Pozdrav svima👋
Ne znam dali sam na dobroj temi i dali ce mi netko ovdje moci dati koji savjet s iskustvom.
Imam inzilinsku rezistenciju i na terapiji sam Glucophage.Trudna sam rana trudnoca.
Dali netko isto ima IR i da je trudnoca uspjesna uz terapiju?
Hvala unaprijed 🙂
Thinkpurple ma naravno, sad ste primarne vas dvije, ali sta ce beba bez oporavljene zdrave mame, ionako vidim da imate pregled blizu, brzo ce to doc. Pogledaj na youtubeu vlazne povoje, oni isto mogu dosta pomoci.
MareiKate mislim da je to jednostavno karakter i gotovo😁. Kao sta postoje nervozniji ljudi. Ja imam sestru blizanku, mama uvijek prica da je mogla imat 10 beba kao ja, a da ju je ona satrala od nervoze, grceva i nejela. I danas sam ja vise chill, a ona je malo zivcanije prirode😅.
——
Kako god moja ispala, mene samo strah tih noci, ako bude plakala konstantno, jos smo tek na pocetku, proslo je tjedan dana tek tako da jos ne place, samo se naljuti ako ne zgrabi sisu od prve, cesto doji, al bar ne place, to mi je bilo najgore jer bi rasplakala stariju kad smo tek dosle kuci pa bi u duetu. Sad zatvaramo dvoja vrata od sobe i fala bogu starija sad spava normalno, oko 19:45-07:30, imamo kameru upaljenu cijelu noc pa ju tako pratimo. A po noci sam ja vecinom budna zbog konstantnog dojenja, sve me bradavice bole, tjesim se da ce bit lakse kad bude veca pa popravi hvat i uhoda se😩.
Al kad tad ce doc taj period placa nocu jer ga sve bebe imaju i grozim se toga, zbog starije.
Sad joj dode dat puse, podraga ju, donese joj svoje plisansce, bas mi je sva slatka, znam da joj ja falim, ali zasad ne zamjera to seki, a trudimo se provodit ono “dont blame the baby”, vidit cemo kako ce ic sve kad skuzi da seka nije samo u posjeti😅.
Mene malo hormoni peru sta nisam sa starijom i par puta me bas plac uhvatia, a znam da je primarno sad bit s manjom i moj oporavak, pogotovo jer mi se dolje razletila rana jer sam prvi dan kuci htjela sve i oko starije i sjedila previse i eto.
👩33g👨33g 👧👧👶
Hej raja….
Da se i ja malo javim, pomalo kad stignem procitam sta se desava… svim novim mamicama cestitam 💐💐💋
Lightblue pa oni su prave bebe vec, gotovo je to, oni su se izvukli , ne moze vise biti lose, samo sve bolje, sad ce to ubrzano svojim tokom da ide…💋
Thinkpurple vidim ti jos u belaju, ne znam sta da ti kazem, a jeste li razmislili da malo angazujes neku zenu ili djevojku kao ispomoc u kuci na par sati barem jedan mjesec 🤔
Mi smo dobro, ja nekako stignem sve hendlati sa troje djece 😂 Mala je super sa bebicom u zadnje vrijeme sve pomaze, srecom sluca i stariji sin, prosli tjedan nam je bio najgori po pitanju grceva ali to je taj peak grceva u 6-tom tjednu i sad vec primijetim da lagano jenjavaju, smanjuju se. Ono sto je nama pomagalo ama bas svaki put je cijeli protokol, uprskamo Lefax pola sata prije klope, mlijeko toplo ne prevruce jer od pretoplog mlijeka se pojacaju grcevi, i jede pola pa podrigne pa nastavi dalje….vise nista ne steriliziram, najnormalnije perem flasice i dude, setamo lagano svaki dan, i bas mu prija. Spavanje nam je dobro kuc kuc, obrok u 00:00h i odvali do 4-5h onda pojede i nastavi soviti do 8h…naravno to bude slucaj kad je sa mnom u krevetu pored mene stisnut, u svom nema sanse. Tako da za sada nas spava cetvero u bracnom 😩😎 Sreca pa je extra veliki…😜 I defintivino smo muz i ja odlucili u napad na cetvrto cim dobijem zeleno svjetlo od doktora zbog reza …. Realno za godinu i po tek ali brzo ce. Sto se davanja djeteta tice, nosa ga ko stigne 😂 Malo muz, malo sin, mama, tata, ja, kuma… ima nas…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Pozdrav svima👋
Ne znam dali sam na dobroj temi i dali ce mi netko ovdje moci dati koji savjet s iskustvom.
Imam inzilinsku rezistenciju i na terapiji sam Glucophage.Trudna sam rana trudnoca.
Dali netko isto ima IR i da je trudnoca uspjesna uz terapiju?
Hvala unaprijed 🙂
Bok, nisam s ove teme ali mogu podijelit svoje iskustvo.
Imam IR vec nekoliko godina, cijelu trudnocu sam bila na terapiji (isto Glucophage) i pazila sam na prehranu. Svaka 4tj sam kontrolirala GUK i Hba1c, a u pocetku sam kontrolirala i inzulin (HOMA IR). Svi nalazi su bili uredni cijelu trudnocu, cak i bolji nego prije trudnoce.
Trudnoca je prosla super, rodila sam s 39+6 u 3.mj :)
Sve dok su razine secera i inzulina pod kontrolom ne trebas brinuti 😊
Hej raja….
Da se i ja malo javim, pomalo kad stignem procitam sta se desava… svim novim mamicama cestitam 💐💐💋
Lightbluepa oni su prave bebe vec, gotovo je to, oni su se izvukli , ne moze vise biti lose, samo sve bolje, sad ce to ubrzano svojim tokom da ide…💋
Thinkpurplevidim ti jos u belaju, ne znam sta da ti kazem, a jeste li razmislili da malo angazujes neku zenu ili djevojku kao ispomoc u kuci na par sati barem jedan mjesec 🤔
Mi smo dobro, ja nekako stignem sve hendlati sa troje djece 😂 Mala je super sa bebicom u zadnje vrijeme sve pomaze, srecom sluca i stariji sin, prosli tjedan nam je bio najgori po pitanju grceva ali to je taj peak grceva u 6-tom tjednu i sad vec primijetim da lagano jenjavaju, smanjuju se. Ono sto je nama pomagalo ama bas svaki put je cijeli protokol, uprskamo Lefax pola sata prije klope, mlijeko toplo ne prevruce jer od pretoplog mlijeka se pojacaju grcevi, i jede pola pa podrigne pa nastavi dalje….vise nista ne steriliziram, najnormalnije perem flasice i dude, setamo lagano svaki dan, i bas mu prija. Spavanje nam je dobro kuc kuc, obrok u 00:00h i odvali do 4-5h onda pojede i nastavi soviti do 8h…naravno to bude slucaj kad je sa mnom u krevetu pored mene stisnut, u svom nema sanse. Tako da za sada nas spava cetvero u bracnom 😩😎 Sreca pa je extra veliki…😜 I defintivino smo muz i ja odlucili u napad na cetvrto cim dobijem zeleno svjetlo od doktora zbog reza …. Realno za godinu i po tek ali brzo ce. Sto se davanja djeteta tice, nosa ga ko stigne 😂 Malo muz, malo sin, mama, tata, ja, kuma… ima nas…
Kuco stara nek si se javila, nadam se da ste se brckali ili da cete 🌊🩵
Super za hendlanje s troje, ide to vama.
A za cetvrto huh odlicna i hrabra odluka, i ja bi ih cim vise nek zabavljaju jedni druge ali one mucnine opet proc, ajmee meni nije mi dobro kad se sjetim, ali ne ostajemo sigurno na jednom ako bude Bozije volje 😊
Pusa za vas 💕
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Meli kada ju spuštaš prvo ti krevetic trebaju dodirnuti noge i guza a glava zadnja i kada ju polegnes cijelu neka ti ruke ostanu na njoj jos par sekundi.
Duda- mi nismo planirali davati, kada gura ručice u usta uvijek je gladna nije to bez razloga tako da nadam se da nam neće trebati jer bojim se odvikavanja.
Pelene- Babylove, Eco by Naty, dobre su nam i jedne i druge i nisu još promocile. Isto puno kaka i po 8x na dan. Imamo osip i gljivice pa presvlačim i 2 puta po noći nikako da prođe.
Spavanje- isto po noći leđa, ali je počela jako bljuckati pa kad ona i zaspe ja sam još dugo budna jer čekam hoće li se zamociti 😁
Netko je pisao u vezi nošenja bebe, moju osim nas dvoje uzme samo moja mama, ne mislim nikome drugome ju dati tako malu, isto sam na to alergična. Pa nije ona igračka da ide od ruke do ruke, nekad bi mi bilo neugodno reci ne, ali od kad imam nju nemam s time problema
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Hello. Nadam se da ste sve dobro. Upadam sad malo nakon par dana ne čitanja, ali ne stižem apsolutno ništa. Došli smo doma u petak. Mali stalno plače po danu, uopće ne spava, stalno se nasisava i uopće više ne znam jel gladan ili nije. Dobili smo savjet da ga važemo prije i nakon svakog podoja i uredno bude od 50-70 razlika, kako kada. Tako da sam baš zbunjena jer stalno traži siku, a na njoj vrlo brzo zaspe. Ne znam koliko da ga uopće držim na svakoj sisi jer on zaspe pa ga treba poticati, a tako možemo i 2h ako ga ne maknem pa ne kužim.
Izadajate li se nakon svakog podoja? i dojite li obje sise u jednom podoju ili jednom jednu, drugi drugu? Nadam se da imate koji savjet za mene početnicu, ja sam baš luda od svega 😂 još uvijek dosta krvarim. Do kad ste vi jače krvarile?
Trudit ću se pročitat zaostatke jer me baš zanima što radite 🤗
Ja izdajam samo kada su mi prepunjene da smanjim pritisak. Iako ako hoćeš povećati količinu možda nakon podoja i možeš..
U jednom podoju jedna sisa i to probaj što duže da dode do masnijeg, zasitnijeg mlijeka. Mislim ako efektivno sisa dosta je i 10-20 min to ovisi o bebi.
Ja sam ukupno krvarila točno mj dana, a jače je bilo neka dva tjedna
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Zztop posto se na sv duhu spava s bebama u kreveticu, molim te reci mi da ti krevetici imaju ogradicu? 😁
Irri imam IR (tj malo imam pa malo nemam), nisam na terapiji, dr koja mi vodi trudnocu nikad nije dala nikakav znacaj toj dijagnozi (secer mi je dobar). Pazim kako i sto jedem, slatko jako rijetko i nikad nataste. Trudnoca uredna, kao i ogtt 💪🏽 ne brini, sve ce bit ok!
Nosanje bebe ajme drago mi je da pisete o ovome, ja nznm jos kako cu reagirati, al definitivno necu davat da ju ljube, jer: https://www.instagram.com/reel/Cv60hB1x1NN/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
Ja sam dog s muzem da svekrva moze biti prvi puta max pola sata, jer je sogorici ostala 2h i ubila ju u pojam sa savjetima.
Btw, koliko znam, beba hoce i treba graditi imunitet na mamu, tatu i prostor u kojem zivi. Al joj ne treba jos izlaganje i svim gostima i njihovim bakt. Ispravite me ak grijesim
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Sayuri svaka cast sto hendlas svo troje i jos razmisljas o cetvrtom. Neka, super da vam ide sve od ruke.
Mareikate e pa tocno to, ko da sam ludakinja i blesava jer neznam s vlastitom djecom ili smo mi tupavi pa se neznamo bolje organizirat trenutno. Evo neznam…
Al definitivno je i do karaktera, prva je ista takva bila, satrala nas, familija se cudila da smo se odlucili na drugo dijete, i eto, svemir nas "nagradio" jos jednim takvim karakterom, ako ne i naprednijom verzijom 🤦♀️
Za zabavu, nocas smo svo cetvero bili budni od 2 do 5, cisto da nam bude zabavnija noc 😭 beba probudila stariju pa ona protestirala i nije htjela nazad spavat pa smo muz i ja zonglirali izmedu njih dvije i mjenjali se dok nismo svi popadali od umora. Naravno budni od 7 opet.
.
Odvela sam bebu pedijatrici danas opet da vidi taj osip i da se konzultiramo sta dalje raditi, bila je neka druga starija na zamjeni, po njoj je to novorodenacko ciscenje plus osip od topline (a ne utopljavamo ju, a doma nam je 24 stupnja bez klime), da nije alergija, da se to jos nemoze vidjeti/dijagnosticirati kod tako malih beba. Dala nam je fenistil kapi da joj se ublazi i da ju ne svrbi i rekla da kupamo bebu 4x dnevno. Znaci uopce mi se ne svida taj pristup. Prvo, nebudem dijete kupala 4x dnevno i isusivala joj dodatno kozu pa cak i da imam ludo slobodnog vvremena i stignem to u danu odradit, a drugo, radje bi joj jednom tjedno kremom korticima namazala lagano nego da pije stalno fenistil. Neznam…
Da probate neku kremu s cinkom? Mislim da ima bioderma cicabio ili neka slična verzija...
A fenistil, makar jednom tjedno da se naspavate 😅
Meni su na pregledu odmah rekli da su kukovi super i da smo ih dobro razgibali, vježbati možemo i dalje. Svakako ću nalaz uzeti sa sobom i kod ped da vidim šta kaže.
Meni su se hemoroidi pojavili pred kraj trudnoće, nakon poroda su počeli pucati i krvariti. Nekad mi se čini bolje nekad gore, a koristim Hemopropin mast
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji