Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ☯️
    29. Kolovoz 2021. 13:45

MissN E ti si ta koja me ovo pitala. Klomifen ti se daje za stimuliranje ovulacije, drugim riječima, kada do ovulacije ne dolazi prirodno nego ona preskače i ustanovi se da do ovulacije uopće ne dolazi i jajnici miruju, e onda se nakon nekoliko ciklusa daje klomifen da jajnici krenu raditi i stvarati folikule koji će puknuti i osloboditi JS. Dokle god žena prirodno ovulira pa makar i svaki drugi ciklus, doktori ne daju terapiju za poticanje ovulacije jer mogu napraviti kod nekih kontra efekat. A sami klomifen ti nema veze sa kvalitetom jajnih stanica. Na nju možemo jedino utjecati (osim kako su pri rođenju ''dodijeljene'') prehranom,načinom života, nekim preparatima (ja recimo uzimam gynositol za bildanje) i treba jako paziti da ne bude nekih upala jer one mogu jako naštetiti kvaliteti samih jajnih stanica. Zato je i teško odmah ostvariti trudnoću čak i ako su redovne ovulacije i tempirani odnosi jer se ne zna kakve kvalitete bude ta jajna stanica.To ni doktori ne znaju dok se ne ide na MPO, pa se radi punkcija i onda se gleda kroz puno složeniji postupak kakva je kvaliteta JS i koliko koja preživi, no to su već neke druge teme i vode 

☯️
    29. Kolovoz 2021. 13:46

Ajoooj evo sad ću vam po redu odgovoriti s onime što znam i kroz istraživanja i kroz razgovor s doktorom pa ćemo možda naći problem gdje štekate  ajmo krenuti od prve:
    Kamilica ti nisi napravila baš katastrofišn grešku, hajde.. ali evo kod tebe smo barem uočili da ti nije lutealna faza 13 dana kako smo mislili nego 14 što je školski i bolje od toga ne može jer je očito da ovuliraš na taj dan kada je testna tamnija od kontrolne. TI si školska što se toga tiče i evo možda ti je baš caka u tome što čekate i imate odnos kada je tamnija testna i tu možda i zakasnite jer kažem, tu ovisi i brzina spermića što se razlikuje od muškarca do muškarca. Dakle, ajde sad novi ciklus ako sada ne bude plusića probaj uloviti pik, odnosno kada su iste jačine testna i kontrolna e onda se bacite u akciju ta dva dana za redom ili ako primjećuješ kroz ovih par ciklusa da imaš neku sluz i prije nego bude sami pik ili tamnija testna od kontrolne, možete već onda krenuti jer će sluz zarobiti spermiće i samim time ćete povećati šansu za trudnoćom 
    Lavica168 zapravo je obratno, ali razumijem što si htjela reći.. dakle ove od 10miu su ti VEĆE osjetljivosti i one ti doslovno love pik kod žena koje prirodno imaju cijeli ciklus veću razinu LH hormona, a one od 25 su manje osjetljive i one bolje pašu ženama koje imaju prirodno veću razinu LH. To ti je kao HCG..ako testiraš sa onim od 10miu možeš ranije imati pozitivan test nego s onim od 25miu. Jednostavno neke žene imaju cijeli ciklus malo višu razinu LH od drugih i zato ne pašu svima iste trakice i to je sasvim normalno

☯️
    29. Kolovoz 2021. 13:47

simba briseve prije svega trebaš radi sebe i svoga zdravlja napraviti i forsirati da ne napravi bakterija neku veliku štetu kojoj nema nazad npr.neplodnost. Ne želim te plašiti, ali činjenica je da su te beštije jako opake i papa nema nikakve veze s njima. Ja imam zadnih 12 godina papa uredan tip-top,ali eto imala sam ureaplazmu i to jako veliku koncentraciju koju papa nije detektirala tako da samo briseve radi sebe riješi, a što se HSG-a tiče, to je doktorima nakon spermiograma i urednog hormonskog statusa zadnje što će raditi jer je to zadnji korak prije upućivanja u MPO postupak i to je zadnje što se radi da se omogući trudnoća prirodnom ovulacijom.
    Atina25 eto vidiš, ti si jedna od sretnica kojima tijelo jasno daje do znanja kada su plodni dani, kada je O u toku ili je već prošla. Što se same boli tiče, to ćeš ti bolje znati od mene jer bolje poznaješ svoje tijelo, ali meni osobno nekada bol bude tek nakon što pukne folikul, a nekada bude uslijed pucanja i to znam jer imam obično uz to pucanje folikula i bolove jaku mučninu,a kada je nema onda mi je tempica taj dan kad su bolovi bez mučnina znala pokazati da je već 1DPO..ali kažem, ti ćeš najbolje znati, ali super je eto što ti je isto lutealna faza školska 

Atina25
    29. Kolovoz 2021. 13:47

Kamilica slažem se s tobom da. Pisala sam na ovoj temi Simbi ili Amelie tamo na drugoj temi i jos curama,ne znam više ni di sta pišem🤣🤣 malac ima 3 god kao Simbin zato kazem da smo u sličnoj poziciji, curi nam mlijeko već puno nakon dojenja,ja sam nakon poroda jos dobila miome iako meni ginić kaže da to nije prepreka, još sam dobila onu injekciju nakon poroda jer je malac imao drugu krvnu grupu i kazu da za drugo dijete može bit onda loše tako da sve to skupa se dosta promijenilo nakon njega.

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

☯️
    29. Kolovoz 2021. 13:50

Kamilica 🌞

Bernie 😂😂😂😂Atinanisam znala da imas vec dijete. 😀

Sto se siromaštva, stresa i svega tice…. Mislim da je osnovni razlog zašto u ovo moderno vrijeme ima toliko parova koji ne mogu imati djecu danasnji nacin zivota. Kako se hranimo, kako mislimo, kako se (ne) krecemo….prije 40 godina moja mama npr se hranila zdravo, nije bila pod stresom, kretala se i radila sve do zadnjeg dana trudnoce (mene rodila u 42-oj u roku od pola sata otkad je dosla u bolnicu). Tada nije bilo uzv, nije znala ni spol, a kamoli nesto drugo. Nije se opterećivala kad ce i hoce li ostati trudna. Nije radila nikakve prenatalne testove. Nije vadila hormone ni briseve. Nije se opterećivala ima li dijete down, kuca li srce, miče li se unutra, sto znaci ovo, sto ono., Nije na srecu imala internet da gugla…….sad smo mi zene nazalost previse sa svim opterećene. Sto vise toga znamo, a znamo i previse, to je gore za nas. Previše toga zelimo kontrolirati, previse smo napete. Sve to skupa nazalost utječe.

Psiha je definitivno jedan od uzroka neplodnosti na način na dugo ne dolazi do trudnoće. Evo ja još nisam sa dijagnozom idiopatske, ali ukoliko mužu spermio bude super i HSG mi bude uredan, ne gine mi ta dijagnoza kuku leleee meni su svi doktori rekli da treba pustit temperaturu, trakice i sve ako su nalazi uredni i bit će...evo napravila sam prvi korak, nemam trakica, FF mi je na pauzi, još čekam mužev spermio i bit ćemo pametniji svi zajedno. Naravno, naši roditelji nisu ni približno bili pod stresom kao mi danas, nije bio toliko ubrzan tempo života i to nam je neprijatelj broj jedan

Kamilica ♡
    29. Kolovoz 2021. 14:20

Hope a jesi kraljica. 👸 Kako ti svima sve detaljno objasnis, svaka ti čast.  I hvala!👏☺️ Ja se nadam da nismo zakasnili i da spermici nisu sporiji od Bernie-evih 😅  a ako jesmo, onda ćemo iduci put prije ovulacije se seksati, i malo cesce od jednom u ciklusu 🤦🏼‍♀️😅. 
    Atina bas super sto vec imas dijete, sigurno je s tog aspekta malo manji presing. ☺️ Moja prija se dvije godine mucila za prvo dijete. Bio joj je presing okoline da rodi, i najviše je sama sebi radila presing. A za drugo je rekla sama sebi: ako bude super, a ako ne , nije kraj svijeta, imam vec dijete. I drugo joj uspjelo nakon sest mjeseci pokusavanja. Sa 39 godina.
    Opet ona stara: sve je u glavi. ☺️

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

Atina25
    29. Kolovoz 2021. 14:34

Hope svaka čast na trudu i objašnjavanju 😘🙏 Evo +1 kao Kamilica - ja isto gledam taj veći peak i onda se seksamo🤣 Al ja sam u svom mozgu stavila da ako se desi ovulacija i krene JS iz jajovoda da onda ti brzi spermiji najbolji bi trebali brže stići do nje nego da npr imamo odnos dan prije imam filing da bi pokrepali svi dok se js ne oslobodi🤦 kao meni. Ma mislim da ovaj ciklus ću stat s trakicama,idem na neki izlet i dolaze nam gosti ovaj mj na tjedan dana tako da neću stići jos svaki dan pratiti sve pa ću malo pauzirati s tim pa stas bude bude. 
    Kamilica ma da točno mi je lakše jer me on zaokupira pa ajde al ja općenito nekako gledam da će bit onako kako treba bit. Dal' ti je suđeno jedno ili petoro djece ili niti jedno. Mama mi ima jako loše nalaze tako da mislim da i to meni igra ulogu trenutno. Neki dan sam čula od poznanica za dve slučajne trudnoće i na koji način je došlo do njih i to kad čujem onda se ipak zapitam pa kako nekom tako a neko ciljano sve pa kaluliranje pa ne ide 😆🥴
    Ps curke jeste čule za Maca prah? Jel pije to netko? 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Suncokret 🌻
    29. Kolovoz 2021. 15:05

Hope ☯️

Heloooooou curkeeee! Kako smo na ovaj kišni dan? Meni je bar kišni, ne znam sad kako je kod vas. Zadnja dva dana spavam ko lički medvjed, a ni muž mi nije nešto bolji, baš možemo spavati i spavati, izgleda da nam jesen kuca na vrata :(
    Lidaeto vidiš tebi tamnija testna pokazuje da se ovulacija pokrenula i ipak je bila prije 4 dana. Nadam se da ste uspjeli pokriti i da ćemo ugledati lijepi plusić tamo za dva tjednaSimba i Suncokretjeste kada provjeravale hormone i radile briseve? Nažalost vanmenstrualno krvarenje, a da nije u pitanju periovulacijsko može značiti i neki hormonski disbalans ili neku upalu (kuc kuc u drvo da nije kod vas ali meni je to izgleda bio uzrok jer je nekih 2,3 godine kasnije nađena ureaplazma, a spotting mi je znao krenuti i do tjedan dana prije prave M. Inače uvijek usred ciklusa kad bi se to dogodilo bilo je povezano s ovulacijom jer mi je gin vidio žuto tijelo na pregledu pa je kod mene to bilo periovulacijsko) pa obavezno to provjerite sa svojim doktorima jer to nije normalno ponašanje tijela osim ako je riječ o periovulacijskom krvarenju.
    Simbaišla sam i po treće mišljenje privatno da vidimo hoće li biti razlika u mišljenju, ali nažalost nema ništa, ili na sreću, ne znam. Prije mjesec dana kod privatnika je bilo vidljivo žuto tijelo na UZV i to na desnom jajniku, a lijevi jajnik rekao je da je doslovno prazan i u mirovanju. Prije pola godine, lijevi je bio pun sitnih cistica pa sam po preporuci počela piti gynositol i evo sada se vidi da je čisti jajnik. Također nema govora o PCOS ili inzulinskoj rezistenciji tako da eto, vidjet ćemo što vrijeme nosi. Doktor je to pojasnio da jednostavno jednom jajniku koji radi treba odmora dok se ponovno aktivira pa se zbog toga oduži ciklus jer me treba gledati kao da imam samo jedan jajnik u ovom trenutku i rekao je isto samo pustiti trakice, temperaturu i sve jer dok ima ovulacije, trudnoća se može dogoditi bez problema a muž ima termin za spermio 6.9. pa mi je sada to fokus ali opet imala sam te bolove u jajnicima tokom odnosa prije par dana i nemam pojma, možda tek sad nadolazi O, tko će je više popratiti.

Pozdrav, ja nikad nisam radila ni briseve, a ni vadila hormone. Nije bilo potrebe, bar tako kaže moj ginekolo Sad sam krajem devetog mjeseca naručena na pregled. Da i moja M več kao da ide kraju, danas samo u tragovim. Nešto 

Suncokret 🌻
    🧔42👩‍🦰38
    👶👶 6 i 8 god

Luna93
    29. Kolovoz 2021. 16:30

Hope,
    Akcija je pocela u cetvrtak i jos traje. 😂
    Prelistah nabrzinu predhodne postove i vidjeh da je Kamilica pisala o skolskom primjeru ovulacije, tako je i kod mene. Samo sam prosle godine uslijed velikog stresa ima anovulatorni ciklus. Ovaj mjesec sam po svemu sudeci imala ovulaciju 15 dan ciklusa, osjetila sam. Ali moze biti i do zelje da je tako, jer je muz dosao bas taj dan. Moguce je i da sam zakasnila. Vidjecemo za 10-tak dana. 
    Ne znam da li je moguce da smo je uhvatili, jer najcesce 14 dana ovuliram. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Luna93
    29. Kolovoz 2021. 16:34

Bella1985, 
    Luna93, a ne Luna83, ne dodaji mi tih 10 godina. 😂

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.