Moon kako je prošlo jučer? Jesi vidjela bebicu?
MissD čekamo te s informacijama🥳
Dobro je prošlo. Mali je sladak da slađi ne može biti sva sam se rastopila 🥹 Najviše sam se bojala same sebe ali je bilo ok, istinski sam bila sretna zbog njih i nijedan drugi osjećaj nisam osjetila što mi je drago, da jesam sad bih se krivila.
Kako si ti? Ima li kakvih simptoma kod tebe?
👩🏻🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️
🧔🏻♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ajde super, baš mi je drago da nisi bila tužna i da je dobro prošlo♥️
Kod mene nikakvih simptoma ničega, neka tako i ostane💪🏼
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻31 | pokušavamo od 10/24
7/25 - OAT | 10/25 - oligozoospermia
11/25 , 1/26 - biokemijske
⏳ IVF
Miss to je dovoljno. Ta su tri najjača i obično blastice imaju izvrsne ocjene jer nije lako doći do 5.dana.
Nemoj se bedirati. Brzo ste vi sa svojom bebicom 🙏🏻❤️
💙
⏳ IVF
Od 11 aspiriranih, 9 oplođenih - samo 3 su dočekala 5. dan i zamrzavanje 😞 čini mi se dosta loša brojka i malo sam se razočarala, očekivala sam barem 5...
Čini se loša brojka, ali vjerujem da se u ta 3 krije vaša bebica ili bebice♥️
Jesu vam rekli zbog čega su samo 3 uspjela? I kako su ocjenjena ta 3?
Nemoj biti tužna, imate 3 pokušaja, a velikih problema nemate, baš vjerujem da ćete uspjeti uskoro. Netko bi sve dao da ima 3 blastice, gledaj to tako.
Znaš li kada se možeš nadati FET-u?
⏳ IVF
Rekla mi je samo da su ostale stale s razvojem. Nisam se sjetila pitati kako su ocijenjeni jer me šokirala brojka, ali idem za sat vremena na pregled pa ću pitati tamo. Danas ću znati jel idemo odmah ovaj ciklus ili idući. Baš me obeshrabrilo 😞
👩🦰29, PCO jajnici, endometrioza
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)
znam da si ocekivala vise, ali nemoj biti tuzna, jer nekad je i jedna dovoljna. Sigurna sam da se ovima krije vasa bebica
Kad mozes ici u FET?
👩🏻 33 - PCOS, IR, hipotireoza, neredoviti ciklusi i anovulacije
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
02/26 CITO ⏳
Hej 3 uopšte nije loše! Jesu li vam išta još rekli? Nemoj biti tužna 3 smrzlića je sasvim ok i dovoljno. Držim fige da prvi FET uspije 🤞
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ova tri su najjača i neka se bore dalje biti će dovoljno sigurna sam, držimo palčeve i čekamo te s pregleda s vijestima, sretno!
Vidim da su ti trudnice pisale iskustva i mislim da je to i više nego dovoljno da vjeruješ u svoja 3 smrzlića! Bićeš i ti među njima sigurno. Javi kad je FET da nastavimo bodriti 🥳
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Miss to je dovoljno. Ta su tri najjača i obično blastice imaju izvrsne ocjene jer nije lako doći do 5.dana.
Nemoj se bedirati. Brzo ste vi sa svojom bebicom 🙏🏻❤️
💙
To je dobar rezultat, baš zato se i ide na 5.dan jer opstaju samo najjači, to je oblik prirodne selekcije. Bit će sve to super 😊
👶 2022
#2 pokušavamo od 6/25
Evo me s pregleda, nista ovaj ciklus, vadim jos neke nalaze (kks, zeljezo, feritin, ogtt) i ako budu ok, iduci ciklus fet. Dr je opet bila jako optimisticna, kaze da su 3bc sa dg endometrioze odlicna brojka i da su te 3 izvrsne kvalitete. Tijekom punkcije je otkrila i endometriom na desnom jajniku, na uzv je dosad bio samo jedan i to na lijevom 😞 malo me sve to danas poljuljalo ali ona kaze da imamo jako dobre sanse i vjeruje da cemo s jednom od ove 3 uspjeti.
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Ovaj ciklus odmaraj tijelo, rijesi sve pretrage koje jos imas i spremno docekaj FET.
