Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ITM
    24. Studeni 2023. 09:50

Trudničku sam dobila sa 8+2, al mi od tad ne daje papirnate nalaze šta je meni bilo draže... 🙈

S obzirom da sam užasno mršava, stomak mi se vidi pogotovo navečer... Uspijem ga sakrit ispod širokih dugih džempera 😂

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

ElisaDay
    24. Studeni 2023. 09:50

Ja sam imala veći trbuh sa 6 tjedana nego sad sa 9 😂😂😂 jer sam toliko bila napuhana i nisam mogla na WC. Osjećala sam se ko da sam trudna 5 mj, a sada kad se crijevni problem izregulirao, i kada nisam napuhana sam ko prije, ništa se ne vidi. 

Ali ovo mi je prva trudnoća, možda je ženama koje su već bile, drukčije.

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

bopsich
    24. Studeni 2023. 09:52

Ima i mene poprilično, ali nekim čudom mi je trbuh uglavnom ravan. Sad definitivno nije 🤣🤣 Što se kilaže tiče grozim se prvog vaganja jer nikad nisam imala više kila, ali što je tu je 🤷‍♀️ Za sad sam u minusu oko 1,5 kg, i nadam se da neću dobiti puno u trudnoći. U prvoj sam ukupno dobila 5 kg, ali ovo su blizanci pa ne znam što očekivati 

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

Perpetua
    24. Studeni 2023. 10:02

Da, navečer je i meni napuhano (isto sam i na utrogestanima, doduše samo 1x dnevno sad, i to navečer), to ne računam 😂😂 Ja to gledam ujutro kad je najravnije pa po tome procjenjujem 😄
    A isto nisam dobila skoro ništa dosad, kaže vaga 400g od početka 😄 Što se ne bunim, jer kažem, i ušla sam s najvećom kilažom dosad (osim kraja prve trudnoće), i bit će super ako ne dobijem ovaj put baš toliko kila (u prvoj sam dobila 16 kg), ali samo da znam da je sve ok... 😬🤞

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Martina1931
    24. Studeni 2023. 10:07

Ja sam isto jako napuhana, kao da sam 4,5mj trudna al sam na max dozi utrogestana. Ne bih rekla da imam problema sa probavom buduci da imam redovne stolice, a i onako nist ne jedem 😂 ja sam u minusu neke 4kile. Malo se sestra cimnula i negodovala na gubitak tezine al je rekla da nije nista jos dramaticno. Visoka sam 177, a sad sam na nekih 61kg, pa se meni u uskoj odjeci trbuh stvarno skuzi 😅

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Hulala18
    24. Studeni 2023. 10:08

Tejkili

Ide jedno glupo pitanje, ali meni svaki kalkulator ili pak aplikacija pokaze drugaciji izracun. Ako je prvi dan zadnje M bio 25.10. moze mi netko reci koliko sam sad trudna u tim tjednima?

Fora je da zavisi kako ti računa ciklus.

Ako si imala na početku podešavanja da upišeš na koliko ti je dana ciklus, ono pomakne termin.
    Npr, ja imam cikluse na 30 dana i gdje ima da to upišem, stavlja mi da sam 2 dana manje trudna nego gdje automatski računaju po 28 dana ciklusu.
    Ali znam kad mi je bila ovulacija i komotno se uklapa u 28 dana ciklus. 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

• Hulala18
    24. Studeni 2023. 10:12

Nego, ko ovdje još ima na Heparinu? Samo ja i Martina?

To jest meni će se uključiti sljedeće sedmice. 
    Martina, 
    Zaboravila sam ono koje ti mutacije imaš? Mislim da je nešto slično kao i ja, ako ne i isto? Kod mene je PAI 4G/5G što se čak smatra da ne treba ići terapija, ali obzirom da imam spontani u visokoj nedelju trudnoće, složili su se da daju preventivno. 
    I jesu ti dali da radiš neke nalaze odmah? D dimer, aptt, anti X-a? 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična

Martina1931
    24. Studeni 2023. 10:21

Hulala18, moj hematolog smatra da je to blaga mutacija, ali da ima zena kojima bas moze stvoriti peobleme u trudnoci i za njega je neupitna bila terapija heparinom.
    Inace, frendica ima iste mutacije kao ja i nakon trudnoce je dobila plucnu emboliju npr (pai 4g5g i mthfr heteroz)
    Imala je srece pa je ziva kao prvo, drugo sto je iznijela trudnocu do kraja.
    Hocu reci , tako "bezazlena" mutacija moze itekako probleme stvorit.
    Svako 2,3 tjedna prate mi se trombociti i za sad je samo to jer najveca opasnost od heparina je trombocitopenija (smanjenje broja trombocita). 
    Za kasnije je rekao vidjeti sve :)

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Hulala18
    24. Studeni 2023. 11:00

Martina1931

Hulala18, moj hematolog smatra da je to blaga mutacija, ali da ima zena kojima bas moze stvoriti peobleme u trudnoci i za njega je neupitna bila terapija heparinom.
    Inace, frendica ima iste mutacije kao ja i nakon trudnoce je dobila plucnu emboliju npr (pai 4g5g i mthfr heteroz)
    Imala je srece pa je ziva kao prvo, drugo sto je iznijela trudnocu do kraja.
    Hocu reci , tako "bezazlena" mutacija moze itekako probleme stvorit.
    Svako 2,3 tjedna prate mi se trombociti i za sad je samo to jer najveca opasnost od heparina je trombocitopenija (smanjenje broja trombocita).
    Za kasnije je rekao vidjeti sve :)

I meni je drago da sam zaštićena i radi trudnoće i sebe, naravno. Meni sa L prva doktorica nije htjela dati, kao samo neka se prati d dimer I ja odem po drugo mišljenje i druga uključi. 
    Eto vidiš šta se može desiti 😬🥺 Dobro je da se sve dobro završilo sa frendicom.
    Meni su i tata i tetka (njegova sestra) u istim godinama imali moždani udar (oko 55-te godine), a morala sam od jednog roditelja naslijediti taj mutirani gen, pretpostavljam od njega.
    Eto, pridružujem ti se uskoro, nadam se. Ja sam se bojala u butinu i sve podlive imala, ali ti si medicinske stručne spreme, kako sam upratila, vjerujem da si stručnija 🤣

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična

• Hulala18
    24. Studeni 2023. 11:01

Bockala* ne bojala 🤣

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.