Pregled je prošao super, beba je velika tocno u dan prema ultrazvuku, iduci pregled je 16.1.
.
Ja sam na 13+6, ali smo danas i dalje vaginalno odradili taj ultrazvuk. Između 18. i 21.tt moram na anomaly, savjetovala mi je da odem u onu bolnicu di mislim i rodit, e sad, koju iskusne mame preporucaju? Čitala sam da Petrova trenutno ne dopušta pratnju pa to ne bi, znači Sv.Duh ili Vinogradska.
Meni je u 12+5 rekla da je već mogla preko trbuha tako da će ti sigurno sve sljedeće raditi tako 😄
Ja sam već kupila par stvari, više za poklon, ali sam sebi ostavila kad sam saznala spol, nisam mogla odoljeti. Ali poslije pregleda ću baš početi kupovati jer sam od prve male sve podijelila, imam samo neke veće stvari (skafandere i sl.), tad ću biti 18+6.
Imam par neutralnih bodija na preklop (kao benkice) u 56 i 62, običnih bodija u 56 i 62 (u H&M-u imate one s podešavanje veličine- dvostruko kopčanje dolje i zavrnuti rukavici), 4 pidzame (na zid su mi super!) I 6 hlacica, 3 s nogicama i 3 bez. Vjerojatno ću uzeti još par kompletica u 56 i najviše 62. Po izlasku iz bolnice mi je mogla 56, 62 je nosila nešto duže, a 74 tek sa 6 mjeseci. Tako da računajte da imate ovih manjih velicina do 74 max. Rekli su mi svi tada da je nepotrebno jer brzo prerastu što se kod nas nije pokazalo točnim, jako je slabo napredovala iako se rodila kao tenk + je bljuckala da smo ju presvlacili po 5x dnevno. Savjetujem i ulaganje u partikle 😅
Meni moj sd nosi 74/80 vise 80 a ima godinu dana tak da nezanm kak tvoja je nosila sa 6mj 74 ajme prava je bila …pise mi 80 1-2 god…. 62 mi je mosio sa 6 mj… a rodio se 46 cm i 2, 600 kg..i 3 pune sobe su bile max do 50 cm … rodene bebe… moj kad se rodio je nosio 50… i to mu je visilo🤣🤣🤣a nakupovala robice 54 na dalje tonu meni je to sve bilo kao "malo" a nakrju neznas kolika ce ti bit beba… voljela sam te kako kazes hlacjce s nogavicama i bodije na bocno kopcanje top💛
A moja je bila 4kg i 52cm, išla je u visinu, ali je slabo dobivala. Kako misliš 80 piše 1-2?
74=6mj (74cm),
80=9-12mj - tako službeno idu veličine.
Ali opet, tvoj je bio stvarno malen pa kužim. S godinu dana je nosila 86 i najduže je zapravo nosila tu veličinu. 86 i 92.
Trenutno je s 3,5godine na 98 ili 104.
Maree, Hulala vjerujem daNpelice ooo pa ti već i imaš nešto, super :) ja sam planirala (nakon šta dođu nalazi Panorame) pokušati napraviti neki popis šta bi sve trebalo sve za bebu, i onda lagano krenuti redom kupovati.
Vezano za popis, vjerojatno ću ovdje gnjaviti vas mame koje već imate bebu/e :)
Do neki dan nisam imala ništa 🤣 ja ću krenut malo kasnije, jer nakon nove godine imamo manje radove na katu, pa kad to završi, lagano krećem ❤️
Jutro curke, i sretno svima na pregledima 🤗
Žao mi je što ne spavate, ne želim niti zamisliti, ja spavam kao beba 🤭 samo sam razdrazljiva, i umorna, to je ono što mene muči. 🙈
Pričale ste o kupovini, ja jedva čekam krenut 🤗 isto kao i korni tada ću krenut ispitivat😅
Dobila sam stokke prematalicu, kadicu za kupanje, i ono nešto za stavit bebu unutra pa ju to ljulja onako.. neznam kako se zove 😅 i dosta robice mi čuvaju i za dečkica i za curicu. Znam koji mi se krevet sviđa, onaj cloud 4u1 do 10-e godine je kao, raste sa djetetom.. ali to ćemo još vidjet dok skupim iskustva😅 baby monitor sigurno, da mogu bit dole u kuhinji dok je beba na katu u sobi.. i još milion stvari će mi trebat 🤣
Ja ti imam taj krevetic i jako sam zadovoljna. Super je! I presladak je. 🥰
Jedino taj zadnji dio za najvece prosirenje se kupuje posebno. Ne dobijes odmah sve u paketu. Ali evo moja ce sad 3 godine i mogla bi komotno jos koju godinu u ovom srednjem spavati, ali selimo je u njenu sobu napokon pa ce dobiti novi krevet, a ovaj ce biti za novu bebu. Kvalitetan je, imamo ga znaci vec 3 godine, kao nov je i dalje. Tako da preporuke i za to. 😁
👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
🧑86.god. normo➡️OAT
pokusavamo od 04/2019
●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
02/23- ET 1 bc- BO 💔
FET 06/23 ❌️
●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.
"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."
E da, a sto se tice ljuljacke, to je bila jedina stvar koju je moj muz baaaas htio i navalio da uzmemo jer je vidio od kumova dijete da uziva u tome, kad ono prc. Ova nasa kako bi je stavili u to, tako bi krenula vriska. 😂😂
Tako da to ovisi od bebe do bebe. Ali ako si dobila onda nije veliki trosak, mi smo pljunuli tadasnjih skoro 2000 kuna pa eto stoji u sobi i skuplja prasinu. Mozda drugo dijete bude htjelo. 😅
Ja sam to kupila nećaku, I on je bio do 3 godine u tome, nije se dao van 😅 i sada mi to nasljedujemo, isto je bio tako negdje, a ako bude htjelo bit u tome super, a ako ne nema veze..
išla sam odmah pogledati krevetić koji spominjete, taj cloud 4 u 1, pa ću pitati možda bedasto pitanje, ove ogradice nisu opasne za bebu?
👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
🧑86.god. normo➡️OAT
pokusavamo od 04/2019
●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
02/23- ET 1 bc- BO 💔
FET 06/23 ❌️
●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.
"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."
I ja sam jedna od osoba koje vole biti spremne. Radije bih kupila da stoji, pa prodala, nego da mi treba. Izdajalicu sam koristila u bolnici već jer nikako nije imala refleks za sisanje, nikako da uhvati sisu, sestre su se stvarno potrudile i ni one nisu uspjele, samo ju je lizala. Tako da sam se izdajala jer sam imala stvarno puno mlijeka dok nisam otkrila one sesirice i hvala bogu što sam i to ponijela u bolnicu! To smo koristili do 3.mjeseca, a uz dojenje sam se izdajala 7 mjeseci jer smo imali gastro problema i nije htjela ništa jesti. Bilo je baš tesko, ali svi ti dodaci su nam zaista pomogli i meni je drago da sam ih imala. Imam dvije izdajalice s alija i koristene su još od mnogih drugih žena poslije mene.
Npelica aaaaa okej, kužim, hvala
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
išla sam odmah pogledati krevetić koji spominjete, taj cloud 4 u 1, pa ću pitati možda bedasto pitanje, ove ogradice nisu opasne za bebu?
Kako mislis opasne? Svaki krevetic ima te ogradice, u pocetku se oni ni ne micu previse tako da ne smeta, a ja sam za kasnije uzela zastite od Dada&Rocco. Bas navlake za svaku letvicu posebno. Ove: https://dadaandrocco.com/kategorija-proizvoda/zastitne-navlake/
A evo u ove 3 godine joj nije nijednom zapela rukica ili nogica između, a spava stvarno kao helikopter. 😅
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
I ja sam jedna od osoba koje vole biti spremne. Radije bih kupila da stoji, pa prodala, nego da mi treba. Izdajalicu sam koristila u bolnici već jer nikako nije imala refleks za sisanje, nikako da uhvati sisu, sestre su se stvarno potrudile i ni one nisu uspjele, samo ju je lizala. Tako da sam se izdajala jer sam imala stvarno puno mlijeka dok nisam otkrila one sesirice i hvala bogu što sam i to ponijela u bolnicu! To smo koristili do 3.mjeseca, a uz dojenje sam se izdajala 7 mjeseci jer smo imali gastro problema i nije htjela ništa jesti. Bilo je baš tesko, ali svi ti dodaci su nam zaista pomogli i meni je drago da sam ih imala. Imam dvije izdajalice s alija i koristene su još od mnogih drugih žena poslije mene.
Joj i mi smo imali problema s hranjenjem, ali isto tako uz sve te dodatke smo uspjeli. I moja je imala i reflux tako da su stalno bile neke borbe. 😅
Izdajalica, sesirici, purelan i multi mam komprese. To cu prvo spremiti i za ovu bebu. 😂😂
I predlazem i dobar tecaj za dojenje tko zeli dojiti. Da ga nisam prosla, odustala bi od dojenja nakon 3 dana. Ovako sam bila spremna na moguce probleme i znala sam kako ih rijesiti. A mislila sam da je to lako i dolazi prirodno. Aha. 😅
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Kako mislis opasne? Svaki krevetic ima te ogradice, u pocetku se oni ni ne micu previse tako da ne smeta, a ja sam za kasnije uzela zastite od Dada&Rocco. Bas navlake za svaku letvicu posebno. Ove:https://dadaandrocco.com/kategorija-proizvoda/zastitne-navlake/
A evo u ove 3 godine joj nije nijednom zapela rukica ili nogica između, a spava stvarno kao helikopter. 😅
Lela sad više ne mislim nisam se sjetila tih navlaka, baš za to neko razdoblje kad bebe postaju malo aktivnije. prva beba, prve pripreme, i bit će vjerojatno još ovakvih pitanja
hvala ti puno na linkovima :)
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Kako mislis opasne? Svaki krevetic ima te ogradice, u pocetku se oni ni ne micu previse tako da ne smeta, a ja sam za kasnije uzela zastite od Dada&Rocco. Bas navlake za svaku letvicu posebno. Ove:https://dadaandrocco.com/kategorija-proizvoda/zastitne-navlake/
A evo u ove 3 godine joj nije nijednom zapela rukica ili nogica između, a spava stvarno kao helikopter. 😅Lela sad više ne mislimnisam se sjetila tih navlaka, baš za to neko razdoblje kad bebe postaju malo aktivnije. prva beba, prve pripreme, i bit će vjerojatno još ovakvih pitanja
hvala ti puno na linkovima :)
Ma nista, tu smo da si pomognemo. Bit ce i mojih pitanja sigurno. Ipak su 3 godine prosle, a mameci mozak je cudo. 😅
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Jutro cure, slabo pišem ali uglavnom sam vas pratila što ste pisale i kako su prošli pregledi 😊
Ja sam zadnjih dana baš loše, užasno sam umorna cijelo vrijeme, apetit mi je nikakav, ono što mi se i jede ponekad, to ne smijem..
Jutros sam ponovno povraćala za dobro jutro. Inače danas imam privatni pregled kod endokrinologa jer sam se to još na početku trudnoće naručila zbog terapije. I jutros sam išla izvaditi krv da joj donesem nalaze. Usput sam izvadila sve što su mi endokrinolozi u bolnici tražili nakon dijagnoze gestacijskog dijabetesa da i to imam danas i naravno da sam i to sve morala privatno ići i platiti jer je moj ginekolog, uključujući i sestru na bolovanju do 18.12.
.
I danas sam si definitivno potvrdila da je uzrok mom višem šećeru ujutro stres. Jučer sam zadnje jela u 19 sati i to jogurt, šunku i jedan dvopek. Ujutro mučnina, loše mi, nekako sebi doći. Vadim šećer 5.3.. Mislim se krasno. Nekako jedva se spremim, krenem prema poliklinici, mislim se hoću li povratiti ili neću još jednom, i sva nervozna zbog toga i gladna između ostalog. Na semaforu ponovno provjerim šećer, kad ono 5.6.. I dalje ništa nisam jela a on raste.. Baš me to opterećuje, a do sad sam primjetila da mi je šećer odličan kad nisam opterećena, normalno jedem, nemam nikakav pregled i ne dovedem se u stanje gladi kao što sam sinoć i jutros.
Uglavnom, napisala ja roman, ali moram se negdje pojadati 😅
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Sortiraj odgovore
Najstariji