Sigurna sam da nam uskoro donosis pozitivne vijesti ♥️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Mislim da su to odlične vijesti. Kao što dr kaže ostale su samo najjače, a sa takvima želiš u transfer. Odmori se i idemo jako ožujak je naš mjesec 💪
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
MissD, ja bas mislim da je to predobra brojka..bas neka vrsta i prirodne selekcije, najjaci su opstali .
Uvjererena sam da vas tu ceka vase cudo 🥰🥰
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Hvala cure na ohrabrenju i ovolikoj vjeri ♥️ nadam se da nam 3.mjesec nosi neke nove radosti 🙏
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Mi cemo biti te koje ce zapoceti Zimske bebe 2026/2027 ♥️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Mene grudi manje bole, očekujem večeras najkasnije i grčeve...nadam se uvijek, ali mislim da niš od toga...
Nikad se ne zna🤞🏼
⏳ IVF
nikad ne znas, jos uvik se svi nadamo 🤞🏼
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Nemoj se nadati, mi ćemo navijati da ne M ne stigne narednih 9 mjeseci 🤞
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
🤞🤞🤞 nije gotovo dok ne dode M!
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Nada uvijek postoji. Voljela bih da te iznenadi ❤️
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Rose, ja i ti se onda bas pratimo. Ja sam sutra 14dpo, isto ju ocekujem😅
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Mango ovulacija je bila granično, po meni ponedjeljak navečer pa kad tako bude kasno, onda gaduru uvijek dobijem dan iza
💙
Jebemu miša..😞
Rose a da napravite osnovne pretrage? Spermiogram i hormone? Da ne lomiš glavu svaki mjesec, možda je glupost neka u pitanju i da se brzo popraviti … sjećam se da je Jelušićka imala visok prolaktin i čim je uzela terapiju dobila je plus🤔
⏳ IVF
A zao mi je..bas evo nista pametno nemam za reci ☹️ nadam se da vas sreca ceka iza ugla❤️
Ja nemam doslovno nikakvih grceva evo, osim na 8dpo nesto sitno i to je to.
Al nesto malo smedjarim tako da ju ocekujem eventualno sutra jer isto nisam sigurna tocno u kojem trenutku je bila ovulacija.
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Rose baš mi je žao. Stvarno, da probate s tim osnovnim pretragama? Možda je stvarno nešto sitno što se da brzo popraviti, svima nama variraju ti hormoni, ako dugo niste radili nalaze.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
💙
Meni je danas 12 dpo, grcevi ne prestaju a sise ubijaju, tako da mislim da cu utrice jos danas i sutra i onda na 14 dpo test da potvrdim da je negativan i stajem s njima jer nema smisla ovu lutealnu vise produzivat.
Voljela bih da te test iznenadi 🤞. Ali da slažem se s odlukom nema smisla podužavati ionako predug ciklus
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ja bih na tvom mjestu vec radila test, ako je negativan da sto prije prekines..
Ja sam 13dpo, nemam nista ni grceva osim malo sukrvice. Sutra cu dobiti i to je to, idemo opet ispocetka.😄
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Purko odradi test, da možeš prestati ako je negativan.. slažem se s curama
⏳ IVF
ma procurit ce ovo na 15dpo, inace uvik tako dobijem M.
Necu kupovat rani jer mi se ne trose pare, napravit cu obicni ili sutra ili preksutra.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ja ne bih radila test prije očekivane menstruacije. Nikad se ne zna🤞🏻🤞🏻🤞🏻 neka te iznenadi 🙏🏻
💙
Ja se slažem sa Rose. Neće ništa biti ako ciklus produžiš dan-dva, a većini žena ne pokaže tačno do dana očekivane, to je taman 14dpo. Ne nadamo se to je tačno ali to ne znači da ne postoji majušna mogućnost da budeš trudna 🤗
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Da, zato cu napraviti ovako kako sam i napisala.
