to brzo . A pedijatrica je rekla da sve sta sama radi, slobodno dopustimo 🤷🏼♀️ tako da joj ne branim kad se digne i ide..
Prica tata, ne ne , da da, ba ba, ze ze ( Zoe) i ma ma ako je jako ljuta i nervozna,inace se rijec mama rijetko cuje😂😂😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji