Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    30. Ožujak 2020. 17:21

Fluffy drago mi je da ste beba i ti dobro. Odlična vijest da ti je UK dobra, neka, bolje drama pa je sve ok na kraju, nego da bude nešto pa se ne otkrije. Uf i mene mala nekako čudnovato udara zadnjih par dana, dosta po mjehuru, no ima tu i neka nova vrsta udaraca, hehe 😂 Dobro pitanje za ovo vezano za iznos ukoliko beba dođe nešto ranije...?! 🤷‍♀️

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Dora4
    30. Ožujak 2020. 17:22

Fluffy

Dora, evo danas prvi put izasla malo prosetati do mora, sama 😂 da se makar malo maknem od ova 4 zida, pa sam propustila tecaj..😔 al vidim da je tema bila dojenje, ..mene isto vise zanima disanje. Taj dio bi bas voljela poslusati jer kazu mi cure da im je to bilo jako korisno prilikom poroda.
    Vrapcic, meni je UK na kraju bila dobra. Cijela drama oko niceg (srecom). Svejedno sad uzimam malo brusnicu. Opcenito pijem dosta tekucine…shvatila sam da se nekad zaboravim i jako slabo pijem vode. Nemam srecom nikakvih tegoba. Bebica je zivahna, neki dan vise neki manje…danas evo skace po mjehuru pola dana i iskreno jedva cekam da se okrene 🤣🤦‍♀️
    Kaktusice, bas mi je zao sta se opet glupa bakterija nakacila. Nadam se da ce se problem rijesiti…samo budi smirena, nemoj radi bebe panicariti i biti lose. Svi smo sad inace malo nervozni i razdrazljivi, posebno mi trudnice koje smo same doma..ali brzo ce i ovo proci i doci ce vrijeme kad cemo vidjeti nase male bebice i sigurna sam da cemo sve ovo lose zaboraviti🥰.
    Naknade, cure su sve dobro rekle. Ja sam isto shvatila da ovisno o ugovoru u firmi se dobiva ova jednokratna potpora nakon 90 dana. Porodiljni krece 45 dana prije termina i iznosi 100 % place…e sad jedino ne znam sto u slucaju da beba dode tjedan dva ranije? Jeli nadoknade na kraju tu razliku nekako ili nista od tog…🧐
    Iducih 6 mj bi trebalo bit 5600 nama…s jednim velikim upitnikom radi ove korone I svega sto slijedi nakon😔

Nista, slusat cemo babice i bit ce sve dobro!!
    Ovo i mene zanima jako, sto ako(a to je meni osobno vrlo izgledan scenarij) rodim prije tih 45dana do termina ili nekad u tom periodu, jel to znaci da necu dobivat 7.5 mjeseci (45dana prije i 6mj poslije poroda) svoju punu placu?
    Bas intenzivno brinem o tome sto ce biti s novcima i oce li nam isplacivat zbilja pune place i oce bit stvarno 5600..
    Oce li nastavit isplacivat gradske i drzavne poticaje? Nisu neko bogatstvo, ali jako puno troskova, a ne znam kako ostale, al ja na komplikacijama nisam uspjela nista usparat jer imamo puno fiksnih troskova koji nisu na nikakvoj ni pauzi ni odgodi sve ove mjesece, ja sam od pocetka na komplikacijama..
    Nekako mislim da na to jos nitko ni nema odgovor na sve ovo sto ce i kako ce biti..

30. Ožujak 2020. 17:23

Evo i mene s pregleda. Nije me dolje pregledavala. Dobila sam 2,5 kg u 13 dana, ne znam kako toliko puno. Doktorica nije spominjala ništa ali možda ima veze jer je 5 sati popodne, a inače su mi pregledi rano ujutro. Baš sam u šoku. Idući tjedan vadim ogtt i kks.

Beba je po doktoricinom ok, mjehur je vidljiv ovaj put. Opet nisam pitala kilažu, baš sam tuka. 😡
    Evo mjere:
    Bpd - 59 (manji opseg glave za tjedan do dva - 10mm veći u mjesec dana) 
    Fl - 47 (taman) 
    Ac - 210(malo veći) 

Dora4
    30. Ožujak 2020. 17:29

Indy da mi je vidjet tko bi imao jajca rec mi da sam nemajka! Uf da znas kako znam bit opasna, mislim da se jos nije rodio taj koji bi se usudio iskomentirat..a vjeruj da bi ga docekao takav odgovor i kanta pepela da se odmah pospe!
    Mrvičak prvo, jako mi je drago za mjehur! Za svoju kilazu nemoj brinut, doslovce moze od jutra do popodne varirat kila talo da stvarno nemas frke!
    Nemoj se ni za bebicu brinut, ako dr. kaze da je sve dobro, onda je sve dobro i napokon malo odahni 💗
    Jesi pitala za menstrualne bolove sto si govorila da te muce?

Pepilli
    30. Ožujak 2020. 17:30

mrvičak jel dobiješ onaj papirić sa ultrazvuka gdje su mjere glave, bedrene kosti i trbuščića ? Trebalo bi negdje dolje pisati i EFW( estimated fetal weight) pa pogledaj dal ti piše ta vrijednost...Meni doktor svaki put da te sličice, sve i svakakve mjere, od protoka, mjera glave, bušeka i tak.. jednom je i uhvatio mišića kako cucla palac pa ga je poslikal, kao da imam... 
    Inače je doktor simpa al malo zbunjen, gleda nalaz i pita dal sam radila  tipa OGTT, a OGTT na nalazu , pred očima... Ili me svaki ut pita dal sam radila kombinirani.. Joj , kako je zbunjen ;D

Sreća mamina

Dobrodošao

mimoza
    30. Ožujak 2020. 17:30

Danijela bas si zgodna trudnica i cudi me da imas visociji secer, jer sam ja to uvijek povezivala sa krupnijim osobama, iako znam da to nije tako. Imas srecu da ces i nakon poroda biti zgodnica, a mi debele, s niskim secerom, cemo da se napatimo 😂
    Dora pa i kod nas je samo prva godina uz bebu placena i to 65% od place u zadnjih 12 mjeseci. Mozemo ostati 3 godine kuci, al bez ikakvih primanja 🤨 Jedino sto u trudnoci ovako imamo punu placu, a ostalo nije nista toliko bolje.
    Indy da, ja sam u Njemackoj. Super je sto imas bar neke pogodnosti s blizancima. Hoces li imati neka uvecana primanja zbog 2 bebe? Je li Kindergeld veci? E dobro si ti to iskombinovala s odmorom i prekovremenim 😁

Dora4
    30. Ožujak 2020. 17:31

I za glavicu si rekla da i David, ti i muz imate manje glave pa neka te ni to ne brine, pogotovo sto lijepo raste i uredno se razvija u odnosu na prijasnje mjere - to je navaznije mjerilo 😘

Vrapčić123
    30. Ožujak 2020. 17:34

Dora zbilja mislim da nam onih 6 mjeseci plus onih 45 dana prije poroda moraju isplaćivati punu plaću, pa da i to smanje pa više nitko nebi rađao, a konačno kao došlo bilo do nekog  pomaka što se tih iznosa općenito tiče. A što se tiče onog iznosa od 5600 kn za drugih 6 mjeseci eh to je već možda uputno, mada zbilja vjerujem da nama trudnicama nebi smjeli ništa dirati. A ove pomoći nakon poroda imam dojam da bi mogli sve možda i ukinuti. No ovo prvih 6 mjeseci i drugih 6 mjeseci zbilja mislim da ne smiju dirati. A inače je tih troškova oko bebe zbilja puno, svako malo shvatim koliko još toga trebamo kupiti. A mogu misliti kako je s duplim troškovima za dvije bebe... Mogli su barem vas s dvije bebe nekako malo bolje nagraditi sa nekim većim iznosom. To bi bilo baš u redu.. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Dora4
    30. Ožujak 2020. 17:34

Mimoza ma zivjele sve pronatalitetne politike, da bi rijec rekla..al sjetim da uvijek da moze i gore, u americi se vracaju radit valjda nakon 6 tjedana, u kanadi nakoj 3mjeseca..pa to je nehumano po meni!!

30. Ožujak 2020. 17:35

Dora4

Indy da mi je vidjet tko bi imao jajca rec mi da sam nemajka! Uf da znas kako znam bit opasna, mislim da se jos nije rodio taj koji bi se usudio iskomentirat..a vjeruj da bi ga docekao takav odgovor i kanta pepela da se odmah pospe!
    Mrvičak prvo, jako mi je drago za mjehur! Za svoju kilazu nemoj brinut, doslovce moze od jutra do popodne varirat kila talo da stvarno nemas frke!
    Nemoj se ni za bebicu brinut, ako dr. kaze da je sve dobro, onda je sve dobro i napokon malo odahni 💗
    Jesi pitala za menstrualne bolove sto si govorila da te muce?

Jesam. Ali sma napomenula da ih nemam više tako učestalo. Kaže da su to ligamenti maternice i da i dalje mirujem.
    Eh da, okrenula se glavicom put dolje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.