Utrici do 13 dpo, a test na 14dpo - i nakon toga stajem.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Bok zene, piskila sam prvi put danas na trakicu, 9. dan ciklusa, mozda prerano, ali nisam htjela fulati, saljem slikicu: https://ibb.co/cczqLRKx
Ima još do peaka, ali svakako prati. Nikad se ne zna kad će skočiti LH 😄
⏳ IVF
Ima još 😁 prati, piški svaki dan u otprilike isto vrijeme i ulovićeš.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Samo ti svaki dan piski, cekamo peak da mu se radujemo 🤗
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ja se krecem i od 8.dc testirati jer mi je bilo uzv potvrdjenih ovulacija i 10.dan pa za svaki slucaj..da ne promakne. I isto mi bude dosl u 24h veliki peak naglo, tako da strpljivoo samo :) sretnoo
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
3/23🩷
6/25 - vanmaternična 💔
Jutro žene, kada vi osjetite prve simptome progesterona? Ja sam 3 ili 4DPO i grudi me još ne bole. Jedino što osjetim da sam topla i stalno mi je vruće, spavam skoro otkrivena koliko mi je vruće. Ništa drugo🤔
U petak ću otići izvaditi progesteron, vitamin D i feritin. Bit će 6 ili 7DPO. Subota bi bila idealna ali nitko ne radi…
Jutro. Ja osjetim odmah 1-2dpo. Grudi nekad bole nekad ne ali mi se svaki put promijeni probava, crijeva krče iako sam sita, nailaze ti valovi vrućine i hladan znoj.. Muž kaže da zna u kojoj sam fazi zbog paljenja i gašenja grijana u sobi. I tako mi bude do dan dva pred menstruaciju, ti valovi vrućine nekad ostanu do 3dc.
Držim fige za nalaze 🤞 piješ li inače vit d? Ja sam uzela onaj betterYou sprej, kad ga potrošim baš ću otići da izvadim da vidim šta je uradio.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ja nekad osjetim odmah iduci dan, a nekada ne osjetim uopce nista osim svojih zivaca.
Jedino standardno i tocno je da budem nadrkana level max tipa 4,5 dana pred m.😃
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Ja se nešto ne sjećam kad me grudi krenu boliti. Crijeva mi divljaju, znači toliko su glasna da mi se muž ruga. Nije mi to tako prije bilo. Vidjet ćemo što kaže nalaz progesterona, nadam se da neće razočarati.
Pijem vitaminD već par mjeseci, neki dosta jak, pa ću baš vidjeti djeluje li. Trudim se piti ga uz obroke, da se dobro apsorbira. Nisam nikada vadila, ovo će biti prvi put.
Nadrkanost kad skontam da dolazi menga i da ciklus propada je must have🫠
⏳ IVF
Meni uglavnom kroz par dana, mislim da me sise bole zbog estrogena jer bol pocne odmah od O, a progesteron osjetim kroz par dana kad se napusem i ne mogu ici na wc, i onda sise samo nastave boliti do menge.
al da, nije svaki ciklus isto, nekad jednostavno ne osjetim nista.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ma da, ovisi i od ciklusa i od žene… nismo sve iste.
Pitam eto onako, znam da su me prošli ciklus grudi bolile tako da sam morala polako silaziti niz stepenice. I kod svake biokemijske je tako bilo. Očito u trudnoći, pa makar i rana bila me jako bole. Ali se ne sjećam kada su počele boliti.
Nebitno… izvadit ću nalaz čisto ako bude nizak progesteron da mogu javiti klinici i to, kad krenemo u postupak da mi mogu dati odgovarajuću terapiju😄
⏳ IVF
Mene su znale boliti toliko da nisam ništa mogla, sjećam se ljetos oblačenje kupaćeg je plačući prolazilo. A nekad ništa. A malene nema ih šta vidjet 😅. Ali crijeva baš svaki ciklus to je katastrofa. Ne smijem kave popit..
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
U postupku ces svakako dobiti progesteron nakon transfera i da ti je P4 dobar, tako da ne brini se. Ima inekcija, vaginaleta, tableta, svega na izbor
Neka ti feritin i vitD budu dobri 🤞
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Jedna info za feritin, uzela sam ferozomal vidjela sam da je neko pomenuo na temi potpomognute. Inače imam problem s gutanjem tableta, zadavim se i tjera me na povraćanje pa sve što može u kesici daj. Eto ako još neko ima sličan problem ima ta varijanta u granulama, okus je malo jak ali nije loš neka narandža limun mix 😄
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ja sam uzimala GlobiFer tablete, popila sam kutiju ipo. Vidjet ću kakav će nalaz biti u petak, pa ću nastaviti ako bude nizak. I kupim si sokove prirodne u DM-u, one za krvnu sliku. Meni ukusni svakako a još ako pripomognu, super…
⏳ IVF
Isto te sokove iz dm-a pijem stalno. Onaj sa ciklom i shot sa đumbirom (zbog migrene) svaki dan. Ali mi ooet feritin bio niži pa sam uzela ovo na svoju ruku. Danas idem kod hematologa ona mi je napisala da to izvadim pa ću vidjeti šta će mi reći na to. Jeste on u granicama ali znamo da su za trudnoću malo drugačije granične vrijednosti.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Mene sise nikad skoro ne bole, nikad nisam ni vadila sve te hormone, tako da cu svakako napomeni ginekologici da mi da uputnice i za to.
Sad se već brinem da su neki hormoni mozda van granica normale..
Mene sise nikad skoro ne bole, nikad nisam ni vadila sve te hormone, tako da cu svakako napomeni ginekologici da mi da uputnice i za to.
Sad se već brinem kad vidim da vas bole, a ja osim grčeva nemam nikakvih simptoma pmsa.
FSH, LH, AMH, prolaktin, estradiol, hormoni štitnjače i progesteron na 7dpo su baš osnovne pretrage. Nas su odmah na konzultacijama pitali jesam li to ikada vadila, posebno su pitali za AMH. Ako su u disbalansu, to se treba rješavati, do trudnoće neće doći. Nekada ne dolazi ni kada je sve OK, ali svejedno treba uraditi barem osnovne pretrage.
⏳ IVF
I što su nama još naglasili, pušenje… znači nisu nas pitali ni za alkohol ni za prehranu, trening ništa
Samo je li pušimo, ako jesmo da prestanemo. To nam je i dr Hauptman ljetos isto rekao i naglasio
Ironija, ni muž ni ja nikada nismo zapalili cigaretu…
Ali eto, očito je baš jako jako štetno
⏳ IVF
Nina obavezno sve ove što je tratinčica navela što prije i muž spermiogram. To je baš osnova. Pušenje, prekomjerna konzumacija kave, pasivno pušenje isto. Sve te nezdrave navike treba svesti na minimum. Previše sjedenja, uzak veš, topla kupka to je pogubno za spermije.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Dodatno bi dodala panel testosterona, SHBG i DHEAS i OGTT test jer dosta zena ima IR i (cak i blagi PCOS ne vidljiv na UZV), a da nije ni svjesno i to ih sprjecava da ostanu trudne, jer to nije bolest debljine i ne mora biti genetski, vec je uzrok nekvalitetnih ovulacija.
Meni su na humanoj prije par godina rekli da ima super brojku antralnih ali da je kvaliteta jako upitna, sta se vidi iz prilozenog
Uzmite sve sta van gin moze dati preko uputnice, ja sam toliko malih problema otkrila sa dodatnim pretragama.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Moj muž obožava kavu i prije je stvarno previše kave pio. Od prvog užasnog nalaza je baš smanjio na minimum. Ja nisam ljubitelj, popijem samo ujutro, nekad ni to.
Ne pušimo, on redovno trenira već dvije godine, ne izlažemo se baš ni dimu cigareta. Alkohol isto ne pijemo od prvog nalaza.
Ali svejedno, džaba.
Nekome možda sve ovo i pomogne, pa neka se nađe ovdje
⏳ IVF
E ja sam i SHBG radila, odličan
Mužu na donjoj granici bio
Ostalo nisam, nisu me ni uputili. Možda ako bude trebalo prije postupka, ali svakako ako ideš preko uputnice, uradi sve što se da
⏳ IVF
Meni je jako nizak, pa su mi sad rekli da to znaci da IR jos aktivna iako treniram, pazim sta jedem i pijem terapiju. Ali kod mene igra genetika u dijabetesu, pa mozda zato to nikako da stavim pod kontrolu.
Ma bas sve sta mozete na uputnicu, i ovo sta cure kazu VitD i feiritin, to su dva jako bitna faktora za zadrzavanje i odrzavanje trudnoce (bas su i neki dan cure pisale o tome na potpmognutoj).
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Koliko se zapravo svega mora poklopiti i biti uredno da se dođe do trudnoće a nekima se samo dogodi. Kako?!?!?!?!?!🙁😞
⏳ IVF
Mi znamo šta je kod nas uzrok pa se ne masiram puno oko tih hormona ali znam žene da im samo ogtt nije bio uredan i čim su popravile ostale trudne. Tako da stvarno može biti neka mala stvar koja se lako popravi, a razbijaš glavu mjesecima.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ja isto sise nikad skoro ne osjetim, jedino napuhanost i živčanost 😅, a sve mi je okej. U prvoj trudnoći su mi jedino smetali grudnjaci sa žicom, a sise buknile tek nakon poroda
👶 2022
#2 pokušavamo od 6/25
uh koliko toga ima ja cu pricati sa njom da mi proba na uputnicu,to je 3 mj. do onda cu se jos strpiti necu nista na svoju ruku. Evo neznam, po svemu ovome jako se puno toga treba posloziti, izgleda nemoguće ostati trudan.
Čini se na prvu da je mnogo ali kad kreneš nije. Odvojiš jedan ciklus za to jer se nešto vadi 1-2dc nešto 7-8dpo. Dosta tih hormona ti može staviti na jednu uputnicu i iz jednog vađenja krvi da se vidi, tako je meni. Ogtt jedino moraš piti onu slatku vodu pa ti vade krv prije i dva puta poslije toga pa za to sebi odvoji dan ja sam uzela dan bolovanja. Uglavnom se sve brzo završi i znaš na čemu si 😄
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
hvala na savjetima, bar da znam na čemu da inzisitiram, ako ne mijenjam ginekologicu. Sad samo strpljenja, na ovaj pregled idem redovno a ako vidim da se odugovlači stvarno cu privatno. A do onda se trudimo ostati trudni kako bi sve ovo izbjegli
sve zapisi na papir i s tim ides kod nje, sve ovo moze na uputnicu. Nadam se da ce ti dati i da te nece zezati. 🤞
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Jebote, netko se samo pogleda i već trudan aaaaa
E prije trudnoće ja nisam imala nikada bolne grudi. A sad me počnu boljeti najranije 7dana prije očekivane gadure, u zadnje vrijeme 4,5dans prije
💙
⏳ IVF
⏳ IVF
Moja mengica kao svicarski sat tocna 😂
Pozitivna stvar ranog testiranja da si bas spreman u glavi kad ju vidis da je dosla , svejedno ti vise haha nek sve ide u k 🤣
Bar je tačna ako ništa.. Biće više sreće u ovom ciklusu 💪🤗
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Sad sritno u novom ciklusu, drzin fige da ovaj bude dobitan 🤞🏻
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Dobro je bar što je točna, u svakom zlu neko dobro.
Sretno u novom ciklusu ♥️
⏳ IVF
Žao mi je Rose😞
⏳ IVF
Rose i za tebe se nadam u ovom ciklusu 🤞🏻
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Ja se baš jutros požalila kako ne osjetim grudi, kad evo ih, javile se u toku dana. Bolne su🫣
Evo da se onda požalim kako nikako da ostanem trudna, možda upali 😂
Mozda upali 🤞🏻😂
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Nasmija me 😂 ajde držimo da upali 🤞
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
⏳ IVF
Došla od hematologa. Napisaću vam šta imam po nalazima, ona je to meni objasnila da je to blaga stečena i blaga nasljedna trombofilija. U svakodnevnom životu je ok ali u trudnoći može biti opasno pa preventive radi sam dobila celaxane inekcije od početka stimulacije pa ako budem trudna do 6 nedelja poslije poroda. Parametri:
ANA detect 29.3 CU pozitivno je sve iznad 20
EliA kardiolipin IgM 58 U/ml pozitivno je iznad 40.
PAI-1 4g/5g heterozigot
Eto, bošću i te iglice. Nisam nešto presretna ali mi je drago da se otkrilo na vrijeme, a ne nakon nesretnog slučaja. Tražite testiranje jer ja stvarno nemam ama baš nikakav simptom, možda i imam ali ne znam da je to, kaže i ona da to meni ne predstavlja problem sada ali bih saznala kad bi se ne daj Bože desio spontani.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji