Lovci na ovulaciju (LH trakice) - 8. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita67
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 11:56

Ne brinite cure tu sam čitam i pratim vas curama koje su ostale u drugom stanju čestitam  veoma mi je drago zbog vas.Znam koliko se dugo mucite i patite zaslužile ste iskreno. ❤️🥰
    Ja sam jednostavno dala sebi oduska jer sam postala preopterećene time ali teško da ne mislim na to.
    Pokusacemo jos par mjeseci pa ako ne bude idemo na nesto konkretno jer ovo postaje mučenje.
    Sve žene oko mene trudne a ja se osjećam kao crna ovca drago mi je daleko bilo ali nekako me to rastuži.
    Boze moj idemo dalje čekalice nadam se da će te nastaviti niz pozitivnih testova.Nadam ste da ste mi sve dobro veliki zagrljaj vam saljem.🥰❤️

Moon
    24. Ožujak 2026. 07:30

Neka si nam se javila, mislila sam na tebe 🥰. Drago mi je da si dobro koliko to možeš biti u ovakvim trenucima. Nisi loša što se tako osjećaš, sve se mi tako ponekad osjećamo. Iskreno jedino ovdje cure kad su ostale trudne nisam osjetila ništa drugo nego da mi je drago jer znam kakvu su muku prošle, jako ružno kad izgovorim ali eto očito sam ljubomorna na one kojima uspije nakon par pokušaja. Baš sam se osjećala grozno ali sam sad prihvatila to i šta bih ako sam grozna osoba grozna sam..

👩🏻‍🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️, 4g/5g pai 1 heterozigot, ANA+, IgM +
    🧔🏻‍♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
    🧬7/25 DFI 44% ➡️ 2/26 DFI 26%
    Pokušavamo od 11/24
    1. IVF 3/26 - 14🥚, 2❄️ - freeze all

purko19
    24. Ožujak 2026. 09:17

Mislile smo na tebe ❤️
    Razumimo te skroz, nadam se da i tebi uskoro stizu dobre vijesti 🤞🏻
    Ocekivano je da se tako osjecamo, ljudi smo…

👩🏻 '92 - PCOS, IR, hipotireoza, neredoviti ciklusi i anovulacije
    MTHFR dual heterozigot, 02/26 HSG ✅
    Uterus subseptus, zalijepljen lijevi jajnik
    🧔🏻‍♂️ '90 - MS, 10/25 astheno ➡️ 01/26 normo
    💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
    01/26 kriopohrana sjemena zbog DMT ✅
    🏥CITO
    03/26 Klomifen - nema odgovora na terapiju ❌
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Rose1
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 09:39

Sve je jasno, grlim❤️ da čim prije maziš trbuščić

💙

Sarita67
    24. Ožujak 2026. 11:49

Hvalaa cure na lijepim komentarima znače mi ❤️

Inace u nedelju sam uvece sanjala kako sam trudna kome god sam rekla u fazonu su ti si preopterećena time zato i jesi sanjala 😏

Mada ja mislim drugacije 😅

Moon
    24. Ožujak 2026. 11:56

Sarita ne bih da rušim lađe ali sam i ja tako prije ivf-a, svaki ciklus isti snovi pozitivnog testa i trudnoće. Tek sada kad sam na max opustila glavu i čekam menstruaciju ne sanjam ništa 😂. Kroz dan se okupiramo a po noći sve te najdublje misli i želje isplivaju

Pokušavamo od 11/24

purko19
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 17:53

Tulipan i tratincica kako ste?

tratinčica30
    24. Ožujak 2026. 11:03

Ja sam dobro, za sad. 
    Malo sam se makla od foruma i shvatila da mi odgovara. Kako sam ovdje dosta toga naučila i pročitala puno lijepih stvari, tako sam pročitala i ružnih. Uhvatila sam sebe par puta kako razmišljam o tim negativnim ishodima i počela se plašiti da mi se ne dogode. Zato sam uzela malu pauzu i sada vidim da mi je lakše što manje čitam. Tako da mislim da ću se za sada malo odmaknuti od svega i pokušati se opustiti i uživati u trudnoći, koliko je to moguće u našim slučajevima.
    Vama želim svu sreću, da što prije ugledate plusiće i zaboravite sve ovo što sada prolazite! 🤞🏼💪🏼♥️

👩🏻30 - ✔️, HSG✔️
    🧑🏻31 - 7/25 - OAT | 10/25 - oligozoospermia
    pokušavamo od 10/24
    ♥️ 3/26 ➕ (prirodna trudnoća)

Moon
    24. Ožujak 2026. 11:08

Tratinčica upravo sam pomislila na tebe i mislim se odoh vidjeti je li se javila. Podržavam odluku, sada je najbitnije da misliš na sebe i svoju bebicu, važno je sačuvati psihičko zdravlje i maknuti se od svakog stresa koliko god možeš. Ostaćeš ti nama dobro, ne sumnjam da ćeš se čuvati 🥰🤗

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 11:28

Čuvaj se i mazi mrvu ♥️

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

missD
    24. Ožujak 2026. 17:53

Tratincica razumljivo, sad ste vas dvije ili dvoje najbitniji i treba cuvati zdravu i pozitivnu glavu ❤️ javi nam se tu i tamo, nemoj nas bas skroz zaboraviti 😀 i cuvaj se i mazi pazi mrvicu! 🥰

👩‍🦰29, PCO jajnici, endometrioza
    🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)
    03/26 FET ❌

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

joca
    [UREĐENO] 25. Ožujak 2026. 07:33

Curke bok, nije me jako jako dugo bilo na forumu pa bi vam se sada malo pridružila. Moja borba traje jako dugo i iduća 2-3 mjeseca su mi zadnja nada prije IVF-a.
    Obavila sam sve žive pretrage, sve je u redu, osim PCOS-a. Inzulinsku sam riješila gubitkom kilograma. Čak su mi se i ovulacije vratile unazad 8 mjeseci.
    Zadnju mjesečnicu sam imala 20.02. Na redovni pregled kod ginekologa bila sam naručena 06.03.-to mi je bio 15 dan ciklusa. Na ultrazvuku ni traga ovulaciji, kaže ginić nema je ovaj mjesec. Bila sam okej s tim, što se može. Međutim nakon tjedan dana počinjem primjećivati sluz. Potvrdim trakicama LH peak 14.03. Već sam sumnjala na nizak progesteron i odlučim privatno vaditi krv jučer da vidimo što se događa. Rezultat kaže 22,8 nmol/L. Koliko je moje znanje iz ovoga mogu iščitati da je do ovulacije došlo, ali da bi progesteron trebao biti veći da bi se eventualna trudnoća mogla održati. Ginić pušta Duphastone, pa ćemo vidjeti. Najradije bi sutra već testirala na 10 dpo, makar znam da ću samu sebe izludit, ne bi mi bilo prvi put :)

Moon
    24. Ožujak 2026. 09:44

Dobrodošla i za par dana trudna otišla 🤗. Ja bih na tvom mjestu sačekala bar još 2-3 dana da budeš sigurnija. Nemam iskustva sa PCOS ali koliko sam pokupila od cura s foruma to što si ti iskusila je prilično normalno za cure sa PCOS

Pokušavamo od 11/24

purko19
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 10:24

Dobrodošla nazad i brže otišla. 
    Da, razumin skroz tu borbu sa PCOS i to je nešto sasvim normalno kod nas, samo je upitno koliko su te ovulacije kvalitetne, upravo zbog veličine žutog tijela i tako niskog progesterona, ali to ne znači da se ne može dogoditi uredna trudnoća, samo triba lutealnu fazu podupriti sa utrićima ili duphastonom. 
    Tako da ti držim najveće fige da te za koji dan iznenadi plus! 
    Pričekaj bar do 12 dpo, i onda nam javi odlične vijesti 🤞🏻🍀

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

joca
    24. Ožujak 2026. 10:16

Hvala vam cure, baš ste potpora :)
    Čitam malo postove unazad da polovim kome se šta događa. Bit ću tu u prikraju i pratiti situaciju :)

Sarita67
    24. Ožujak 2026. 11:51

Želim da se osvrnem na to koliko su ove žene pored svega pune ljubavi i razmjevanja ❤️

missD
    24. Ožujak 2026. 17:57

Draga joca dobrodošla i brzom brzinom nas napustila s pozitivnim testom u ruci! 🤞
    Izguraj još koji dan do testa, nemoj se sluđivati preranim testiranjem kao ja, dosta je rano da test pokaže plus a ta bjelina na testu samo tjera suze na oči, poštedi se toga ako ikako možeš 🙏

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

joca
    25. Ožujak 2026. 07:33

Ma znam, jasno mi je sve, prošla sam sve moguće faze s testovima. Od testiranja na već 5 dpo, do grickanja noktiju do 12 dpo. Neki će reć luda, ali nekada su me testovi čak i opuštali hahah
    Vidim u potpisu da si u postupku, mogu li pitati gdje i kakvo je iskustvo? Ja ću ako dođe do toga ići preko HZZO, ali još se premišljam da li ići u Vinogradsku ili u privatnu kliniku koja radi preko HZZO.

Rose1
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 17:59

Cure drage, odlučila sam otići s foruma. Vama svima želim da dodete čim prije do cilja i svojih bebica jer to zaslužujete❤️i stvarno sam sigurna da ćete sve uskoro maziti trbušćiće, a ubrzo i bebice 🙏🏻❤️
    I ako bude teških dana, samo još jače dalje jer sve možete i sve loše će proći, a sunce i ljepši dani će doći i to ubrzo 🙏🏻
    Hvala vam svima na podršci i razumijevanju. Grlim vas sve❤️🤗

Moon
    24. Ožujak 2026. 12:59

Žao mi je draga ali te razumijem. Ako će ti biti lakše uradi tako. Hvala ti za svaku lijepu riječ i savjet, nadam se i iskreno ti želim da uskoro i ti maziš svoj trbuščić ponovo ❤️

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 13:09

Hvala ti Rose sta si bila uz nas, zelim da se odmoris, napunis baterije i uskoro mazis svoju mrvu. Grlimo i mi tebe ❤️🤗

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Nina37
    24. Ožujak 2026. 13:22

Sretno Rose1  hvala na podijeljenom iskustvu, od svih smo nešto naučili, i nekako je bilo lakše nositi se sa problemima kada zajedno podijelimo svoje muke, barem znamo da nismo same. Želim i tebi ljepše dane,ako poželiš uvijek se možeš ponovno priključiti nama na forum 
    Mislim da nas je sve manje ovdje, neznam niti tko je sve ostao ako i ti odlazis.. mango i sarita? Ostale cure su na potpomognutoj.. U svakom slučaju čuvaj se,grlim 

missD
    24. Ožujak 2026. 17:59

Draga rose hvala ti na svoj podršci za sve nas i uvijek si nam dobrodošla, ako ništa javiti nam da imaš plus (što skorije 🤞) ❤️

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

💙

purko19
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 17:01

MissD i Moon i tako ostale nas 3, a nijedna vise ne lovi O na klasican nacin 😅
    I Nina koja ce nam iduci misec na humanu. Jel to to?
    Doduse ja cu iduci misec pocet piskiti na trakice od 8dc jer bi s ovim lijekom tribala brze ovulirat pa da ne propustimo peak 🤣

Nina37
    24. Ožujak 2026. 13:31

Ja još uvijek lovim peak i čekam analize na humanoj da vidimo što kažu. Vjerujem da ću ako me ne savjetuju drugačije još uvijek pokusavati na prirodan način koji mjesec  
    Evo danas je 13 dc,trakica nije još počela tamniti,ali osjećam jajnik lijevi možda se nešto dešava. Budem ponovila trakicu navečer. 
    Kako si ti purko19

Moon
    24. Ožujak 2026. 13:32

Tu su i Mango i Sarita i ove nove cure, Leptir se nekidan javila.. Ja neću više lovit ovulaciju sigurno. Džaba ju lovim kad je moje tijelo ok, ciklusi školski, sve kako treba. I opet 16 mjeseci nije se desila trudnoća. Bar ne ona zdrava i koja potraje duže od 3 dana. Umorna sam, nisam ni znala da imam u sebi ovo da mogu iznijeti taj bol i tugu ali ne znam iskreno toliko sam puta skupljala svoje slomljeno srce da sad više nemam snage. Uvijek sam bila poletna, neko ko voli da planira, da drži sve pod kontrolom, pozitivna, podizala i sebe i druge, a sad se više ne prepoznajem. Sva sam se prepustila doktorima pa kud puklo nemam šta da izgubim. Iskreno sam razmišljala i počela lagano i da se mirim sa činjenicom da ćemo imati brak bez djece. Znam da moj put nije toliko dug ali stvarno u nekim momentima ne vidim izlaz i pitam se zašto se meni baš sve ovo dešava, imam osjećaj da se sve okomilo na mene, toliki teret osjećam na srcu i na leđima. Ne znam ni iskazati kako treba pa ovo možda zvuči i kao milion nabacanih misli ali znam da vi to razumijete jer prolazite kroz isto. Pomogao mi je forum jer sam našla slične sebi, ima i tema potpomognute ali ste vi bile sa mnom kad sam tempirala odnose, držala noge u zraku i jastuk pod guzom, kobeljala se da isplivam u moru nalaza, pretraga, doktora... Ne znam koliko će cura ostati ali razumijem zašto odlaze. Neplodnost previše boli

Pokušavamo od 11/24

Nina37
    24. Ožujak 2026. 13:47

skroz te razumijem, mi čekamo vaše dobre vijesti ovdje bilo bi najbolje da s ove teme ispratimo sve s plusićem 
    evo ovim putem pozivam sve cure koje nas čitaju iz prikrajka i bore se sa sličnim problemima, da se slobodno uključe i podijele svoja iskustva, ako nista drugo da nam ne zamre ovaj forum i tema, a svako iskustvo dobro je čuti,kad se priča otvoreno uvijek se nesto novo sazna

purko19
    24. Ožujak 2026. 13:53

da, i one nas prate iz prikrajka samo, navijamo sve medusobno za svaku ❤️
    Ali razumin te, meni je isto tesko otici s foruma, ali iskreno niti ne zelim, jer mi je lakse s vama zbog svega sta smo prosle skupa...
    da nema ovih nasih nabacanih misli ode, bilo bi nam jos teze, ovako se bar rasteretimo pisajuci sve sta nam je na pameti.
    Neko ko ovo ne prolazi, ne zna koliko koliko neplodnost boli, u svakom segmentu svaki dan. 
    Guramo dalje, jer mozda necemo iz prve, ali iz neke iduce po redu ocemo sigurno! 🫂🙏🏻

Nina37 hvala na pitanju, trenutno je faza jedva cekanja da zavrsim ove utrice i dobijem M. Da mogu kreniti sta prije u novi ciklus, i ponovo imati nadu.

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Nina37
    24. Ožujak 2026. 13:56

korak po korak..svaki mjesec nova nada i pomisao možda je ovo dobitni ciklus 

purko19
    24. Ožujak 2026. 13:58

tako je 
    Moon cekamo sutra za finalnu brojku?

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    24. Ožujak 2026. 14:02

Ne želim ni ja da odem jer ste mi zaista pomogle u teškim trenucima i kao što sam gore rekla jedino mi je istinski drago kad vidim plusiće i uredne trudnoće cura ovdje. Želim i vaše da dočekam, osjećam se kao da smo na kafi, prijateljice 100 godina. Eto ne bih voljela da zamre, ko god da nas čita dobrodošao je da se pridruži.
    Purko u timu smo čekanja menge, meni su krenuli menga grčevi a nemam pojma kad da je očekujem nakon aspiracije. Sreća pa sam na bolovanju i ne izlazim iz kuće ako krene 😅
    Nina fotkaj nam peak kada uloviš 🤞

Pokušavamo od 11/24

Moon
    24. Ožujak 2026. 14:03

Purko dap, sutra je finalna brojka 5.dan. Koliko sam bila oduševljena sa 10 oplođenih tako me sad hvata strah i nervoza i skroz mi je palo raspoloženje..

Pokušavamo od 11/24

Nina37
    24. Ožujak 2026. 14:08

Moon imam osjećaj da će biti dobra brojka sutra  cekamo te da nam javiš, iako bitno je da je i jedna ali kvalitetna 

purko19
    24. Ožujak 2026. 14:12

Nina cekamo peak, obavezno sliku šalji 
    Moon isto mislim da ce biti top brojka, bas jedva cekam da nam javis!

sta je missD rekla nedavno, apropo ovog da kao da smo na kavi, steta sta ne zivimo blize da i odemo na kavu.

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    24. Ožujak 2026. 14:15

Purko možda nekad i odemo, ko će znati kud će nas život odvesti. Nisu Hrv i BiH Amerike 😄

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 16:12

Tako je!
    Koliko dugo si dobila utrice?

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Sarita67
    24. Ožujak 2026. 16:15

Ja iskreno nigdje kod nas u BiH tacnije u svom gradu nisam nasla trakice za ovulaciju imaju jedino Clear Blue al kad bolje shvatim mislim da bih se još više opteretiti sa tim.Tako da pokušavamo ovako jos određeni period .Nadam se da ćemo sve ostvariti svoj san i znam koliko se sama razočaran svaki mjesec i koliko mi to teško pada.Ali valjda je to božija volja ne znam ni sama znam da mi glava jos nije čista 100% voljela bih da jest da sam opuštena al eto

Moon
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 16:22

Purko na 7 dana, rekla mi je ako prokrvarim ranije samo da prestanem. Danas je treći dan da koristim. Na koliko si ti dobila, kad je možeš očekivati? 
    Sarita ja sam kod nas našla OvuGnost, imaš ih i online naručiti ali je 5 komada 10,8KM. A obično treba više od 5, za iste pare sam uzimala jednom u Srbiji neke 10kom Uni test tako nešto i jednom sam kupila sa sheina. Više se isplati, ko bi dao 20 maraka za 10 trakica 😵‍💫

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 16:25

Super kad si samo na 7!
    Meni dala na 12, a nekako razmisljam kako je to puno jer kad bi pila duphastone u ekvivalentoj kolicini to bi bilo 10 dana. Svakako cu prokrvarit tek otp 3 dan ako sam sritna taj misec, sta je taman luetalna od 12 dana 😅

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    24. Ožujak 2026. 16:31

Možda ti je dala tako da izimitira pravu lutealnu? Nagađam 🤔
    Meni su neke cure na potpomognutoj rekle da je to ok neke da ne znaju zašto mi je dala uopšte ne znam šta da mislim 😂

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 17:01

Da, vidila sam tvoj post, mislim da jednostavno svako radi po svojoj politici, da si ti mogla bez utrica ja sa 10 samo… 😅

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

• missD
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 19:34

Cure ja sam danas zapela na poslu oa teks sad čitam sve redom. Jutros test negativan, danas sam ukinula estrofem i cyclogest jer od ovog pokusaja nista ocito, a nuspojave od hormona su mi bas naporne a i radije bih da mi ranije dode M pa da mozemo dalje. Danas me toliko boli endometriom i opcenito lijeva strana, tko zna sto se unutra desava ☹️

Cure nas jedna po jedna napustaju i razumijem ih u potpunosti, ovo je nemila borba. Ja se jos ne dam s foruma jer mi je ipak lakse dijeliti ovu muku, a i puno sam toga ovdje naucila o svemu. Ipak se nadam da sve mi "stare" idemo zajedno na neke druge teme 🤞❤️

Moon
    24. Ožujak 2026. 18:15

Jako mi je žao 🫂. Ne znam šta bih ti rekla da bude bolje. Tu smo da izbaciš sve iz sebe. Ne daj se, imaš još 2 pokušaja, oba uspješna nadam se 🤞

Pokušavamo od 11/24

missD
    24. Ožujak 2026. 18:18

Ma isplakala sam ja to sve jos u nedjelju, danas sam se testirala samo da sebi potvrdim da ukidam hormone. Idemo dalje, nema druge...odradit cu sad hsg privatno kad vec imam uredne i spremne briseve pa da mozemo i prirodno pokusavati, a s dr cu se konzultirati koje dodatne pretrage predlaze prije iduceg feta...

Cekamo sutra tvoju brojku oplodenih, nadam se da ce ih biti puno i da ce (zasad) trebati samo jedna! 🤞🤞

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

purko19
    24. Ožujak 2026. 18:47

Saljem ti najveci 🫂
    Ne mogu ti nista reci da to bude lakse, ali znam da cemo mi sve zajedno slaviti ❤️
    Nadam se da ce ti hsg biti uredan, taman da skine ovo malo paucine pa nikad ne znas 🤞🏻

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    24. Ožujak 2026. 18:51

Pametna odluka. Pokušavajte prirodno kad god možete nemate što izgubiti samo dobiti 😄. Mada ja sad da prirodno ostanem trudna ne znam kako bih reagovala. 
    Mene je takva nervoza uhvatila, popustila me ona sreća od 10 oplođenih 😅. Nadam se da će mi ujutro javiti

Pokušavamo od 11/24

missD
    24. Ožujak 2026. 19:04

Ma i ja mislim da nemam prirodno nikakve sanse jer je kod mene ocigledno problem implantacija, ali odradit cu taj hsg da sam bar ja mirnija da sam se malo pomaknula. 

Mene toliko obeshrabruje sto ne vidim uspjehe kod zena s endometriozom, i dr mi je rekla da endometriomi smanjuju receptivnost endometrija i sad sam procitala neko iskustvo gdje je zena imala 7 transfera bez uspjeha jer ima male endometriome kao i ja. A najgori dio mi je sto se meni endometrioza pojavila prosle godine, da smo malo ranije krenuli pokusavati mozda bih iz prve ostala trudna i ta misao me proganja.

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

Moon
    24. Ožujak 2026. 19:20

Nemoj da te proganja to šta da smo jer niste, vjerovatno niste bili spremni, nisi znala da ćeš prolaziti kroz ovo i nisi ti kriva. I meni je doktorica svašta rekla za endometriozu, ne znam ni od kad je imam, endometriom nije baš malen i bilo je strašno gledati ga kako se gura s folikulima. A vjerujem da ću uspjeti, da će trudnoća pojesti te endometriome, možda sam previše optimistična ali neka sam. A uspjećeš i ti to što prvi nije uspio ne znači da neće drugi, treći. Možda nije problem u endometriozi već u zidu materice? Ne znam kako se provjerava biopsijom? Pitaj doktore neka te upute konkretno za problem implantacije

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 19:22

Nemoj da te to proganja jer zene koje ja znam osobno, a da imaju endometriozu su dobile djecu, jedna od njih prirodno 4 mj nakon operacije endometrioze. 
    Tako da ima nade, vas put je tek poceja, i nadam se da nece dugo trajati, mislim na obe 🙏🏻
    Ja o prirodnom nazalost ne razmisljam kad ne smimo, ali mogla sam se zakopat  sa neovuliranjem jer svaka anovulacija je propusten ciklus, jednako boli kao i negativni test virujte mi, ali se tjesim da smo tek krenili, i sve na ovom putu cu napraviti da uspijemo.
    A ako ne uspijemo, e onda jebiga, uzivat cemo u braku bez djece.
    Ali dotad ima da se borimo, i borit cemo se 🫂❤️

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

purko19
    24. Ožujak 2026. 19:25

Da, pregradu imam i ja, ona moze ometati implantaciju. Iskreno jedva cekam otici na histeroskopiju da se tog rijesim i da mi odlipe jajnik, pa bar jedan problem manje, a sansi duplo vise.

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

missD
    24. Ožujak 2026. 19:29

Mislim da nije do pregrade jer sam ja bila na histeroskopiji u 08/25 i samo su mi uklonjena dva polipa, nije bilo nikakvih drugih komentara oko izgleda maternice, vjerujem da bi to tamo uocili i negdje napisali. Ali recimo voljela bih odraditi ono testiranje na NK stanice

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

Moon
    24. Ožujak 2026. 19:31

Iskreno ciklus bez ovulacije mi zvuči kao takav horor, svaka tebi čast kad ga preživiš.. sreća imaju utrići bar da ne se ne produžava agonija. 
    A mislim da endometrioza nije tako strašna, može biti, ali sa čim se sve žene bore skidam im kapu. Nama je put samo malo otežan nije nemoguć i to se odnosi na sve nas ovdje. 

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 19:34

Da, biopsija i NK cells. I ako nikad nisi testove na trombofiliju, citala sam o tome kako i to moze ometati implantaciju jer zbog tih mutacija endometrij nije dobro prokrvljen i onda se ne moze implantirati zametak.

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

• Mango.
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 21:05

Rose🫂❤️ dodji nam brzo nazad i mislimo na tebe.
    Tratincice, zao mi je sto sam te vjv ja isprepadala sa svojim iskustvom sad. To je nazalost dio ovog putovanja, od trenutka pozitivnog testa dok ne umres nazalost ces se brinuti, to je breme roditeljstva.
    Tvoja beba tebe jedva ceka upoznat, ne brini.❤️
    MissD, zao mi je zbog neg testa..saljem ti ogroman zagrljaj. 

Za endometriozu se ja poistovjecujem s vama, al evo ja sam stvarno lako ostvarivala trudnoce uz nju i to samo jedan jajnik mi je ostao. S tim da racunajte da ja imam i potvrdjenu adenomiozu, i dubokozdjelicnu endo. Al mi je jajnik cist barem.
    Ja pretpostavljam da je tu i uzrok mojih gubitaka jer utjece na kvalitetu jajne stanice, al vjerujte..ni prve ni zadnje koie su ostale trudne uz takve dijagnoze. 
    Mozda mi trebamo malo vise trnja i kamenja proci, al uspjeh ce doci. I da, napravi taj hsg i da ste mirni i u prirodnom pokusavanju. 
    To je i meni plan kroz 2,3mj cisto za svaki slucaj.

Ja sam danas tek sluzbeno prokrvarila, imam osjecaj da ce mi utroba ispast🫠🥲 
    Al ok, 1dc. Here we go again🤞❤️

Moon
    24. Ožujak 2026. 19:39

Žao mi je što se ovako izdešavalo, neka brzo prestane da boli da možeš nastaviti dalje 🫂
    Tako je, žene i sa gorim dijagnozama su ostajale trudne, mislim nije to sad neko veliko ohrabrenje ali je bar nešto. Kao nisam najgora 😅. Kao što sam rekla naš je put samo malo teži nije nemoguć

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 19:43

Bas mi za Mango ali nadam se da ides samo jaca u ovom ciklusu 💪🏻❤️
    Tocno to, mi cemo sve ostvariti samo tezim putem, ali ocemo 🙏🏻

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Mango.
    24. Ožujak 2026. 19:48

A je, i meni je zao jako.
    Ovo je prva trudnoca ikad u kojoj sam apsolutno sebi dopustila da uzivam haha i mastam , pa ovako cemo onako cemo
    Bas nimalo nalik meni, jer ja nisam priznavala svoju jedinu uspjesnu trudnocu od straha do skoro 20.tjedna 😅 
    Tako sam uvjerena bila da ce ipak sve biti okej, a evo ipak nije bilo.
    Ma cure moje, sve ce biti okej. Sve se borite, rukama i nogama za svoju bebu i doci ce vam. Vise od ovog sto sad radite ne mozete, svoj maksimum ste dale. Dalje je sve na Bogu.

2024.👱‍♀️
    #2 od 10/2025
    Endometrioza
    Amh 7,8pmol

missD
    24. Ožujak 2026. 19:58

Mango bas mi je zao sto je ovako zavrsilo i vjerujem koliko si slomljena od svih tih zapocetih nada koje su se pretvorile u neuspjehe. Ali sigurna sam da je veliki plus to sto kod tebe dolazi do trudnoce, "samo" jos da otkrijes sto je to sto ne da da ona opstane nakon sto se dogodi. Zagrljaj 🫂novi ciklus nosi i novu nadu 🤞

Puno mi znaci osjetiti vas optimizam jer sam ga ja privremeno izgubila, meni se trenutno cini da ce ovo biti duga i teska borba, ko zna kako ce uopce zavrsiti ali mozda je to samo faza u glavi... ne znam koliko sam spremna ovako pokusavati i davati sav svoj fokus na to. Godina i pol, meni je dosta, a vidim da neciji put traje po 7-8 i vise godina - ja stvarno nemam tu snagu u sebi.

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

Mango.
    24. Ožujak 2026. 20:06

Joooj, MissD. Nisi ni svjesna koliko si jaka covjece, mozes ti puno vise nego sto mislis.
    Bas osjecam da ce sve biti okej sa svakom od vas, sve cete dozivjeti taj osjecaj da ste necije mame. 
    A sto se mene tice, moje srce je slomljeno na 6dijelova i ta tuga ostaje neizbrisiva. Al ja sam tip osobe koji se srusi, sastavi opet brzo i ajmo dalje nekako. 
    Kurcevit je ovo pun moje cure 😂 al bit ce sve dobro.

2024.👱‍♀️
    #2 od 10/2025
    Endometrioza
    Amh 7,8pmol

Moon
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 20:22

Ja tako sjednem i mislim se Bože ja dalje ne mogu. Ali sat teče, vrijeme ide, novi dan će doći mogla ja ili ne mogla. Otkuda snaga? Skupiću je usput. I nekako samo taj mindset me gura, neće svijet čekati mene da se sastavim, zemlja se i dalje okreće. Danas ćemo plakati sutra već grabiti novu priliku. Sve su to bolovi koji bole više nego bilo koja fizička povrjeda ali moraš dalje, odustajanje nije opcija. A šta i kad odustaneš? Novi dan će opet doći a ti ostati nesrećna. Pa makar mi čitav život prošao u borbi znam za šta sam se borila i biću ponosna kad i mene neko nazove majkom jer je to cilj, ka tome idem i do toga ću doći

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 21:05

Bravo Moon, sve si rekla i potpisujem! ❤️

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

2024.👱‍♀️
    #2 od 10/2025
    Endometrioza
    Amh 7,8pmol

tratinčica30
    [UREĐENO] 24. Ožujak 2026. 21:20

Ja sam se danas opet prepala jer sam ugledala malo smeđeg pri brisanju, skroz svijetlo smeđe ali do sada mi nije bilo ništa pa sam se us*ala. Još me i stomak boli, znam da je normalno ali me podsjeća na mengu i ne mogu biti mirna nikako, koliko god se trudila. Odmah slala poruku da dođem na pregled i otišla naravno. 
    Danas sam 6+1 i čula sam srce🥹♥️
    Ne zna od kud smeđe jer je sve u redu, ali kao normalno je da se pojavi. Dala mi je utrogestan za svaki slučaj pa sam evo taman stavila prve dvije bobice. 
    Nakon pregleda sam isto imala malo smeđe ali računam da je od pregleda jer je još dodatno sve nadraženo.
    Nadam se da sutra neće biti ništa, osim mrlja od utrića.

Mango nisi me ti preplašila, ne brini. Nego općenito kako sam pročitala forum od do, vidjela sam svakakvih priča i uhvatila sebe kako mi se vrzmaju svakakvi scenariji po glavi pa računam da se malo maknem, da zaboravim na to dok ne prođem ovaj kritični dio do 12. tjedna. 
    Ali evo, nikako otići😂

Moon
    24. Ožujak 2026. 20:38

Drago mi je da si čula srčeko i uvjerila se da je sve u redu. Po iskustvima s foruma vidjela sam da je rozikasti i smeđkasti iscjedak u ranoj trudnoći u redu mada zna prepasti. S obzirom da je smeđe možda je neka zaostala krv ili sukrvica, ko će znati od čega. Nije ni bitno tvojoj bebi kuca srce ❤️
    Kad god ti treba ohrabrenje, riječ dvije podrške tu smo. Biće sve u redu s tobom i tvojom bebanom 🤗

Pokušavamo od 11/24

tratinčica30
    24. Ožujak 2026. 20:43

Pročitala sam sada vaše gornje postove i nemam što reći, već sam vam sve napisala neki dan. Sve ćete biti mame, samo je naš put do toga očito malo teži. Zašto? Ne znam…
    Samo znam da je potrebno jako puno strpljenja i živaca i vjere da će sve biti dobro.♥️
    Navijam za svaku i znam da ćete uskoro kačiti svoje pluseve ovdje i to tako jake da nećemo morati vijećati je li pozitivno ili nije…💪🏼

Ja sam se malo smirila nakon pregleda, Bogu hvala. Samo neka sve ostane u redu i dalje. Vjerojatno će biti straha od pregleda do pregleda ali pokušat ću se nekako opustiti. 

👩🏻30 - ✔️, HSG✔️
    pokušavamo od 10/24

Moon
    24. Ožujak 2026. 20:55

Ma hoćemo sve biti mame sigurno 💪
    Pokušaj duboke udisaje na nos i izdisaj na usta ali da izdisaj bude za koju sekundu duži od udisaja to malo smiri. Sada znaš da je sve u redu i nema šta da te plaši, mazi trbuh 🤗

Pokušavamo od 11/24

purko19
    24. Ožujak 2026. 21:07

Da, to je sve ok u trudnoci, ali ako se ne osjecaj sigurno neka si otisla, da ti neko strucan potvrdi da je sve u redu pa si mirna. Mazi svoju bebu i bit ce sve dobro ❤️

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Mango.
    24. Ožujak 2026. 21:20

Drago mi je da je sve okej. Nisam ni sumnjala da ce tako i biti❤️
    Sad se probaj smiriti i nadvladati taj strah, nije ni predobro ici na te ceste uzv u tako ranoj trudnoci zbog efekta zagrijavanja tkiva , to vjv znas i sama. Probaj bar svako 2-3tjedna izdrzati, znam da te brine al na nista ne mozes utjecati..
    Sve ce biti ok kao sto i je do sad❤️

2024.👱‍♀️
    #2 od 10/2025
    Endometrioza
    Amh 7,8pmol

👩🏻30 - ✔️, HSG✔️
    pokušavamo od 10/24

Tulipan33
    [UREĐENO] 25. Ožujak 2026. 07:41

Pozdrav cure, ludnica mi je bila ovih dana, pročitala sam brzinski zadnjih par postova, želim vam svu sreću u daljnjem putu, nije lagan, trnovit je al bit će sretan na kraju vidit ćete :)

Ja sam super, malo grčeva tu i tamo, mučnine, sinoć bila na pregledu, sve je okej, srce se čuje al isto sam dobila utrogestane 2tj i da malo stanem na balun. Danas sam 6.tjedana ❤️

purko19
    25. Ožujak 2026. 06:51

Predivno, i ti se cuvaj i mazi ❤️

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    25. Ožujak 2026. 07:41

Predivnoo samo neka je sve u redu 🤗

Pokušavamo od 11/24

👶 2022
    #2 pokušavamo od 6/25
    3/26 ➕️

purko19
    [UREĐENO] 25. Ožujak 2026. 10:19

Moon cekamo brojku idrzim fige da je sta veca! 🙏🏻❤️

Moon
    25. Ožujak 2026. 07:43

Hvalaa. Od 8h rade pa čekam, kao na iglama sam

Pokušavamo od 11/24

missD
    25. Ožujak 2026. 09:27

Cekamooo, od 6 sam budna i ti si mi u glavi 🙏

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

03/26 FET ❌

Moon
    25. Ožujak 2026. 09:30

Još me ne zovu osijediću 😭😭

Pokušavamo od 11/24

Mango.
    25. Ožujak 2026. 09:33

Zovi ti njih 😃

2024.👱‍♀️
    #2 od 10/2025
    Endometrioza
    Amh 7,8pmol

purko19
    25. Ožujak 2026. 09:41

i mi s tobom haha, os ti njih zvati ako se ne jave brzo 

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

Moon
    [UREĐENO] 25. Ožujak 2026. 09:45

Jašta ću nego ih zvati dajem im još sat fore 😅. Hoće li ovako biti i kad mi se djeca ne budu javljala 😂

Pokušavamo od 11/24

purko19
    25. Ožujak 2026. 09:46

oće, kažu i gore 

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

tratinčica30
    25. Ožujak 2026. 09:59

I ja stalno ulazim da vidim koliko ih je… 🤞🏼💪🏼💪🏼💪🏼

👩🏻30 - ✔️, HSG✔️
    pokušavamo od 10/24

Moon
    25. Ožujak 2026. 10:19

I muž me ohrabruje da ne žure i da ih puštaju da se razviju što ima smisla ako su neki bili malo sporiji. Tačno za poludit, moram da uzmem raditi nešto da mi brže vrijeme prođe 😵‍💫

Pokušavamo od 11/24

🏥CITO
    04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI