Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Takica
    22. Siječanj 2024. 18:33

Kasice e moja za sad sve sto sam dala jede. Tikvicu nije htjela ali  bilo je malo i do tamninga mislim posto je to jelte princeza pa ako nije po volji vriska i izvijanje u luk u hranilici🤷‍♀️ i ja skontam da joj cudan ukus i ja lijepo siku i direkt iz sike po kap u svaku kasiku i pojede🙂 
    Moja najvise voli sve sa jabukom i kruskom. Valjda jel je slatko. Palenta ide najslabije al dodam malo banane i moze i to. 
    Karfiol moze npr sa bundevom jer je slatkasta cak sam dala u ruku malo al nije bas uspjela do usta previse je kuvan pa se zgnjecio. Lijepo mi otvara usta kad vidi kasikicu. 
    Voda nece nikako al to je zgrcavanje na najjace jer mrmlja i buni se i naravno sve zavrsi pored. Sokove nisam nudila jos. 
    Pracenje ww jos ne moze izdrzati ni puna 2 h . Bas se uznervozi pa se i dalje drzim 1h i 45 do max 2 . 
    Nekad uspjevam i 4 spavanjca kad smo vise vani jer su oni kraci do 40 min pa ostane prostora jer do 20  najkasnije je nocno spavanje a prije toga pazim da je budna bar sat ipo.
    E ja ne znam jel mi pretjerujemo ali bar 2x dnevno smo vani. Setnja, kafica babe tetke. Mi stalno zujimo. 
    Srecom ova zima me posluzila pa sam skoro svaki dan nju u kolica i u park. Ili bar po naselju.. Korpa od kolica knap totalni uzas je nervira al nek se strpi jos malo dok je zime pa cu na sportski.
    Ally infektivno😊
    E zene nije mi bio cilj da vas rasplacem , imam ja divnog zivotnog saputnika i da smo ostali sami bili bi srecni a ovako smo najsrecniji🥰❤️

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• MamaPa
    22. Siječanj 2024. 19:36

Takica i meni je suzica krenula. Ja sam zatrudnjela malo neplanirano i ranije nego sam mislila, dakle jako jednostavno ali beba je bilo jako željena. Uživala sam i onda je došao taj 24. tjedan kad sam ostala u bolnici mjesec i pol pa još doma strogo mirovanje dva mjeseca. Taj strah i briga za tim malim bicem u trbuhu se ne mogu opisati. Ja sam dosta teško sve to psihički podnijela i bila sam spremna potražiti pomoć nakon poroda (inače nikad nisam imala problema) ali zaista, tog trenutka kad su ga stavili meni na prsa apsolutno sve je nestalo. I isto sad maksimalno uživam, mazim ga i ljubim jer sam presretna sto je živ i zdrav u mom naručju. I dam mu da spava i dalje na meni bas zbog toga, nikad vise neće biti tako mali. Doći će vrijeme za strogoću 😂

• Petrica_92
    22. Siječanj 2024. 20:42

Hvala za preporuke za kampove 🙏🏻

Sto se tice problema s prihvacanjem hrane, svakako vidite s pedijatrima, a iz blize okoline imam preporuku za Helenu i skolicu hranjenja. Curkica do godine dana nista nije htjela jesti, na kraju se ispostavilo da ima dva skracena frenuluma i da jednostavno postoji senzo-motoricki razlog zasto nije prihvatila krutu hranu. Ne kazem da je kod vas tako, ali ukoliko se do 7.-8. mj ne promijeni, bolje provjeriti.

Raspored hranjenja mi imamo 5 bocica po danu i jednu nocnu, ukupni volumen 950-1050 ml
    Raspored cca trenutni:
    06:15 Budenje 
    06:30 170 ml
    08:30-09:00 spavanac
    10:30 170 ml
    12:30 spavanac
    14:00 170 ml
    16:00 spavanac
    17:15 170 ml
    19:30 230 ml
    20:00 spavanje

Tijekom noci pomozi boze, nikakav raspored, nekad tijekom noci pojede 170, ako su dani kad idemo na plivanje jede po noci dva puta 135

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Takica
    22. Siječanj 2024. 21:35

I moja tridnoca je bila izazovna bas, preko 300 injekcija Clexane samo sam primila i bez onzira imala duboku vensku trombozu a uz to i hematom tako da su hematolog, vaskularni i ginekolog titrirali injekcije kako su najbolje znali i umjeli🤷‍♀️
    Sjecam se da su trudnoce bile bas izazovne ovdje na ljetnjim bebama.. Eto  ti od 24 nedelje lezis, Ally se porodila prijevremano, Thinkpurple jedva zivu glavu izvukla zbog abrupcije posteljice a cini mi se da je imala i pad sa stepenica u trudnoci, afrodita zezancije sa prenatalnim testom, lightblue da ni ne spominjem tezinu i hrabrost te majke…, Pahuljka dusu ispovracala🤷‍♀️
    Kakve trudnoce su bile tako sad i bebice nastavljaju van stomaka po svome🙃

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    22. Siječanj 2024. 21:45

Raspored hranjenja 
    7-7:30 budjenje
    8:00 dojenje
    9:00 kasica
    9:30-10  spavanjac
    11:00 budjenje, presvlacenje
    11:30 120 ml bocica
    12:30 setnja 
    13:00 spavanjac vani ili ako je prehladno vracamo se kuci
    14:00 dojenje pa flasica 90 ili 120 ml zavisi kako je dojila
    15:30 spavanjac 
    17:00 budjenje ( taj produzi jer uglavnom spava na nama nakon pola sta samostalnog) 
    17:15 90 ml flasica
    19:15 kupanje pa dojenje pa flasica 120ml 
    04:00 dojenje, flasica 120 ml

Uglavnom pojede jos jednu kasicu izmedju😊 i cesto bude jos po neko dojenje 🤣🙃

Pahuljka
    22. Siječanj 2024. 21:45

Takica

I moja tridnoca je bila izazovna bas, preko 300 injekcija Clexane samo sam primila i bez onzira imala duboku vensku trombozu a uz to i hematom tako da su hematolog, vaskularni i ginekolog titrirali injekcije kako su najbolje znali i umjeli🤷‍♀️
    Sjecam se da su trudnoce bile bas izazovne ovdje na ljetnjim bebama.. Eto ti od 24 nedelje lezis, Ally se porodila prijevremano, Thinkpurple jedva zivu glavu izvukla zbog abrupcije posteljice a cini mi se da je imala i pad sa stepenica u trudnoci, afrodita zezancije sa prenatalnim testom, lightblue da ni ne spominjem tezinu i hrabrost te majke…, Pahuljka dusu ispovracala🤷‍♀️
    Kakve trudnoce su bile tako sad i bebice nastavljaju van stomaka po svome🙃

Eh da mi je sad ona muka i povracanje da malo odmorim 🤣

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    22. Siječanj 2024. 21:53

Nisam bila u mnogo kampova u Hrvatskoj ali za jedan me vezu bas posebna sjecanja, jer smo isli cesto sa bliskim rodjacima. A to je Basko Polje i kamp Adriatic. Ta hladovina dok hodas od kucice prema moru, uz miris najdivnije borovine, i zvukom cvrcaka dok nas cetvero namazanih kao kaskaderi od glave do pete sa 5 cenata kreme na sebi, sa sve slaufima i skripavim japankama hrabro i neustrasivo koracamo prema plazi mi je najdivnija uspomen iz djetinjstva. Tu sam zavoljela plazu u hladu i naspram tog hlada do samog mora nista nije uporedivo (osim Maldiva jel 🤪). Tako da Basko Polje imam u 🫶 A tek setnica do Baskih Voda jaooo 😍 Nostalgija, zelim more 😍

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vanilla Diva
    22. Siječanj 2024. 22:45

Drage moje, kako ide sa treningom uspavljivanja? 
    Ja sam napokon počela večeras.. bolila me ruka od pada na klizanju dugo pa sa nikak krenuti i sad eto, prošao prvi dan. Krenuli smo sa rutinom pred spavanje kao i inace... kupanje, pidzamica, dojenje s upaljenim svijetlima (inace bi zaspala na cici, sad sam se odmaknula od nje kad sam vidjela da se pocela igrati i spavati) i pogasila sam sva svijetla, uplalila bijeli sum. 
    Prvo je bila zbunjena sto sam je spustila u krevetic pa krenula cendrati i tako. Podizala sam je sve skupa nekih 16 puta.. krenula mi je spavati na rukama pa je plakala u snu kad sam js spustila dok na kraju nije zaspala skroz. Sad ne znam jel to oke tako... koliko ih dugo drzimo na rukama dok ih podizemo? Jer ona se umiri pa opet zaplace pa sam je drzala dok se nije skroz umirila. Od tad spava bez problema, nisam je morala dodatno umirivati sto inace uvijek moram nakon pola sata, 40 min spavanja. 
    Sve skupa je trajalo malo vise od pola sata i ja sam zadovoljna za prvu vecer. 

E sad, kako je onda uspavljujem za dnevne spavance? Opet tako ili kako god a ovo vrijedi samo za noc? 

Kako vama ide? Pahuljka? Ima li napretka? 
    MamaPa kako tvoj mali sada? Jel vidis neki progres ili se vec sam uspava kad ga spustis? Koliko tebi to traje vec sad? 

🩷19.08.23.
    🤰17.07.25 ➕️
    Due date 26.3.2026.

Pahuljka
    23. Siječanj 2024. 09:14

Vanilla Diva

Drage moje, kako ide sa treningom uspavljivanja?
    Ja sam napokon počela večeras.. bolila me ruka od pada na klizanju dugo pa sa nikak krenuti i sad eto, prošao prvi dan. Krenuli smo sa rutinom pred spavanje kao i inace… kupanje, pidzamica, dojenje s upaljenim svijetlima (inace bi zaspala na cici, sad sam se odmaknula od nje kad sam vidjela da se pocela igrati i spavati) i pogasila sam sva svijetla, uplalila bijeli sum.
    Prvo je bila zbunjena sto sam je spustila u krevetic pa krenula cendrati i tako. Podizala sam je sve skupa nekih 16 puta.. krenula mi je spavati na rukama pa je plakala u snu kad sam js spustila dok na kraju nije zaspala skroz. Sad ne znam jel to oke tako… koliko ih dugo drzimo na rukama dok ih podizemo? Jer ona se umiri pa opet zaplace pa sam je drzala dok se nije skroz umirila. Od tad spava bez problema, nisam je morala dodatno umirivati sto inace uvijek moram nakon pola sata, 40 min spavanja.
    Sve skupa je trajalo malo vise od pola sata i ja sam zadovoljna za prvu vecer.

E sad, kako je onda uspavljujem za dnevne spavance? Opet tako ili kako god a ovo vrijedi samo za noc?

Kako vama ide? Pahuljka? Ima li napretka?
    MamaPa kako tvoj mali sada? Jel vidis neki progres ili se vec sam uspava kad ga spustis? Koliko tebi to traje vec sad?

Odlicno 💪🏼
    Ja sam drzala po 1-2 min ako je samo malo cendrala u kreveticu, a ako bi bas krenula malo vise onda sam i duze drzala na rukama. Nama je islo ok na pocetku i onda je ona usla u famozni 6. skok i bilo je po 20 spustanja za nos, sto je rezultiralo tolikoj boli u ledjima uz dijagnozu skolioze nisam mogla vise, ALIegnem kraj nje i dodam par puta dudu i tako zaspi. Valjda se i to racuna kao uspavljivanje. Nije na rukama, ne ljuljam, ne nosam, pa cim bude bolje nastavljamo. Nadam se da su vasa ledja izdrzljivija 🙏🏽💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vanilla Diva
    23. Siječanj 2024. 11:57

Znaci... moja malena je jucer spavala od 8:45 navecer do 7:30 ujutro. Bez buđenja, bez cimanja.. oko 3 sam provjeravala jel ziva, eto toliko je bila mirna. Ne znam jel ima trening veze s tim ali eto. 
    Pahuljka, super i za tebe da vidis neki progres. I ovo lezanje kraj nje i dodavanje dude je vec vise od nosanja i cice. 
    I mene leđa bole ali izdrzat cu, nema mi druge! 
    .
    E jedino kod tog treninga me brine sljedece... ona je bas onak plakala u snu, tuzno pred kraj kad sam je spustala u krevetic jer je vec spavala na pola ali ne skroz. Strah me da joj je to od osjecaja straha nekog, od napustanja itd. Ne zelim joj to priustiti nimalo. E sad, ja sam je naravno odmah podizala cim je malo zaplakala tak ali opet.. par puta je bas bas plakala. Jel to oke? Sta vi mislite? Ne zelim odustati od treninga ali ne zelim ni da ima osjecaj straha i kao da sam je ostavila

🩷19.08.23.
    🤰17.07.25 ➕️
    Due date 26.3.2026.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.