Evo mene nije bilp jer sam bila malo u guzvi, vise sama s bebom nego inace i jos smo i setali dosta la sam bila preumorna da pisem.
.
Babyboy malo sam se ispraksirala s zatvaranjem erhobaby kolica ali jos se malo mucim s rasklapanjem.
Jako mije drago da ste rijesili averziju, mogu pitat koja je to knjiga?
.
Monny bas mi je zao za nalaz sto vam se to desilo, mora bit ogroman sok. Drzim fige da prođe.
Nama kasice idu ok. Jos nema mi 6 mj pa mu ja dam malo , ne previse, on na sve otvara usta i jede. Jedino ga drzim u krilu i nakon nekog vremena se pocns vrpoljit. A opet otvara usta. Mislim da mu je i malo dosadno u tom polozaju.
.
Plave okice drzim fige da ozdravite brzo.
It's a boy 💙
Vidjela dam ono pitanje koji vas kpmentari muce i eto mene je jedan zasmetao.
Moj bebač voli jesti i npr odavno nije sam preatao jest bocicu nego kad i nije toliko gladan on bi svako toliko cuclao. Isto kasice sad voli. I nisam htjela pisat tu jer ste se neki mucili i s tim da vam bebe malo piju pa da ne ispadnem bezobrazna. Ali meme je uvijek mucilo da li jede previse . A tesko mi je procijenit koliko mu treba bocice nakon cica. I uvijek je dobivao ono kad citam prosjeke koliko beba dobije taj mjesrc na tezini on je na maksimumu ponekad i malo vise. I onako nije stroz mišelin beba, ali mrsav nije. I nedavno sam dobila komentar da je debel i kako se udebljao. To me ful izmucilo.
.
Vec mu neko vrijeme dajemo AD samo ako place nakon cica i ugl po najmanju dozu pa ako place tek jos. Iono citala sam da ako sad puno dobiva moze imat problema sa sklonosti debljanju. Pa sam i vagu kupila. On se rodio s 3 i pol kile sad ima 8 i pol. Jako me to pogodilo. Pa se grizem da sam kriva a i ja se cijeli zivot mucim sa par kila viška koje meni smetaju.
.
Inace je on jako zivahan, uvijek u pokretu makar samo micao noge i ruke dok cica npr. A motoricki je super mislim, vec odavno pivotira i jos od prije ide na trbuh i jucer je naucio vratit se na leđa. I dize se na laktove ponekad i sake i kpljena i onakl se ljulja. Nije da mu tezina smeta motoricki, on je sav jak.
It's a boy 💙
Arianne rasklapanje ide i meni teže,moram se i ja upraksat,većinom muž sklapa i rasklapa pa onda meni treba duže🤣
Naravno,knjiga se zove Your baby's bottle-feeding aversion:reasons and solution od Rowene Bennett. Ima i knjigo o spavanju,nju nisam pročitala.
Ja ću ti iz vlastitog iskustva sa starijima djecom reći da to što sad jede puno i ajmo reći je malo buckastiji ne mora značiti da će ostati i da će imati problema,moj sin sad ima 14 godina,prije bih rekla da je mršav ali ajt taman je a sa 4 mj je imao 8 kila,samo dojena beba,on je volio cicati i kasnije papati,ali on je i bio nekako trom,kasno je propuzao,nakon godine dana kako je prohodao i dalje se razvijao sasvim normalnu kilažu je imao. Dok mala od 6 godina je sad pak buckasta jer valjda sad nadoknađuje sve sto nije jela kasice I brljala valjda do svoje 4.te godine🤷♀️
Koliko ti moze popiti nakon cicanja najviše,mislim pa jel bi popio bezbeze sad pišem 200ml da mu staviš? Ja nekako mislim da ipak nebi,znaju oni kad je njima dosta. S druge strane motoricki ti je super,pokretan i sve. Nemoj se toliko izluđivati s time,uživaj u njemu i ovom vremenu dok su ovako mali.
Moj malac se počeo sam uspavljivat u svom next to me krevetiću,ja ležim kraj njega,on se malo vrti,rukama lamata,malo na bok malo na leđa i na kraju se umiri,većinom ga držim za ručicu i on zaspe. Super mi je to i nadam se da će tako i ostati. Preko dana većinom u kolicima jer namjestim šetnje kad mu se spava.
Mame nemojte se brinuti oko kilaže. Neko dijete dobiva više, a neko manje. Nakon godinu dana dobivaju sve manje i totalno se promijene. Ja se svaki put sekiram je li moja dobila dovoljno. Ali to zato jer u prvih mjesec dana njje dobivala dovoljno pa još uvijek svaki dan si pišem koliko je jela. Sada ima 8,400 (za 4 dana puni 9 mjeseci). Ljudi kad ju prime joj kako je teška, a rodena s preko 4 kg. A kao bebe bi trebale utrostručit težinu do 1. godine, a mislim da moja ne bude.
…
Što se tiče bolesti, radi se o virozi. Jednu noć je imala temp 40 pa smo ju tuširali hladnom vodom i stavljali obloge. Krv i urin uredni. Nema ni koronu ni gripu. Temp je pala jučer, ali sad još moramo srediti nosić i kašalj ju muči.
…
Cure uživajte u vašim bebačima. ❤️
Mame nemojte se brinuti oko kilaže. Neko dijete dobiva više, a neko manje. Nakon godinu dana dobivaju sve manje i totalno se promijene. Ja se svaki put sekiram je li moja dobila dovoljno. Ali to zato jer u prvih mjesec dana njje dobivala dovoljno pa još uvijek svaki dan si pišem koliko je jela. Sada ima 8,400 (za 4 dana puni 9 mjeseci). Ljudi kad ju prime joj kako je teška, a rodena s preko 4 kg. A kao bebe bi trebale utrostručit težinu do 1. godine, a mislim da moja ne bude.
…
Što se tiče bolesti, radi se o virozi. Jednu noć je imala temp 40 pa smo ju tuširali hladnom vodom i stavljali obloge. Krv i urin uredni. Nema ni koronu ni gripu. Temp je pala jučer, ali sad još moramo srediti nosić i kašalj ju muči.
…
Cure uživajte u vašim bebačima. ❤️
Super da je samo viroza,nemq druge nego čistiti nosić i za kašalj inhalirati samo fiziološkom,nas je to izvuklo.
Što se tiče kilaže nije ni moj sa 6 mjeseci udvostručio,ali ne brine me to,znam kakvih smo problema sve imali i unatoč tome je uvijek u nekom plusu bio. Možda sad bude malo više dobivao kad više pije iako sad je aktivan non stop pa opet pitanje..Ali nebitno,on je ovako super i to je najbitnije☺️
Ugodna nedjelja svima🤗
Jutro mamice,
Nije me bilo neko vrijeme pa reko da se javim dok on spava.
Mi smo prosli 15 dana ne spavanja tj. budjenja svako 2 h i sisanje svaki put kad se probudi dok mu nije izbio zubic i sad je dosso mirniji period. U tom periodu i po danu nije spavao normalno pa sam bila ko strasilo par tjedana.
Sto se tice napredka kilaze za mj. dana dobio 100gr, a odkad smo uveli kasice i izbio zub nabubao 350 gr za 15 dana 🤣. Tako da ne zamaram se vise sve to dođe na svoje.
Monny drzi se sigurno je stres veliki. Meni je bio stres jer se nisu odmah zatvorile rupice nakon poroda, pa sam se sekirala al su me Dr uvjeravali da je to normalno. U 99,9 % slucajeva te rupice nisu smetnja za normalan zivot i poznajem odrasle ljude koji imaju rupicu.
Babyboy svaka čast , nisi se zaustavila dok nisi pronašla rješenje . Bravo mama ♥️
Ostale mame nadam se da ste svi dobro ♥️
Kako ide kod vas dohrana ?
On voli slane kasice , slatke malo manje . Dajete li kasice ili gnjeceno? Ja za sada kombiniram.
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm
Evo nama jucer izbio prvi zubic, drugi ga slijedi, donje jedinice. Bez temperature i pretjerane sline, ali je dosta cendrava. Kasice su ovih dana slabije isle, danas je vocno-zitna dobro isla. Piletina i dalje nejde, ali teletina joj odgovara pa eto. Okej su joj kolutici ili komadici mrkve, ali generalno preferira kasice, gnjeceno joj tesko ide.
.
Kako vi stojite s vrticem/jaslicama? Mi smo se prijavili, ali privatni u gradu koji imamo nismo dobili. 18. Smo Na listi cekanja. Cekam gradski da raspise natjecaj, isto sumnjam da cemo dobiti.
.
Jos smo i u procesu gradnje kuce i cekamo gradevinsku koju nikako da uopce otvore zahtjev i sve mi vec previse smeta. Stan je premali, vrijeme ide a rjesenja nemamo. Samo nesto cekamo i cekamo i svejedno ne dobijemo. Bas sam frustrirana i ljuta i tuzna. Nekad cak i usamljena jer smo prvi u drustvu s djetetom i gradnjom kuce i svi smo se nekako udaljili. Ali bit ce bolje 🙂
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Kod nas je CENDRAVO stanje,dakle užas,neće baš ni piti ad preko dana,jer poludi na bocu,krene žuljati u ustima i razvlačit dudu po desnima,ma užas,jedini navečer kasno i po noci popije dobro ovo je sve trenutno kaos.
Kašice uopce ne prolazr,sve on otima i hoce stavit u usta ali nakon toga prvog sto uzme vise neće.
Johica drago mi je da ste izgurali teže dane.
Sparkle212 vjerujem da je sad teže ali bude to jednom sve doslo na svoje🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji