Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    26. Listopad 2023. 16:00

Evo da se i mi javimo, starija imala rodendan u uto, priredili tortu i sve za vrtic i na kraju temperatura, nos sve propalo. Bas sam bila tuzna, veselila sam se toj proslavi za nju, da i ona jednom dozivi. Sad samo molim Boga da u sub ne propadne proslava. Jos ima temp, al manji, ne dajem cepice vise pa se nadam da je sutra bez temp.
    Uvodenje dohrane- joj netko me pitao da slikam, to je u biti ono sta je thinkpurple slala nekima na mail, ja to sad nemam pri ruci, ali ako treba mogu i ja poslikat
    Lightblue- nekam nikakav savjet nego rec da mi je jako zao zbog tih grceva, stvarno znam koliko je to strasno jer je moja prva dobila zeljezo nakon onog vadenja krvi sa 6 mj jer je ispala anemicna (dojena beba) i toliko je pocela vristat i plakat od bolova, mislim da smo jednu bocicu potrosili i nisam vise htjela davati. Koliko dugo ce tvoji to trebati piti, kad ce im postat dovoljno iz mlijeka? Nazalost mislim da tu nema pomoci jer to nije samo do nezrelosti probave. I meni je zeljezo tesko sjedalo kad sam ga pila da sam isto skoro plakala. Tako da nadam se da ce vam se terapija koju uzimaju brzo smanjit i da ce doc i oni do tog mlijeka. I vidi sa doktorima kad mogu oni poceti jesti, nije isto, ali prije su bile drugacije preporuke i moja mama je meni i sestri uvodila sa 4 mj (a korigirano smo imale 5 tjedana manje), kao da se tad znalo, to su bile preporuke pedijatara. Bolje i bar malo mozda da pojedu nesto skroz lagano probavljivo, ne moraju jest janjetinu, al nesto cisto da pomogne s tim silnim lijekovima. Sretno i drz se, stvarno svaka cast kako se nosite!

👩33g👨33g 👧👧👶

Lightblue
    26. Listopad 2023. 16:02

Bowen smo odradili 5 terapija ali zaključak je da su problem lijekovi a nije da ih mogu ukinuti. Pandu koristimo otkad su došli doma a jedino znam da se malo smire preskočiti dozu željeza (dnevno primaju 2*). Moji željezo dobivaju radi silnih transfuzija.
    Ne znam jel od nove hrane ali danas prde bez prestanka a i mališa je prvi put imao stolicu koja nije proljevasta i puna sluzi. Ima grčeve ali manje. Ne znam da li mi se pričinjava da bi jedan obrok toliko promjenio. Curka jede do sada 500 ml a to je jednom imala na dnevnoj bazi.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• cordis00
    26. Listopad 2023. 16:09

Ally- ovisi koje jaje imas, jel i-size, pise obicno do koje kilaze i duzine je. Nase je do 87 cm i nez koliko kila, al kao otprilike do 18 mj, al nasoj starijoj je bilo neudobno vec s 12 mj tako da smo tad vec gledali sta kupit dalje i mozda je s kojih 14 mj preselila iz jajeta u autosjedalicu iako je po specifikaciji mogla bit jos. Bitno da je okrenuto u suprotnom smjeru. Mi imamo cybex cloud z i-size; starija cybex sironu pa cemo ju vjer oko 12 mj preselit u tu sironu, a starijoj kupit iducu, neku koja ima vlastite pojaseve do 25 kg. I ja sam bas gledala i nisam se nikako mogla odlucit, bas je tesko i komplicirano da se svi moji “kriteriji” zadovolje.😅

👩33g👨33g 👧👧👶

• Robin_Daggers
    26. Listopad 2023. 20:56

Lightblue

Robin_Daggers

Lightblue, vjerujem da je strasno kad ne mozes "pomoci" vise nego sto je u tvojoj moci s tim grcevima. Mozda da probas potraziti nekog bowen terapeuta…

Ovo za nazadovanje nekad mislim i ja. 4 i pol mjeseca se sama uspava navecer nakon papanja, sad je malo tlaka ako ne pogodimo kad joj je bas vrijeme za spavanje. Zavrsi s jelom jer bude gladna, ali jos ne zaspi po sat vremena. Pa se mazimo, igramo, jos malo sisa i zaspi.
    Poceli smo jucer s dohranom, na samih 5 mj.

