Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Robin_Daggers
    29. Listopad 2023. 15:36

belinda09

Thinkpurpleda, sve se dobije u paketu. I jako je lagana.
    Za okretanje, samo te vjezbe kaj radis znam.
    *
    vidla sam i da stokke sad ima akciju da se dobije dio gratis. na stepps je gratis lezaljka a na trip trapu baby set. Ima na magic baby i choconillas.
    *
    Flekice jos malo i past ce kava sa kolicima🤞
    *
    Jel netko ima problem sa hranjnjem odjednom? Beba vec par dana dost manje jede nego obicno al nije nervozna. Bas ko da nije gladna. Igra se s bocicom ili sa cicom i smije se. Gledala sam zube, nis se ne bijeli nit nije upaljeno. Ima popisane pelene. Normalno da na googlu postoji i eating regression s 4 mjeseca🤦‍♀️

Mi smo imali probleme s onim rezanjem, jelom, opiranjem i to. S 4 i pol mjeseca. I sad se jos nekad zna pjeniti, ali se smirilo nakon jedno tjedan dana.

• cordis00
    29. Listopad 2023. 17:25

Ja sam sa starijom krenila sa 6ipo mj uvodit hranu. Ona je alergicar i morali smo sve pazljivo i s oprezom, neke namirnice i duze, neke i ponavljati kod reakcija itd pa smo sve uspjeli uvesti. Krenula sam s gnjecenim, nisam nikad imala problema s komadicima.
    Bebe znaju gledati dok se jede, stavljat ruke u usta itd, al to ne znaci da su spremni. A i probava im je jos dosta nezrela s 4 mj. Po mom misljenju.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    29. Listopad 2023. 17:31

Hranilicu imamo peg perego, sad bi uzela skroz drugaciju. Em je glomazna, a nikad je nisam koristila kao lezaljku, dok sam kuhala sam imala babybjorn, em stalak za noge nije prilagodljiv i nema dobar oslonac. To sto ide na vise visina mi je manje bitmo jer dok je imala pladanj je jela s njega kraj stola, a s manje od 2 god vec sjedi za stolom s nama na boosteru, drugacije nije htjela. I dobili smo je kao poklon, da sama kupujem bi uzela jeftiniju i najobicniju plasticmu s osloncem za noge i perivim jastukom kao sta ima ikea.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Afrodita06
    29. Listopad 2023. 21:18

Netko je pitao za piše.
    Mi to radimo svaki dan kod kupanja po malo. Tako nam je rekla pedijatrica. Na svakom pregledu kod nje ona to još prekontrolira. 
    Nismo navlačili jedino prvih mislim mjesec dana i to je to.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Ally007
    30. Listopad 2023. 11:16

Sayuri i Cordisoo - slažem se s vama i mislim da je još rano za dohranu,probat cu izdržati još malo.
    Naš vikend je bio koma jer je mali nakon 2.cijepljenja kurio do 38,8. C + klasični problemi s (ne)jedenjem. U jednom od njegovih spavanja sam guglajuci problen naišla na knjigu "Your baby's bottle feeding aversion" od Rowenne Bennet koja je savršeno opisala problem kojeg imamo. Zapravo ispada da sam mu ja svojim forsiranjem da jede određene količine u određeno vrijeme izazvala pravi poremećaj. Muž je prvo bio "jesam ti govorio da ga ne siliš", al onda je zašutio kad je vidio da plačem i koliko sam utucena,pa me tješio "da nije tako strašno". Uglavnom, je strašno i svakim danom je sve gore, sad mi jede samo u (polu)snu. Dobro da sam naišla sad na tu knjigu dok ga zbilja ozbiljno nisam ugrozila. Sad ću se probat držat uputa iz nje, koliko god mi bilo teško ne ponudit mu opetovano hranu kad pojede samo 50 ml. Svi naši rasporedi, red i ostalo trenutno padaju u vodu, al svejedno mi je, ako to znači da će opet normalno počet jesti. Baš se osjećam extra jadno,ovo majčinstvo mi zbilja ne ide. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

tonkica1509
    30. Listopad 2023. 11:41

Ally nemoj se kriviti, i ja sam tako ga stalno nutkala hranom dok nisam negdje pročitala vrlo jednostavnu tvrdnju: ako mi ne pojedemo svaki put isto i imamo dana kad jedemo manje i dana kad jedemo više, zašto bi bebe bile drugačije? I tad sam shvatila da pretjerujem. 
    Ali sve je to normalno jer se bojimo za njih. I normalno je da želimo da nam uvijek puno jedu, rastu i napreduju. Još su mali bebači i nije to ništa što se ne može ispraviti. Probaj se čim više opustiti oko hrane i bočica, da mu preneseš tu smirenu energiju i brzo će se i on opustiti i jesti kad i koliko hoće 😊

Afrodita06
    30. Listopad 2023. 12:11

Ally glavu gore. Da te utješim ja se tako osjećam a čak nisam ni čitala nikakvu knjigu. Sama za sebe sam totalni neuspjeh. Ali nije tako. Sve mi radimo lavovski posao.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

bambi27zg
    30. Listopad 2023. 13:18

Ally nemoj se kriviti i glavu gore, mislim da narocito mi kojima je 1.imamo i vise nego konfuziju u svemu, em sa svih strana 101 informacija (gdje su najcesce jedna drugoj kontradiktorne), em smo mi jos pod hormonima (i dojmom) - vjerujem da sve radimo najbolje sto mozemo 😉 
    Najsla sam na ovo beki dan i bas pise za hranjenje da oni trenutno razvijaju osjecaj sitosti i cesce brljave s hranom - isto kao i mi neke dane ili obroke. 
    https://trudnocaizdravlje.rs/beba-u-4-mesecu-beba-je-uspostavila-ritam-spavanja/
    (O ritmu spavanja o tom po tom 🙈) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Cvit
    30. Listopad 2023. 15:44

I kod nas je brljavljenje s hranom, par dana su jele enormno, stalno trazile jos, a sad danima sve zanimljivije od bocice, pogotovo E, al i ove dvije su na tom tragu.
    S dosta i bljuca pa racunam ok, izbaci visak, dok M najvise jede i ne bljuca nista.
    Ona i E su jednojajcane, al vec s neonatologije je M doala jaca, oduvijek vise jede 😄
    S vremenom jesu dosle negdje blize, sad se i kuzi da su jednojajcane 😂
    .
    Ne znam jel netko pisao, al bila sam slucajno zalutala danas u Pepco, em sta ima puno bozicne robice za bebe, em sta sam nasla i onaj water mat, luftic kao. Netko je stavljao link s Alija (bambi?) 😄
    Pa ako netko treba..
    .
    Nama je ova noc bila koma, mislim da je pomicanje sata dobro doslo S koja inace jako kasno zaspala uvijek i budila se cesce, ovu noc spavala ko topcina, dok su njih dvije koje su inace ko top, od 5 vristale u isti glas i htjele se douspavat nunanjem..uzmem jednu, smije se i umorna al se bori sa snom, spustim u krevetic, vriska. Tako i druga. Na kraju sam jednu ljuljuskala u lijevoj ruci, a desnu ruku dala drugoj da se igra s njom (imam na jednom noktu neke sljokice pa im to zanimljivo), i vracala dudu, dok se nije izmorila i zaspala. Zaspale u 6.30, do 8..

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Lightblue
    30. Listopad 2023. 16:23

Iskreno meni ovo pomicanje nije niš pošemerilo jer mi već jesmo pošemereni. Znači 3 buđenja po noći minimalno po djetetu i luda sam i inače tako da 🥴🥴🥴.
    Ally007 dečko jede svaka 2,5-3 sata a curka ima po 15 hranjenja dnevno. Za poludit

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.