Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leonie90
    17. Svibanj 2020. 13:35

OGTT- ja sam popila odjednom, nista nisam htjela piti doma to jutro, pa sam dosla zedna i puno lakse mi je bilo tako popiti. Znaci vise od pola case sam popila odjednom, a i onda taj ostatak malo sporije. Ponijela sam vodu sa sobom jer nisam znala hocu izdrzati, a sestra mi je rekla piti minimalno vode ukoliko budem bas jako zedna. Urin nisam davala.
    Spavanje- nocas me bas iscrpilo. Do pola 7 sam na kraju bila budna od 3 i nesto. Doruckovala sam vec tri puta. Sram me same sebe. 
    Vrapcic stucanje- svi kazu da je normalno, evo moja upravo stucka malo 😚

17. Svibanj 2020. 13:36

fenjer

BlackLioness

ogtt cure ste tu secernu tekucinu popile unutar tri sekunde svu ili ste onako gutljaj po gutljaj lagano? Nesto pise da bi trebalo to polako da ne dođe do povracanja danas cu zadnji lagani obrok imati prije 19h, nesto pise po strucnoj literaturi da bi trebalo odspavati 8 sati da se secer razgradi blabla, jeah sure, koliko puta idem piskit po noci bolje da ja zadnji obrok definitivno pojedem 12 sati prije testiranja

I mene zanimaju odg na tvoja pitanja. I zanima me moramo li mi dati nekakav uzorak urina u sklopu ogtt-a ili?
    Ja sam odlucila da necu 12h prije jesti jer mi je prvi guk bio visi zbog banane u 19h 🙄 onda sam ponovo isla vaditi krv i iduci nalaz je bio ok.

Ako namažem paštetu na polubijeli kruh doslovno dvije šnite toga i popijem malo jogurta...Bi to bilo ok? Ujutro u 7 sam narucena, znaci ovo bi pojela cak u 18h danas krvna slika je meni uvijek bila savršena ali ovoga se bojim ko vrag tamjana, mršavica sam, trbuh mi raste, beba nije velika, a svejedno sam u brizi. Ne trpam se hranom kroz dan ko luđakinja, ali ako me sad nesto bzvz zezne poludit ću

Rose1
    17. Svibanj 2020. 13:40

Pcelica, Dana, Mokvica, Ena🤗❤

Danijela mene je trbuh znao svrbuckati, vec neko vrijeme ne svrbi..provjeri malo za svaki slucaj
    Mokvica obozavam jagodice, uzivaj
    Mrvicak drago mi je da uzivas u Dalmaciji
    Kaktusica uh, nije vam lako, ali proci ce i to i muzic ce biti uz vas
    Vrapcic meni ginek rekao da je stucanje super, da ne brinem. Moj bas dosta stuca
    Fenjer, Black lagano pijuckate, ja sam par minuta otprilike. Urin das cim dođes da provjere ima li secera u urinu

💙

kaktusica
    17. Svibanj 2020. 13:43

Black Lioness ja sam pila malo pomalo, rekla sestra da je 10 min ok al meni bilo fino pa sam i prije popila.
    Mrvicak stize nadam se kroz 2 tjedna. A sto cemo, grozno nam je, bas grozno...jucer ga je bas tuga ulovila nenormalna, mali kad ga je vidio rasplakao se, stresno jako. Mwninje dobekle lakse jer sam sa svojima, stvarno me drze kao kap dragulja, sestra jutros isla na igraliaste s malim pa su skakali preko vijace 😊 A on je dolje bas sam, odnos sa starcima nikakav, bas pati i jedva ceka da nam se pridruzi.
    Zmya jesi li izgladila s mamom ono neki dan? Ajde bas super da stize seka i pesonja 😍 Kako se vas dvije slazete onzirom na razliku u godinama? Tako ce i moj sin biti stariji dosta od seke, 13 godina. Al on jedva ceka, vidjet cemo koliko ce ga to drzati 😄
    Vrapcic moja nikad ne stuca, mali je znao. Mialim.da je to skroz normalno. 

Rose1
    17. Svibanj 2020. 13:43

BlackLioness

fenjer

BlackLioness

ogtt cure ste tu secernu tekucinu popile unutar tri sekunde svu ili ste onako gutljaj po gutljaj lagano? Nesto pise da bi trebalo to polako da ne dođe do povracanja danas cu zadnji lagani obrok imati prije 19h, nesto pise po strucnoj literaturi da bi trebalo odspavati 8 sati da se secer razgradi blabla, jeah sure, koliko puta idem piskit po noci bolje da ja zadnji obrok definitivno pojedem 12 sati prije testiranja

I mene zanimaju odg na tvoja pitanja. I zanima me moramo li mi dati nekakav uzorak urina u sklopu ogtt-a ili?
    Ja sam odlucila da necu 12h prije jesti jer mi je prvi guk bio visi zbog banane u 19h 🙄 onda sam ponovo isla vaditi krv i iduci nalaz je bio ok.

Ako namažem paštetu na polubijeli kruh doslovno dvije šnite toga i popijem malo jogurta…Bi to bilo ok? Ujutro u 7 sam narucena, znaci ovo bi pojela cak u 18h danas krvna slika je meni uvijek bila savršena ali ovoga se bojim ko vrag tamjana, mršavica sam, trbuh mi raste, beba nije velika, a svejedno sam u brizi. Ne trpam se hranom kroz dan ko luđakinja, ali ako me sad nesto bzvz zezne poludit ću

Ja sam jela tople sendvice u 8navecer i secer ujutro savrsen. Definitivno to sto pojedes u 6ne moze utjecati na nalaze

💙

Rose1
    17. Svibanj 2020. 13:45

Meni danas neki sugav dan, sve me nesto pere, ali sutra je novi pa ce valjda biti bolji🙏

💙

zmya
    17. Svibanj 2020. 14:09

Kaktusice jesmo, izgladile smo, jos uvijek gladimo al okej je. Reka mi je muz da mogu ovih dana dobit nagradu za najbolju kcer al i sestru 🤫
    Sister i ja smo znaci 15g i 5 mj razlike koliko ce bit ona i moj malac kad se rode. 
    Kad je mama zatrudnila ja ti nisam hthjela ni cut, pubertet ljubomora a ja mezimica... malo pomao sam se opustila i anravno kad je seka dosla nisam se htjela odljepit od nje. Kad god je zaplakala po noci sam trcala brinila se o njoj, setnje pelene sve joj kupovala. Kad sam odselila od kuce na faks malo se taj od os promjenio al uvijek je seka seka. Sad kad je pubertet pegla se znamo ko pas i macka posvadat Pa se ona duri al inace stvarno super. Ne zivimo zajedno i ne mozemo jos razvijat takvu bliskost ko netko ko je isto star otprilike i zajedno stalno al mislim da ce tvoji bit super nrma razloga da ne bude :) 

Vucica
    17. Svibanj 2020. 14:23

OGTT ja sam dan prije jela normalno, ne sjecam se sto i kako ali cheesecake je bio popodne prije :) moja logika je da ne treba mijenjati nesto navike prije testa jer onda to nije to. I bio je savrsen.
    Urin sam donijela od kuce ali sam imala uputnicu i za pregled urina taj dan, pa sad ne znam jesu li ga koristili i za OGTT mislim da ne.
    Lagano prosetali izmedju vadjenja, provozali se, vodu sam smjela piti umjereno mislim ne nalokavati se ali pila sam.
    I tu tekucinu sam popila vise od pola od jednom, ostatak u par gutljaja, ali fina mi je bila. 

17. Svibanj 2020. 14:31

svea

Fenjer, Black urin dajete ovisno o tome gdje na ogtt idete. Ja sam bila na Vuk Vrhovcu i ne uzimaju urin…
    Zadnji obrok mi je bio u 20h. Prvo vađenje krvi u 7.30h.
    Popila sam sve u roku od, sto ja znam, 10-15 sekundi. Meni skroz ok bilo… jedino su rekli da ne pijem vodu dok nismo skroz gotovi.

Ja cu na VV, znaci ne treba mi urin. Mislila sam se doma izmokriti da ne moram po bolnickim wc-ima, ali onda necu nositi. Zasto onda negdje traze urin? 🙄
    Black hahaha ne znam sto smijes jesti, ja ti nisam dobra za davati savjete jer sam pojela bananu i eto odmah je secer bio losiji. Na mene je gin jako vikala zbog te banane tako da onda iduci put nisam jela nista poslije 18 navecer jer sam vadila tocno u 7h i bio je ok nalaz. Ali da cu biti gladna kao pas- hocu, jer sam navikla kasno vecerati. Mislila sam mozda skuhati malo povrca i komad piletine pojesti u 18h, a ako bas bas budem gladna popiti jogurt. Ne znam ni kad cu ici, psihicki se pripremam 😅😅

Amneris
    17. Svibanj 2020. 15:03

Curice brzinski vas pozdravljam pa čitam onda čitam! Nas dvije smo se danas sliknule uoči sutrašnjih velikih 35 tt!
    https://ibb.co/6mvQ5tn
    https://ibb.co/jgzRG7F
    https://ibb.co/jRjQsgy
    Svrbež - taj pokemon još nisam skupila, ali me zato i dalje hemići pakleno svrbe noću. Rio ti si rekla da si to imala, koliko dugo je trajalo? Jer kod mene nema znakova poboljšanja već skoro tjedan dana.
    Prijavljujem i prvo oticanje! Lijeva šaka mi se napuhala, malo i nogice! Baš sam mislila da ću proći bez toga, ali eto sve u rok službe🤱🏻
    Idem čitati zaostatke!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.