Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lightblue
    25. Ožujak 2024. 06:38

Jutro svima,bilo je predobro dok je trajalo. Oba su pala. Curki curi nos,kiše i kašlje a ja molim Boga da nije alergija jer stariji već tjedan dana svu farmakologiju koristi a dečko je promukao i za sada ne sjeda na pluća.
    Da li ima kakav sirup za tako malu djecu.
    Nos čistimo,temp nemaju

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Petrica_92
    25. Ožujak 2024. 07:18

Recept
    Naš doručak dns - mini palačinke
    2 jaja
    1 banana
    2 žlice brašna (ja sam koristila pšenično, može bilo koje)
    1 žlica mlijeka (ja sam stavila bademovo da ih i ja mogu jesti)
    Po želji: namočene chia sjemenke

Sve pomiješati i ispeći na tavici na laganoj vatri da ne zagore zbog šećera u banani.
    Nama su super i same, možete ih namazati s maslacem od nekog orašastog ploda, voćnom kašicom, grčkim jogurtom itd :)

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Jelušićkaa
    25. Ožujak 2024. 08:29

thinkpurple0

As za stariju i mi imamo joie bold r, kupili proslo ljeto.
    Jelusicka meni je razlika 2 cr 3 i pol god pa je doslo do rupture. Sad jos uvijek nije zaraslo sve a proslo je 9 mj. Ja vise nesmijem ostat trudna, a do daljnjeg nesmijem nikakve kontrakcije i opterecenje maternice. Jos nisam starije dijete digla 😭 samo dok sjedim mi dode u krilo.
    Kakica jede sljivu krusku samo i dalje se muci. Pokaka po 1,2 malene kuglice i tak 5x dnevno. Poludit cu. Pije vode, jogurt s lanom, ja popila marelicu al evo nista.
    Palacinke mi imamo recept 10 zlica brasna (koje god), 2 dcl tekuceg jogurta (ako je jako gusti moze i pola jogurt pola voda), 1 jaje i 1 prasak za pecivo. U njih se moze dodat bilo koje voce, maslac od orasastih, sjemenke…. Smjesa gusta ko za biskvit i peku se mini palacinke na tavi.
    .
    Danas cu joj dat opet krusku/sljivu za dorucak, a za rucak opet nemam ideja.
    Povrce nece nikako nego komade koje drobi al ne pojede bas…

Znaci 3 i pol godine razlika 😲😲😲 i opet. Znaci sokirana sam jos vise ne mogu da vjerujem. Nisu ti rekli do čega je dali do ruznog usivanja ili šta? Kad sam svojoj dr. spomenula za drugu bebu nakon 2-3 godine onako cuckala je kao nije sigurna oče li to zarasti dovoljno. Sok 

• Padakisa
    25. Ožujak 2024. 10:39

Jelusicka,meni je razlika izmedu dva poroda tocno 4.5 godine
    Oba na carski rez,sve proslo u redu
    Za trece mi je ginekolog rekao minimalno godinu dana,ali mislim da sam ja svoj doprinos ovoj drzavi dala😂

Takica
    25. Ožujak 2024. 11:08

Carski rez preporuka jeste 3-4 godine razmaka, a ima zena koje su radjale nakon 2 godine pa proslo sve ok i nakon 4 pa dodje do rupture. Od mnogo faktora zavisi a osnosmvno ti je da se prati debljina reza/oziljka u narednoj trudnoci. I da subkontrole u poodmakloj trudnoci cesce.  Tvoj izabrani ginekolog zna stanje ali ne razumijem recenicu koju ti govori da je ruzan oziljak?🤷‍♀️ Rizik kod svih nas koje smo radjale sekcijom postoji… ali ima i do toga da su pokusavali kod nekih prirodan porod pa nije islo pa se forsiralo pa je doslo do komplikacija i pucanja.. Ne znam kolika ti je beba sad i kad planiras drugi trudnocu ali trazi malo jasnije odgovore. Bar bih ja tako😉
    Spavanje prespavali noc baz budjenja. Ja napisati moram pa eto 😌. Prvo budjenje u 05:00, bocica i spavanje do 7h. Evo vec uveliko spava prvo spavanje. 
    Tranzicija sa  3 na 2 dremke nam bas slabo ide. Muku mucimo  sa WW 2.5 iako bi trebao biti puno duzi…. Jedva nekad izdrzi 3 h al na trepavice se postavimo i kenjka i kad se nosi pa popustim i na kraju cim je oborim u narucje i ona sebi stavi dudu usta gotova… sve kontam da joj je mucenje to pomjeranje ww.
    Cordiso drago mi je da je bebica bolje a starija nadam se da nece vise imati temperature.🤒 
    Pahuljka zeno ziva li si? 
    Miracle bas mi drago da si se javila🥰
    Ally sta radi drugar posjeda li se sam? Kod nas malo nedostaje i mislim da ce se posjesti sa sve 4 prije nego sa boka 🤷‍♀️
    Buhaca jel prosla prehlada kod vas? 
    Unname niste usamljeni u okretanju na stomak. I moja to radi i po danu i u snu po noci. Jos je u vreci i granicniku i opet uspije se okrenuti. U nekim momentima vidim da se prislanja uz stranicu kreveta pa ko tam da joj nije hladno pa je pokrijem. I tad je vratim na bok i ako je to u pitanju do jutra onda se ne okrece a ako je prozivljavanje neke aktivnosti ili puko namjestanje da joj je udobnije skoro pa odmah se vrati na stomak.

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    25. Ožujak 2024. 11:15

Thinkpurple jesi probala kuvati jabuku i dati joj konpot u toku dana od te jabuke? To nama radi svaki put? Znam da dajes probiotike redovno ( ako me sjecanje sluzi) a mozda da ne treba malo pauzu napraviti? Obicnu jabuku skuvaj kao kompot ako ne kuvas na pari i daj joj to moze rukicama a pored joj daj kasikicom da malo vise pojede. Koliko god puta.. sredice se za dan. Jos ako ti pije vodu super. Po njenoj stolici bi se reklo da sve sto pojede iskoristi… znaci trebala bi dopuna pa zato probaj dan dva pojacati. 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Jelušićkaa
    25. Ožujak 2024. 11:29

Thinkpurpleo da upalio se pa su nakon 5 7 dana rašili kožu i potkožu pa su to istiskali da izađe itd. Nisu dirali dublje dole sve sam mislila da je to ok i da zrasta ali bas tako rekla mi je da je ružan oziljak 🤦🏻 i da ne zna kada bi to moglo zarasti dobro. 
    Takica da htjela bi jos djece svakako ako ništa bar jos jedno. Zato sam se sokirala na to njeno da je loše stanje oziljka. Ali dobro to nije moja dr koja je radila sekciju nego iz doma zdravlja pa se tješim da ne zna dobro 😂
    Hvala na odgovorima malo sam se utjesila 😘😘

Flekica
    25. Ožujak 2024. 23:34

Cure, evo ja stalno gledam i zelim dati i svoj osvrt i na Amarin i na hranu i sve... Ali nas je zatekla druga prica, a to je da sam trudna opet.
    Definitivno sam u soku jer nisam ocekivala da mogu ostati tako lako trudna i nisam niti planirala tako brzo obzirom da sam imala carski... I sad kad vec spominjete oziljke i drugu trudnocu nakon carskog, evo mene kao primjera  Trudnoca 6 mjeseci nakon carskog. Da se razumijemo, sretni smo jer sam uvijek htjela imati bar 2 djece ali nas je zatekla "neplodnost".
    Sad mi se svasta mota po glavi, od komplikacija zbog male razlike izmedju carskih, do toga da mi se place kad se sjetim da se kroz par mjeseci necu moci posvetiti prvom djetetu koje je jos beba... a onda se jos sjetim i da umjesto da mogu iskoristit stvari od prvog djeteta, sad mi trebaju duple.
    Pomoc ako ima tko s malom razlikom. Na sto obratit paznju i kako prezivjeti.
    Na onom kontrolnom pregledu nakon poroda mi je ginekolog rekao da je rez super i da se vidi da je oziljak debeli sto je kao super. Thinkpurple, koji su bili tvoji simptomi?

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Buhaca
    26. Ožujak 2024. 07:36

Flekice čestitam! Nastoj se ne "ubijat" sa raznim šta ćemo, kako ćemo itd. Kad ti malo sve to nadođe biti ćeš super. Svijet je pun "nemogućih" beba koje su tu usprkos vi ne možete zatrudniti, teško ćete zatrudniti i ostalih nemoguća. Bez obzira šta će vam biti mala razlika ti to možeš. A mi smo tu za tebe 😘

Flekica
    26. Ožujak 2024. 07:43

Hvala puno cure!
    Ma moj mali je jako zahtjevan. Mislim da nisam jos skuhala 5 ruckova kako se rodio jer se ne mogu maknut od njega. Uz sve to je jako ziv i aktivan, nadomak puzanja smo i posvuda je, a nije ni lak za nosit. Ali nekako se uvijek sjetim koliko smo ga cekali i kako sve to brzo prodje pa mi bude lakse. Mislim da ce naredne dvije godine biti u magli a onda ce biti vjerojatno i puno lakse jer ce imati jedno drugo za drustvo.

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.