Ćao svima 🤗
Vidim da nam je nekako svima podjednako i iste muke mučimo.
Imamo boljih i gorih dana. U zadnje vrijeme puno gorih noći, ne znam jel to regresija polako nastupa ili što je.. Iako, skužila sam da sad imamo neku rutinu, spava svaki dan u neko približno isto vrijeme, ima 4-5 spavanaca kroz dan, već nekih tjedan dana jedno spavanje potraje 2-2 i pol sata, ovi ostali su po 10-20 minuta. Ja na kraju to vrijeme ne iskoristim uopće za nešto korisno jer se 'bojim' išta počet da ga ne probudim i na kraju ga provedem pred tv-om 😅 uvijek navečer kad on baš zaspe zaspe uzmem pospremit, riješit suđe, steriliziram bočice i tako, pa mi to odnese dosta vremena i ujutro mi naravno fali sna. V ionako ide jako kasno spavat i to nikako ne možemo promijenit, u prosjeku oko ponoći, nekad bude 23, nekad 1h 😵 probudi se 1x u noći jesti i onda ujutro oko 08,30h. Al već par noći se xy puta budi, plače, pa mu vraćam dudu, vrtim ga s boka na bok jer mu na leđima ne paše i opet plače i tako u krug cijelu noć. Preko dana je budan dok baš ne bude premoren pa nam je i to uspavljivanje koma, iako ga ja krenem umirivat čim počne pokazivat znakove umora, on se ne da. Onda kreće plač i apsolutno ništa mu ne paše, pa se ja osjećam kao totalni promašaj jer ne mogu umirit svoje dijete, a opet kad se probudi i vidi me pa se nasmije od uha do uha, dan se popravi (do idućeg uspavljivanja 😅)
.
Thinkpurple šaljem i ja mail za knjigu o dohrani 😊
.
To be continued... 😂
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Ja ovako dođem s vremena na vrijeme pa se raspišem na dugačko i široko, nemojte mi zamjerit 🤦🏼♀️
Me, myself and I time, mislim da ga ni nemam, čak se ni ne osjećam zakinuto za to, za sad. Odem svaki tjedan obavim shopping i to si nekako računam pod to vrijeme za sebe jer nisam kod kuće, iako vodim V sa sobom, kćer bude u školi tad. Tu nekad uguram kavu s kolegicom s posla koja uskoro treba rodit pa su nam bebe tema, al dobro. Najbolji prijatelj i prijateljica su mi u gradu gdje sam odrasla, pa se s njima čujem samo preko poruka jer nam se teško izorganizirat zbog djece, a baš se poželim nekad druženja s njima. Ovdje gdje živim nemam baš nikoga za druženje. Iskreno, ni nisam osoba od nekih velikih druženja, imam tih par osoba s kojima sam baš bliska i to mi je dovoljno. Dok sam radila, kolege i rad s ljudima su mi bili dovoljni da zadovolje tu potrebu za socijalnom interakcijom pa mi je u slobodno vrijeme pasalo izbjeć to 😂 a kad već pričam o poslu, ni posao mi nije falio uopće dok neki dan nisam otišla tamo jer sam trebala obavit nešto, popila kavu s kolegom, ispričali se, a da nije o djeci, i sad vidim da mi ipak malo fali i posao.
Jedino što planiram napravit za sebe dok sam na porodiljnom je završit faks (jer sam ja imala neki svoj redoslijed u životu, dijete - posao - faks u 30ima) i nadam se da ću to uspjet i da ću iz ovog mom braina potisnut ovo mom, a aktivirat samo brain 😂
.
Sjedalica isto sam malo gledala i planirala ju uhvatit sad za sajam ili BF. Spremila sam si Joie every stage, ali budem još proučila.
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Ja ssm se isto bacila u potragu za hranilicom kad ste počele tu spominjati.
Ima tko iskustva sa Cybex Lemo? Čini se bas super 4u1 model i trenutno se da pronaci na popustu. Sviđa mi se da bi mogli još 3-4 mj koristiti ležaljku/njihaljku dok ne krene dohrana i samostalno sjedenje. Imamo babybyorn al vise mi se sviđa da je njihaljka povišena na konstrukciji, babybyorn me uvijek strah kad stavim na stol ili kuhinju da mali nekako ne padne 😬
Dva random pitanja.
