Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boogie
    22. Srpanj 2025. 15:22

Nikitta Da, a s tim da je ona i dalje išla u lagane šetnje, muvala se po doma i tak. Ne kažem da to tako treba i ja se osobno ne bih usudila da mi se propiše mirovanje, još strogo k tome, ali eto kao primjer da može sve biti ok. Drži se, vjerujem da će sve biti ok.

Cordisoo, super, neka ste sad svi na okupu i zdravi. 

Pukica da, razumijem onda skroz, i sama sam išla sa strahom od epiziotomije i pucanja tak da te kužim. Ne znam kakva je amnioskopija, nisam nikad bila jer nisam bila otvorena da bi to radili prvi ili drugi put, ali po onome što sam čitala bude neugodno jel, nadam se da ćeš izbjeći. Je li ti indukcija neka od opcija ili nije?

🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!

2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
    2021.,2022.-izvanmaternična 2x
    2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab

Pukica
    22. Srpanj 2025. 19:12

Boogie

Pukica da, razumijem onda skroz, i sama sam išla sa strahom od epiziotomije i pucanja tak da te kužim. Ne znam kakva je amnioskopija, nisam nikad bila jer nisam bila otvorena da bi to radili prvi ili drugi put, ali po onome što sam čitala bude neugodno jel, nadam se da ćeš izbjeći. Je li ti indukcija neka od opcija ili

Ja bi radije da sve krene prirodno naravno, a moja dr nije spominjala indukciju kao opciju pa ćemo vidit...

Boogie
    23. Srpanj 2025. 06:31

Ma Pukice naravno, bude krenulo, još malo, još malo! 

petrucika
    23. Srpanj 2025. 09:31

Cure evo mene bila sam jucer i na uzv kod radiologa po preporuci mig ginica koji je mislio da mozda nema neka skrivena upala pa da to pogleda basss netko strucan za to! Nema nista sve cisto niti ciste niti zacepljenja niti upale! Dosli smo do nekig zakljucka a to je da je oziljak uvik oziljak! Ova moja dojka je s malim tokom dojenja imala uzasnu ranu napiknuce dislivno bradavice bila ugnojeja i taj dio sto mi je ouka su mi samo skaricama na ginekologiji odstranili! Dojka je zarasla nirmalno nista se to ne vidi ali ocito sad imam radi toga te bolove i peckanja i sve te muke i orobleme jer to nije kao ova dr dojka ona je bila ipak ranjena i sve to sada opete tece po istom! Tako da vjerojatno je to! Po njemu mogu nastaviti dojiti ako ja to mogu izdrzavata tu bol nikakvih zapreka radi toga nema! Za sad idemo dalje pa koliko doguramo! Zao mi prekidati! Ugl kaze da probam dr dojku vise forsirat ovu manje da bi se na dr povecala laktacija a na ovu smanjila jer je inace obrnuto

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

runolist
    23. Srpanj 2025. 10:05

cordis00

Cure kad vam je otpao pupak bebacima? Mom jos uvijek nije. I dosta je debel, cini mi se kao da nece jos 2 tjedna.

Mojoj prvoj je otpao nakon 45 dana. Isto je bio debel.
    Pedijatrica nas bila narucila kod djecjeg kirurga za jedan ponedjeljak da on to "rijesi" i taman petak prije je sam otpao. Kad je otpao patronazna je napravila jednu lapizaciju. 

Navodno su ranije radili tu lapizaciju ako taj pupak ne bi otpao dovoljno brzo, ali u nasem slucaju je taj bataljak bio preblizu pa se patronazna nije usudila radit lapizaciju da ubrza otpadanje, a cijelo je vrijeme izgledalo kao da bude otpalo kroz par dana.

Na stranim forumima sam tad citala da je i po 60 dana znao ne otpast. I kao dok god ne smrdi je ok. Tako nam je i jedna druga patronazna rekla - dok god ne smrdi i suho je - neka samo otpadne (bili su godisnji i imali smo susrete s 4 patronazne tada 🙃).

8mj 2023 Stigla curka
    8mj 2025 Stize decko

• cordis00
    23. Srpanj 2025. 12:48

Pukica drz se! Pokusaj se opustit i ne mislit unaprijed. Znam da je to sve “lako za rec”, ali i stres i hormoni ti mogu malo kociti pocetak poroda. Vecina djece se ipak rodi do 41.tt tako da hoce i tvoje. I svaki porod je prica za sebe, ne mora znaciti da ce ti i ovaj biti tezak.
    Meni je drugi bio jako tezak, mala 4100g, okrenuta licem, vec sam pisala i mali je bio procijenjen na 3900 i tijekom poroda se okrenio licem, smracilo mi se kad sam cula.
    Na kraju se rodio najlakse, prakticki izletio vani, nisam popucala. I imao je 3650g, znaci te procjene su ipak samo procjene. I cak i ako nije u najidealnijoj pozi, ne mora znacit da ce opet sve krenit nizbrdo. Tako da pokusaj ne razmisljati o svemu tome, izic vani mora, vjerujem da ce sve za tijelo ispast najbolje kako treba.
    Meni je moja ginekologica tad iza druge rekla, ona se namjestila kako je njoj odgovaralo, tako je trebalo biti. I mozda i je, mozda bi se jos vise zakompliciralo da je islo nekako drugacije.
    A tebi je i drugi porod i nekako tijelo to sve ipak pamti, ako nista, bar ce ic brze. Drz se!
    Tonkica znaci i vas muci taj pupak! Ma meni se sve oduzilo radi loseg previjanja, ja doma lijepo ocistim octeniseptom i naprasim obilno sa tyrosurom, u bolnici je bio neki zuti prasak i skroz malo sam ga dobila tako da vjerojatno nije dobro ni susio. Sad je veci pomak otkad je doma dosao nego cijelo vrijeme u bolnici. Nadam se da ce do kraja tjedna otpasti.

👩33g👨33g 👧👧👶

Pukica
    23. Srpanj 2025. 12:52

Cure moje javljam vam da sam jutros rano rodila svog dječaka ☺️ bilo je jako intenzivno i bolno ali uspjeli smo bez komplikacija. 🤗 

Pukica
    23. Srpanj 2025. 12:56

Cordiso hvala na ovim utješnim riječima, sigurno će značiti još nekoj mami koja čita forum, a ima veliku bebicu. Evo došao je 4 dana prije termina, 4150 g i 51 cm 😊 teško se spuštao pa sam se dobro namučila ali evo na kraju je najbitnije da je sve dobro završilo. 
    Petrucika drago mi je da je pregled prošao dobro, nadam se da ćeš što prije riješiti problem.

Boogie
    23. Srpanj 2025. 14:03

Pukice bravo za tebe i tvog dječačića! Neka vam je što brži oporavak nakon takvog poroda, svaka čast. Eto, mali se na vrijeme deložirao, a ti nisi morala na amnioskopiju na kraju.

Petrucika hoćeš i dalje onda dojiti na tu ranjenu cicu ili ipak ne? Super da je isključeno začepljenje.

• cordis00
    23. Srpanj 2025. 14:35

Pukica cestitam! Drugi veliki bebac, svaka cast. Zelim brz oporavak! Uzivajte zajedno🥰

👩33g👨33g 👧👧👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI