Hope hvala tipuno! Jucer dok sam se probudila onako cijeli dan me lagano bolio desni jajnik i znam da glupo zvuci ali bolilo me i na lijevoj strani gdje nemam jajnik sto mi se zna dogadati. Osjecala sam te grceve lagane dolje .. Nekako smo imali prilicno cesto odnose pa mozda nesto i bude. Kad god bi bila na uzv uvijek bi mi ginekologica rekla imala si ovulaciju. Kazem problem je sto od kako sam rodila uopce nemam one grozne bolove kao i prije. Vise nisam ni pametna koliko cesto imati odnose i iskreno glava me od toga boli haha.. ono kad bude bude tako nekako na kraju mislim ali brine me moja dijagnoza pa se nadam brzem uspjehu.
ne znam kak to inače ide... al nisu ti predložili pohranu jajnih stanica ili blastica?
👩27 🧔29 OAT ⛪2019
9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
11/22 FET ❄️
33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️
Jaivanpa eto me! A gle,obzirom da ti radi samo jedan jajnik kojeg imas,nije ni cudno sto imas duge cikluse,s te strane ti apsolutno sve stima. Sto se tice te sluzi koju opisujes,jel bas bas ljepljiva ili je vise kao klizava i moze se rastegnuti medu prstima? Jel vise prozirna ili bjelkasta? Ja da sam na tvom mjestu napravila bi jos sutra jedan testic za O,cisto da se uvjerim da svjetli,ali po svemu sto si navela i po trakici ja bih cak rekla da mozda i ovuliras danas,eventualno sutra pa ti zato CB ne izbacuje smajli jer je pik prosao. E sad imam par pitanjs za tebe pa cu ih pod brojeve stavit da sama sebe lakse popratim 😂 dakleeem:
1. Jesi razmisljala da si uvedes mjerenje bazalne temperature svako jutro prije dizanja? Ona bi ti u ovako skakljivim situacijama dala jasniju sliku kako se ciklus ponasa,a posto i sama kazes da vam vrijeme istjece to je mozda uz trakice i fizicke simptome najbolje da pokusas povecati sanse za T?
2. Vidla sam da si spomenula dijagnozu ubrzane ovulacije ili tako nesto…to mi je zapelo za oko..sto to tocno znaci i kako su ti to doktori dijagnosticirali? Jesi radila neke posebne pretrage za to ili? Pitam jer i meni samo desni jajnik radi,prije mjesec dana mi je privatnik rekao da mi u lijevom jajniku ne vidi cak ni JS pa se moram oslanjat na desni jajnik i ciklusi su mi bas kaoticni jer se i on mora nekad odmoriti pa nikad ne znam kad bi mogla O i zato pitam kako su dosli do te dijagnoze? Ako ti nije problem podijeliti ☺️
Hope hvala tipuno! Jucer dok sam se probudila onako cijeli dan me lagano bolio desni jajnik i znam da glupo zvuci ali bolilo me i na lijevoj strani gdje nemam jajnik sto mi se zna dogadati. Osjecala sam te grceve lagane dolje .. Nekako smo imali prilicno cesto odnose pa mozda nesto i bude. Kad god bi bila na uzv uvijek bi mi ginekologica rekla imala si ovulaciju. Kazem problem je sto od kako sam rodila uopce nemam one grozne bolove kao i prije. Vise nisam ni pametna koliko cesto imati odnose i iskreno glava me od toga boli haha.. ono kad bude bude tako nekako na kraju mislim ali brine me moja dijagnoza pa se nadam brzem uspjehu.
ne znam kak to inače ide… al nisu ti predložili pohranu jajnih stanica ili blastica?
Zar to ne spada na neki nacin u MPO? A koliko sam shvatila oni nisu u MPO vodama..mozda grijesim,ali tako mi se cini…
evo čula sam se sa svojim ginekologom oko tog smeđarenja u drugom dijelu ciklusa… naručena sam ovaj ciklus na folikulometriju i predlaže da od 18DC počnem trošiti Duphastone… veli PAPA je uvijek bila u redu, pa za početak to kod mene, a suprug treba odraditi spermiogram i spermiokulturu.. veli da budući da sam prošla 26. nebudemo nikaj čekali 🤷♀️🤷♀️
Eto…dakle i on pretpostavlja da steka negdje nesto. Pripremi se kad muz napravi spermio ako niste radili briseve da ce se to napraviti pa HSG i to ti je vec polako pravac prema MPO. Ali ne tapkas u mraku. Pokrenulo se 🥳🥳🥳🥳🥳
brzo ide to… sva sreća… u kojoj bolnici/poliklinici tvoj muž radi spermio? ide tamo ili nosi uzorak sa sobom?
Hej ne znam odakle si,ali odlucila sam privatno obaviti jer je puno brze a specijalizacija im je uska humana reprodukcija i muz ce to nositi uzorak njima..inace je u Samoboru klinika jer on to tamo ne bi mogao obaviti pa sam trazila najblize nama,a pretraga kosta 400kn 😊
ja sam iz Čakovca… ginekolog se naljutio dok sam spomenula da bi radili u najbližoj privatnoj poliklinici jer kao on ne vjeruje njihovim nalazima i da nek radim kak mi on govori.. nije mi se baš svidio ton, al valjda mu je danas loše krenuo tjedan… budem zvala bolnicu da čujem jel se može donijeti uzorak, jer nije baš muž oduševljen kaj bi tam moral uzorak davati… a nije da ne razumijem zašto..
Da socijalci su jako osjetljivi na privatnike jer oni imaju nerijetko daleko bolju opremu od uzv-a do sve silne aparature pa s te strane i razumijem,al mislim jebiga. Sta ces ic u bolnicu radit spermio ako imas financijsku stbailnost i mogucnost da ubrzas cijeli proces? Mislim ja na to tako gledam. A i nedaj boze da ti zatreba MPO jednog dana ako imaju ugovor s HZZO-om pozant ces i osoblje poliklinike vec i bit ce ti puno lakse uploviti u sve to..al to je tako,nase zdravstvo je u rasulu,mislim kad ti socijalac ne zeli napraviti briseve jer eto ne dolazi do trudnoce najmanje godinu dana pa to vec ide kao pretraga za MPO,o cemu onda pricamo. To me bas ljuti 😡
Hope dovoljan mi je nekak pritisak ta glupa dijagnoza i sad i ove trakice su mi vec puno .. ono nebi htjela si neku blokadu u glavi napraviti i jos vise o tome razmisljati jer mislim da bi poludjela. Ma doktorica mi je pratila neku ogromnu cistu pred tri mj sad ce biti. Bila je bas jako velika od 9 cm puta 7 i kao te ogromne ciste sto se kao stvore u ovulaciji su mi dovele do toga da mi je bio zaokrenut jajnik zbog tezine. Nakon laparaskopije krajem 2 mj 2019 kad je bio prvi dan menge odma je izvaden jajnik zbog losih nalaza i od onda smo imali 18 dan odnos i 16 dan odnos i vise ne i nakon toga sam ostala prakticki trudna zahvaljujuci desnom jajniku.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Jednostavno mi je rekla citajuci nalaze iz tadasnje torzije i sadasnjih uzv pregleda da imam preburne ovulacije koje ce dovesti do toga da se opet dogodi torzija jajnika. Nazalost vise od toga mi nije receno. Kako god bilo idem novoj ginekologici 23.9 pa cu pricati sa njom o tome vise.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Jaivanpa i tebe muce folikularne ciste? Meni je bila jednom narasla na velicinu 6cm i doktor ju odlucio rijesit hormonima da se izbjegne operacija. E sad mene zanima jel ti netko mozda dao natuknuti da su te ciste isto posljedica tih jakih ovulacija ili? Ja sam se doktoru znala zaliti i na krvarenje tokom ovulacije,rekao je da je normalno ako se ne dogada svaki ciklus,meni se to dogadalo par ciklusa godisnje a prosli evo je bio bas mucan: bolila me cijela desna strana,nisam se smjela pomaknut,imala sam osjecaj da me zgrabila neka upala,doslovno me bolilo kad sam pisala i iduca 3 dana sam u mokraci nalazila krvi i bila mi je uzasna mucnina predvecer nekih 5-10min i vrtoglavica,a kako sam bila taj tjedan kod privatnika narucena rekao je da vidi zuto tijelo i u maternici nekakvu masu da je moguce od tolike krvi zbog ovulacije da je bila frisko ovulacija sto mi je temperatura potvrdila,to je zapravo bio zadnji ciklus da sam pratila trakicama i temperaturom O..pa sad ne znam kakve si ti O znala imati dok nisi imala torziju jajnika? Malo me sad strah jer mi je doktor znao rec u par navrata da imam jake ovulacije tako kada krvarim,a onako..ili nemam nikakvu O ili je tako bolna i pracena krvarenjem,vise nisam pametna…
E vidis to je meni rekla bas si me podsjetila. Kao da su mi te ciste izazvane ovulacijom i kao da one tada prsnu i ispune sve krvlju u maternici i da zato imam tu nekada smedu krv koja mi izlazi pa tek poslije menstrualna. To mi je ugl rekla jedna doktorica u Petrovoj. Prije torzije sam imala uobicajene u smislu znala sam kada ih imam . Boljelo me sve kao i pred mengu. Bilo je dosta sluzi a sad je sve to ili nikako ili slabasno.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Meni su isto ovulacije bile jako jako bolne. Frkala bi se na podu od boli. Grizla od muke jastuk kak je bolilo. To mi se dogodilo zadnje prije par mjeseci a prije toga vjv prije trudnoce.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Inace prije torzije lijevi jajnik je uvijek bio kritican a desni oke. Ali eto i on sad ocito mi stvara problem.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji