Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • freyaa
    25. Travanj 2024. 13:40

BikMik

freyaa

Bok cure, opet sam tu sa vama. Nakon biokemijske, odlučili smo otici na konsultacije, danas sam bila, i povisen mi je estradiol, spominjala je dugi protokol, pa da li netko ima iskustva sa tim.. Svakako cekamo sl ciklus da vidimo ponovo estradiol.

Idete u ivf vode? Koliko ja znam to je supresija ovulacije sprejom viklus prije i onda full stimulacija sa spricama. Sretno,da donese vise srece 🤞
    Eni, drago mi je da si zadovoljna konsultacijama i da se nesto pokrece ❤️

Nisam je bas tako shvatila. Valjda kako mi je 2 dan ciklusa visok estradiol da nas ne bi zavarao pa dobili nezrele folikule, i raniju ovulaciju, uvest ce kontracepciju nekoliko dana prije očekivane menstruacije, da bi nam bio nizak estradiol I da svi folikuli rastu istom brzinom, tako sam je shvatila ali bila sam skorz izgubljena i sa milion pitanja tako da sami taj dio preskočila nekako.  Da polako krecemo, ne vrijedi više čekati i nervirati se. Jucer su bile konsultacije, prije svega želi jos da odradimo kariotip, zbog biokemijski i pobacaja. Hvala ti punooo 

djetelina13
    25. Travanj 2024. 19:49

Simbalija

djetelina13

Vidim da je u zadnje vrijeme aktualan vitamin D 🌞
    Moj vitamin D je 69. Minimum je 75. Nije prenizak ali vidim da cure pisu da bi trebao biti što viši. Doktorica mi je ionako, bez da sam ju pitala, prepisala D Vital 25 000 IU. Pijem dvije ampule tjedno (utorak i petak). Koliko dugo bi trebala to piti? To mi nije rekla.

To je nisko za IVF vode, znam da je jako razvikan, ali postoje mnoge studije gdje osobe za višim razinama prije zatrudne i zadrže trudnoću od onih sa niskim ili graničnim. Ja bih ponovila nalaz nakon 3 mjeseca, ukoliko bude ok, nastavi sa barem 1000 za održavanje.
    Po ljeti naravno da imamo više D vitamina, ali ljudi koji su tamnoputi, a i osobe koje se trackaju stalno sa faktorom 50 u svako doba dana nemaju dobru apsorpciju ni tada. Zato i je generalna preporuka ne biti na suncu od 11-17, kasnije taj faktor nije potreban.
    I što se tiče K2, puno je članaka da on utječe na zgrušavanje krvi, tako da žene koje piju Andol 100, ili imaju neku varijantu trombofilije bi trebale biti jako oprezne sa uzimanjem.

Simbalija da znam da je za IVF prenizak.. ali ja još nisam krenula u IVF. Nismo ni s IUI krenuli nazalost zbog ovog nefunkcionoranja humane u Ri 🥴 ali dok ne krenemo u sve to cu dignuti i taj vitamin D 🙂 
    Pitat cu ja dokroricu sta mi preporuča, koliko ga piti. Mozda cu za mjesec dana ici izvaditi malo krv da vidim stanje a i sada ce sunce pa ce biti definitivno bolje stanje. A za K2 nemam pojma nista. Njega ne konzumiram. 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

• BikMik
    26. Travanj 2024. 07:28

freyaa

BikMik

freyaa

Bok cure, opet sam tu sa vama. Nakon biokemijske, odlučili smo otici na konsultacije, danas sam bila, i povisen mi je estradiol, spominjala je dugi protokol, pa da li netko ima iskustva sa tim.. Svakako cekamo sl ciklus da vidimo ponovo estradiol.

Idete u ivf vode? Koliko ja znam to je supresija ovulacije sprejom viklus prije i onda full stimulacija sa spricama. Sretno,da donese vise srece 🤞
    Eni, drago mi je da si zadovoljna konsultacijama i da se nesto pokrece ❤️

Nisam je bas tako shvatila. Valjda kako mi je 2 dan ciklusa visok estradiol da nas ne bi zavarao pa dobili nezrele folikule, i raniju ovulaciju, uvest ce kontracepciju nekoliko dana prije očekivane menstruacije, da bi nam bio nizak estradiol I da svi folikuli rastu istom brzinom, tako sam je shvatila ali bila sam skorz izgubljena i sa milion pitanja tako da sami taj dio preskočila nekako. Da polako krecemo, ne vrijedi više čekati i nervirati se. Jucer su bile konsultacije, prije svega želi jos da odradimo kariotip, zbog biokemijski i pobacaja. Hvala ti punooo

Pa ima smisla da, najbolje je kad su svi folikuli iste velicine na dan punkcije, tj otprilike, onda jednako brzo sazrijevaju i vece sanse za odplodnju. Iako smo svi mi ovdje previse zabrinuti, imaju oni dobre razloge za to sto rade i bit ce to sve okej ✌️

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Bebolina2024
    26. Travanj 2024. 07:44

djetelina13

Simbalija

djetelina13

Vidim da je u zadnje vrijeme aktualan vitamin D 🌞
    Moj vitamin D je 69. Minimum je 75. Nije prenizak ali vidim da cure pisu da bi trebao biti što viši. Doktorica mi je ionako, bez da sam ju pitala, prepisala D Vital 25 000 IU. Pijem dvije ampule tjedno (utorak i petak). Koliko dugo bi trebala to piti? To mi nije rekla.

To je nisko za IVF vode, znam da je jako razvikan, ali postoje mnoge studije gdje osobe za višim razinama prije zatrudne i zadrže trudnoću od onih sa niskim ili graničnim. Ja bih ponovila nalaz nakon 3 mjeseca, ukoliko bude ok, nastavi sa barem 1000 za održavanje.
    Po ljeti naravno da imamo više D vitamina, ali ljudi koji su tamnoputi, a i osobe koje se trackaju stalno sa faktorom 50 u svako doba dana nemaju dobru apsorpciju ni tada. Zato i je generalna preporuka ne biti na suncu od 11-17, kasnije taj faktor nije potreban.
    I što se tiče K2, puno je članaka da on utječe na zgrušavanje krvi, tako da žene koje piju Andol 100, ili imaju neku varijantu trombofilije bi trebale biti jako oprezne sa uzimanjem.
    Simbalija da znam da je za IVF prenizak.. ali ja još nisam krenula u IVF. Nismo ni s IUI krenuli nazalost zbog ovog nefunkcionoranja humane u Ri 🥴 ali dok ne krenemo u sve to cu dignuti i taj vitamin D 🙂
    Pitat cu ja dokroricu sta mi preporuča, koliko ga piti. Mozda cu za mjesec dana ici izvaditi malo krv da vidim stanje a i sada ce sunce pa ce biti definitivno bolje stanje. A za K2 nemam pojma nista. Njega ne konzumiram.

Ako ti dr neće dati ampule D-vital možeš uzeti u ljekarni od Better You sprej od 4000 jedinica pa svaki dan jedan potisak pod jezik. Bez obzira što ne idete još u postupak dobro ga je dići jer on igra dosta veliku ulogu kod začeća. Jer nitko ne kaže da to što prolazimo postupke da nam se ne može i prirodno desiti da ostanemo trudne. Pa onda da su ti vrijednosti ipak malo više bilo bi dobro.
    Vidim u potpisu da muž pije Fertil Up, koliko dugo ga pije? Nadam se da će mu popraviti nalaz 🤞🤞, moj isto to pije ali tek nedavno krenuo pa se isto nadam da će pomoći.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

djetelina13
    26. Travanj 2024. 09:11

Bebolina da slažem se. Možda je i on razlog zašto ne dolazi do začeća ali da niste bi ovdje pisale o tom vitaminu ja ga ne bi ni izvadila jer mi nitko od doktora nije rekao da ga trebam izvaditi 🥴 Sama sam tražila vađenje vitamina D. Iako moj muž je pred 2 mj.imao dijagnozu oligoasthenozoospermiu pa je vjerojatno razlog zasto do začeća ne dolazi ta dijagnoza. Danas je evo isao na spermiogram pa cemo vidjeti je li dovoljno tih 2 mj za obnavljanje spermatozoida ili je trebalo pricekati jos mjesec dana. Ali bili smo previse nestrpljivi, vise ja nego on 🤣
    Uglavnom pio je mjesec dana FertilUp. Sada zadnjih mjesec dana pije FH PRO. Vjerojatno nisi cula za to ali puno smo proučavali sve te suplemente kad mu je dosao loš nalaz i mislimo da je ovo bas top suplement. Evo slike:
    https://ibb.co/nwf6G62

10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀

djetelina13
    26. Travanj 2024. 09:14

Evo i sastojaka suplementa:
    https://ibb.co/1qkDKzh
    Valjda ce se uspjeti vidjeti. Ako se ne vidi, na iHerbu možeš pogledati sastojke 🙂

alsuncokret14
    26. Travanj 2024. 10:53

Cure radila sam jutros test sa onim iz DM-a obicni i nema nista… Pise mi na aplikaciji trebam dobiti za dva dana 🙃

• Aretat1
    26. Travanj 2024. 11:35

Cao Cure evo mene opet danas 8dpo  Nisam mogla duze cekati 🙈

https://ibb.co/jJqCfXZ 

Ja i dalje vidim jako svijetlu liniju muz ne vidi nista 🥹
    Vidi li ko? Ili sam prolupala skroz.

• Aretat1
    26. Travanj 2024. 12:12

https://ibb.co/jhrZ1JP evo i ovako

Bebolina2024
    26. Travanj 2024. 16:25

Aretat1

https://ibb.co/jhrZ1JPevo i ovako

Ja isto stvarno ne vidim ništa. A već sam ti pisala o duplanju bete i kad kreće. Tako da za test je svakako još rano. U nedjelju, a najkasnije u utorak ako nema crte koja se odmah vidi (bez uvećanja) onda nažalost nema ništa. Za sada je još jako rano i još uvijek postoji šansa da će za 2, 3 dana biti lijepa crta na testu. Sretno 🤞🤞
    Djetelina da vidjela sam u potpisu da je danas ponavljanje nalaza. Javi kad stigne, nadam se da će biti bolji. Hvala što si poslala za onaj drugi preparat. Ja nakon svega što je muž koristio već skoro godinu i pol sad sam uzela Fertil up i rekla to je to. Mi ionako ovu priču privodimo kraju, idem uskoro na konzultacije u Repromed i onda ćemo vidjeti jel idemo ili ne u postupak i onda nakon postupka ili bez njega zatvaramo ovo poglavlje života.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI