Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kamilica ♡
    31. Kolovoz 2021. 19:50

Hope propadanja sam imala u utorak jutro. Za muzeve plivače ne znam kakvi su, ali sportas je ,38 godina, nije jos kao Bernie Ecclestone. 😅
    Racunam ako je seks bio u vrijeme pucanja jajašca, da to ne bi smijelo biti kasno. Ali mozda je ipak bolje dan prije seks, kad je peak, pa da imaju spermici malo vise vremena.🤷🏼‍♀️ Nemam pojma vise.🤦🏼‍♀️
    Hvala ti Hope. Puno si mi pomogla. Sorry sto sam te upilala. 🤗

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

☯️
    31. Kolovoz 2021. 19:54

Kamilica 🌞

Hopepropadanja sam imala u utorak jutro. Za muzeve plivače ne znam kakvi su, ali sportas je ,38 godina, nije jos kao Bernie Ecclestone. 😅
    Racunam ako je seks bio u vrijeme pucanja jajašca, da to ne bi smijelo biti kasno. Ali mozda je ipak bolje dan prije seks, kad je peak, pa da imaju spermici malo vise vremena.🤷🏼‍♀️ Nemam pojma vise.🤦🏼‍♀️
    Hvala ti Hope. Puno si mi pomogla. Sorry sto sam te upilala. 🤗

Sve je u redu. Pitam te da dobijem okvirniju sliku. Prema svemu sto si navela uz same trakice rekla bi da je bila O u ponedjeljak u popodnevnim satima. tako da...Ovaj ciklus te čekam s trakicama da vidimo kad treba napraviti plan akcije 

Kamilica ♡
    31. Kolovoz 2021. 20:00

Hope ☯️

Sve je u redu. Pitam te da dobijem okvirniju sliku. Prema svemu sto si navela uz same trakice rekla bi da je bila O u ponedjeljak u popodnevnim satima. tako da…Ovaj ciklus te čekam s trakicama da vidimo kad treba napraviti plan akcije

Onda jesam zakasnila 🤦🏼‍♀️
    Onda svuda na internetu piše netočno. 🙄 Negdje cak pise da ovulacija nastupa 24 sata nakon peaka 🤦🏼‍♀️ a mogli su malo bolje objasniti da je peak kad su iste nijanse obje crtice. Čemu onda uopce piškiti da bude donja crtica tamnija? Kad je tada već kasno. Bas sam ljuta na sebe sto sam cekala. Jos tempiram seks, jos krivo napravim.🤦🏼‍♀️
    A trakica nema ovaj ciklus. Odlučila sam odmoriti od njih, jer nam ti tempirani odnosi ne pašu nikako. Bas sam pod stresom. Nismo opusteni ni on ni ja. 🙄 Ako se predomislim, trazit cu te Hope da mi pomognes dokuciti kad je peak. 🙈🤗 

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

☯️
    31. Kolovoz 2021. 20:09

Kamilica daj mi link od tog izvora koji navodi da je peak kada je testna linija tamnija od kontrolne. Ja svugdje gdje sam šarala po stranicama i čitala upute tih testova pisalo je da je peak kada testna bude JEDANKO ili TAMNIJA od kontrolne. Odnosno...Ukoliko se uhvati jednako tamna testna, tada treba prestati testirati, upravo iz razloga što za neke to može biti zbunjujuće i dovesti do krivog tempiranja odnosa (kao evo npr kod tebe) te isto tako svugdje sam pročitala da ovulacija nastupa od ulovljenog pika u razmaku od 12-36 sati, e sad zašto? Zato što test ne očitava točnu razinu LH u urinu kada umočiš i po jačini boje nikako ne možeš znati kada je vrhunac bio (ako uloviš tamniju testnu liniju) jer svaka žena ne luči jednaku razinu hormona.Kod mene se masu puta dogodilo da sam imala ja to zovem ''nagli'' pik, odnosno, linija je svjetla recimo 3 dana, četvrti dan malčice potamni, a peti dan bude bum - jednako tamna (u rijetkim slučajevima je bila tamnija) i u roku par sati opet posvjetli da se jedva i vidi testna i svaki put kad sam si računala dolazak M sam pogodila, a sve jer sam naučila osluškivati tijelo, pratila sam sluz, raspoloženje i sve zajedno uklopila u istu sliku. Taj raspon 12-36 sati je stavljen upravo jer ne možemo znati kada je točno bio vrhunac, koliko dugo traje i kolika je razina ''LH'' u u urinu kada se ulovi tamnija testna. Meni je svaki i jedan put kad sam ulovila tamniju testnu od kontrolne taj dan bila O u razmaku od 12 sati..

Luna93
    31. Kolovoz 2021. 20:16

Hope,
    Po kalendaru bih trebala ili ako sam stigla na vrijeme ne bi trebala dobiti 08.09. Nikakve simptome nemam, sem sto me je danas tako jako zignuo desni jajnik, koji je ovaj mjesec i zaduzen za ovulaciju. Malo cesce piskim, moguce je i da se prehladila, jer je prelazni period. U predhodnom postu si pisala o smedjaranju pred ciklus, meni se to zna desiti. Prosle godine je bilo cesto, a ove godine mozda u tri ciklusa. 
    Kamilice, 
    Definitivno bi bila najbolja odluka da odmoris od trakica, da uzivas u sexu. Moja je zelja da zacnem bas u toku najboljeg sexa. 😂

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

☯️
    31. Kolovoz 2021. 20:31

Luna93

Hope,
    Po kalendaru bih trebala ili ako sam stigla na vrijeme ne bi trebala dobiti 08.09. Nikakve simptome nemam, sem sto me je danas tako jako zignuo desni jajnik, koji je ovaj mjesec i zaduzen za ovulaciju. Malo cesce piskim, moguce je i da se prehladila, jer je prelazni period. U predhodnom postu si pisala o smedjaranju pred ciklus, meni se to zna desiti. Prosle godine je bilo cesto, a ove godine mozda u tri ciklusa.
    Kamilice,
    Definitivno bi bila najbolja odluka da odmoris od trakica, da uzivas u sexu. Moja je zelja da zacnem bas u toku najboljeg sexa. 😂

Ma to kad se povremeno dogodi nije nista strasno,to znaju izlazit zaostaci zadnje M pa ako se dogodi tu i tamo nije nista strasno. Sto se ziganja tice ti si negdje sad 6,7DPO i to su dobri znaci,bas da vidimo iducih dana hoce li biti nesto novo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻😎

Luna93
    31. Kolovoz 2021. 20:42

Hope,
    Plasim se da nisam zakasnila. Ali i ako jesam potrudicu se iduci ciklus. Meni je najveci problem zivot na dvije adrese. Nemamo priliku svaki mjesec. 
    I da provjerila sam, iscjedak je bjelicast. Ali i to nije nesto sto bi me uvjerilo, uvijek je tako nakon ovulacije. Kad smo se vec raspisale, onda da kazem i ovo. Sto se tice reproduktivnog zdravlja, znam da je sa oboma sve ok, oboje mozemo imati djecu, ili smo bar mogli. 😂 
    Nego, htjela sam ovo reci radila sam kvantitativnu magentnu analizu, i farmaceutkinja mi je saopstila ono sto ja i znam da sa ginekoloskog aspekta nemam problema, ali je moguce da ukoliko se ne desi trudnoca da je problem endokrinoski. Jako vodim racuna o ishrani, sto je i ona vidjela, kontrolisem unos uh. I rekla mi je da nastavim zbog moguce inzulinske rezistencije. Objasnila mi je da bi mi onda endokrinolog rekao da u potpunosti izbacim uh i da ce se trudnoca desiti. Kako je ovo nas treci pokusaj, ja se nisam puno ni obazirala na te preporuke. Ali cu probati da zaista i izbacim uh, jer mogu. Dugo vremena sam takav rezim ishrane i praktikovala, tacnije opustila sam se zadnjih 5 mjeseci, naravno kontrolisem unos, ne pretjerujem u hrani i imam normalnu kilazu. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

• MissN
    31. Kolovoz 2021. 20:47

kiki13

MissN

Hope ☯️

MissN

moj ginekolog je u koncesiji.. do sad sam svake godine platila uzv, a većinom i papa test, pregled mi je jedino bio preko hzzo… a kak je nama najbliža poliklinika za mpo u zagrebu, nekak se nadam da njegovo negodovanje za tom privatnom poliklinikom ima nekog uporišta… nadam se sa ipak na kraju nećemo uploviti u mpo vode… da bude ovaj duphastone dovoljan…

Pa znaci oni je poluprivatnik? Ja sam mislila da je skroz socijalac,tim mi je vise jasno zasto nije zadovoljan jer gubi novce naravno. A o kojoj si poliklinici u zagrebu razmisljala? U svakom slucaju na spermiogram se uzorak moze donijeti u roku od 1,5h 🙈 a kako pijes taj duphastone?

razmišljala sam o Adarti… oni nisu specijalizirani za humanu reprodukciju, samo nude da privatno odradiš spermiogram… baš ću danas zvati bolnicu da čujem jel se može uzorak donijeti…Duphaston ću trošiti 2 puta na dan od 18 DC, ali sve bude mi još rekao na folikulometriji… imam prijateljicu koja dugo nije mogla ostati trudna i onda uz te duphaston rodila blizanke 🙈🙈 uspjeli su već u prvom ciklusu

Hej, sorry sto pitam, al nikako pohvatat i zapamtit sve cure, a fino ste se raspisale 🙈 kako to da ste vec 'na putu' za mpo s obzirom da si mlada i ne pokusavate bas toliko dugo? Sad si me malo uplasila da bi se trebala i ja malo pokrenut 🤔
    Idem u pon kod ginekologa pa cu vidit za te briseve i odradit to sve privatno da ne cekam, a muza poslat na spermiogram.. mislite da je bolje da to odradi u bolnici, a ne privatno??
    Pozdrav svim starim i novim curama! 😘

pa nebi baš rekla da sam na putu prema mpo... više je to prva prava kontrola za mene... u trećem mjesecu sam prestala s pilulama, jajnici su bili uspavani, endometrija valjda nije ni bilo... tak da sam ja sad tražila samo da se uzv vidi jel sve u redu, pa su me naručili na folikulometriju... kao budući da sam starija od 25 godina nek muž za svaki slučaj napravi spermiogram i spermiokulturu... ma sad ovaj ciklus je dobitni kod mene, sigurno 🤞🤞

👩27 🧔29 OAT ⛪2019
    9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
    11/22 FET ❄️
    33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️

• MissN
    31. Kolovoz 2021. 20:54

Kamilica 🌞

Pozdrav cure drage 🤗🌞
    Hvala curama koje su pitale za mene. 🤗☺️

Evo i ja danas procurila. Tocno 14 dana nakon ovulacije. Imali smo taj jedan seks u noci izmedju peaka i ovulacije, i gle čuda opet nista. Tek nam je treci pokusaj, ali svejedno sam bila tuzna. Najviše me brinu godine, i to da sam previse cekala da se odlucim. Ali sta je tu je. Vratit vrijeme ne mogu. Mislim da sam jedina tu 'over 30', a da nemam dijete. 🤷🏼‍♀️
    Ovaj iduci ciklus sam odlučila bez trakica, jer nam forsirani seks ocito ne odgovara. Stresno mi je trenutno razdoblje u zivotu, u grcu sam, pa cu ovaj ciklus bez trakica, čajeva i sl. Ionako sam tri ciklusa pila vrkutu pa cu sad pauzirati. 🤷🏼‍♀️
    Atina spomenula si maca prah. Ja ga bas mislim naruciti. Ali koliko sam procitala taj maca prah se ne smije piti nakon ovulacije, jer ima arbotivna svojstva. To me nervira jer ne zelim znat kad mi je ovulacija.😅 A moram paziti. Pa se jos mislim da li ga narucim.🤷🏼‍♀️
    Luna93sta fali 83.? Zezam se, i ja bi radije bila 93 nego 83. 😅
    Jaivanpadobrodošla 🤗
    Nanajzao mi je zbog M 😔

Druga faza ciklusakoliko sam citala, ona je svima jednaka. Traje 14 dana od ovulacije. Hopepojasni malo ako ti se da kako nije to kod svih zena jednako? 🤷🏼‍♀️
    Brisevi i hormoniMeni je moj ginic jedva dao da izvadim briseve nakon sto sam ga molila. Ali hormone mi nije htio dati jer kao imam ovulaciju svaki mjesec i ne treba. 🙄Ali, meni opada kosa k'o luda, nemam libido, pristici, promjene raspoloženja….sve on to zna ali ne da. Mislim se izvaditi ih privatno. Da budem mirna. Koštaju cca 100 eura svi hormoni. Žalosno da placamo dopunsko, a nemamo pravo na pretrage. Bez obzira na to radimo li na bebi, imamo pravo na to. Vidim i kod vas je slicno. Jaaako su skrti na uputnicama i pretragama. Užas.

Suncokret, Bella, lavica, molypoly, Garawa, Simba, miss N, Kiki…..🤗🤗🤗
    I svim ostalim curama zelim lijep zadnji dan kolovoza! 🌞🌊🏖️💓

suosjećam tvoju tugu... ta tuga koju osjećamo kad stigne M je koma...sve smo još mlade, stignemo još proširiti svoje obitelji na dvoznamenkasti broj... ali to čekanje... šteta da nema opcije da nam neko prikaže budućnost kako mazimo svoje buše, pa bi svo ovo čekanje nekako lakše podnijele.. a kad tad budemo mazile svoje buše i ovo razdoblje bude tamo negde daleko zakopano u sjećanju... 

👩27 🧔29 OAT ⛪2019
    9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
    11/22 FET ❄️
    33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️

Atina25
    31. Kolovoz 2021. 23:13

Sveznalice moje, da li koja ima kakvih informacija o endometriju? Naime na zadnjem uzv dr mi je rekao da imam tanak endo 6mm tad je bio 24 DC a ja sam na netu nasla da bi za taj dan trebao biti puno deblji. I čak sam čitala da za trudnoću treba biti minimalno 7mm a meni je 6🤦 da li je kojoj od vas dr nekad ista spomenuo na tu temu? 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.