Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Lipanj 2017. 12:37

Čitala sam da je moguće dobiti i kasnije zbog neke promjene ili loših navika:
    Ako se mastitis često ponavlja, trebalo bi razmotriti sljedeće:
    [ul]
    [li]općenito su zastoju mlijeka podložnije majke koje imaju, pogotovo ispočetka, problema s prevelikim zalihama mlijeka, ili majke s bebama koje slabo sisaju ili imaju periode kad odbijaju dojiti, ili majke koje koriste dohranu adaptiranim mlijekom, dude, šeširiće i općenito sve što uzrokuje neredovite podoje[/li]
    [li]kao prevencija može pomoći hranjenje bebe u raznim položajima – da joj u različitim podojima brada bude okrenuta na različite strane dojke, tako da se dobro prazne svi dijelovi dojke[/li]
    [li]neke majke imaju osjetljivo područje, koje je češće napadnuto, jer je možda prohodnost za mlijeko kroz njega smanjena, npr. zbog operacije dojke[/li]
    [li]stres i umor vrlo su često uzroci ponavljanog mastitisa, kao i sve što oslabljuje imunološki sustav - anemija, pušenje,...[/li]
    [li]način spavanja u kojem majka pritišće dojku može biti uzročnik ponavljanog mastitisa.[/li]
    [/ul]

Ofnica
    08. Lipanj 2017. 13:01

Lagertha, i meni je bilo isto s pupkom. Uzmi hidrogen umjesto octenisepta. Ja sam 2x hidrogen plus prasak stavljala, a i dodatno prasak kod svakog presvlačenja. I meni ga he patronažna uokrug frkala da otpadne... nije to problem, nego da beba mora odraditi da se kuglica uvuče. Meni je to s pupkom napravila u srijedu, u petak ako vidli da se ne zatvara, i kupili hidrogen. Do ponedjeljka se zatvorio.

Ofnica
    08. Lipanj 2017. 13:03

Moj bebač počeo cikiti i lijevu ciku bez šeširića. Lagertha imas pravo ovo za mijenjanje položaja, to je dosta bitno. Mi kombiniramo ragbi i ležeći položaj.

08. Lipanj 2017. 13:28

Ofnice, budem vidjela šta bu sutra rekla kad dođe. Ja prakticiram i ovaj položaj (iako me patronažna popljuvala) no on ga voli... stavim si jastuke pod leđa, on leđi na trbuhu na meni, ja mu malo pridržim glavicu: 

08. Lipanj 2017. 13:30

Ja sam ono gore kopirala s Roda, nisam ja to napisala 

Ofnica
    08. Lipanj 2017. 15:39

Lagertha ovaj tvoj položaj mi se cini dobar zbog pritisnutog trbuščića, koji bebama s kolikama pase, probat cu i ja...sto mislis pod tim da pridrzis glavicu?

08. Lipanj 2017. 17:14

Pridruzim mu glavicu da lakse dise  jer su mu nosnice nekako u ciki.

Ofnica
    08. Lipanj 2017. 18:36

Lagertha ja sam danas davala kapi protiv kolika, i makar znam da je rano reci da djeluju, evo do sad nije cendrao... 90 kuna mala bočica, nije malo, ali ako djeluju, isplati se.

Ninche9
    08. Lipanj 2017. 21:27

Lagertha jel pomazu te Biogaja kapi? Muz je danas u apoteci kupio BiGaia kapi (valjda je to to) 5mililitara 23€ huh! Moraju pomoci! Zasad necemo davati nista jer je jos relativno miran ali nek se nade u kucnoj apoteci.
    Curke dal imate kakve grijalice il grijace kod prematalice? Meni se cini kao da nam je u stanu bas hladno. Danas sam mu stavila strampice kad smo dosli doma.
    Mene cicke jos zezaju, on sisa,zadrijema i dalje nece sisat a gladan je i onda mu moram davati mlijeko na bocicu. Jedva cekam da rijesimo kontrolu bilirubina u subotu i ako ce biti sve ok probat cu da uvijek jede sa sise. Ovo s izdajanjem postaje strava. On sisa, ja se jos izdojim i onda mi se brzo napune jer su podrazene a on spava  i onda ja s takvim cickama cekam da se probudi da brze bolje malo isprazni, huh!
    I jos jedno pitanje, kako s bebama i tvom? Mi nas ne mozemo lijepo stisati nego ili bez zvuka ili na glasnocu recimo normalnog razgovora. Ne znam dal mu to smeta.

Ofnica
    08. Lipanj 2017. 21:57

Urekla sam se...cendrao je i drecao od oko pola 8 do sad...sad ga uspavljujem na sisi i slušamo malu sovicu. 
    Ninche i ja sam dala jednu bočicu od 40ml, nekako mi se učinilo da je gladan, makar je sigurno pola bljucnuo. Ja se ne izdajam vise, nego je sve u cikama...ovo sam dala Novalac. 
    Sto se tice kapi, ja mislim da ih je bolje početi preventivno davati...patronažna mi he rekla da treba tek oko 10 dana da počnu djelovati. Ja se naravno zaletila i ponadala da vec djuluju, a tek danas počela davati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.