… i udje u Guinnessovu knjigu rekorda.S vremenom dojenje i izdajanje stvarno postaju laksi! Meni sad ne smeta vise ni krivi hvat, ni kad jace povuce, izdojim 10 ml za 10 minuta rucno, otvorili su mi se i prosirile mlijecni kanali, a mali izvuce bradavicu koja je ravna za doslovno pola sekunde. A napocetku mi je doslovno koza padala, krvarilo je sve i nekakve opne su pucale jer je sve bilo nerazradjeno sto je po meni logicno jer ne mogu se bradavice preko noci prilagoditi za cjelodnevno sisanje i ispustanje mlijeka. Tek nakon dva mjeseca dojenja mi je pocelo kapati iz jedne bradavice dok beba sise drugu. Ne shvacam zasto neke cure nemaju povjerenje u svoje tijelo, majku prirodu koja je stvorila zenske grudi bas za dojenje, bebu koja se rodila s refleksom sisanja i zna sto treba raditi!
Od rijeci do rijeci se slazem s tobom!Meni se isto sad dojenje reguliralo,tj.krivi hvat..ili ne pocela pravilno hvatat ili dovoljno posise i sa krivim hvatom..nemam pojma, al funcionira😊Bas cu je izvagat danas da vidim koliko je dobila, al neki dan je imala 5 kg, a rodila se sa 4360g.Danas nam je 28 dana😊
Lagertha uglavnom se slažem s tobom u svemu, Osim u dijelu di navodis da je dijete stvoreno za sisanje i da ne treba brinuti i mjeriti kolko pojede ako dobro napreduje.. Moj je slabo sisao, iako je imao pravilan hvat, nikad mi nije napravio ragadu ni ništa i osjećala sam da vuče, a slabo je napredovao dok se nisam počela izdajati, sad dobro napreduje, i ako se želimo vratiti samo na sisanje naravno da ću ga vagati i pratiti kolko pojede da mi se ne desi kroz mjesec dana na kontroli da mi nije napredovao dovoljno ili da je omršavio....Nije mi cilj da ima 20kg, ali mi je cilj da napreduje u skladu s prosjekom ostale djece.
P.s. meni od starta iz jedne teče dok mi drugu siše ;)
Meni isto iz druge curi ivik..ja san evo uvjerena danas da moja ima soor i da zato odbija cicu..pocne jadna papati i nakon 2 3 minute place i nece vise a kad se izdojin pojede.. a nedilja je ..dal da iden na hitnu il da cekan do sutra da mi pedijatar propise nesto.. al mene bradavice samo malo svrbe.. joj kako san tuzna.. od prve minute doji kako triba i sve nam je super i sada mi je tako zao da joj to smeta
. 😯😯
A.M
Jesi sigurna nella?a jel place kad joj cistis jezik? Jer bi je i to boljelo jako ako je soor... Ako tebe bradavice svrbe mogao bi biti... Idi na hitnu odma vam se.prepise rojazol i vec sutra ce njoj biti bolje..
Jesi sigurna nella?a jel place kad joj cistis jezik? Jer bi je i to boljelo jako ako je soor… Ako tebe bradavice svrbe mogao bi biti… Idi na hitnu odma vam se.prepise rojazol i vec sutra ce njoj biti bolje..
Hvala ti Eloa..dok mi muz dode idemo u akciju.. a nije da place kad joj cistim al sad ima po dojnjoj usnici malo..i koliko san uspila vidit unutra na obazu mrljicu.. al oduvik je prozdrljiva i hlapljiva i nema sta drugo bit..a ne mogu joj ni sa usne skinut ...a strah me jako strugat..tj makne se pa se nakon par sati odma pojavi... ko je ima iakustva sa ovim sta da trazin da mi daju sta je najbolje??
A.M
Onda vjerojatno to je soor.. Dat ce ti sigurno rojazol gel jer to beba smije u usta i papati... Njoj stavljaj vise puta tijekom dana na dudu ili ovak u usta i cim vise razmazati po ustima. Dobra stvar je sto ce ti voljet to jer ima okus breskve pa im nije problem to uvalit,hehe
Nella, ja ne bih isla na hitnu. Bilo bi me strah da ne dobije nesto ozbiljnije, nece umrijeti od gladi do sutra. Mislim da treba izbjegavati bolnice s malim bebama. Carmen, ja sam se skroz oporavila nakon 3 tjedna!
Eloa, ne sjecam se koliko si rekla da je tvoj dobivao, ali ako ti je pedijatar rekao da ne dobiva dovoljno, sta si drugo mogla napraviti...
Kod pedijatra isto imas svasta,sad opet hara neka viroza- povracanje i proljevi,tak da,ak ces cekati do sutra onda si radije pozove patronaznu da ona provjeri dal je to to i ako je nazoves si pedijatra(il ti patronazna nazove) i da ne moras s bebicom odlazit radi toga kod doktora.. Tak smo mi rijesili...
Lagertha,patronazna je dolazila svakih tjedan dana i vagala ga, dobivao je 30-40 grama po tjednu,a minimalno je morao 200-300grama! Da ga nismo vagali, na prvoj kontroli s dva mjeseca nebi se udebljao ni pola kile, a kak smo na vrijeme vagali ipak je uspio dobit dvije kile...
Vi ste imali prvu kontrolu tek s 2 mjeseca? Nas pedijatar ima dio dana za zdravu djecu, a dio za bolesnu. Nije istina da je 200-300 grama minimum. Ne znam koliko je dana trajalo to slabo dobivanje na kilazi kod tvoje bebe, nisam ti bila u kozi pa ne znam sto bih ja napravila... znqm da je meni patronazna dosla nakon 3-4 dana sto sam dosla iz bolnice i on je bio isto tako dobio 40-50 grama. No mene to nije zabrinulo. Mala beba, druga vaga, drugi uvjeti... vidjela sam da mali uziva sisati i vjerovala da ce sve biti dobro. Za 3-4 dana je vec bilo bolje iako isto nije dobio ni 100 grama. Patronazna je rekla da je na donjoj granici i pa sta... s mjesec dana je dobio nesto vise od kilu kod pedijatra. Zato se svugdje preporucuje sto manje vagati bebe. Ako cu roditi jos jedno dijete opet se necu zamarati kilama prva 2-3 tjedna. Treba dati novorodjencu priliku da se uhvati sisanja i da se prilagodi zivotu izvan mame. Da nakon 2-3 vidim da je npr dobio samo 100-200 grama po vagi patronazne sestre, onda bih otisla do pedijatra. Naravno, pricekala bih 2-3 tjedna ako bi sve ostalo bilo dobro: puno pisice i kakice, puno spavanja, malo plakanja, 10 i vise podoja dnevno, budila bih ga po noci svaka 2 sata da papa i cesce nudila ciku preko dana. Dosta zena misli da treba dati ciku tek kad beba place, a u biti se ona nudi na bilokakvu aktivnost tako male bebe koja nije spavanje!
Sortiraj odgovore
Najstariji