Potrazili smo terapeuta a šta kad mi kaže sve super a dijete se grči. Meni je problem što se gleda korigirana dob. Moji imaju 4,5 mjeseca ali 1,5 korigirane i daleko sam ja od kašica . A isto tako ne znači da će prestat jer je 90% grčeva nakon što im dam lijekove.

Da, da, znam djevojcice blizanke koje su isto tako kao vi uranili i isto su imale dosta problema s grcicima bas zbog zeljeza koje su isto morale uzimati. Fizicki kontakt ih je najvise smirivao i to je najvise pomagalo. Nosenje, nosenje i nosenje.

• Robin_Daggers
    26. Listopad 2023. 21:13

Thinkpurple, zapocela sam s tikvom, ici cu s pocetka po tri dana, ako bude sve ok, onda cu poslije i krace uvoditi nove stvari. Tikva, tikva, tikva, pa cu ici mrkva, mrkva+tikva, mrkva+tikva. Pa cu vjt jabuku, pa jabuka + mrkva, jabuka + tikva itd. 
    Ne proslavljamo se bas, dosta gura jos jezikom van, cekam dok shvati gutanje. Sad je ovo guranje van jos zbog sisanja dosta izrazeno. 

Ally007
    27. Listopad 2023. 09:12

Miracle - evo ja sam jučer otišla sama do ducana dok je svekrva čuvala bebača. Moram ti reći da sam se osjećala kao da sam izašla iz zatvora... Volim ga najviše na svijetu, al se isto ne sjećam kad sam izašla bez njega (jesam, isla sam kod frizera i na neku kavu). Ja koliko mogu aktivno radim na tome da muža uputim u sve tajne signale i stvari koje bebač voli, doslovno mu dajem instrukcije jer je i on malo doma. Prije cca 2 mj smo se posvađali jer je on stalno radio i kad dodje doma bio opet umoran za neko posvecivanje djetetu. Tad sam mu rekla da nadje snage kako zna i umije jer će mu se desiti da će dijete malo narasti i plakati kad mora ići njemu u ruke, a da će to njega jako pogoditi onda. Moram priznati da se otad baš trudi bar malo vremena provesti aktivno u igri s malim. Mislim da je vidio da je to urodilo plodom jer mu se sad mali redovno smije kad dodje doma, uspostavlja kontakt očima itd. Moj cilj je bio da ne budem mama kokoš koja svojata dijete, nego da ga što veći broj ljudi može hendlati ako ja nekud odem. Kao što sam rekla, u praksi nije da baš idem, ali baš sam mu jučer rekla da ću si uzet vremena za sebe bar svaka 2 tj da odem na neku kavu solo. Mislim da je normalno da nam svima to treba. Muževi bar imaju "normalan" socijalan život na poslu. Mozda si odem dat trajni lak na nokte, uz njega ne stignem lakirati a baš volim imat nalakirane nokte. Pa će mi i to bit mojih sat i pol vremena. Prvi put u životu sanjam o nekom spa tretmanu, nikad mi nisu bile jasne žene koje se vole namakati u kadi i sl. A sad sanjam o masaži, sauni, bazenu, kavi i dobroj knjizi (imam jednu koju čitam već 2 i pol mj 🤣). 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    27. Listopad 2023. 09:15

Cordisoo - thx za info o sjedalici. Moram to proučiti. Jaje nam je posudila frendica pa uopće nismo guglali, došli smo na gotovo. Ja cu morat naći neku koja se može i pojasevima vezati jer imam stari auto koji nema isofix. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Flekica
    27. Listopad 2023. 09:46

Bok cure!
    Ja se javljam prvi put nakon poroda jer sam nekako uvijek u zaostatku citanja foruma iako vas redovito pratim. Mi smo i medju zadnjim ljetnim bebama (ako ne i zadnji) jer nam je jucer bilo 2 mj.
    Nakon rodilista smo bili par dana doma i vec zavrsili u bolnici na tjedan dana jer smo u rodilistu pokupili neku infekciju. Nakon toga se mucimo s grcevima i virozama ali i to je sad bolje. Takodjer upadam u jednu od dojenje-dohrana-izdajanje mamu. Mislila sam kak cu izdajanjem potaknuti proizvodnju mlijeka i izbacit dohranu ali malac ima sve vece apetite a ja se ne micem od 60 ml po izdajanju 
    Sljedeci vikend su dani beba u westgate-u pa smo planirali kupit hranilicu. Vi mame s dvoje ili vise, imate kakav savjet na sto pripaziti? Svi jako hvale stokke ali meni izgleda tako neudobno i preskupo kad se kupe svi dodaci.

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Cvit
    27. Listopad 2023. 14:24

Evo i nas, konacno uspjela uspavat sve tri pa sjela procitat zadnjih par stranica. Super mi je sto je zivnulo tu 😁
    Po obicaju pol stvari sam zaboravila sta sam htjrla komentirat, al sam htjela napisat da smo i mi sigurno u skoku, dosta dugo to vec traje pa bi rekla da je i kod nas taj 4.skok, sta i jest po app ako unesem datum poroda. Po korigiranom nismo jos.
    Spavaju uzas preko dana, to se oci crvene, umor nevidjen, cendranje..dok ne ponjises, nista. A nisu bile od nosenja nikako. Noc je za sad ok, mada S cesce cendra, nece dudu al smiri se samo na pokusaj davanja dude..i jede cesce..
    Opcenito jedu puno vise, posljedicno kakaju jako cesto..cak i S koja je na comfortu i inace se zna muciti i ima guste stolice u prosjeku jednu na dva dana, sad ih i ona ima po 2-3 na dan..jedino E zeza kod hranjenja, pa joj je sve zanimljivije od boce, samo se smije i guguce, a onda navecer premorena i gladna pojede za trojicu..
    Takodjer, E pod obavezno place dok vidi novo lice - muzeva mama, sestra dok dodju, moje prijateljice..odmah plac.
    Ally nasmijala sam se na tvoju recenicu da su doktori najgori pacijenti, potpuno istina 😂  i ja svojima dajem zeljezo 1x dnevno 😂 tu i tamo dam i drugu dozu.
    A babytol obavezno zaboravljam..tjesi me da svega ima i u AD 😅
    Takodjer, muz radi, hoda na kave, rodendane, u kino...pa sam ja ovaj tjedan ponovno krenula na trajni lak 😄 nema on nista protiv da odem i ja nekamo, al ja tu ipak imam manje prijatelja, moje frendice su kilometrima dalje, dodju one k meni jer hoce i bebe vidjet, i eto nas na pocetku 😄
    Jucer sam kupila kartu za Ed Sheerana i bas me to razveselilo 😁
    Sta sam jos htjela...ne znam. U utorak cure idu na cijepljenje pa cu bas pitati pedijatricu sto misli za dohranu, obzirom da su 6 tjedana prerano rodjene.

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

bambi27zg
    27. Listopad 2023. 14:24

Autosjedalice tnx curke za info! Mislim da ce i nama igurati manje od godine dana, ali ima jos do toga (i zeca za Uskrs koji donosi AS 😁). 

Ovih dana smo solo od 7 ujutro do poslije 20 🤪 a i onda ide spremanje za spavanje pa sisanje (i opet smo skupa 😆) - poslije ukraden nalo vremena za sebe iako znam da bi mi pametnije bilo otici spavati, ali bas mi treba. 
    Pricala sam s muzem o tome da trebam malo me, myself and I vremena i da to znaci da ako sam doma sam u miru, ne da M place nesto, ovaj pored sjedi i ceka da prestane i slicno. 
    Idem frizeru, u kozmeticki i slicno jos od prije, moja mama ga cuva i dkt se mogu opustiti i ne misliti je li sve ok i slicno 🙈 kad je ona bila kod nas i mi smo otisli solo na kavu poslije rjesavanja nekih stvari.
    Ono eto mi fali je vrijeme za citanje jer sam jako puno citala, a sad i kad sjednem ner on spava odem na mobitel obaviti 101 stvar ili jednostavno gledam Savu kako tece 🙈 

Ne znam kak ste s pomicanjem spabanja obzirom na sat, no mi smo se roliko pomaknuli da ja jedva cekam da pomaknemo sat 😁

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.