Pozdrav trudnice! :-)
Vidim da ste se opet raspisale, ali sve sam procitala :-) Meni od petka popodne nije nesto bilo dobro, nista me nije boljelo, ulovila me neka slabost, nisam uopce imala snage za ista, a predvecer sam imala temp 37.5°. Ne znam jel to inace normalno u trudnoci jer ne mjerim temp svaki dan. Isla sam je mjeriti samo zato jer se nisam osjecala dobro. Odmah sam se pocela nalijevati cajem, limunom i medom. U subotu nisam imala temp, ali sam se osjecala isto, tako da sam doslovce cijeli dan prespavala. Budila sam se samo za wc i jelo. Vec sam se pobojala da nije korona :-/ ali na svu srecu u nedjelju mi je bilo bolje, no i dalje nisam mrdala iz kreveta. Danas kao da nije nista bilo. Uopce nemam pojma od cega mi je doslo to.
Vidim da ste lijepo provele vikend, barem većina, slikalo se i fino kuhalo, neka, treba uzivati koliko se moze sad kad je ovakva situacija.
Svea, samo miruj i vjerujem da ce sve biti ok.
kaktusice, drži se!
Pčelica06 koliko znam trebas biti na komplikacijama barem 90+1 dan da dobijes onu jednokratnu naknadnu. Meni su u računovodstvu savjetovali, ako cu ici na komplikacije, da si odbrojim prvo tih 45 dana od termina pa onda od toga 91 dan i da tad najkasnije otvorim komplikacije. Htjela sam raditi do kraja no eto ispalo je ipak da trebam mirovati.
Što se tiče porodiljnog, prvih 6 mj. puna plaća, a drugih sest mj. max cca 5600. Dakle tko ima manju placu od 5600 dobivati ce i dalje tu svoju placu, a tko ima vecu placu od 5600 moze max dobiti tih 5600. Npr. ako imate placu 4600, taj iznos cete dobivati i drugih 6 mj., a ako imate placu 6500 onda cete drugih 6 mj. dobivati toh 5600. Naravno, da napomenem, govorim o placi bez ikakvih dodataka tip prijevoz, regres, dnevnice i sl.
Iskreno, i meni je bezveze sto ti nitko nista nece reci, nego se sama moras sve raspitivati. I inace sam takva, sve ispitujem, ali sam eto imala i srece sto mi na poslu govore te bitne informacije.
Cestitam svima na okruglim tjednima!
38+6
Dan svima 😊
Kaktusica, Svea, zao mi je zbog nalaza i pregleda. Samo smireno, pratite upute doktora i bit ce ok. Kaktusica, streptokok ako bude prisutan i na drugom pregledu, ici ce profilaksa na porodu i sve ce bit ok. Ja sam se sa streptokokom borila u par tura antibiotika i nestao je, al me svejedno strah i dalje da se ne pojavi na zadnjem brisu. 😒
Ancy, mup sad ne radi nista osim zurnih i opravdanih. Rok za izmjenu je mjesec dana i ne trebas zurit s tim. Jednom kad promijenis osobnu, vozacku ionak mozes rijesit preko e-gradanina. 😉 Sve ostale kartice ces mijenjat kad ti dode nova osobna. Nema panike. 😊
Iskra, mislim da si ti pitala za bol stidne kosti, ako ne, onda odgovor onoj koja je 😁 moze doci do razdvajanja simfize ukoliko si birala neke polozaje koji bas nisu preporucljivi u trudnoci. Da bi to izbjegla, pazi na polozaj nogu i nemoj obje noge istovremeno drzat istegnute i razdvojene. Uvijek jedna mora bit povijenija… 😉
Naknade… E tu sad postoji vise stvari… Na puni prosjek place vracate se 45 dana prije ocekivanog termina poroda, znaci ono sto predajete u hzzo, bez obzira jeste li do tad radile ili bile na komplikacijama. Jednokratna potpora ide nakon 90 dana izbivanja s posla. Dakle, sve dok vas placa hzzo, a ne poslodavac, imate pravo na naknadu. E sad… Prosjek place isplacuje vam se tih 45 dana prije i 6 mj djetetova zivota. Mjesec dana prije isteka 6.mj birate nastavljate li ili se vracate na posao. Ako nastavljate, mj dana prije (dakle 5.mj.) predajete zahtjev hzzo i tad idete na drugi dio naknade koji bi se od 1.4. trebao popeti na max 5600. Kazem trebao, jer su pricali da bi sve odgodili zbog korone 🤷♀️ dakle, one koje imaju placu vecu od toga, primaju max 5600,a one koje imaju manje, mogle bi dobiti punu.
Raspisala sam se, al nadam se da sam uspjela objasnit 🙈
Ja se nadam da nam nece dirati naknade🙏🙏🙏mislim da nece dirati trudnice i umirovljenike
Meni je oko 7.4. 90 dana pa cu bas pitati za tu jednokratnu potporu. Ne znam jel to ludo u ovim okolnostima pitati??? Sto vi mislite? Nece to ukidati?
💙
I ja cu odmoriti od foruma i svega, samo neke nevolje od pocetka trudnoce, do sad sam se nekako i drzala ali ovo me satralo, nemam vise otkud sebe tjesiti kad svako malo placem i bojim se kako to bebica prozivljava 😔
Stojte mi dobro drage moje, ja cu se vec javiti kad se malo saberem ❤
Mila moja drži se i čuvaj. Vjerujem da ti je teško. Šaljem ti puno poljubaca 😘Tu smo kad god poželiš. 😘😘😘
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Dobro jutro moje lijepe prijateljice trudniceAlisa ja ti se nisam prijavljivala jer nemam fb pa ne znam koja je procedura, all realno, ne pise tebi nigdje na profilu ni da si trudna ni koliko si trudna..😬
Fluffy draga, tecaj je dostupan jos samo danas do 12h, ako se zelis prijavit i poslusat ga, javi mi se na krafnice2020@gmail.com pa cu ti poslat linkove i sifru 😘
Cestitam curkama koje pune tjedan, ako se varam imamo i koju sa okruglih 30..zmya mozda? U svakom slucaju, cestitam svima koje zaokruzuju 🥳🥳🥰💗💙
Sretno spregledima Mrvičak Pepili
Dora, na kraju se nisam pridružila grupi. Prije par dana kad sam planirala upisati tečaj, javila sam se rodama i rekla u kojem sam tjednu trudnoće. Moguće da su zapamtili moj profil. Ne želim ispasti muljatorica.
Mogu bez grupe podrške.
Meni je tečaj bio sasvim okej. Jednostavno koncipiran, jasan, a voditeljice jako simpatične i drage.
Dosta toga sam popamtila i nešto i skrinšotala.
Ostale cure koje ste sudjelovale, kako vam se činio?
Curka je ❤
Dobro jutro moje lijepe prijateljice trudniceAlisa ja ti se nisam prijavljivala jer nemam fb pa ne znam koja je procedura, all realno, ne pise tebi nigdje na profilu ni da si trudna ni koliko si trudna..😬
Fluffy draga, tecaj je dostupan jos samo danas do 12h, ako se zelis prijavit i poslusat ga, javi mi se na krafnice2020@gmail.com pa cu ti poslat linkove i sifru 😘
Cestitam curkama koje pune tjedan, ako se varam imamo i koju sa okruglih 30..zmya mozda? U svakom slucaju, cestitam svima koje zaokruzuju 🥳🥳🥰💗💙
Sretno spregledima Mrvičak PepiliDora, na kraju se nisam pridružila grupi. Prije par dana kad sam planirala upisati tečaj, javila sam se rodama i rekla u kojem sam tjednu trudnoće. Moguće da su zapamtili moj profil. Ne želim ispasti muljatorica.
Mogu bez grupe podrške.
Meni je tečaj bio sasvim okej. Jednostavno koncipiran, jasan, a voditeljice jako simpatične i drage.
Dosta toga sam popamtila i nešto i skrinšotala.
Ostale cure koje ste sudjelovale, kako vam se činio?
Ja sam isto pogledala tecaj, ali se nisam prijavljivala na fejs jer nisam u 28.tj
💙
Inace tecaj koristan, ali mislim da sam vecinu i znala...u bolnici to mora biti puno detalnjije, ali ponekad je i bolje sto manje znati
💙
Ja nemam srece s tom bakterijom nikako 😔😔 Opet urinokultura losa, betahemoliticki streptokok… Pijem na hektolitre vode, najmanje 3l ciste vode i jos sokovi od brusnice, popila u 1.mj. 10 dana antibiotik ali on je jos tu, zato me i boli bubreg tako 😔
Kaktusica, baš mi je žao. Uz cjelokupnu situaciju koju imaš, još i to. Pretpostavljam da trebaš i dalje nastaviti sa terapijom antibioticima...?
Drži se. Proći će i to izazovno razdoblje. Sigurna sam. Još malo ❤️
Curka je ❤
Kaktusice zao mi je zbog losih nalaza i streptokoka. Odmori malo od foruma uzmi pauzu vrati se brzo. 🌸
Menesad muce administrativne stvari. Kao izdavanje nove osobne zbog promjene prezimena i svih ostalih dokumenata od vozacke do zdravstvene i bankovnih kartica. Da je sve ok i nema korone sve bi to normalno funkcioniralo. Ovako uopce ne znam dal svi rade od mupa pa nadalje i da li se sad to u doba korone uopce moze to sve napraviti.
Mislim da mozes podnijeti zahtjev mup-u i putem e-gradani. Takoder, nije bed ako podneses izvan zakonskog roka (ja sam 2 mj.nakon vjencanja promijenila osobnu).
Za zdravstveno sam promjenu prezimena obaila preko poslodavca i nova iskaznica mi je dosla na adresu poslodavca.
Dopunsko zdravstveno sam rijesila preko e-maila, dostavila u privitku vjencani list.
U banku sam osobno otisla te su mi izmijenili podatke i nakon par dana sam dobila novu karticu.
Poanta je da nije bed, pogotovo u ovoj situaciji ako ne uspijes rijesit promjenu prezimena (pogotvo dopunsko i u banci, ja sam primjerice imala zdravstvenu iskaznicu s novim a iskaznicu od dopunskog sa starim prezimenom i nisam imala problema).
Dan svima 😊
Kaktusica, Svea, zao mi je zbog nalaza i pregleda. Samo smireno, pratite upute doktora i bit ce ok. Kaktusica, streptokok ako bude prisutan i na drugom pregledu, ici ce profilaksa na porodu i sve ce bit ok. Ja sam se sa streptokokom borila u par tura antibiotika i nestao je, al me svejedno strah i dalje da se ne pojavi na zadnjem brisu. 😒
Ancy, mup sad ne radi nista osim zurnih i opravdanih. Rok za izmjenu je mjesec dana i ne trebas zurit s tim. Jednom kad promijenis osobnu, vozacku ionak mozes rijesit preko e-gradanina. 😉 Sve ostale kartice ces mijenjat kad ti dode nova osobna. Nema panike. 😊
Iskra, mislim da si ti pitala za bol stidne kosti, ako ne, onda odgovor onoj koja je 😁 moze doci do razdvajanja simfize ukoliko si birala neke polozaje koji bas nisu preporucljivi u trudnoci. Da bi to izbjegla, pazi na polozaj nogu i nemoj obje noge istovremeno drzat istegnute i razdvojene. Uvijek jedna mora bit povijenija… 😉
Naknade… E tu sad postoji vise stvari… Na puni prosjek place vracate se 45 dana prije ocekivanog termina poroda, znaci ono sto predajete u hzzo, bez obzira jeste li do tad radile ili bile na komplikacijama. Jednokratna potpora ide nakon 90 dana izbivanja s posla. Dakle, sve dok vas placa hzzo, a ne poslodavac, imate pravo na naknadu. E sad… Prosjek place isplacuje vam se tih 45 dana prije i 6 mj djetetova zivota. Mjesec dana prije isteka 6.mj birate nastavljate li ili se vracate na posao. Ako nastavljate, mj dana prije (dakle 5.mj.) predajete zahtjev hzzo i tad idete na drugi dio naknade koji bi se od 1.4. trebao popeti na max 5600. Kazem trebao, jer su pricali da bi sve odgodili zbog korone 🤷♀️ dakle, one koje imaju placu vecu od toga, primaju max 5600,a one koje imaju manje, mogle bi dobiti punu.
Raspisala sam se, al nadam se da sam uspjela objasnit 🙈
Koliko ja znam, zakon o naknadi na 5600 je izglasan mozda pred nekih dva tjedna.
I nadam se da ga nece mijenjati, obzirom na sve...
Hello cure drage, cestitke na punim tjednima onima koji pune danas 🥳 i svima zelim lijepi dan 😚
Svea samo miruj bit ce sve ok 🥰 manje vise sve mirujemo zbog slicnih problema ili zbog korone tako da nisi sama 😊
Kaktusice bas sam se nadala kako ces nam napisati da je UK u redu s obzirom da pijes puno i vode i brusnice i sve...joj bas mi je zao vjerujem da si u banani sada ali drzim fige da ode sa antibiotikom ovaj put 🤞...odmori od svega, stvarno nam u ovo vrijeme odmor od tolikih informacija dobro dode...skupi snage i brzo nam se vrati 😘😘
Vrapcic Welcome back draga 🥰 falila si nam😚
Nikita evo zarazila si me s tom grupom aukcijama jos kad sam vidila da su stvari sve nove 🤩🤩 stvarno se isplati sad cu i ja pocet bidati 😆
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji