Zmya i ja sam čula da mlijeko nije nikako dobro kod dojenja i da je veliki alergen. Čak mi je više ljudi to reklo. 🤷♀️ Sad jeli to točno ne bih znala…
Ja cu mlijeko svakako izbjegavati bar u pocetku pa lagano uvoditi jer sam ja do puberteta bila na njega alergicna
💙
Rose onda svakako izbjegavaj, jer nama su neki dan na tečaju to posebno naglasili da ukoliko kod majke postoje kakve alergije s tim treba jako jako paziti.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Rose onda svakako izbjegavaj, jer nama su neki dan na tečaju to posebno naglasili da ukoliko kod majke postoje kakve alergije s tim treba jako jako paziti.
Da, hocu. Ja sam ti jadna bila na sve zivo alergicna...nadam se da nece biti na mene sto se toga tice🙏
💙
A evo zasad mlijeko je ok. Budemo pratili.
Bebac moram K i D davati kapi, uzeli smo neke ampule+biogaia kapi s kojim sam jcuer krenula. K+D sutra.
A jucer se mali popiskio do pola leda i sad kako je bio gladan urlao je i samo ga skinili golog i pokrili i dala sisu. Dok ga je nevisoknecrnmuz golog drzao da podrigne krenula je i dvojka i sve po podu i po njemu tako da smo prali guzu jucer prije vremena ha ha 🤣
Ja sam isto pristasa ovog balansiranoga i svega pomalo uvoditi, pratiti, i zbog mog i bebinog zdravlja. Sad cu pripaziti jos malo pa lagano uvoditi.
Nama u bolnici davali svaki dan pola litre mlijeka 😊 ja svaki dan pijem mlijeko. Sta se tice da se jaje nesmije dok beba ne proba to vazi onda na sve namirnice sa jajima sta nema logike. Probas, pratis.. Ja danas pojela sa sinom lubenicu. Pratiti cu situaciju.
Zmya jaaaao 😂😂😂 nista golozinje na duze vrijeme ahaha. Moj kaka, ja ga prrsvucem i za par minuta evo opet. Ahahah
Koliko je tvoj imao bilirubin na izlasku? Kakva mu je kakica?
Moj je imao 8.1i full zlatna je pa vj da se cisti od nje
Bokic krafnice! Cestitam pune tjedne svima! Nema jos novih kvacica al ima dobrih vijesti vidim.
Kaktusice super vijesti za gospona kaktusica! Bas se veselim, sigurno je to sad pravo veselje kod vas, vec tri mj proslo, aj bok!
Nama isto tjedan dana prvih proslo, veliki sam decko, suncam se na balkonu i zezam mamu. Danas eto cim ga obrisem namazem da cu zakopcat pelenu il piski il kaki i tako pet puta u pola sata 🤣 dobro pajki, isto te facice i usta kad nacubi presladak je, sva se topim. A piskenje kakanje avanture su nam pocele :)
Kako ja nisam uzumala 50 nego 56, sve nam je veliko i sve podvrcemo, bas mi ga je milo. Al dobiva i dalje na kilazi, super je, neka tako ostane.
E sto su vama mamama patronazne govorile za hranu? Ja nis nebi smjela jest sad prva sva tjedna kao. Trebala bi uzimat zeljezo jer mi je pao HB u bolnici a zeljezo zatvara, vitamin c isto nebi smjela dodatno..? Muz uzeo neki sirup, trebam popravit zeljezo a evo ne znam kako a da mali nema posljedice. Vec tri dana imam glavobolju, valjda je samo nespavanje 🤣
Kavu ne pijem s kofeinom vise, samo divku.
Nadam se da ste mi vi ostale krafne dobro, kiss!
Sve smijes normalno jest (i svo voce) , u umjerenim kolicinama i nezacinjeno. Moras jedino pazit s povrcem koje i inace napuhava (mahunarke, luk, poriluk, kupus, brokula, cvjetaca, grasak). Smijes i do 2 kave dnevno (esspresso kolicina). Sirup pijem i ja, odlican je (iako bljutavog okusa). To zeljezo koje ti pijes se u neznatnim kolicinama izlucuje u mlijeko i nema ucinak na dijete. (ista stvar kao da si uzela brufen za bolove). Ja sam se evo najela i jagoda i tresanja, jedino jos citruse nisam probala.
I po pitanju kravljeg mlijeka... Postoji pkm koji moze izazvati alergijsku reakciju... Mlijecni proizvodi poticu laktaciju, preporuca se da majka pije do pola litre dnevno... Ako se bojis reakcije, promatraj stolicu i vidjet ces postoji li mogucnost alergije ili ne 😉
KD kapi znaju zatvarat... Ukoliko uocite da se dijete muci sa zatvorom, zatrazite od pedijatra recept za oleovit, dosta blaze djeluje na probavni sustav.
Naravno, treba pratiti pa uvoditi i izbacivati, ali cinjenica je da mlijeko moze biti razlog i grcica i alergija. Moje 2prijateljice ga morale izbaciti, a ja cu kao bivsi alergicar na tu namirnicu svakako na to morati pripaziti.
https://ibb.co/F5x9tMz
https://ibb.co/1XtcJ3c
💙
Sortiraj odgovore
Najstariji