Mame koje imaju dečkiće. Prevlačenje pišulinca. Koliko često radite? Koga god pitam svi mi daju neki drugi odgovor. Patronažna je rekla čak ništa ne dirati do 6 mj 🫤
I jesu vašim bebama hladne ruke po noći? kakve god kombinacije pokušavam s oblačenjem, uvijek su mu ruke hladne.
Thinkpurple meni zna, ali sve rjede 🙈 skuzila sam da pali ono sto ja zovem ruska pedagogija - poslije spavanja idemo na tummy i vjezbanje opcenito i to ga bas umorim, onda hranjenje, prematanje, malo mazenja i zaspi. Obicno mu je tej 2h spavanac onaj popodnevni, ostali su 30-45 min. I u klokanu je - ato je sigurno, sigurno je 😄
Karamela mi ga sad 2 tjedna mazemo nekom kremom koju je pedijatrica dala i to tockica ujuteo i navlacnje i tockica kreme navecer i navlacenje i obavezno jace kod kupanja - i fkr ima pomaka, dosli smo do “rupice” koja se vidi 🥳
Me myself and I meni je vec pomak da odem van i nemam grudnjak za dojenje 🤣🤣🤣
*
Sretno nam svima a pomicanjem sata 🙈💪🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ja sam za hranilicu odlucila Ergobaby Evolve, i bit ce na 20% popusta na sajmu iduci vikend, pitala sam u Ergobaby Hrvatska.
Sto se tice spavanja preko dana, 43 minute i budenje haha. Ako je u klokanici na meni moze i 4 sata.
Meni nekako cak ne fali vrijeme za mene (kak skroz bez malog), ali L je jako mirna zahvalna beba - ide sa mnom na kave, do ureda, u soping.. nemam osjecaj da me uopce sputava. Imam par frendica koje su rodile plus minus mjesec dana od mene pa se druzimo i pijemo kavu dok bebe svaka po svom baby gymu 😂
Nadam se da ce tako i ostati
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Kako vam je proslo pomicanje sata? Nama poluuspjesno... Pokusala sam ga ignorirati kad se probudio po starom vremenu pa smo se pomaknuli za pola sata.
Decki i pisulinci ja sam od patronazne i pedijatrice dobila istu uputu. Kad ga presvlacim da lagano nategnem kozicu prema dolje kolko ide i to operem/obrisem, nista forsirati. Kod kupanja mu to muz malo vise jer kad je namoceno onda se da malo vise navuci, a mene je strah da ga ne boli.
Hranilice drvene definitivno izgledaju neudobno bez onog nastavka koji je futren. Negdje sam citala da ove s opcijom ljuljanja nisu dobre jer nisu dovoljno uspravne i da su cak zabranjene u nekim drzavama. Kazem, samo sam to procitala, nisam jos nista istrazivala. U biti sad popisujem ovdje spomenute pa cu u istrazivanje.
Spavanje po danu i ww otkad sam krenula pratit ww, bez problema mi odspava po danu, sto prije nije bilo moguce. Spavanci su uglavnom pol sata do 45 min i ponekad nam se oko podne potrefi 2 i pol sata. S tim da je to sve jako lagan san i odradimo ga u kolicima. Cim zakmeci, ja ih zaljuljam i nastavi spavati. Imamo neku rutinu spavanje/hranjenje/presvlacenje/igranje pa u krug. Doduse, do jedno 3-4 popodne to pali, kasnije ga vise ne mogu bas dobit za spavanje do navecer. Ili zaspi pa se probudi za 10 min.
Noc mi se jos budi svaka 3 sata i od 4 ujutro je party sa stenjanjem i svim tim zvukovima jer i dalje ima grceve pa ja nista ne spavam, ali tjesim se da ce to proc za mjesec dana jer smo jos mali.
Sanjam o kavi s bebom u kolicima ali moj je miran samo kad se kolica krecu tako da ce i to pricekati
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Mi se probudili oko 7 (po novom), s time da su decki otisli vjezbati u dnevnu na podlogu, a mama je ostala spavati jos 🙊😄
Thinkpurple i kene zanima taj dio pa cu ove dane kad nam je granny nanny tu iskoristiti da istrazim, javim!
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Po novom satu spavao do 9 😅 a zaspao navečer u 10. I jedno noćno hranjenje. Imam osjećaj da će mi duplo naplatiti sta me pustio da malo duže odspavam 🤣
Belinda, meni je losije jeo ali je bilo povezano s zubima...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji