Rinolada sretno ❤️🐞
❤️ evo prijavila se, rekli da dođem u 10h. Za sad smirena :D
👩 34, endometriom na jajniku, PCOS; amh 24
👨 35, oligoasthenoteratozoospermia
1.IVF - Sv.Duh, 2/26 💉Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 13🥚, 3 ❄️ - OHSS - freeze all
FET 5/26 ➕️❤️
Sretno draga, čekamo da i ti budeš pupo 🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
3/26 IVF - 14🥚, 2❄️ - freeze all
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Sretno rinolada!
👩🏻 38 | pokušavamo od 06/24 | IR | povišen TSH | HSG: 1 jajovod neprohodan, 1 otežano prohodan
👨🏻✅
Hvala cure ❤️ evo gotova sam, PUPO :D odužilo se baš, dok sam došla na red, pa čekanje pisma, pa dok smo pojeli krumpiriće, pa u ljekarnu... tek sad došla doma. Bilo je super, stvarno ugodno iskustvo, praktički bezbolno. Pokazali su mi mrvicu na ekranu, pa su me tu malo emocije udarile. Rekli da ubacim Prolutex uz vaginalete. Imate iskustva, kad pikati? Rekli su mi bilo koje vrijeme. I estrofem mi smanjili s 3x na 2x. Jel mogu to onda ujutro i navečer?
1.IVF - Sv.Duh, 2/26 💉Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 13🥚, 3 ❄️ - OHSS - freeze all
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada neka i tvoja mrvica poraste u zdravu bebanu 🥳🥰
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Rinolada e javi i za prolutex boli li, kakva je igla i to. Pikaću ih i ja iza transfera najgore mi je tad u stomak jer sala nemam a od progesterona se napuše i ne mogu ni da se uštinem kako treba 😅
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
čestitam PUPO neka se mrvica čvrsto primi i ne pušta ❤️
👩🏻 '92 - PCOS, IR, hipotireoza, MTHFR
Uterus subseptus, zalijepljen lijevi jajnik
🧔🏻♂️ '90 - MS, 07/26 normo (kriopohrana)
💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
🏥CITO 2 x IUI✖️
1. IVF 05/26 ✖️ - nema oplodenih js
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Hvala cure ❤️ Moon, e znači, nije pen kako smo navikle dosad xD nego su ampulice i onda sam dobila set dugih igli za izvući sadržaj u špricu, i onda male igle, za upiknuti se. Luda kuća.
Ako nemaš sala na trbuhu vjerojatno nemaš ni na ruci hm, možda se može i u dupence negdje? Pitaj doktore možda. Također, blago ti se na neimanju sala javim kakva joj je bolnost :D
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada znam znam kupila sam već sve na početku ovog ciklusa. Kažu može noga ili stomak. Clexan sam i u ruku to mi muž uspije naborati malo ali generalno visoka sam 164 i imam 50kg jedva 😅 presavijaću se nekako 😂
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Hvala cure ❤️
Moon, update za prolutex, sinoć upikli prvu, igla i injektiranje ok, ali me dobra 2 sata bolila zona uboda, čak onako smetalo da se savijem u trbuhu. Ali navečer je pa odeš spavati i do jutra je ok :D
FET 5/26 ➕️❤️
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
cure kako ste?
neki miran period je, ali cisto da cujemo kako smo
ima li sta kod cura koje prate O trakicama?
Lemzio jesi bila na uzv, kako si?
Nina i Mango, vi obe imate u sridu preglede jel tako?
Onako. Utriće koristim do vikenda i onda sljedeći tjedan čekam mengu. Potonula sam nekako ne toliko zbog ovog ciklusa već generalno muka mi je borbe i neizvjesnosti i pregleda i generalno čitavog procesa. A tek sam na početku.
Kako si ti? Koji ti je dpo?
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
brzo ce doci menga pa i novi nalet pozitivne energije, to ti triba sta prije da se dignes iz ovog perioda ❤️🫂
ja sam super, 6dpo, uopce nisam u onom ludilu 2 ww, prihvatila sam sve solucije jer ce bit kako mora biti, beba ce se uvatit kad joj bude sudeno, i muzu je odma bolje jer vidi da sam ja sritna i nasmijana i da disem bez da pazim svaki pokret i brojim dane.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Super da si se tako posložila a vjerujem da je lakše kada imaš plan ako ovo ne uspije. I to konkretan i dobar plan. Imam i ja taj mindset i nisam ni tužna samo me uhvatilo neraspoloženje jer eto prolazim kroz sve ovo. Vjerujem da će biti taj novi nalet energije kad dođe menga 😄
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
oce, lutealna faza je teska i bas se igra sa nasim emocijama i hormonima, a cim se menga najavi bit ce lakse jer znas ide neki novi pocetak i nova enegrija
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
ja sam od sutra na GO, pa sam odmah bolje u srijedu imam hsg pa mi je to trenutno na pameti, nakon toga ću znat šta i kako dalje..
vidim da si ti super, nadam se da će bit sve kako treba, najbolje je kad se opustis i složiš ovako u glavi
moon ti samo strpljivo dalje, sve su to normalni osjecaji u fazama. I meni je lagano dosta vec te neizvjesnosti šta će bit, šta ako ne uspijemo itd.
Drustvo organizira planinarenje u 9 mj, a ja evo razmisljam ne se prijaviti jer eto šta ako budem trudna. I baš mi je teško mogu vam reći..
Nina i Mango sretno, neka vam svi nalazi dođu uredni 🍀
MissD ja sam na temu kupila neki kao jastučak na struju, ima neke termo dodatke i baš lijepo grije noge. Oko 20ak eura je bio. Meni su stalno hladne jako mi je slaba cirkulacija pa mi to malo pomogne. Probaj i tuširati stopala toplom vodom i to isto pomaže, debele čarape i šetnja brzo se noge ugriju samo da procirkuliše kroz njih. Tako i ruke, trljaj, malo zagrijavanja iz lakta, ramena, da dođe krv do dlanova.
Mango vrlo lako moguće da se samo taj ciklus nakon biokem poremetio, nadam se da se sad klasično tvoje vratilo 🤞
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
MissD vunene carape! to je neki mit, ali tako kazu, pa probaj. Meni nisu noge hladne toliko, ali zato ruke, nikako ugrijat!
Ja cu isto petak ili subota, petak mi je radni dan pa mozda priskocim i testiram samo u subotu. Nadam se da cemo obe doniti dobre vijesti 🤞🤞🤞🤞
Nina planiraj ka da nisi trudna, daj boze pa da otkazes, ja sam sve putovanja dosad tako planirala, samo sam se poslozila da idem ili trudna ako je sve u redu ili da otkazujem
Mango nadam se da O stize uredno kad bi normalno i trebala, nadam se da je ovo zadnje pracenje trakicama 💕
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Moon tako i ja, samo ruke trljan, pa na ovu vrucinu caj napravim da dodatno ruke ugrijem i kad ga popijem sve mi se zatopli 😅
Mango stvarno se nadam da nece biti!
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Mango i ja isto, jucer krstenje, popila teranino i zapalila cigaret, iz gusta… od stajanja na mistu nema zivota.
Kad bude FET onda necu jer tad vec je drugacija malo prica, ali ovako bi poludila.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Slažem se, samo vjerojatno treba puno ranije uplatiti,a nisu mali novci, ide se na 7 dana avionom.. uglavnom ako ne budem trudna bit će mi žao ali ubija me to sve isčekivanje kad ništa neznamo.
Samo vi testirajte, znači krajem tjedna veselo ovdje? daj bože
Vunene čarape nisu mit! Ja ih obujem kad legnem spavati noge led i probudim se u pola noći da skinem jer gore. Ali ona prava vuna, ako bocka imaš i vunu koja ne bocka potraži od bakica. I na bose nige obavezno
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Ako nije mit, danas ih nabavljamo 😅
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
A za život kako sam saznala da ništa od ovog ciklusa pauziram s prenatalima. Ne mogu više. Isto sam se opustila, pa od sledećeg ciklusa opet. Kako žene ostanu trudne bez ikakvih vitamina, prenatala, piju, puše i sve ostalo. Ostaćemo i mi 😄
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Moon, sretna sam što mi je danas bio transfer, ali i stvarno tužna što se tvoj nije desio, trebale se pratiti u dan sve je to normalno, da osciliramo od najgoreg do najboljeg, čim ti stigne menga (a nadam se čim prije), odmah će te udariti val pozitive i nove snage ❤️
purko, drago mi je da uspijevaš ostati pribrana i ajmo reć prizemljena, baš to, bit će kako mora biti, kako je suđeno, a doći će ili sad ili nekad kasnije ❤️
Nina, sretno na hsg, nadam se da neće biti bolno. Možda možeš objasniti situaciju i napraviti neki plan otkazivanja. Ja bi se isto prijavila na tvom mjestu, nekako da nam život ne prolazi dok čekamo. A i da koristiš priliku dok možeš, jer s bebom sigurno neko vrijeme nećeš ići :)
missD, probaj se i kretati, mislim da je to najkorisnije, na poslu ili doma se ustati svakih sat vremena i malo razgibati, protegnuti, plus šetnje svaki dan, kao i do sad. Srećom pa su završile ove grozne kiše i hladnoće, nadam se do ljeta :D
Mango, da, zvuči kao da je bila manja poremetnja od biokemijske. Nadam se da je dalje sve po rasporedu! I da je nabor a ne polip :D ❤️
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada nema veze, bićemo samo mjesec razlike nije to ništa 🥰
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Trebala bih koristiti utrogestane do subote, počela sam u prošlu subotu, 2 dnevno. Međutim od kad sam počela meni je stomak katastrofa, ništa pojesti ne mogu, puna sam gasova, žgaravice, napuhana.. ja bih prestala ne znam koliko može progesteron biti povećan ako nije bilo ovulacije, a bojim se produžiću si ciklus ako ih sad prestanem..
Edit: imam i bolove i grčeve dolje posebno ovako ujutru kao menstrualni ali jači dosta. Ne znam šta se s ciklusim dešava, ako je menga krenula bi valjda uprkos utrićima..
nazovi i pitaj da budes sigurna nemoj na svoju ruku prestati, ali meni je to normalno s utricima, to su grcevi u crijevima, ja se lomim kad krenu od bolova nakon dorucka, ali onda stanu brzo i budem ok kroz dan, osim odlazak na wc koji mi je uzasan s njima...
kroz progesteron tesko menga probije, a ona bez krvi nece kreniti kad je endometrij bija zadebljan, jer oni dignu progesteron dovoljno visoko da odrze imitirajucu lutalnu fazu radi sklada u hormonima.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Nazvaću ih. Purko nisam to znala. Još se trudim da jedem hranu koja se lakše vari, nije mi nikad ovako bilo ubiše grčevi 😩
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
najgora njihova nuspojava je sve oko probave, ja trenutno izgledam ka trudnica... a niđe bebe
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Ipak mislim da ih neću prekidati. Možda i psiha utiče na sve ovo, znam da od progesterona bude probava užas.. ali nekako sad i najmanji bol meni idu suze na oči toliko se plašim boli. Plače mi se svaki dan čitav dan što kažeš kao trudnica a niđe bebe
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
MissD da, da, zbog migrene moram magnezij i b2. Magnezij glicinat 600g, vit b2, omega 3, vit d to je nešto što ne prestajem. Baš mislim da bi paiha mogla da utiče jer sam i prije imala slučaje da sama sebi “izazovem” mučninu ili slično jer sam tužna/ljuta..
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
moze biti i to, jer emocije dosta utjecu, probaj ici u setnju u prirodu, malo misli makniti sa strane..
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Znači ja sam jučer imala toliko jake grčeve u crijevima da sam u nekom trenu povratila od boli xD mislila sam da je od kombinacije štrukle-krumpirići-kinder, al možda je onda i od progesterona, taman mi se nakupio u organizmu hah, ili od svega skupa. A trudna prija mi je rekla da njoj izaziva zatvor, pa nisam povezivala.
Za progesteron, mislim da bi ga trebala piti do očekivane menge; žuto tijelo koje nastane nakon ovulacije proizvodi prirodni progesteron; kad ne dođe do oplodnje, dogodi se nagli pad progesterona i taj nagli pad trigerira mengu. Ti nisi imala ovulaciju pa ni žuto tijelo, zato ti je dala progesteron, da ti se "umjetno" dogodi taj nagli pad koji će trigerirat krvarenje. I mislim da se mora uzimati x broj dana (5 do 10), da bi to uspjelo. Jel ti doktorica rekla koliko dugo ih trebaš uzimati?
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada baš se zbog toga pitam da li u ciklusu bez ovulacije može biti proizvodnja progesterona tj prirodnog da je više jer su mi ovi simptomi previše za malo progesterona koji uzimam. Inače u lutealnoj se napušem i probava bude malo kritičnija ali je ovo sada praćeno grčevima, podrigujem užas žgaravica me baš muči. Rekla mi je 7 dana da uzimam, ako prokrvarim prije da samo prestanem. Chat mi ne daje jasne odgovore na moja pitanja već sve nešto “može a i ne mora”.
Ti i missD ste na mnogo većim dozama + prolutex koji je injekcija pa jače i brže djeluje pa bih i očekivala takve simptome, ovo moje mi nešto puno a po pravilu trenutno bi trebale biti prisutne minimalne doze progesterona
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Moon ja sam jace nuspojave imala kad ne bi ovulirala, i morala sam stavljati progesteron 10 dana da se stvori dovoljna doza progesterona da bi dobila mengu, i to sam stavljala samo 1 utric navecer od 200mg.
Sad nakon O kad koristim utrice od 600mg imam puno manje nuspojave, ocito je razlika kad nadopunjujes prirodni progesteron, nego kad ga skroz umjetno nadomjestis.
Kazu da bez dobrog progesterona, nema ni dobrog iduceg ciklusa. Nije svaki ciklus sam za sebe, nadopunjuju se, jedna jajna stanica isto mjesecima sazrijeva (otp 90 dana), iako mi mislimo da su iz ciklusa u ciklus ali to nije tocno.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Purko hvala ti na tom infu, malo sam glupa po tom pitanju jer sam uvijek imala sreće s prirodnim progesteronom. Utrogestane sam koristila prvi put nakon aspiracije i sada. Za sazrijevanje js isto znam kao i spermatozoidima treba oko 3mj. Ima smisla da se nadopunjuju, po toj priči onda bih svakako trebala nastaviti. Sad sam na 400mg dnevno, nekako sam ih gledala kao da je isto bio prirodan ili umjetni ali nije i ima smisla da nije. Istrpiću simptome nema mi druge
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Da, kužim, ja sam prvi put u životu na umjetnim progesteronima pa mi teško usporedit, ali mi je neka logika da su gore nuspojave kad se nešto umjetno unosi, nego kad tijelo to prirodno obavlja, možda nije toliko do doze. Ovo što i purko piše. Ma možda ti je to i reakcija organizma na stres i nerviranje, sve to igra ulogu. Probaj nekako izdržati tih 7 dana i kako pišeš, uzimati lakšu hranu, možda i u ljekarni uzeti neki pripravak koji pomaže ako bude baš kritično
FET 5/26 ➕️❤️
slazem se sa Rinoladom, i mozda da vidis u apoteci espumisan uzeti i piti caj od komoraca i kamilice 2-3 puta dnevno, oni smiruju grceve, lakša hrana, šetnje u zelenilu, nadam se da sve to skupa moze pomoci ❤️
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Hvala cure ❤️. Baš te neke info nisam znala ali kad kažete tako ima logike. Izdržaću, vidjeću da mi nešto preporuče u apoteci. Tačno i da si normalan izludio bi 😵💫. Osjećam se glupo jer se žalim na simptome progesterona a vi ste sve na jačim dozama nego ja u isčekivanju bete 😅
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Pozdrav cure pratim vas i čitam htela sam se malo iskljucit da eto probam malo manje mislit na ovu svu situaciju. Curama koje su krenule u proces zelim puno i srece 🥰.Ovaj mjesec sam krenula pratiti trakicama i juce isla na pregled i dokotrka kaze da je sve uredno i super nema nikakvih upala niti cista i kad me je pitala kad trebm dobit rekla sam sutra ona kaze da joj materica ne izgleda tako nego da izgleda kao da sam na pola ciklusa i ja jutros dobijem razočarala sam se uzasno nemam vise iskreno snage za ovo ali boze moj🤷♀️
sretno u hvatanju ovulacije!
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Sarita, a sto znaci da maternica izgleda kao na pola ciklusa? Kao po debljini endometrija ili? Ne znam koja ti je situacija i u kojoj si fazi, svakako se debljina endometrija moze malo pogurati lijekovima (i donekle suplementima), ako je to problem
FET 5/26 ➕️❤️
I ja se pitam isto šta i rinolada. Maternica je valjda uvijek ista, jedino endometrij ili da je na jajnicima vidjela žuto tijelo, možda kao i kod mene ovaj ciklus folikul koji je prešao u cistu, ali bi i takva cista trebala nestati već do sljedećeg ciklusa. Vidi šta piše na nalazu.
Jesi li radila hsg (prohodnost jajovoda)? Ako ne možda da razmisliš i o tome, možda pomogne da plivači brže dođu gdje im je mjesto
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Rekla bi da se radi o tankom endometriju za tu fazu ciklusa. Ali sta cure kazu - prohodnost i lijekovi, sve se to da rijesiti.
Jel ti partner napravio spremiogram?
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Iskreno pokazivala je ona meni al ja ne mog bas to najbolje da objasnim elem partner nije radio spermogram i ona kaze da je to najbolje prvo da se odradi jer sve dalje postaje mucenje mene ako on to nije odradio tako da bi trebao da ode da odradi taj nalaz pa da vidimo sta ćemo dalje.
Bez spermiograma nemate ništa ali bih ja na tvom mjestu uradila hsg, ogtt, hormone i briseve. Ne znam šta je za koga mučenje ali ovo stvarno i nije toliko mučenje koliko može otkriti problem koji se najčešće riješi ishranom i/ili suplementacijom. Veće mi je psihičko mučenje iz ciklusa u ciklus da se ne dešava trudnoća uprkos pokušavanju, hvatanju ovulacije, a ne znam do čega je 🤷🏽♀️
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Sto se tice ishrane Moon ja pazim na ishranu i treniram skoro ajmo reci 4g al naravmo da cemo odrasiti taj spermogram i ja sam njoj sama rekla da meni to nije mucenje samo da vidim sta nam to stvara problem vise mi je muce to iz ciklusa u ciklus i iscekivanje jesam li ili ne al to je definitvno sledeci korak koji cemo odraditi i vidjeti da li je to ili ipak nesto drugo
Ako pominješ ishranu i trening jer sam rekla ogtt ne mora to biti razlog lošeg testa. Ja sam pomenula ono što, po meni, svaka žena koja zeli dijete treba da uradi + spermiogram i spolni hormoni za partnera.
Generalno svi se možemo truditi živjeti zdravo do besvijesti, od malena sam u sportovima, nisam debela, jedem raznovrsno, zaista se trudim i opet sam puna endometrioze po jajnicima, dese mi se ciklusi bez ovulacije.. a neka ženska puši, pije, partija i slučajno zatrudni.
Možeš te pretrage uradit uporedo s partnerovim spermiogramom da imate širu sliku za vas dvoje. Znam da nije lako čuti da s tobom nešto ne štima, u tvom slučaju možda sve štima i nadaćemo se da je tako. Ali i da ne borimo se i dalje, nalazimo načine na koje će štimati i tu smo da pomognemo 🫂
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Cure moje, kod mene vrime implantacije, a ja na brufenima od glavobolje koja ne staje od jucer, bas je uzas kad si meteoropat 🤯
Btw - nemam apsolutno nikakve simptome niceg, samo sam naduta od utrica 😅
Hej znam da nemaš šta puno uzet ali nemoj brufen. Ja kod neurologa kaže da su neka skora istraživanja pokazala da veće količine brufena mogu izazvat pobačaj i ometati implantaciju. Pitam koje su to veće količine kaže 800mg, ja onaj od 600 uzmem kao ništa.. pokušaj bilo što drugo.
Pošto sam ekspert u bolovima glave probaj nešto od ovog: otvori prozor ali spusti roletne ili navuci zavjese i lezi na taj dio glave koji te boli, ako boli čitava samo lezi kako ti je najudobnije, pij vode mnogo iako nisi žedna, uzmi malo đumbira, nikad ne ostavljaj prazan želudac i jedi lakšu hranu (čokolada i mlijeko veliko ne). Izbjegavaj ekrane, nemoj ni čitati, samo žmiri da opustiš mozak skroz. Pokušaj se fokusirat na disanje i osjetila na tijelu da ti ne naviru neke misli već da max usmjeriš fokus na svoje tijelo. Sporo djeluje ali djeluje, ponekad 😅. Želim ti da prođe što prije ❤️
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
MissD je u pravu meni je terapija magnezij i vit b2. Od kad to pijem moram da se pohvalim da nisam popila tabletu za migrenu 14 dana 🥳. Ista ona od koje mi je trovanje krenulo. Ubaci i to među ostale suplemente
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Popila 2 lekadola od 500 da ne popijem brufen ponovno, litre i litre vode, izasla vani u setnju bez ekrana, prosetala 4,5 km, sad sam bolje - savjeti pale 😅
Inace pijem svaki dan aktivno magnezij bisglicinat i b12, uz ostalo sve.
Jednostavno mi vrime previse utjece na glavobolju, cim se sad dan smirija tako se i glava smiruje, spavat cu ka beba nakon danasnjeg dana.
Hvala cure ❤️
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Mango isto, sve mi je kao bombon kad zaboli 😩. Chat mi je čak rekao da je sumatriptan nakon ovulacije sigurniji nego brufen. Ali po nekom standardu je paracetamol jedini siguran. Drugi lijekovi nisu ni testirani jer ko će testirat na trudnicama jel ali se ja ne bih usudila iskreno nakon svega uzeti bilo što 😅
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Ajoj, baš mi je žao da te pere, i mene je jučer malo mučila, ali ništa što treba tabletu. Nadam se da je danas bolje 🤞 inace me 3 4 dana pred mengu krene boliti glava, pa računam da i to može biti simptom progesterona, možda je i tebi povezano. Moon, zapisujem si i ja savjete :D
FET 5/26 ➕️❤️
Cure drage, nadam se da vas ne smaram ali još jedna info za glavobolje. Većina glavobolja dolazi od želuca. I znam neki su mi rekli “ali želudac me ne boli” i onda opisuju glavobolju nakon određene hrane ili praznog želuca. Zato je jako bitno da stomak nikad nije prazan, znam da je muka jesti kad glava boli ali bar krekere, ovsene kaše ili nešto tako. I voda kako biste imale dovoljno kisika u tijelu
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Ja sam jutros napravila test na 8dpo (10 dan stoperice) da vidim jel izasla stoperica, ali nije jos jer je test pozitivan iako je toliko blida crta da se ne moze slikati. Tako da nadam se da ce od petka biti realni testovi, odnosno da ce ova crta biti tamnija 🤞🏻
Držim jako da crta potamni 🤞🤞🤞🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
MissD je li u petak vadiš betu? Moja klinika daje betu nakon 10 dana od transfera blaste, to bi bilo svakako 15dpo tako da nešto mislim da se tad već vidi i na beti i na testu ➕
Edit: brzopleta sam sad vidim da si rekla od štoperice 😂. Zanemari. Hoćeš raditi testove za vikend?
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
MissD ma tad sigurno oce, meni je zadnji put na 9dpo vec bila vani, znaci punih 10 dana.
Jel u petak testiramo obe
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
MissD ni ja, nemoj se sekirati oko tog, neko ima neko nema, ne znamo kako ce biti onaj put kad test bude pozitivan, nadam se sretnice bez simptoma vec za 2,3 dana 🤞🏻
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Iznenadite obje sa plusićima, još ima mjesta na zimskim bebama 🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Sretno purko19 i missD 🤞🏻
👩🏻 38 | pokušavamo od 06/24 | IR | povišen TSH | HSG: 1 jajovod neprohodan, 1 otežano prohodan
👨🏻✅
purko, a jesi sigurna da su to ostaci štoperice a ne možda sami početak pozitivnog rezultata? :D realno, može biti oboje?
missD, što su tebi rekli u bolnici za betu? Meni su rekli 14 dana, zvuči puno, ali valjda imaju konzervativni pristup xD
FET 5/26 ➕️❤️
a inace blastocistu vec na 9dnt, znam da tako ove privatne poliklinike, to kao ispadne 14dpo.
nekako mislim da je ipak ostatak, ne zelim se nadat, prerano mi je ovo, test u petak ce dat vise info 😅
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Da, ovi su rekli 14 dana nakon transfera, a vidim da uglavnom cure idu malo ranije.
Razumijem te, probaj ostati hladne glave do petka, nadam se da ti nisam unijela poremetnju u glavu 🤞🏻
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada ja sam to odmah pomislila al hajd kao nisam htjela pisati 😂. Samo ti purko lagano i kako mi uvijek kažemo ti se ne nadaj a mi ćemo mantrati za tebe 🤞
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
niste unile pomutnju, ali hvala vam sta se nadate
jedino ko mi unese najvecu pomutnju je moj muz kojem sam rekla da sam napravila test samo zbog stoperice, a on meni a sta ti znas jel od tog? haha
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Znači sve smo isto mislile skupa s mužem 😂
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
a ja stvarno nisam pomislila na T, vidila tu toliko blidu crtu i promislila ok, danas je to to mogu od petka testirat haha
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Tocno 10 dana, napravila test zadnji put na 9dpo.
Bila sam dobra dok nije muz krenija, sad se vec mislim, i sad odjednom osjecam kako me desna sisa bolucka i oko desnog jajnika 🤣
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
https://ibb.co/LzL88yPZ
Evo samo da vidite, ovo se jedva golim oko vidi 🤣
Tako da stvarno mislim da sam uvatila kraj stoperice
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Ne moraš se nama pravdati 🤪. Šta god da si uhvatila neka samo lijepo potamni 🤞🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Cure navijam za vas i pratim vas i dalje, samo više ne pišem. Radim čistku i imam 5 LH trakica i 4 lubrikanta koji ne djeluju štetno na spermije i pospješuju oplodnju.
https://ibb.co/B5jWF24f
Ako ih koja želi nek mi se javi na tulipan34@net.hr i šaljem joj 😁
U lijepim si tjednima već 😍. Samo bih da ti poželim sreću dalje, a ostalo ću ostaviti da šalješ curama koje pokušavaju prirodno 🥰
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
isto ti zelim svu srecu ❤️
a ovo prepustam nekom kome triba
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈

👶 2022
Baby #2
3/26 ➕️❤️
Mango znam da radis briseve, ali ako napravis pregled javi sta kaze jel ovulacija na putu
Nina sretno na HSG, javi nam kako je proslo, drzim fige da sve bude ok i bezbolno 🤞🏻
Čini mi se da je mango rekla da će provjeriti i ovulaciju.
Sretno cure 🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Nina da, sretno na HSG-u i javi kako je bilo
👨🏻✅
Ajme mango savršeno sve kako treba biti. Propuhivanje da slažem se ako je došlo do trudnoće prohodni su (tj prohodan kod tebe jedan ako sam dobro upamtila) ali nekako više onaj osjećaj šta ako. Mi u ovom putu se i za najmanju sitnicu hvatamo.
Držim ti fige da ostaneš trudna sad na tako lijep endometrij 🤞🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Mango jesam ja nakon briseva jednom, možda ti je samo osjetljivije dolje sada. Bilo mi je samo na papiru malo već sljedećim odlaskom na wc nije bilo ništa 😄. A i čitala sam da je sukrvica moguća prije ovulacije isto, da neke žene redovno imaju..
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Mango, brojke su savršene, nadam se da ovulacija stiže kroz 3 4 dana. I super što nema polipa 🤞 ti vidi kako se osjećaš sama sa sobom, i jel ti ok uzeti taj konzervativniji pristup. Ja osobno vjerojatno bih, jer sve te procedure i tablete i lijekovi nose opet svoje... a kod tebe mi zvuči kao da ste baš blizu, samo se još par zvijezdi mora poklopiti, malo sreće.
Nina sretno na hsg 🤞
FET 5/26 ➕️❤️
Mango podržavam, i ja bih tako ipak je lakše kad znaš da si učinila sve. Takođe i pristup “opušteno” je ok za parove kao što ste vi koji imaju samo male prepreke koje produže pokušaje a nisu dovoljno velike da blokiraju začeće skroz. Samo se držite, mazi tu malu pored sebe i druga bebana će doći brzo 🥰
A uvjerena sam da će ovulacije biti samo isprati trakicama, možda bude tamo 15-16 dan. Nema razloga da ne bude 😄
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Cure evo da se javim,bila sam na hsg,nije bas najbolje. Jedan jajovod je prohodan,a drugi ne bas. Zato me i bolilo pa nije htjela dalje,2 put je pokusala ali samo mali dio tekucine je uspjela ubaciti jer me bolilo. Tako da inseminaciju je rekla da bi preskočila jer su sanse 50:50,a zbog godina bolje da se javim na konzultacije u neku od klinika. Tako da za sad razmatram Betaplus u Zg jer sam tamo pred mj.dana pisala i rekli su da zapisuju preko hzzo za 7 mj( sad bi pretpostavljam bila za 8 ili 9 mj na redu). U meduvremenu cemo sakupiti ostatak nalaza sto ce me tamo traziti,da dodemo spremni. I da,vidi 2 dominantna folikula i rekla je da imamo sutra i prekosutra odnos 😊 bar nesto pozitivno
Žao mi je zbog jednog jajovoda. Ali ako je dugi prohodan ništa ne gubiš pokušavajući kod kuće 😄 bar dok ne dobiješ termin za potpomognutu, a nadam se da ćeš ga morati otkazati zbog trudnoće 🥰
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
zao mi je da te bolilo, ali sad znas jedan od razloga, i to se sve sredi u MPO.
Ali jedan je prohodan, a ti imas 2 dominantna!
Tako da brzo u pokrivanje, odmah, veceras, prije posla, nakon posla, i nadam se da ce se jedna mala mrva uloviti
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Danas cu preskočit zbog laganih grceva,ali sutra krecemo jako 💪 ima jos dosta nalaza za prikupit,opet papa test jer ističe,rh faktor i krvna grupa,serološke (HIV,hepatitis..) i prosireni spolni hormoni koji nedostaju. Ah,potrajat ce ovo.. naravno da ne moze laksim putem.. polako ulazim u svijet mpo,a puno sam naucila i od vas ovdje 🤗 tako da vas pratim i slusam pazljivo iskustva
Nina prikupi se sve to brzo vidjećeš. Stići ćeš sve, ako ti treba pomoć oko nečeg samo piši bar jedna od nas će se naći da zna
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Tako je Moon, ako i ne znamo nesto pa naci cemo odgovor i rjesenje ❤️
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Na desnoj strani su folikuli,a taj desni je prohodan 🤞kaze doktorica sada bi bilo najbolje da zatrudnite pa da sve ove papire bacimo 🤣 iako neznam do sad gdje su bili folikuli,na kojoj strani..da je sve ok sigurno bi u godini dana bilo uspjelo prirodno. A eto,još malo prirodnog pokusavanja ne gine..trakica skoro pa peak pokazuje tako da akcija sljedeća 2 dana
Makar znas na čemu si i što ti je raditi dalje tako da super da si to obavila.
Sto se tice ostalih nalaza to se sve skupi jako brzo tako da nemaš brige!
Pogledaj malo i ove državne bolnice, zaista se brzo dobije termin. Konkretno ja sam za Duh zvala i dobila termin prvih konzultacija za 10 tak dana.
Nina neko pravilo je da jajnici ovuliraju jedan ciklus jedan sljedeći ciklus drugi no ne mora nužno tako biti. Tako da s jednim prohodnim po tom nekom pravilu svaki drugi ciklus imaš šansu ali onda bi trebala svaki put otić na uzv da se vidi na kom jajniku je folikul. Dobra vijest je da su sad s te strane gdje je jajovod prohodan, akcija i držimo jako jako da sve nalaze baciš 🤞🍀
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Nina žao mi je da je HSG bio tako bolan 😔 ali dobro je da si barem dobila jasnu sliku i plan dalje. Super za folikule 😊 držim ti fige za ovaj ciklus i dalje korak po korak 🤍
👨🏻✅
Nina, žao mi je neprohodnog jajovoda, dobro da je drugi zdrav. I još uz njega dva dominantna folikula, sreeeetno :D
Ja sam te nalaze relativno brzo skupila (kroz 10 dana), jedino hormone moraš ciljati da su 2.-5. dan ciklusa, pa to treba pogoditi. A za jajnike, meni recimo gotovo uvijek ovulira lijevi jajnik, tako da i ne mora biti ovo pravilo da se izmjenjuju. Sretno 🤞
FET 5/26 ➕️❤️
Da, i mi smo isto jako brzo skupili sve. Rinolada i meni uvik lijevi, desni nije vec dugo ovulirao
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Mango je isto pričala da joj je jedan jajnik skroz preuzeo funkciju oba. Tako da su izuzeci pravila mogući i očito česti 😂
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Znam da niste neki fan catafertyla ali znam i da ste neke od vas pile, da li vam se dešavalo da ste žedne baš baš od njega? Čim ga popijem imam jako sladak ukus i traži mi se mnogo vode..
Drugo pitanje koje prenatale vi pijete? Dr mi je u prošlom ciklusu rekla da pređem na novalac a od njega mi se povraća, odvratan ukus. Nešto što ima isti sastav a da nije novalac 😅
Ne sicam se te nuspojave, samo da mi se lice jako osulo.
Ja pijem almageu, ali mi se dize u zadnje vrime zeludac, a sad sam narucila prenatal total hamapharm po preporuci jedne farmaceutkinje jer je sve u 1 tableti, kaze da ne pada tesko na zeludac i jedini testirani na teske metale.
Novalac sam pila isto, ali kazu da nije dobar za nas sa IR jer navodno podize secer.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Meni je premama duo bio ok,nikakve nuspojave. Sad pijem prašak proxeed inositol,okus je narance meni je sasvim ok,kao neka cedevita,pitak je.. Novalac mi stoji u ladici,jer nakon sta sam ga kupila ginekologica mi je predlozila proxeed jer je on bas kao za kvalitetu jajnih stanica..
Mango ja sam catafertyl na preporuku ginekologice, sve na rekla kazala nisam ništa sama istraživala. Samo mi u zadnje vrijeme sladak mnogo. Možda uzmem orthomol natal, fertil + je pomogao mužu. Nema nikakve veze ali hajde da probam bar nešto drugo 😅
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Uff, ja sam na Novalacu i stvarno mi nema nikakav okus niti mi izaziva ikakvu reakciju. Ali uvijek ga uzimam uz hranu, pa možda zato. purko, što stvarno? Prvi mi je to glas a uglavnom njega preporučuju po ljekarnama i ordinacijama
FET 5/26 ➕️❤️
Rinolada da, procitala na ljetnim bebama kad su cure pisale da imaju povisen secer i onda su im dr ukidali novalac i prebacili ih na drugi. Nisam ni ja znala do tad, ali nakon tog sam prestala ga i ja koristiti, popila do kraja i nisam vise.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
Skeptična sam prema nečemu što se agresivno reklamira a novalac stvarno svi guraju. Čak mi je kuma dala novalac sa rečenicom “ja sam uz ovo ostala trudna” u smislu pij pa ćeš i ti 🤡. Ima mi neki ukus metala nemam pojma možda sam i jedina ali mi baš zastane u grlu..
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
njega i catafertyl svi guraju - kao da na trzistu nema jos toliko toga, samo nemaju marketing.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
FET 09/26 ⏳🐞 🌈
👩🏻🦱 -27
🧔🏻♂️ - 27
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji