Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    purple13
    05. Ožujak 2024. 15:04

Čestitke na dobrim pregledima!!😍
    Sreca2012 meni je doktorica u 16om tjednu na ultrazvuku vidjela da je decko.
    Eonaria nadam se da ce cistica proci do iduceg pregleda! 🥰🥰

💙5/24💙

laurell
    05. Ožujak 2024. 15:20

Cure cestitike svima na dobrim pregledima 🥰 
    Haru uh imala si sreće bome tako rano preko uzv-a, ja sam bila na pregledu sad na 13+6 i nije htio ništa reci. Inače kažu za mog ginekologa da ne želi nikada otkriti dok nije 100% siguran. 
    Eonaria vjerujem da će se ta cistica povuci vremenom sama od sebe bilo je dosta takvih slučajeva 🥰 a za spol jaooooo 🫣🫣🫣 ja ću se pojesti ziva ne saznam li na sljedećem 🤣
    Sparkle dobrodosla 🌸 za stitnu se ne putim bas ali sigurno ima cura koje će ti znati odgovoriti 🤞🏽

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Haru
    05. Ožujak 2024. 15:34

sparkle212

Pozdrav svima 😁 pratim vas iz sjena već neko vrijeme, ali sad sam se prvi put ohrabrila pisati.
    Trudna sam 15+2 i za sad je sve bilo dobro, mucnine minimalne, povremena stezanja i grčevi i to je to. Bez krvarenja ili nekih težih simptoma. Da nemam bolove u leđima i cicama zaboravila bi da sam uopće trudna 😂
    Radili smo Nifty s 11tt koji je low risk i kaže da će biti cura, sve kontrole do sad su bile uredne.

Problem koji imam je sljedeći, dosta sam čitala da su povišeni hormoni štitnjače dosta velik problem u trudnoći i da ih treba pratiti. Ja sam imala u par navrata granično povišen TSH prije par godina, ali bez ikakvih problema. Problem nastaje u mom gin koji, kad sam mu rekla za to i pitala dal bi prekontrolirali hormone, odgovorio da to nema veze s nepovoljnim ishodima trudnoća i da nek se zamaram s tim. Svejedno mi je pustio uputnicu za TSH i eto vraga 4.24 je. Imam sreće pa radim u bolnici i mogla sam se posavjetovati s endokrinologicom koja mi odma propisuje Euthyrox 25 i mjesečne kontrole hormona.

Zanima me jel neka imala kakvu sličnu situaciju, kakva je štitnjača bila kod vas?
    Evo mene sad malo strah mogućih komplikacija za bebu jer smo to tek sad našli.
    Malo sam se raspisala, ali veselim se vašim iskustvima i savjetima 🙂

Dobrodošla! 🙂
    U prošloj trudnoći mi je TSH bio povišen na prvom vađenju krvi i ginekolog mi je dao godišnju uputnicu za endokrinologa tj.sve dok traje trudnoća. Isto sam dobila Euthyrox i svaki mjesec vadila jednom krv i išla endokrinologu na kontrolu. Nekada je dozu trebalo povećati, a nekada je sve bilo ok pa nije trebalo ništa mijenjati. Nakon poroda sam ga prestala piti. Ja sam opet čula da je TSH važan da bi se uopće trudnoća održala. Ne znam kako to ide kasnije kada ostaneš trudna već i nisam puno istraživala. 
    Sigurno će još netko od cura dati savjet i podijeliti svoje iskustvo. 

'21. 💙
    '24. 💛

Haru
    05. Ožujak 2024. 15:35

Tj. Ne održala nego da bi ostala trudna. Znam dosta cura koje su prvo morale raditi na poboljšanju hormona štitnjače da bi ostale trudne. 

'21. 💙
    '24. 💛

• sparkle212
    05. Ožujak 2024. 15:45

Haru tenks, i ja sam čitala da treba biti optimalne vrijednosti da bi se ostvarila trudnoća. 

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

ElisaDay.
    05. Ožujak 2024. 17:22

Sparkle nemam osobno iskustvo s povišenim TSH ali znam da mi je od rođaka žena imala i sve je bilo u redu, dobila je terapiju, rodila je predivnog i zdravog dječaka koji sad ima 12 godina :) 

Mislim da ti je bitno potrefiti terapiju da ti tsh bude u granicama normale, vadi krv često i prati situaciju. Nemoj se brinuti, srećom živimo u dobu kad se sve da kontrolirati i postoje lijekovi za sve.

korni
    05. Ožujak 2024. 18:05

Hvala cure 🤗
    Čestitke od nas na dobrim pregledima ❤️
    Sparkle dobrodošla 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Arianne
    05. Ožujak 2024. 19:28

Haru

sparkle212

Pozdrav svima 😁 pratim vas iz sjena već neko vrijeme, ali sad sam se prvi put ohrabrila pisati.
    Trudna sam 15+2 i za sad je sve bilo dobro, mucnine minimalne, povremena stezanja i grčevi i to je to. Bez krvarenja ili nekih težih simptoma. Da nemam bolove u leđima i cicama zaboravila bi da sam uopće trudna 😂
    Radili smo Nifty s 11tt koji je low risk i kaže da će biti cura, sve kontrole do sad su bile uredne.

Problem koji imam je sljedeći, dosta sam čitala da su povišeni hormoni štitnjače dosta velik problem u trudnoći i da ih treba pratiti. Ja sam imala u par navrata granično povišen TSH prije par godina, ali bez ikakvih problema. Problem nastaje u mom gin koji, kad sam mu rekla za to i pitala dal bi prekontrolirali hormone, odgovorio da to nema veze s nepovoljnim ishodima trudnoća i da nek se zamaram s tim. Svejedno mi je pustio uputnicu za TSH i eto vraga 4.24 je. Imam sreće pa radim u bolnici i mogla sam se posavjetovati 

Dobrodošla! 🙂
    U prošloj trudnoći mi je TSH bio povišen na prvom vađenju krvi i ginekolog mi je dao godišnju uputnicu za endokrinologa tj.sve dok traje trudnoća. Isto sam dobila Euthyrox 

Ja sam jos kad sam planirala trudnocu kontrolirala TSH i stitnjacu zbog umora, bio mi je povisen i dobila sam terapiju.
    I ne znam radi li to uvijek, ali rekla sam to ginekologu i on me je odmah na pocetku opet poslao vaditi hormone i upit endokrinologu. Na pocetku je sve bilo ok, TSH oko 2, sad je porastao na 4 i nesto. Sad cekam odgovor endokrinologa, vjv ce mi povecati terapiju. Ne brinem se, jer mi stalno prate, vjv ce mi vaditi svako toliko tijekom trudnoce 

Mislim da ti nije previse povecano, vec si prosla prvo tromjesecje i sad ces piti terapiju pase nadam da bi ti trebalo biti ok. Nadam se da ce te sada slati redovno na kontrole i pratiti.

It's a boy 💙

• Faith1509
    05. Ožujak 2024. 19:43

sparkle212

Problem koji imam je sljedeći, dosta sam čitala da su povišeni hormoni štitnjače dosta velik problem u trudnoći i da ih treba pratiti. Ja sam imala u par navrata granično povišen TSH prije par godina, ali bez ikakvih problema. Problem nastaje u mom gin koji, kad sam mu rekla za to i pitala dal bi prekontrolirali hormone, odgovorio da to nema veze s nepovoljnim ishodima trudnoća i da nek se zamaram s tim. Svejedno mi je pustio uputnicu za TSH i eto vraga 4.24 je. Imam sreće pa radim u bolnici i mogla sam se posavjetovati s endokrinologicom koja mi odma propisuje Euthyrox 25 i mjesečne kontrole hormona.

Zanima me jel neka imala kakvu sličnu situaciju, kakva je štitnjača bila kod vas?
    Evo mene sad malo strah mogućih komplikacija za bebu jer smo to tek sad našli.
    Malo sam se raspisala, ali veselim se vašim iskustvima i savjetima 🙂

Ja sam prije trudnoće koristila euthyrox 25, prije 2 mjeseca mi je ginekologica povisila na 50 jer se nešto povisio i sada na idućoj kontroli bi trebali vaditi opet krv. Kaže da bitno da ne osjećam lupanje srca jer bi joj to valjda bio znak da je doza prevelika. 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

• LaFemme
    05. Ožujak 2024. 19:54

Evo i mene sa dobrim vijestima. Cerviks je dobar, nije se još dodatno skraćivao. :) Moram i dalje mirovati i koristiti terapiju, ali doktorica je zadovoljna i vjeruje da će sve biti ok :) Bebač odlično napreduje. Sad je trenutno okrenut glavom prema gore pa mi "rovari" nogicama po mjehuru i zato imam tu i tamo bolove.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.