Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Garawa¤
    18. Travanj 2022. 08:29

Zašto LH može porasti prije menstruacije?

Progesteron također suprimira LH kako bi spriječio ovulaciju dok tijelo čeka, da tako kažemo, da vidi hoće li zatrudnjeti. Budući da je pad progesterona ono što izaziva početak menstruacije, često kada progesteron padne, LH nakratko također bilježi porast. Ovisno o vašoj osobnoj hormonskoj ravnoteži, taj porast može biti dovoljno značajan da pokaže pozitivan OPK ili barem tamniju liniju nego što je bila viđena na uzorku prethodnih dana.
    Primijetite da raspon lutealne faze dostiže vrhunac na 16,9. Većina OPK-ova u obliku štapića ima osjetljivost od oko 20 do 25 miU/mL. Budući da OPK te vrste uvijek pokazuju drugu liniju za većinu dama, razine potencijalno tako blizu 20 u lutealnoj fazi mogu lako uzrokovati pozitivan LH test. Verziju s digitalnim smajlićem bilo bi teže pogrešno pročitati ili vidjeti lažno pozitivnu vrijednost jer obično imaju viši prag (bliže 40 miU/mL).

Također treba imati na umu da razina vaših hormona varira od ciklusa do ciklusa. To znači da vidite porast LH prije menstruacije, a niste prije, ne znači nužno ništa

Možete li imati porast LH prije menstruacije, a još uvijek ste trudni?

Slijedeći tu logiku, mogli biste pomisliti da porast LH kao znak da vam je progesteron pao znači da vam dolazi menstruacija, a mjesec je dobar začeće. U većini slučajeva, to je, nažalost, vjerojatno točno, ali moguće je povećati LH prije menstruacije, a ipak ostati trudna.

Ponekad kada se implantacija dogodi kasno u vašem ciklusu, razina progesterona može početi padati, a zatim se vraćati. U tom slučaju mogu se pojaviti i mrlje ili lagano krvarenje. U drugim slučajevima, sama implantacija uzrokuje blagi pad hormona (vidljiv i po padu temperature), što bi također omogućilo blagi porast LH.

Mogu li koristiti ovulacijski test za otkrivanje trudnoće? OPK kao HPT?

Konačno, dok OPK može reagirati na hCG, potrebna je viša razina hCG-a da bi se postigao pozitivan rezultat. To znači da bi test trudnoće u većini slučajeva bio pozitivan mnogo prije OPK-a.

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

Garawa¤
    18. Travanj 2022. 08:30

Evo link do original teksta https://www.lifewithgremlins.com/lh-surge-period-causes-positive-opk-af/

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

Garawa¤
    18. Travanj 2022. 08:32

September

Garawa

Lh trakice ti nikada prije HCG testa neće pokazati trudnoću..
    Znači ako je trudnoća u pitanju prvo će ti HCG biti pozivan i tom logikom i LH trakica.. . a pozitivna LH trakica a negativan HCG je 💩

Ma znam nego si rekla da znas da ako ti na 10 ili 11 dpo krene tamnit trakica to kod tebe znaci pad progesterona pa sam mislila ako bi ti onda u slucaju trudnoce ostala blijeda. Ja sam odustala od lh trakica nakon ovulacije. Samo testiram do cca 2 dpo dok mi ne postane svijetla i to je to. Ovaj ciklus cu pokusat ne umakat nista do 10 dpo 😅

Pa bi ostala blijeda.. jer progesteron mu ne bi dao da ima taj skok.. i tek kad bi imala pozitivan HCG i LH bi mi dan dva nakon pokazao "peak"

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

September
    18. Travanj 2022. 08:48

Zanimljivo, nisam znala to za progesteron i lh 🙂

02.09. 2022.➕️ beta 10 dpo: 21.98, 13 dpo: 146.9, 15 dpo: 383, 17 dpo: 841.50, 21 dpo: 3883
    6+2 💙💙

Garawa¤
    18. Travanj 2022. 08:56

September

Zanimljivo, nisam znala to za progesteron i lh 🙂

Ajd da i ja nešto znam 🤭🤭🤭🤭

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

September
    18. Travanj 2022. 09:35

A bas smo sve u 🍌🤣

02.09. 2022.➕️ beta 10 dpo: 21.98, 13 dpo: 146.9, 15 dpo: 383, 17 dpo: 841.50, 21 dpo: 3883
    6+2 💙💙

September
    18. Travanj 2022. 09:38

Opa Garawa sviđa mi se novi potpis! Tamo sve ide jako brzo, ja dosla odmah na red za konzultacije. Mislim da cu i ja tamo u 7.mjesecu 😁

6+2 💙💙

Garawa¤
    18. Travanj 2022. 09:42

September

Opa Garawa sviđa mi se novi potpis! Tamo sve ide jako brzo, ja dosla odmah na red za konzultacije. Mislim da cu i ja tamo u 7.mjesecu 😁

Kod koga si bila? 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

September
    18. Travanj 2022. 09:52

Garawa

September

Kod koga si bila?

Prve konzultacije i ultrazvuk su bile kod doktorice Turudic ali vecinu vremena sam pricala s nekom koja je bila na specijalizaciji. I onda kad su bile folikulometrije uvijek bi bile u sobi doktorica Turudic i doktorica Tikvica Luetic. Dr Luetic mi se bas svidjela ali kako je to bilo prije godinu i pol dana nisam sigurna tko trenutno tamo radi

6+2 💙💙

Garawa¤
    18. Travanj 2022. 09:56

September

Garawa

September

Kod koga si bila?

Prve konzultacije i ultrazvuk su bile kod doktorice Turudic ali vecinu vremena sam pricala s nekom koja je bila na specijalizaciji. I onda kad su bile folikulometrije uvijek bi bile u sobi doktorica Turudic i doktorica Tikvica Luetic. Dr Luetic mi se bas svidjela ali kako je to bilo prije godinu i pol dana nisam sigurna tko trenutno tamo radi

Jel ti na prvim konzultacijama odmah radila i ultrazvuk? 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.