Ljetne bebe 2024 ✨

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

PBTAB

Broj poruka: 1147

Prijavi adminu

Jutro mame, nadam se da je noć prošla dobro 😁Jutros sam imala online meet kod trenera spavanja 🙂
    Savjeti koje sam dobila su vrlo korisni i sve što žena govori ima smisla. Smirila me sto se tice mog djeteta, i ukazala da sve sto radim, radim ispravno jer ne postoje pogrešne stvari u povezanosti mame i bebe. 
    Do prve godine bebe su aktivni spavači i to tako mora biti, dijete se mora probuditi ako je gladno, ako mu je hladno ili ako dode do pregrijavanja. I prvi dio nocnog sna je uvijek dulji dok ostala spavanja su kraća i to je zato sto od 2 ujutro oni prelaze u aktivan san, dok sve prije toga je dubok san. To npr nisam znala i sad mi je lakse kad znam da je normalno da se moj mali nakon 2 budi cesce ☺️ 
    Dnevna spavanja bi trebala biti na dnevnom svjetlu uz normalne zvukove jer ih se mora nauciti da po danu malo spavanju i malo su budni, dok po noci papaju i spavaju i da tu nema mjesta za neki party nakon papanja i povišenih tonova te paljenja svijetla, sve se radi uz blago svjetlo i u tišini.
    Budni prozori nisu nuzno u minutu kako pise ali ako ih se pridrzavamo dijete ce biti zadovoljnije i nece ulaziti u premor. Uspavljivanja od 30 min nemaju smisla vec bi trebala biti max 10 minuta jer dnevni spavanci su od 45min- 1, 1,5h. I potpuno je okej ako dijete zaspi i probudi se za 30 minuta, ne mora nuzno spavati 2 h preko dana da bi bilo odmorno🙂 I treba proucavati dijete jer svakih par tjedana njima nesto drugo odgovara kao npr nacin uspavljivanja itd 
    I ne treba se bojati bebinog plača, on je okej i mame samo jako 💪🏻💪🏻
    Eto to je ukratko, svakako ostajem u kontaku kad krene regresija sna pa da dobim savjete i oko toga ❤️
    Mi smo imali super noc i upravo imamo spavanac dnevni.☺️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

ElisaDay.

Broj poruka: 460

Prijavi adminu

PTAB super savjeti, još da je tako jednostavno kao što zvuči... 😅
    Mi se i dalje borimo sa spavanjem, imam osjećaj da ju je uhvatila regresija koja ide s 4 mj, ali "malo" ranije, ili moram prihvatiti činjenicu da imam takvu bebu, ovako se samo tješim 🥴

ElisaDay.

Prijavi adminu

ElisaDay.

PTABsuper savjeti, još da je tako jednostavno kao što zvuči… 😅
    Mi se i dalje borimo sa spavanjem, imam osjećaj da ju je uhvatila regresija koja ide s 4 mj, ali "malo" ranije, ili moram prihvatiti činjenicu da imam takvu bebu, ovako se samo tješim 🥴

PBTAB

PBTAB

Prijavi adminu

ElisaDay.

Ja sam ti imala uzasnu fazu na samom početku, trajala je pa sigurno 2 tjedna. Sa svih strana slušas kako bi beba od mj dana trebala samo jesti i spavati, i padas u depresiju jer tvoja nije takva i to ti stvara veliko opterecenje, govorim o sebi. I onda sam se pomirila sa cinjenicom da je moja beba takva i bilo mi je lakse. Maksimalno sam se posvetila djetetu, pratila ga i radila na tome da nam bude sto ljepse i ugodnije, toliko da sam zapustila sebe, ima jedna slika, trudnički sjaj i ispod kokoš sa sjajnim perjem i posporođajni oporavak i slika raščerupane kokoške, ta slika opisuje mene, i to je velika greska, toliko se posvetimo bebi da zaboravimo na svoje psihicko stanje 😔
    I ja sam odlucila to promijeniti, jer ja sam ta koja dirigira tempo a ne moja beba, jer da se nju pita ne bi se spavalo i samo bi se jelo i nosilo 😂 i to je okej, ali u nekim granicama. 
    Nase bebe su premale da bi se uvodio neki ritam, to se sve promijeni u sekundi, ali neke rutine bi trebale biti i ja se zadnjih 15 dana toga drzim i za sada smo super, nije svaki dan bajan ali pokusavam da ostanem u tračnicama bez obzira na neko remečenje. 
    A sto je tocno kod tebe problem sto se spavanja tiče?Mozda ti mogu kako pomoci 🤷🏻‍♀️

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

korni

Broj poruka: 1926

Prijavi adminu

Pbtab hvala ti što si s nama podijelila savjete/iskustvo ❤️ zasad kod nas još uvijek funkcionira praćenje ww (1.10-1.40h), spavanci su po 30, 45 min, neki put i 1.30h, uspavljujem 10ak min, ako ne ide, prebacujemo se na neku aktivnost.. samo nek to tako potraje 😅🤞
    Ja sam isto prihvatila da je svaki dan za sebe, i treba ga takvog ishendlat. Brzo dodje idući 😅
    Samo da nam još šetnje budu kako treba 😁

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

ElisaDay.

Prijavi adminu

PBTAB

ElisaDay.

Ja sam ti imala uzasnu fazu na samom početku, trajala je pa sigurno 2 tjedna. Sa svih strana slušas kako bi beba od mj dana trebala samo jesti i spavati, i padas u depresiju jer tvoja nije takva i to ti stvara veliko opterecenje, govorim o sebi. I onda sam se pomirila sa cinjenicom da je moja beba takva i bilo mi je lakse. Maksimalno sam se posvetila djetetu, pratila ga i radila na tome da nam bude sto ljepse i ugodnije, toliko da sam zapustila sebe, ima jedna slika, trudnički sjaj i ispod kokoš sa sjajnim perjem i posporođajni oporavak i slika raščerupane kokoške, ta slika opisuje mene, i to je velika greska, toliko se posvetimo bebi da zaboravimo na svoje psihicko stanje 😔
    I ja sam odlucila to promijeniti, jer ja sam ta koja dirigira tempo a ne moja beba, jer da se nju pita ne bi se spavalo i samo bi se jelo i nosilo 😂 i to je okej, ali u nekim granicama.
    Nase bebe su premale da bi se uvodio neki ritam, to se sve promijeni u sekundi, ali neke rutine bi trebale biti i ja se zadnjih 15 dana toga drzim i za sada smo super, nije svaki dan bajan ali pokusavam da ostanem u tračnicama bez obzira na neko remečenje.
    A sto je tocno kod tebe problem sto se spavanja tiče?Mozda ti mogu kako pomoci 🤷🏻‍♀️

Ma mi smo u blago rečeno, kaosu. I ok sam s time, tj pomirila sam se. Ona jedino zaspe na cici, zato automatski mogu zaboraviti na "budne prozore" koje se koriste za jelo, igranje itd, jer ona malo jede, malo spava i automatski mi to pada u vodu. I doji jako često. Ali pokušavam pratiti koliko je aktivno budna da nije na sisi i ako to prijeđe 2 h onda reagram,međutim, ona se ne želi uspavati nikako nego uz sisu opet i onda ju razbudi reflux, i tako u nedogled. Ima dana kad odspava 2 h u komadu, ali su rijetki. Većinom je kaos 

PBTAB

Prijavi adminu

Korni ma nista, svi se nadamo da ce ti dobri dani sto duze potrajati 🙏🏻🤞
    Elisa draga moja,  nažalost ne znam sto bih ti pametno mogla reći. Mislim da to spavanje na prsima i nije neko riješenje i vjerujem da si ti toga svjesna ali vidim da i ne ide drugacije i baš ti je borba 😔 ti najbolje znaš svoju bebu i njene potrebe. Ja sam ovo savjetovanje platila 50 eura, postoji i paket koji je 140eura i tu cak mislim da zena dolazi doma i bude s vama. Ako zelis mogu ti dati njen kontakt pa joj se mozes javiti. Ona ima i savjetovanje putem emaila koje je 45eura i to isto nije losa opcija. Mozda ti moze dati neku smjernicu kako da se isčupaš iz tog kruga nespavanja bebice. Miskica mala 💜

ElisaDay.

Prijavi adminu

PBTAB

Korni ma nista, svi se nadamo da ce ti dobri dani sto duze potrajati 🙏🏻🤞
    Elisa draga moja,nažalost ne znam sto bih ti pametno mogla reći. Mislim da to spavanje na prsima i nije neko riješenje i vjerujem da si ti toga svjesna ali vidim da i ne ide drugacije i baš ti je borba 😔 ti najbolje znaš svoju bebu i njene potrebe. Ja sam ovo savjetovanje platila 50 eura, postoji i paket koji je 140eura i tu cak mislim da zena dolazi doma i bude s vama. Ako zelis mogu ti dati njen kontakt pa joj se mozes javiti. Ona ima i savjetovanje putem emaila koje je 45eura i to isto nije losa opcija. Mozda ti moze dati neku smjernicu kako da se isčupaš iz tog kruga nespavanja bebice. Miskica mala 💜

Ne treba,hvala. Ja sam ti mišljenja da je to sve do bebe, odnosno temperamenta, a i nekima treba više sna, nekima manje. Meni ona većinom dobro spava noću tako da eto, makar nešto 😅

ElisaDay.

Prijavi adminu

Marta ako čitaš, kako tlak? Jesi bolje? 

• sparkle212

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Pbtab hvala na korisnim savjetima 😃 mi smo u bolnici skroz odbacili rutinu uspavljivanja. Inace doma spava u svojem kreveticu a tu je prve dvije noci bilo ledeno jer grijanje jos nije proradilo pa sam ju uzela k sebi u krevet. Tu noc mi je spavala 5 sati u komadu do prvog hranjenja 😳 dalje smo se uspavljivali svakak, na rukama, na cici, da lezi na meni, ljuljanje i pjevanje. Dnevno spavanje nema problema u kreveticu ali po noci odma plac i meni bude zao jer ju proljev muci i jer smo u bolnici gdje joj stalno vade krv i onda popustim i uzmem k sebi da skupa spavamo. Sad cekamo zadnji nalaz i ako je stolica negoativna pustaju nas doma 😊

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.