Vanilla isto je i moje mišljenje. Želim ga ovih prvih nekoliko mjeseci za sebe i za nas, npr. kad plače smatram da ga nitko drugi ne treba umirivat ili tješit osim mene i muža, koliko god netko od tih drugih imao djece/iskustva/itd...
Za stvaranje odnosa sa širom i užom obitelji će bit vremena, nemam problem s tim, nit želim da bude vezan samo za mene kad bude malo veći.
Sa kćeri je bila ista situacija u početku, smetali su mi drugi, u međuvremenu je ostvarila stvarno super odnose sa svima, često ide i ostaje kod njih i nije problem ni njoj, a ni meni.
Svjesna sam da možda pretjerujem, al stvarno mi je teško iskontrolirat se. I drago mi je čuti da nisam jedina s tim 'problemom' i da nisam luda kako me valjda svi oko mene doživljavaju.
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Evo ja jos nisam rodila ali osjecam da mi hormoni lude po pitanju nosenja bebe od strane drugih ljudi. Cak jedva cekam da ga upoznaju i moji i muzevi roditelji jer je stvarno dugo dugo ocekivana beba i prvo unuce s obje strane i nemam nista protiv toga da navrate kratko cim dodjemo iz bolnice. ALI ne zelim da ga nose, ljube, unose mu se u lice. I mislim da je to ok jer se ponasam zastitnicki i tako mala beba je podlozna svim bakterijama. Od prijateljice curica je dobila bas jaki alergijski osip od bakinog pudera kad ju je grlila i ljubila. Tako da na samom pocetku preferiram da ga ljudi gledaju i to je to. Bit ce u gnijezdu i lijepo cu zamoliti da ga ne vade van.
Po pitanju ovog 2 u 1. Kod mene se stvarno nista ne pokrece. Neka sitna probadanja osjetim i vise kao nelagodnost, ali nista mjerljivo vremenski. Secem, skacem po pilatesici, jedem datulje, seksam se i nula bodova. Nadala sam se da ce bar sluzni cep ispasti ali nista. Po noci me muci stravican refluks i sindrom nemirnih nogu a ne mogu uzimati magnezij... i tako... imam osjecaj da ce potrajati
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Flekica e pa da.. tako se i ja osjecam. Ne zelim da je diraju, nose, ljube... mogu je naravno doci vidjeti ali to je to za prve dane.
Ja danas bila u TA na pregledu. CTG mjeri neke kontrakcije ali za mene je to uobicajeno stanje, nisu jos jake da bi bili trudovi. Bebuska uziva unutra, procjenjena je na 3,4 kg. Plodne vode dovoljno, protoci dobri. Kaze dr da se fino namjestila dolje, da je jako nisko. To osjecam itekako kad se mrdulji jer me sve zivo probada i reže, a i vizualno mi se spustio trbuh. Nije me gledao vaginalno pa ne znam jesam otvorena, ali kaze da je unutarnje usce jos zatvoreno i da bi moglo sad svaki cas. Ako ne, pregled opet u srijedu.
Ja sam isto nestrpljiva jer kao da ocekujem da ce doci vec mjesecima zbog tog rizika od prijevremenog poroda. Zahvalna sam da imam ovaj "problem" i da ona sad ne zeli van, samo me sve zivo boli... od prepona, leđa, trbuha, stezanja ovakva onakva, menstrualni grcevi i kontrakcije koje su sad bas bolne i neugodne. Jucer sam mislila da su krenuli trudovi koliko me stezalo i bolilo... tako da sam stvarno nestrpljiva i zelim je upoznati aliii samo ona zna kad je pravi termin i tad bude dosla
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Javljam se kao još jedna koje je 2u1. Nakon svih strahova, 3 i pol mjeseca strogog mirovanja i 5 tjedana bolnice i tokolize i maksimalne doze Utrogestana cijelo to vrijeme, mislila sam da ce se brzo pokrenuti kad prestanem sa svim ali ništa.
Ja se zapravo osjećam puno bolje zadnja 2-3 tjedna, moguće da je to zato što više nema straha i brige i što mogu bezbrižno šetati, družiti se s ljudima, kuhati, čistiti. Nije mi stvarno ništa teško i uživam u trudnoći ali htjeli bi napokon upoznati tu našu mrvicu, baš mi se sad čini da sam baš jakooo dugo trudna 😂
__
Što se tiče ljubomore i drugih ljudi oko bebe, ja isto nisam baš za to da se beba odmah povlači po rukama drugih. Inače sam osoba koja niti ne želi primiti tuđu bebu dok nema barem 3-4 mjeseca, nema mi to smisla i u strahu sam da na bebu nešto ne prenesem. Ljudi nisu svjesni da na sebi nose mali milijun alergena, bakterija, virusa. Naravno da nismo ni muž ni ja sterilni ali dok beba gradi imunitet, mislim da je ipak bolje da je sa što manje ljudi u direktnom kontaktu.
Cure jel nosite steznike nakon poroda? Prvi put sam rodila i ne znam koga pitati. Kakve ste po tom pitanju, za/protiv?
Ako nosite, nakon koliko ste ga počele stavljati i koliko sati na dan?
Moj trbuh je bio ogroman pa ne znam treba li tu kakva dodatna “pomoć”
Cure, s cim tretirati kozu koja se ljušti na trbuhu i pregibima
Suho ga perem s toplom vodom i maslinovim ali ne prolazi baš
Imate neku kremicu za preporuku?
Ja nisam stavljala steznik ni prvi put a necu ni ovaj jer mi se cini da ok sve to prolazi
Mi smo imali valjda najgoru noc i dan do sad sto se tice nespavanja. Ja neznam jesam ukupno u zadnih 36 sati odspavala 2 sata kad zbrojim po 10-15 min.
Ona stalno stenje, izvija se, strasno. Cijele krugove napravi koliko se jako izvija u luk 😥 dan isto, odspavala jednom 2 sata u komadu u kolicima dok smo ju setali i poslije cijeli dan na rukama odspavala po 5 min, sto na cici sto muzu na rukama. Plus zabavljanje starije. Doslovno padamo s nogu danas. 😩
Starija je sad zaspala, muz s njom, a ja drzim ovu malu na rukama i nadam se da ce ucvrsnut da ju mogu spustit pored sebe da i ja zaspem konacno.
.
Prematanje nocu - koristimo babylove pelene, vec smo na br 2 a krenuli smo od 0 u rodilistu. Prematam po noci prije podoja jer ona kaka svaki podoj, znaci 8-10x dnevno. Ak se ukaka dok zaspe pustim ako se ne meskolji jer tak cica svaka 2 sata maksinalnog razmaka.
.
Ni ja nevolim drugi da ju natezu po rukama, prvu pogotovo nisam dala. Al evo, bili smo u nedjelju kod mojih na rucku, primio ju moj tata, pa sestra, mama, prabaka nunala u kolicima, pas polizao… ona je bila toliko nemirna popodne, previse podrazaja ocito. I jos je tata imao jak parfem onaj poslije brijanja i sestra isto parfem, to im sigurno smeta.
.
Btw opet mi se osula sva. 😭 kortici to povuku odma al evo 4 dana nemazanja i opet je sva crvena. Bojim se da je ipak alergija neka u pitanju. 😥
Bas se nadam da ces se uskoro javit sa jednim pozitivnim postom i gdje nam pises da je sve lose iza vas i da su krenuli bolji i vedriji dani 🫶
Moze li biti da su pristici od toplote ? Kod moje se bas pojavilo kako su krenule vrucine, zadnja dva tri dana i sve je gore i gore ali ne treniram nicim, cim se ona ohladi tako se i crveno blago povuce.
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Thinkpurple Bas mi je zao sta vam je toliko tesko. Moguce da je atopijski u pitanju i da ima alergije. Svakako bi ti preporucila pregled specijalista, ako primarna pedijatrica nije sklona davanju uputnice (preporucam za pocetak dermatologa dr. Pustisek u Klaicevoj, ona preporuci i testiranje na alergije pa ovisno o nalazu idete dalje ili ne), onda barem odi na eliminacijsku dijetu i vidi hoce li to dati neke rezultate, druge nema. Moja je bila u ranama, najgori taj pocetni period smo bili 6 tjedana na korticima u komadu i bilo bi ajmo rec ok, cim prestanemo mazat bukne jos i gore znaci nesto im u organizmu smeta.
—-
Eliminacijska dijeta je da izbacis iz svoje prehrane alergene i vidis hoce se njoj stanje poboljsati, moras izbaciti na 6 tjedana tj tek onda vidis jel bolje i onda krenes uvodit jedan po jedan (al bar tjedan dana po jedan alergen da znas jel odreagirala na taj bas ako odreagira). Glavni alergeni koju se izbacuju su mlijeko i sve mlijecno plus soja i druga zivotinjska mlijeka zbog krizne reakcije, jaje, riba, kikiriki i orasasto, gluten. Nazalost moras citati svaku deklaraciju svega sta unosis i ne smije biti ni u tragovima. Dosta veganskih proizvoda npr ima u tragovima sta znaci da se u biti proizvodi u istoj tvornici/traci i moze doc do kontaminacije, ali i ne mora. Time si ogranicena nazalost s prehranom i tesko je i uzasno, ali to je na 6 tjedana samo, prode taj period i onda znas na cemu si za dalje. Takoder postoji mlijeko na recept ako ti je tesko tako dojiti, a ispadne alergicna na kravlje mlijeko (sto je najcesca alergija). Mozda nije alergija, ali eto, atopijski je cesto pracen nutritivnim alergijama i bolje je odmah na pocetku znati na cemu ste.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Bok curke, jeste imale kakve simptome pred porod, a da nisu oni uobicajeni?
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Pahuljka e bas muz i ja pricamo da neznamo kaj smo mi nekom skrivili da nemozemo imat jedan normalan dan. Mislim svjesna sam da su zdrave i ona i starija, zahvalna ssm na tome, uvijek moze gore, sve znam, al ja evo neznam cime sam zasluzila ovakav porod, postpartum i nervoznu bebu nespavalicu i to vec drugi puta. 😥
Palo mi je na pamet da od topline moze bit osip al neidemo van po vrucini a u stanu nam je do 24 stupnja. Neznam… 7.9.imamo pedijatricu pa cu vidjet opet s njom. Neda mi se ic svaki drugi dan tamo.
Ja si baš razmišljam svaki dan od kad sam rodila ovu svoju treću sreću, o čemu ovisi ta nervoza bebe i kolike i sve ostalo. Moja prva je bila kao tvoja, drugi malo blaži po pitanju nervoze ali imao isto kolike i drame su bile non stop s nečim ... Kad evo treće, rođena malo ranije, očekivala sam i nervozu i kolike i svašta kad ono - mir. Mislim preko dana je puno po rukama, slabije spava i puno se nasisava, ali se ne dere i navečer spava. Više me budi ovaj od 2 godine nego ona... Imam frendicu, prvo dvoje djece smo rodile u mjesec dana razmaka, njene obje su bile bubice od prvog dana, ja sam se uvijek u priči s njom osjećala kao kompletni luđak koji ne zna s djecom 🤣 evo tek sad s trećom mogu shvatiti koja je to razlika kad imaš lakšu bebu i ne moraš stalno bit na iglama.
Sortiraj odgovore
Najstariji