Nella,mojem je stalno bijeli jezik, ali kad prodem s gazicom ide dolje osim tog unutrasnjeg dijela.. Inace jako slicno pocinje soor...trebas pratiti i vijdet da se mu po nebu i supljini, i zubarinama nebi pojavile bijele tocke...onda ti je to soor...
Koja je razlika izmedu nakupine mlika na jeziku i soora.. moja ima bili jezik al po zadi prema jednjaku pa ne mogu doc prstom da vidin jel se skida.. 😣
Ja sam se isto prepala jedan dan, ali kad sam pričekala neko vrijeme i opet pogledala naslaga nije više bilo…pa možda da pričekaš i vidiš da li je otišlo nakon podoja ili sl?
Pricekat cu.. nadan se da nije sada to 😣
A.M
Nella,mojem je stalno bijeli jezik, ali kad prodem s gazicom ide dolje osim tog unutrasnjeg dijela.. Inace jako slicno pocinje soor…trebas pratiti i vijdet da se mu po nebu i supljini, i zubarinama nebi pojavile bijele tocke…onda ti je to soor…
Eloa hvala ti..nema nigdi nista samo jezik i bas tako sa prednjeg djela ode kad prodem gazom al ovo iza il ne mogu dovatit il nece..pa san se zato pripala..al ostala usna supljina skroz cista.. tako da nadan se da nije..
A.M
Cure jel koja zna,dal dijete kad bude npr. 5mjeseci staro jede vise mlijeka od djeteta od 3mj? Mozda glupo pitanje al fakat ne znam.. Mislim si,ak cu se nastavit izdajat samo, a on ce trebat vise od ovog kak sad pije,da onda nikako necu imat dosta mlijeka... Hm....
Mame nikako ne stignem malo vise napisati, dojenje izdajanje... Imam tonu mlijeka bas moram puno toga izdojiti, danas sam već tri vrećice spremila, jučerasnje moram baciti jer nismo imali adekvatnu opremu.. Htjela sam vas pitati jeste li vi imali bolove kod mokrenja? Ja imam užasne bolove jako pece.. Danas tokom jednog mokrenja sam imala užasne bolove da sam toliko plakala da to nisam mogla vjerovati.. Tokom poroda su mi dva puta stavljali kateter, ne znam dali je to zbog toga... Joj nisam znala da je dojenje bas takvo, samo cicanje je ok, ali bolovi i te kvrzice su uzas.. Koristim izdajalicu da olakšam grudi, ali mislim da sutra moram proučiti ručno izdajanje jer mi bas razvlači bradavice...
Eloa meni je savjetnica za dojenje rekla da se potrebe djeteta do 6mj neznatno povećaju u odnosu na bebu od 3mj, i pije oko litru dnevno. Ali sve je individualno. Bas je i mene to zanimalo.
Moj Jan sad pije već oko litru dnevno, a ima dva mjeseca.. Čvrsto se nadam da će tako ostati jer ja se izdojim oko 900ml dnevno-više nejde, s tim da izdajam svaka 3 sata po danu i po noći minimalno svaka 4 sata..
Makar, počela sam mu davati natrag prsa i čak hoće lijepo vući, jedino imam osjećaj da si dovoljno ne potegne... Morat ću zvat patronažnu da mjeri koliko si povuče po podoju...
Tamara, mene ne peče pri mokrenju, ali evo otkrila sam da me peče pri spolnom odnosu, ali nije mjehur nego mi se čini da su mi taj dio koji je popucal preusko zašili I sad me to jako boli i steže... Jučer smo probali, doslovno sam plakala na kraju odnosa..Jel ima koja da su ej tako usko zašili??? Ne znam što ću a vjerujem da mi se to neće samo tako raširiti...
Meni su isto stavljali kateter 2 puta. Peklo me tjedan-dva pa je a vremenom proslo. Cure nema vam svrhe mjeriti koliko beba pojede. Ako beba dobro napreduje onda dovoljno pojede. Svi smo mi individue za sebe. Osobno mi je draze da mi dijete dobiva prosjecno grama na mjesec nego da dobiva natprosjecno. Pise da je neki prosjek da beba udvostruci tezinu s 6 mjeseci. Ne shvacam zasto to nekim majkama nije dovoljno? Kao da bi bile najsretnije da im dijete s 6 mjeseci ima 20 kg i udje u guin
... i udje u Guinnessovu knjigu rekorda. S vremenom dojenje i izdajanje stvarno postaju laksi! Meni sad ne smeta vise ni krivi hvat, ni kad jace povuce, izdojim 10 ml za 10 minuta rucno, otvorili su mi se i prosirile mlijecni kanali, a mali izvuce bradavicu koja je ravna za doslovno pola sekunde. A napocetku mi je doslovno koza padala, krvarilo je sve i nekakve opne su pucale jer je sve bilo nerazradjeno sto je po meni logicno jer ne mogu se bradavice preko noci prilagoditi za cjelodnevno sisanje i ispustanje mlijeka. Tek nakon dva mjeseca dojenja mi je pocelo kapati iz jedne bradavice dok beba sise drugu. Ne shvacam zasto neke cure nemaju povjerenje u svoje tijelo, majku prirodu koja je stvorila zenske grudi bas za dojenje, bebu koja se rodila s refleksom sisanja i zna sto treba raditi!
Evo napokon i mene. Rodila sam 3.8. ali sam tek sad uspjela doci do laptopa, čim upalim laptop malena se budi.
Koliko vam je trebalo da vratite snagu nakon poroda i da vas prestane boljeti dolje. Nisam rezana ali me bas sve boli pogotovo kad sam na nogama duže od 10 min.
Moja bebica ima sor :( dobili smo rojazol gel pa ga mažem jednom njoj usta, jednom meni dojke i tako ujutro i navečer. Sve mi se čini i da krećemo u borbu protiv grčeva :(
Sortiraj odgovore
Najstariji