Dana joj sry, stvarno nisam vidjela da si me pitala🤨 ja sam pisala za porod u vodi i odlucila sam da cu probati, ukoliko svi brisevi budu ok i ukoliko to bude bilo moguce u ovom trenutnom stanju. Prije sam bila cvrsto odlucila da cu uzeti epiduralnu, al sad kako sam vidjela kako to izgleda i koliko je debela ona igla sto ide u kicmu 😬 mislim da je ne zelim, ali opet ovisi od situacije i jacine bolova. Mogu je uvijek naknadno zatraziti.
Ne znam ti nista reci o tim bolovima 🤨 mozda si predugo sjedila. Drzim fige da brzo prodje.
Maggy drago mi je da si imala dobar pregled i bebica je stvarno napredovala. Divan trbuh 🥰
Brbica, u Gynenova ti radi Mimica i jos par doktora koji inace rade u bolnici. Znam da dosta cura zna bas voditi tamo trudnocu jer onda im njihov dr bude i na porodu. Evo za Sparca prvi put cujem…obicno ga svi hvale. Doduse kazu da je njegov pristup malo osoran al da je kao strucnjak jako dobar.
Maggy, mozda onda i moja bude tako velika do 31.tjedna 😀 meni je jucer bila na 1150 gr🥰🥰 nek se male bebice debljaju 😀
Aha onda znam, to je na poljickoj u onoj novoj zgradi
A za Šparca sam i ja cula sve najbolje, pa sam i isla prije 5 godina. Medutim izgubila sam bebu a njegov pristup i pristup sestara su mi ostavili poprilicne oziljke, ne fizicke ali psihicke. Al ko zna, mozda sam i ja previse osjetljiva pa me to toliko pogodilo..sve je individualno
Nema veze ☺️ al u Cita sam stvarno zadovoljna
Eh cure jos sam nesto zaboravila napisat...stvarno mi je prelijepo citati Dorina prva majcinska iskustva, tu ekstazu, zanos, zaljubljenost koju osjeca prema svojim bebicama..to je zaista jedinstveno iskustvo ❤️..ali nemojte se razocarat ako koja od vas to odmah ne dozivi, ako ne osjetite odmah nesto tako ne znaci da cete biti lose mame..ja kad sam rodila nisam ni priblizno tako osjecala, jos smo se nakon poroda u radaoni muz i ja pogledali i kao, sta je to to?....a planirali smo trudnocu i zeljeli bebu...ja sam se u svoje dijete s vremenom zaljubila, dobila majcinske osjecaje i ubila bih za njega i za braceka...ali ni priblizno nisam imala neke poetske osjecaje u rodilistu (ne znam kako da se izrazim) ili kad smo tek stigli doma... ali i dan danas imam osjecaj da ih svaki dan sve vise volim, sada ih ne mogu prestati promatrati, obozavam ih osvjetliti navecer u kreveticima kada muz i ja idemo spavati da vidim da vidim kako su slatki ..i s drugim sam se puno prije povezala ali isto ne na prvu...samo sam malo htjela skrenuti pozornost zbog raznoraznih osjecaja koji nas cekaju nakon poroda...u redu je imati svakave osjecaje..😘
Svea, mrvicak hvala cure nanodogovru. I ja nju osjetim redovito preko dana, bas cesto pa se istovne stresiram previse, evo bas kad sam ovo pisala, u 6 minuta je udarila 25 puta 😂😂 i sad spava 😂
Maggy super za pregled 😘 i bas lijepo izgledate 🥰
Fluffy, moja je odradila to u 6 minuta i pokrila pokrete 😂
Kaltusice, ajde nisam jedina. Nakraju svi imamo, nele bolove 🤦♀️ jedva cekam 7 mjesec da dode beba 🥰
Mimoza, ma nemas se sta ispricavst, sorry stocja tebe prozivam 😂😂😘 onda cekam tvoje dojmove o kadi, jer i ja planiram. Ali koliko sam ja ovdje kod nas istrazivala, za kadu niti ne daju epiduralnu a ni drip.
Baby girl 💜
Eh cure jos sam nesto zaboravila napisat…stvarno mi je prelijepo citati Dorina prva majcinska iskustva, tu ekstazu, zanos, zaljubljenost koju osjeca prema svojim bebicama..to je zaista jedinstveno iskustvo ❤️..ali nemojte se razocarat ako koja od vas to odmah ne dozivi, ako ne osjetite odmah nesto tako ne znaci da cete biti lose mame..ja kad sam rodila nisam ni priblizno tako osjecala, jos smo se nakon poroda u radaoni muz i ja pogledali i kao, sta je to to?….a planirali smo trudnocu i zeljeli bebu…ja sam se u svoje dijete s vremenom zaljubila, dobila majcinske osjecaje i ubila bih za njega i za braceka…ali ni priblizno nisam imala neke poetske osjecaje u rodilistu (ne znam kako da se izrazim) ili kad smo tek stigli doma… ali i dan danas imam osjecaj da ih svaki dan sve vise volim, sada ih ne mogu prestati promatrati, obozavam ih osvjetliti navecer u kreveticima kada muz i ja idemo spavati da vidim da vidim kako su slatki ..i s drugim sam se puno prije povezala ali isto ne na prvu…samo sam malo htjela skrenuti pozornost zbog raznoraznih osjecaja koji nas cekaju nakon poroda…u redu je imati svakave osjecaje..😘
O tome dosta razmisljam u zadnje vrijeme. Svi nekako ocekujemo to instant zaljubljivanje a onda sok, postpartalna depresija, sve to nekako ide jedno za drugim. Mislim da jednostavno ne bi trebale previse ocekivat id svega. Al s druge strane ne znam, prva mi je beba 😅 recimo ja sam odlucila porod proc prirodno ako ikako bude moguce, bez ikakvih lijekova, dripa, prokidanja vodenjaka.. Voljela bi taj porod prozivjeti a ne prezivjeti... Mislim da bi mi to moglo uvelike djelovati na sam odnos s bebom.. Da to sve nekako prozivimo na visem nivou.. U mojoj obitelji su psihicke bolesti, depresije i bas postpartalne depresije ceste, ocito su nam neki takvi geni pa se pokusavam pripremat na vrijeme
Rose kako si sada? Izgledaš zbilja prekrasno. Baš si lijepa trudnica! 💞
Mirta Širić draga miruj, pazi se i bit će to sve ok. Joj krupna curka, moja isto bila tako, 1492 grama sa 28+5 tt. Ali neka, neka. Neka samo rastu!
Trancie ja sam uzela tu ručnu izdajalicu, nadam se da će biti ok. 🤞Iako vjerujem da su električne i bolje čak.
Brbicaa kako su kontrakcije i bolovi sada?
Fenjer ful si me nasmijala sa onim rupama svim!! 😂
Mila kako su kontrakcije?
Ivcy baš ti je beba velika, neka neka. Samo neka rastu. 💞💞
Fluffy mislim da ću urin ponoviti isto. Al čekam taj pregled, pa ćemo vidjeti. Al sad ful mirujem. Bit će to sve ok. 😁
Rio eto vidiš, ja te podsjetila na mlijeko. A kad sam tvoj post pročitala onda sam ga ja išla piti. 😂😂😂
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Od jutros samo triput, al ne sire mi se na leda, samo mi se skameni trbuh. Odmaram, malo sam prosetala jutros s pasicem i nazad doma, instalirala si lezaljku na balkon, slusalice u usi i knjiga. Mozak na pasu 😁 jesi ti bolje?
Zvonkica hvala na podijeljenom iskustvu! Puno to znači nama prvorotkama jer se vežeš za očekivanje, a vrlo je moguće i da se razočaraš.
Sad smo u tjednima kad intenzivno već razmišljamo o porodu i ja sam odlučila sastaviti neku svoju wish listu, ajmo reći plan poroda iako uopće ne znam u kojoj bi to trebalo biti formi. Znam da su želje i realnost sasvim različita stvar, ali čujem da znaju pitati u rodilištu ako imamo kakve želje, pa evo ovo su moje:
Da/ako je moguće
Dianatal gel - nosim ga sama u rodilište
Klistir
Epiduralna i /ili rajski plin - bilo kakve droge prihvaćam
Mogućnost kretanja tijekom trudova/ lopta
Stolčić
Ako je baš neizbježno/potrebno
Drip
Probijanje vodenjaka
Epiziotomija
Ne
Brijanje - to ću sama
Kada
Kristellerov hvat (nalijeganje na trbuh)
U slučaju carskog reza spinalna anestezija
Evo ne znam je li ovo preromantično, ali ako već pitaju imam li želje, uvalit ću im ovo sa svojim potpisom
Ely kako su kontrakcije? Bolovi?
Eovyn sretno s diplomskim! 👍
Iris slažem se za divno osoblje na Humanoj reprodukciji u Petrovoj. 💖💖💖
Mrvičak tako treba, samo pozitivno! Izgurati ćete vi u komadu i dulje od 34.tt!🙏
Svea, Mimoza hvala curke! Eto odradimo još taj 31.tjedan i eto nas u 8.mjesecu trudnoće! 🥰
Bebac sretno sa holterom! 🤞
Renata sretno sa rezultatima ogtt-a! 🤞
Kaktusica i ja sve izlijevam, bacam, sve mi pada... 😏 Žao mi je da sad moraš ponavljati. I sretno sa UK. Jesi li dobila nalaz?
Dana kako bolovi?
Maggy čestitam na urednom pregledu i velikoj bebi! Lijepa si trudnica! ❤️
Mimoza porod u vodi mi zvuči savršeno! Iskreno, to mi nekako zvuči najprirodnije. Meni osobno barem. A ne kad nas na leđa stave i rađaj na suho.. 🤦♀️🤦♀️
Zvonkica lijepo si to napisala. Slažem se, svaka je osoba jedinka za sebe i svatko reagira na svoj način. 😊
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Eh cure jos sam nesto zaboravila napisat…stvarno mi je prelijepo citati Dorina prva majcinska iskustva, tu ekstazu, zanos, zaljubljenost koju osjeca prema svojim bebicama..to je zaista jedinstveno iskustvo ❤️..ali nemojte se razocarat ako koja od vas to odmah ne dozivi, ako ne osjetite odmah nesto tako ne znaci da cete biti lose mame..ja kad sam rodila nisam ni priblizno tako osjecala, jos smo se nakon poroda u radaoni muz i ja pogledali i kao, sta je to to?….a planirali smo trudnocu i zeljeli bebu…ja sam se u svoje dijete s vremenom zaljubila, dobila majcinske osjecaje i ubila bih za njega i za braceka…ali ni priblizno nisam imala neke poetske osjecaje u rodilistu (ne znam kako da se izrazim) ili kad smo tek stigli doma… ali i dan danas imam osjecaj da ih svaki dan sve vise volim, sada ih ne mogu prestati promatrati, obozavam ih osvjetliti navecer u kreveticima kada muz i ja idemo spavati da vidim da vidim kako su slatki ..i s drugim sam se puno prije povezala ali isto ne na prvu…samo sam malo htjela skrenuti pozornost zbog raznoraznih osjecaja koji nas cekaju nakon poroda…u redu je imati svakave osjecaje..😘
Hvala ti na ovom iskustvu 😊 mislim da je jako važno da to čujemo i ne osjećamo se loše ako to ne bude tako romantično sve skupa 🤗
Ja se često tako nekako osjetim glupo obzirom da me evo i dva mjeseca pred porod ne pucaju jako hormoni mame o kojima i dosta vas prica.
Hvala ti na ovom napisanom😍
Cesto čujem od svojih bližnjih Ti kužiš da si trudna?
Pa da, i volim svoje dijete već sad, ali nekako se ne vidim kao baš Mama-je-jedino-što-sam-do-kraja-života.
I zato ti hvala jos jednom❤❤
Sortiraj odgovore
Najstariji